Komplett salgsoppgave

Voielia 33D

3 090 000 kr
142 m²
4 soverom
Krogsveen v/ Camilla Wehus presenterer dette smakfulle enderekkehuset i Voielia 33D
Krogsveen v/ Camilla Wehus presenterer dette smakfulle enderekkehuset i Voielia 33D
Camilla Wehus
Presenteres av
Camilla Wehus
Voie
Bud mottatt - Smakfullt enderekkehus med flott havutsikt | 4 sov | Dobbel garasje | Hage og 2 terrasser

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 090 000 kr
 • Omkostninger
  78 420 kr
 • Totalpris
  3 168 420 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  142 m²
 • Bruksareal
  149 m²
 • Tomteareal
  451,5 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen v/ Camilla Wehus presenterer dette innholdsrike og attraktive enderekkehuset i barnevennlig nabolag på Voie.
Eiendommen byr på usjenerte uteplasser på terrasse i 2. etasje og i egen hage med gressplen og platting. Det er en fantastisk utsikt utover skjærgården og havet fra stuen, kjøkkenet og terrassen i 2. etasje. Solen er på tomten fra tidlig morgen til kveld, og det er ellers gode lysforhold i 2. etg. Parkering på egen tomt og i egen Dobbel garasje fra 2008. Boligen oppleves som svært innholdsrik med 4 soverom i 1. etg og nyere yttergang med varmekabler i kjelleren i tillegg til hovedinngang. Det er smakfulle fargevalg i huset. Noe modernisering/påkostninger må påregnes.
Det er gangavstand til barnehager og skoler.
Velkommen til en hyggelig visning hos oss i Krogsveen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Voielia 33D, 4623 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 11, bruksnummer 617

Innhold

Totalt bruksareal: 149 kvm
Totalt primærrom: 142 kvm
Bruksareal:
Rekkehus 149 kvm
Primærrom:
Rekkehus:
Kjeller: 7 kvm: Gang
1. etasje 82 kvm: Vindfang, gang, 4 soverom, bad/vaskerom
2. etasje 53 kvm: Stue og kjøkken
Sekundærrom:
Rekkehus:
Kjeller: 7 kvm: Bod
Kommentarer til areal:
Garasje 35m2. Takterrasse mot syd 31m2, mot nordvest 8m2. Terrasse nede ca.28m2.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.09.2022 utført av Anticimex v/ Frank Veraas. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Konklusjon fra takstmann:
Enderekkehus over 3 plan fra 1958. Boligen er påbygget flere ganger siden byggeår, med siste tilbygg 2003. Ny dobbel garasje oppført 2008 tilhørende boligen. Boligen er oppført med støpt grunnmur. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Yttertak har saltaks konstruksjon tekket med betongtakstein. Boligen har 2 takterrasser med utgang fra stuen 2.etg, samt egen terrasse nede utenfor hovedsoverommet. Utvendig opparbeidet med plen og beplantning. Beleggningstein i innkjørsel foran garasjen. Offentlig tilknyttet vann og avløp. Ved/elektrisk oppvarming.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende har fått TG3 (strakstiltak):
- Rom under terreng: Nedre del av innvendig kledning i boden er demontert, dette trolig grunnet fuktskader. Ved fuktmåling ble det registrert vått treverk i nedre del av utlektning i bod. Årsaken til fuktproblemer er som regel sammensatte og kan skyldes kondensproblemer, dreneringssvikt og/eller kappilært oppsug fra grunnen. Kjellervegger bør være åpne med synlig mur konstruksjoner frem til årsaken er varig stoppet. Deler av gangen har utlektet kjellervegg, noe som er risikokonstruksjon mht fuktskader. Videre undersøkelser mht utbedringer må påregnes. Sjablongmessig prisanslag settes for videre undersøkelser. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000
- Krypekjeller: Det er satt opp provisoriske understøttelser i krypekjelleren. Understøttelsen står ned på grunn, noe som gir økt fuktbelastninger og fuktskader. Nye understøttelse bør etableres med avstand opp fra grunnen. Treverket var vått på befaringstidspunktet. Bæring for bjelkelaget bør utbedres samtidig, uheldig skjøt og valgt løsning. Varig tilsig av vann bør stoppes. Sjablongmessig prisanslag settes for bedre understøttelser og forsterkning. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende har fått TG2 (Alder, slitasje, skader mv.):
Bad:
- Helhetsvurdering: Det er ikke observert synlige membran eller annen godkjent tettesjikt i sluket på gulvet mot døren. Det er ikke etablert tilstrekkelig fallforhold på gulvet, flatt gulv til sluk og gulvet foran dusjkabinett. Det er ikke etablert tettesjikt rundt rørgjennomføringer i gulvet under servant. Servantskap har svelling på benkeplate, øverste skuff stenger/stopper ikke ved uttrekk. Løse fliser/bom registrert på gulvet mot yttervegg. Badet er av eldre dato og må påregnes en total oppgradering mht tettesjikt og overflater. Ved oppgradering må bedre fallforhold etableres, samt utskifting av eldre vann og avløpsrør. Det er ikke mulig å utføre hulltaking og fuktmåling grunnet våtsonens plassering mot yttervegg.
Kjøkken:
- Vannrør: Kobberrør fra ulike årstall. TG2 settes på de deler av røropplegget som allerede har lang brukstid. Utskifting av eldre kobberrør må forventes.
- Innredning: Håndtak mangler på skapdør under stekeovn. Platetopp har sprekk i hjørnet mot vegg. Ellers normal bruksslitasje.
- Avløpsrør: Avløpsrør fra ulike årstall. TG2 settes på de rørene som er fra boligens byggeår. Utskifting av eldre avløpsrør må forventes.
Øvrige rom: Stue:
- Overflater gulv: Skjevheter og knirk mot trapp, oppsprekking i skjøter samme sted. Utbedringer må forventes.
- Innerdører: Skyvedør mot kjøkken må justeres, enkelte skader på overflaten observert.
Øvrige rom: Vindfang, gang og 4 soverom:
- Overflater gulv: Gulvoverflater generelt må forventes oppgraderinger. Bruksmerker/hakk og malings søl observert på teppe. Knirk i flere rom registreres.
- Innerdører: Innerdører fra byggeår må forventes oppgraderinger/overflatebehandling. Nøkkelskilt mangler til flere dører, enkelte dører må justeres.
Rom under terreng:
- Ventilasjon: Bedre ventilering må påregnes, her bør det vurderes krypgrunns avfukter o.l. mht fuktproblematikken.
- Overflater vegger: Salt/kalkutslag på grunnmuren bak kommode i gangen.
- Overflater gulv: Salt/kalkutslag i bod, gliper mellom flis og gulvlist. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn og bedre ventilering.
Uinnredet loft:
- Helhetsvurdering: Ventileringen av takkonstruksjonen er mangelfull, misfarging og svertesopp observert på undertaket flere steder. Fuktmerker observert på gavl vegg, ingen unormale utslag registrert ved fuktmåling. Det er ikke etablert dampsperre mellom kald og varm side, noe som gir økt fuktbelastninger og kondensering. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Innvendig trapp:
- Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Trappen til kjeller er bratt og mangler rekkverk. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav.
Etasjeskiller:
- Skjevhetsmåling: Største avvik målt til 32mm fra ytterhjørnet mot liten takterrasse og trapp. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter og knirk er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
Tekniske anlegg, VVS anlegg:
- Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vannrør fra ulike årstall. TG2 settes på de deler av anlegget som allerede har lang brukstid. Utskifting av eldre kobberrør må forventes.
- Stakeluke er ikke lokalisert. Stakeluke må lokaliseres og tilkomst må etableres
- Avløpsrør fra ulike årstall. TG2 settes på de deler av anlegget som allerede har lang brukstid. Utskifting av eldre avløpsrør må forventes.
Radon:
- Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf DSA.
Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering: Deksel til lys m.m. mot badet har sprekker. Synlig ledninger observert på badet til lysarmatur. Deler av anlegget har de originale brytere/kontakter fra byggeår. Samsvarserklæring mangler på deler av anlegget. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
- Helhetsvurdering: Det er stedvis manglende lufting og ventilering bak ytterkledningen. Deler av kledningen bærer preg av alder og slitasje. Oppgradering må forventes.
Dører og vinduer:
- Vinduer: Flesteparten av vinduene er skiftet i perioden 2001-2015. Noen vinduer fra 1977/1996, eldre koblet vindu i kjeller fra byggeår. TG2 settes på de vinduene som er av eldre dato, oppgradering/overflatebehandling må forventes.
- Dører: Eldre dør til liten takterrasse, TG2 settes grunnet alder og slitasje. Ellers normal bruksslitasje på dører, enkelte nærmer seg oppgradering grunnet alder.
Yttertak:
- Helhetsvurdering: Taktekkingen bærer preg av alder og slitasje. Det er registrert sig/nedbøyning på hjørnet mot yttervegg utenfor stuen. Beslagsløsning mot nabo har gliper/åpninger som må holdes under regelmessig oppsikt. Det er ikke etablert tilstrekkelig ventilering av yttertakkonstruksjon. Takskifte/kostnader for utbedringer og vedlikehold må forventes innen rimelig tid.
Takterrasser:
- TG2 settes grunnet alder på taktekkingen og rekkverkshøyden som er under 1,0 meter på begge sider. Stedvis bør rekkverk festes/forankres bedre. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Terrasse v/ hage:
- Noe sig på terrassen observert under boblebad. Bedre understøttelse/forsterkning bør vurderes ved videre bruk av boblebad.
Grunnmur:
- Sprekker mellom murer ved tilbygg mot inngangspartiet observert. Grunnmuren mangler murpuss stedvis rundt kjellerdør.
Drenering:
- Helhetsvurdering: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men stedvis vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/utløpt.Se punkt "Konstruksjoner" under avsnitt om Rom under terreng, og punkt "Grunnmur" under avsnitt om Grunnmur, fundamenter. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men på bakgrunn av at det påvises fuktproblemer bør det påregnes utbedringer/utskiftninger.
Garasje:
- Noe salt/kalkutslag observert på grunnmuren mot hagen. Oppsprekking og avskallinger på betong gulv.
Følgende har fått TGIU (Ikke undersøkt):
- Skorsteiner inne i boligen
- Fundamenter for tilbygg er ikke mulig å verifisere. Stedvis fjell under grunnmur i krypkjeller.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Sammendrag fra selgers egenerklæringsskjema:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
- Ja, kun av ufaglært/egeninnsats: Byttet dusj, servant, innredning og toalett. Malt vegger, gulv og tak i april 2020. Ny baderomsvift e. Egeninnsats.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun faglært. Forrige eier opplyste om at kum 6320 ble byttet. Gammel stikkledning til Voielia 33 A-D. Utført av Kristiansand ingeniørvesen.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- 2018 forsikringssak ang drenering. Innerst i krypkjeller er det litt vann som trekker inn langs fjell et når det regner mye. Renner ut i sluk. Noe fukt i hjørnene i bod i kjeller ved mye nedbørsmeng der. Tidligere eier opplyste om litt fukt på garasjevegg og gulv mot hage ved mye nedbør/snøsm elting. Nåværende eier har ikke registrert noe.
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Felles pipe ble byttet ut sommer 2013. Vågsbygd Bygg og Vedlikehold AS utførte jobben.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Skjevheter i gulv i stua i hjørne v/trappa.
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Observert spor av mus, sannsynligvis fra før overtakelse til ny eier (krypkjeller)
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ny isolering, utvendig kledning, nye vinduer i 2.etasje over inngangsparti, juni 2016. Utført av MT-bygg AS. Malt fasade 2021 og garasje i 2022. Egeninnsats. Garasje fra 2008.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Forrige eier opplyste om ny kurs pg stikkontakt ut til varmepumpe des 2017 av Elektrotema AS. Koblet også strømtilgang til garasje august 2018. Varmepumpeteknikkee AS installerte ny varme pumpe 2017. Utført av Elektrotema AS.
Far er elektroinnstallatør. Lagt varmekabler i kjeller og spotter i 2021, ny kurs i 2020 i el-anlegg, nye spotter i stue 2019
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Samsvarserklæring på AMS-måler mai 2014 og på garasje i august 2018.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Forrige eier opplyste om tilsyn av el-anlegg, Agder Energi nett, utført av Nettconsult Elsikkerhet AS 2011.
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
- Tidligere eier fikk brev i 2015 fra ingeniørvesenet i Kr.sand kommune om nedklassifisering stikkv eien Voielia 35 til privat vei. Dette ble ikke noe av, men vil bli vurdert senere.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- Forrige eier opplyste om forsikringssak i sep2018 i kjeller pga vann i kjeller.
Tilleggskommentar:
Deler av kjeller pusset opp og ny badeinnredning 2020. Malt i alle rom mellom 2018-2022.

Moderniseringer og påkostninger

Følgende vedlikehold/påkostninger har blitt foretatt:
- 2018-2022: Malt diverse rom
- 2019: Nye spotter i stue mot terrasse. Ny stekeovn. Lagt inn fiber.
- 2020: Bad pusset opp med maling av gulv og vegger, nye installasjoner som dusj, servant, innredning og toalett. ny baderomsvifte.
- 2020/21: Pusset opp kjeller
- 2021/22: Malte flater og fasade + garasje

Standard

Velkommen inn:
Vindfang:
Her er det plass til å henge fra seg ytterklær.
Gang/trappe:
Videre inn er det gang med et smykke av vedovn og ellers malte flater på vegger og gulv.
Stue:
Gjennomgående stue i 2. etasje som gir et godt naturlig lysinnslipp. Her er det plass til sofa i dagligstuen, tv-krok og spisegruppe. Det er utgang til både vestvendt og syd-østvendt terrasse fra stuen. Her får en både morgen- og kveldssolen i samme etasje. Veggene i stort sett hele boligen er malt i tidsriktig og behagelige farger.
Kjøkken:
Romslig kjøkken med velholdt innredning med laminat benkeplate. Integrerte hvitevarer som mikrobølgeovn, stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap. Det er flislagt veggflater over kjøkkenbenken, og ellers godt med oppbevaring i skuffer og skap.Koselig spisekrok hvor familien kan samles.
Soverom 1:
Soverom 1 med lysmalte vegger. God plass til seng og eventuelt klesoppbevaring.
Soverom 2:
Soverom 2 med nymalte veggflater. Fra dette soverommet er det trappeadkomst til oppusset kjeller.
Soverom 3:
Soverom 3 med god plass til seng og annen møblement.
Gang/garderoberom/kontor:
Her er det skyvedørsgarderobe og skrivebord som medfølger. Videre er det inn til soverom 4 med utgang til terrassen og hagen.
Soverom 4:
Soverom 4 med god plass til både dobbeltseng og eventuelt en sofagruppe om ønskelig.
Yttergang kjeller:
Yttergang i kjelleren som er innredet i nyere tid med flislagt gulv og varmekabler samt plater på veggene. Det er downlights i himlingen og god plass til klesoppbevaring. Videre inn er det kjellerrom med støpt gulv og varmekabler. Rommet er fint for oppbevaring av fryser eller lignende. Videre inn er det krypkjeller.
Baderom:
Baderom med malte vegg- og gulvflater. Badet er oppgradert med nye installasjoner som dusj, toalett og servant. I tillegg er det satt inn baderomsvifte i nyere tid. Det er avdelt sone for vaskemaskin og tørketrommel.
Det er i tillegg stort loft for oppbevaring over 2. etasje.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet og vedfyring i vedovn.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i forbindelse med oppføring av rekkehusene i 1958. Det er dog dokumentasjon på Igangsettelseskort som ble gitt av kommunen i 1956.
Det foreligger godkjent søknad på tiltak om tilbygg av tv-stue med overliggende terrasse datert 25.08.2003. Rommet benyttes i dag som soverom.
Det forligger godkjent søknad på tiltak om riving av eksisterende garasje og oppføring av ny, datert 23.04.2008.
Det har ikke blitt søkt om ferdigattest på disse to tiltakene.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Det foreligger følgende ferdigattester på eiendommen:
- Innredning av rom i kjeller datert 13.09.1969. Dette gjelder gang/kontor på bildene. Planløsningen er endret etter at ferdigattesten ble gitt.
- Garasje datert 10.03.1971. Dette gjelder tidligere oppført garasje.
- Tilbygg i 2 etasjer datert 30.10.1972. Dette gjelder soverom 3 på bildene. Planløsningen er endret etter at ferdigattesten ble gitt.
- Tilbygg datert 15.05.1984. Gjelder soverom 2 på bildene og terrassen over denne etasjen.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4204/11/617:
29.07.1975 - Dokumentnr: 7761 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:11 Bnr:616
29.07.1975 - Dokumentnr: 7764 - Bestemmelse om veg
Bestemmelse om fellesanlegg/vedlikehold
29.07.1975 - Dokumentnr: 7764 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:11 Bnr:126
Rettighetshaver: Knr:4204 Gnr:11 Bnr:615
29.07.1975 - Dokumentnr: 7763 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:11 Bnr:126
01.01.2020 - Dokumentnr: 301782 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:11 Bnr:617
29.07.1975 - Dokumentnr: 7755 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:4204 Gnr:11 Bnr:126
Bestemmelse om fellesanlegg/vedlikehold
Rettigheten omhandler skjøte i forbindelse med hjemmelsoverføring i 1975. Naboeiendommen 33c har adgang i nødvendige tilfeller å gå over denne eiendommen dersom annen adkomst etter forholdene ikke kan benyttes. Eiendommene 33 a, b og d har rett til å ha liggende vann- og kloakkledning over 33c.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til dette smakfulle enderekkehuset i etablert nabolag i Voiebyen. Boligen ligger i et svært barnevennlig og rolig område, og har en skjermet hage. Her er vi sentralt men tilbaketrukket. Det er kort gangavstand til kollektivtransport, og ellers kort avstand til barnehager og skoler. Dagligvarebutikk finner en både ved Joker og Meny vågsbygd samt Rema1000 i Voiebyen. Ellers er vågsbygd senter kun en liten kjøretur unna hvor det bys på flere servicefasiliteter som bakeri, apotek etc. For den turglade er det flotte turløyper opp til kanonmuseet, lysløype, Sumatra m.m.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Flott eiet endetomt med innkjørsel til egen dobbelgarasje på fremsiden av tomten. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, belegningsstein, hvit grus og beplantning.

Parkering

Parkering på egen tomt og i egen garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan "Plan nr. 076 Voielia" datert 23.04.1957 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 6 948,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 3 945,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 29.000,- pr. år. / 14-15000 kwh. pr. år.
I selgers husstand har det bodd 4 mennesker.
Boligen er tilknyttet Telenor og nextgentel som leverandør av internett og har avgift på
kr 469 pr. mnd. Tv via streaming. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 711 693,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 562 093,-/2 562 094,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.168.420.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sandra Bergum

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 32.000,-
Tilrettelegging: kr 12.900,-
Oppgjør: kr 5.900,-
Markedspakke: kr 18.900,-
Visninger: Inkludert
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0398/22
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.22398

Dato

Sist oppdatert: 26. september 2022 kl. 16:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.