Komplett salgsoppgave

Asvallveien 38

3 950 000 kr
176 m²
4 soverom
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Bamble - Stathelle
Enebolig med fin beliggenhet og stort potensial.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  3 950 000 kr
 • Omkostninger
  100 092 kr
 • Totalpris
  4 050 092 kr
 • Byggeår
  1978
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  176 m²
 • Bruksareal
  189 m²
 • Tomteareal
  878 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Enebolig med frittstående garasje beliggende i attraktive Asvallveien på Stathelle.
 • På eiendommen er det gode solforhold og fantastisk utsikt utover Langesundsfjorden.
 • Deler av underetasjen er innredet etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, samt blitt adskilt fra 1. etasje og har separat inngang.
 • Eneboligen ligger i et rolig og barnevennlig område uten gjennomgangstrafikk.
 • Fine turmuligheter i umiddelbar nærhet.
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Asvallveien 38, 3961 STATHELLE
  Kommunenummer 3813, gårdsnummer 30, bruksnummer 33, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 189 kvm.
  Totalt primærrom: 176 kvm.
  Primærrom:
  Underetasje 77 kvm: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom og entré.
  1. etasje 99 kvm: Stue, kjøkken, bad, 3 soverom, gang og vindfang.
  Sekundærrom:
  Underetasje 13 kvm: Innvendig bod.
  I tillegg er det oppført en frittstående garasje på ca. 18 kvm.
  Kommentar til areal:
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er godkjent innredning av underetasje samt etablering av utleiedel og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens faktiske bruk.
  Utvendig bod i underetasje har kun inngang fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmåling.
  På grunn av manglende adkomst inn i garasje på befaringstidspunkt ble denne kun oppmålt fra utsiden. Det oppgitte arealet på garasjen kan derfor avvike fra det faktiske.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.04.2022 utført av Anticimex Sandefjord AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
  Vi gjør spesielt oppmerksom på at deler av underetasjen ikke er godkjent til varig opphold jf. byggetegninger datert 05.03.1979. For mer informasjon se eget punkt om ferdigattest.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, det vil si en teknisk gjennomgang av eneboligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på lettklinkerblokker med støpt gulv. Yttervegger i trekonstruksjon med stående tømmermannskledning. Saltak tekket med stålplater. Vinduer i 2-lags glass. Etasjeskiller i trekonstruksjon. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Frittstående garasje er oppført på støpt gulv. Yttervegger i trekonstruksjon med stående tømmermannskledning. Saltak tekket med pappshingel. Leddport med elektrisk portåpner.
  Vi gjør spesielt oppmerksom på at det ikke er montert røykvarslere i henhold til dagens krav i boligen. Brannslokkingsutstyr er utgått eller ikke blitt forskriftsmessig vedlikeholdt. Utvendige trapp mangler rekkverk og håndløper på vegg. Det mangler rekkverk på deler av støttemur som er høyere enn 50 centimeter over bakkenivå. Alle forannevnte avvik må utbedres og har fått tilstandsgrad 3 i rapporten. Se supplerende tekst i rapporten.
  Bad i underetasjen bør oppgraderes. Badet i 1. etasje har sluk isolert i dusjsone, noe som eksempelvis betyr at vannsøl utenfor dusjsonen har redusert mulighet til å nå sluket. Sluket ble ikke oppgradert under forrige oppussing. Vegghengt toalett mangler drenering fra innebygget sisterne. Det er registrert bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Badet har membran, tettesjikt og overgang til sluk som mangler dokumentasjon og har uoversiktlig utførelse. Det må også påregnes oppgradering av himlingsflater med downlights.
  Kjøkkenet i 1. etasje har vegger og himlingsflater som er slitte og bør fornyes. Kjøkkenet i underetasje har fliser på vegg mellom benk og overskap som ikke har fagmessig utførelse. Det er stedvis manglende parkett under kjøkkenbenk, samt er det registrert tidligere fuktmerker i parkett under benk.
  I 1. etasje har øvrige rom vegger som er stedvis slitte. Der hvor det er laminatgulv er det stedvis lite fagmessige avslutninger, samt som det er stedvis knirk i gulv. I underetasjen har innvendig bod symptomer på vegg som indikerer utilsiktet fuktighet. På gulvet i boden er det stedvis sprekker i gulvet. I gangen er det registrert bomlyd i enkelte gulvfliser. Underetasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren, hvor det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling. Det ble registrert forhøyede fuktverdier, men årsakene til fuktproblematikk er som regel sammensatte og må avklares. Det anbefales at videre fukttilførsel må stoppes. Innerdører i underetasjen har stedvis kontakt med dørterskel, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes.
  Innvendige pipeløp og funksjonalitet er ikke vurdert. Varmtvannsbereder har sikkerhetsventil som mangler kontrollert avrenning til avløp. Vann- og avløpsledninger samt stikkledninger er fra opprinnelig byggeår og har usikker restlevetid. Hovedstoppekran har passert anbefalt brukstid. Lufteledningen for avløpssystemet er ikke ført til det fri, men avsluttet med enveisventil på loftet. Det er registrert avvik i det elektriske anlegget, og det bør gjennomføres en utvidet kontroll av det elektriske anlegget av en kvalifisert fagperson.
  Eneboligens drenering bør oppgraderes. Vinduer som er fra opprinnelig byggeår, samt utgangsdør og verandadør i hovedetasjen bør oppgraderes. Det er ikke observert tegn til lekkasjer eller skader på taket, men taket har en alder og tilstand som tyder på behov for oppgraderinger i fremtiden. Taktekking, beslag, renner, nedløp og snøfangere på yttertak bør oppgraderes. Veranda er slitt og har behov for vedlikehold. På veranda er rekkverkshøyden under 1 meter og avviker fra dagens krav. Det er merkbar svikt i verandagulvet på den utkragede delen. Utvendige trapper har lysåpning mellom trinn som er for store i forhold til dagens krav.
  Frittstående garasje har stedvis råteskader i ytterkledning, symptomer på elde på pappshingel og stedvis sprekker i nedløpsrør. På grunn av manglende innvendig tilkomst på befaringstidspunkt ble det ikke foretatt innvendig inspeksjon.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at forannevnte avvik har fått tilstandsgrad 2, og at rapporten må leses for utfyllende informasjon.
  Vi gjør også oppmerksom på at etter takstmanns befaring har selger gjort om toalettrom i hovedetasjen til vaskerom. Det er ikke sluk i gulvet eller montert lekkasjestopper på vaskemaskinen, noe som må oppgraderes.

  Moderniseringer og påkostninger

  Ny kjøkkeninnredning i 1. etasje.

  Standard

  Eneboligen har normal standard med noe oppgraderingsbehov. På gulvene er det flis, parkett, laminat, belegg og betonggulv. På veggene er det malte panelplater, malt panel, malte flater, malte mur og teglstein. Himlinger med hvite takplater, malt panel, malt takessplater og malte plater.
  1. etasje:
  Romslig stue med åpen himling og god plass til både sofahjørne og spisebord. Store vindusflater som gir fantastisk sjøutsikt og som slipper lys inn. Fra stua er det utgang til uteplass og gårdsplassen. Kjøkkenet er delvis pusset opp med nytt kjøkken fra IKEA og nytt gulv. Kjøkkeninnredningen har slette fronter og innfelt grep. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i kompositt. Kjøkkenet er utstyrt med platetopp, ventilator, stekeovn og oppvaskmaskin. Hvitevarene medfølger. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk. Fra kjøkkenet har du utgang til stor veranda. Flislagt bad utstyrt med sort baderomsmøbel med to toppmonterte vasker, dusjnisje med dusjvegg i glass og vegghengt toalett. I tilknytning til vindfanget er det et toalettrom som er gjort om til "vaskerom". Tre soverom, hvor det ene er utvidet med areal fra tidligere trapperom. Fra det tidligere trapperommet var det trapp ned til underetasjen.
  Underetasje:
  Stue med åpen kjøkkenløsning. Mørk kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum i stål. Fliser mellom benkeplate og overskap. Integrerte hvitevarer som platetopp, ventilator og stekeovn. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk. Badet har moderniseringsbehov og er utstyrt med dusjkabinett, baderomsmøbel med heldekkende servant og toalett. To soverom. Entren har flislagt gulv og plassert et garderobeskap der den tidligere trappen fra hovedetasjen kom ned. Innerst er det en innvendig bod med gode lagringsmuligheter og opplegg til vaskemaskin. Deler av underetasjen er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom, disponibelt rom og bod og er innredet i senere tid. Det er ikke søkt om bruksendring av stue med åpen kjøkkenløsning, det ene soverommet og entré, og rommene er derfor ikke godkjent til varig opphold. Underetasjen er adskilt fra 1. etasje og har separat inngang.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Murt telgsteinpeis med innsats i stue i 1. etasje. Peisovn i stue i underetasje. Varmekabler på bad i 1. etasje. Ellers elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest for eneboligen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 26.06.1979.
  Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
  1. Det er provisorisk inngangstrapp.
  2. Bad er ikke ferdig tapetsert.
  3. Dør fra stue må sikres inntil trapp er støpt.
  4. Det gjenstår diverse belistning på toalettrom og vindfang.
  5. Helle foran peis ikke ferdig montert.
  6. Underetasjen er ikke innredet.
  7. Taknedløp er ikke koblet til overvannet.
  8. Grunnmursplate er ikke festet forskriftsmessig.
  9. Kjellervinduer og ventiler er ikke innpusset.
  10. Grunnmur over bakkenivå er ikke pusset utvendig.
  11. En del planering på tomten gjenstår.
  Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
  Det gjøres oppmerksom på at deler av underetasjen er innredet etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt. Det gjelder stue med åpen kjøkkenløsning, det ene soverommet og entreen som opprinnelig er byggemeldt som henholdsvis hobbyrom, bod og disponibelt rom jf. byggetegninger 1979 og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Det andre soverommet i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som vaskerom. Etter at at midlertidig brukstillatelse ble gitt er underetasjen adskilt fra 1. etasje og har separat inngang.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
  Det foreligger ferdigattest på utvidelse av eksisterende veranda datert 13.11.2014. Det foreligger kun søknad og ferdigattest på tiltaket, og ikke tegninger av utvidelsen på verandaen.
  Den midlertidig brukstillatelsen og ferdigattesten kan fås ved henvendelse til megler.
  Det foreligger godkjent søknad til oppføring av frittstående garasje, samt at arbeidet kan igangsettes når betingelser nevnt i brev datert 19.09.1985 er oppfylt. Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for garasjen.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen:
  Dagboknr. 270, tinglyst 06.01.1977, type heftelse: Erklæring med bestemmelser om represjon av tomtebolter, asfaltdekke og tekniskanlegg, samt mulige justeringer av kommunal vei. Det er også bestemmelser om at kommunen, elektrisitetsverket og telefon og televerket (nå Telenor AS) har rett til å vederlagsfritt fremføre nødvendig anlegg i tomtefeltet og over tomtene, samt rett til å utføre nødvendig tilsyn, vedlikehold og reparasjoner. For urimelige skader som måtte oppstå i forbindelse med slikt tilsyn, vedlikehold og reparasjoner, betaler kommunen erstatning etter minnelig avgift eller voldgift i henhold til rettergangslovens § 32.
  Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte servitutt.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Diverse

  Selger har det siste året ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger ikke har mulighet å vite.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eneboligen har en svært populær beliggenhet på Eikstrand mellom Stathelle og Langesund. Nabolaget er spesielt anbefalt for barnefamilier og de i etableringsfasen. Barnevennlig beliggenhet i blindvei uten gjennomgangstrafikk med gangavstand til barnehager, barneskole, ungdomsskole og idrettsanlegg. Fine turmuligheter i nærområde. Rett nedenfor eneboligen ligger Sagastranda som er en populær badeplass med sandstrand og flytebrygge, mens like ved ligger Røsskleiva naturreservat med lysløype hvor det er fint å ta seg en løpetur. Det er kun en kort biltur til Stathelle med kjøpesenter og alle sentrumsfasiliteter. Gangavstand til bussholdeplass med gode forbindelser til både Langesund og Stathelle, samt videre oppover i Grenland.

  Adkomst

  Fra Stathelle: Følg øvre vei mot Langesund, og ta av til venstre mot Eikstrand. Kjør ca. 600 meter og ta til høyre inn i Asvallveien. Følg Asvallveien innover hvor eneboligen ligger på venstre side av veien merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Fra eneboligen er det kort avstand med bil til Solstua kulturbarnehage, Tiriltoppen barnehage og Grasshoppa barnehage. Stathelle barneskole ligger ca. 2,4 kilometer med bil fra eneboligen, hvor det også er et flott idrettsanlegg med fotballbaner og rulleskibane. Det er ca. 2,4 kilometer med bil til Bambles nye ungdomsskole. Bamble videregående skole ligger rett ved siden av ungdomsskolen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på ca. 878 kvm. Tomten har gode solforhold og fantastisk utsikt utover Langesundsfjorden. Stor og usjenert veranda i trevirke med adkomst fra gårdsplassen og kjøkkenet. I tillegg er det to hellelagt uteplasser ved inngangspartiet og mellom boligen og garasjen. Frittstående garasje. Gårdsplass er opparbeidet med asfalt og betongheller. Fra gårdsplassen er det trapp ned til underetasjen med gruset gangvei bort til inngangspartiet. Tomten er skrående og har gressplen på to sider av boligen, beplantning, støttemurer og hekk. Tomtegrense mot øst grenser mot friområde.

  Parkering

  Parkering i garasje eller på asfaltert og hellelagt gårdsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 18.6.2015 avsatt til nåværende bebyggelse og anlegg, samt at reguleringsplan fortsatt skal gjelde.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter var på kr. 24.284,- i 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt, renovasjon og feiing/tilsyn. Kommunale avgifter og gebyrer er inndelt i månedlige betalinger.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 45.000,- pr. år. I selgers husstand har det bodd 4 mennesker.
  Eneboligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr. 8.081,-.
  Eneboligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr. 799,- pr. mnd. Internettdekoder medfølger ikke.
  Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr. 577.522,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr. 2.079.080,-
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
  - Pantattest kr. 172,-.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 4.050.092,-
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Amir Mozaffari

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes, må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring – i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret – i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2 % eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000,- (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pkt. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1,75 % av salgssummen.
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
  Oppgjør: kr. 5.550,-.
  Markedspakke: kr. 18.400,-.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-.
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 27-0125/21
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR27.21125

  Dato

  Sist oppdatert: 02. juni 2022 kl. 10:00

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █
  ██████

  ████ ████ ██

  ██ █

  Jakter du lignende boliger?

  Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.