Brevik

Strømtangvegen 42

Prisantydning

2 300 000 kr

Byggeår
1820
Areal (P-ROM/BRA)
163 m² / 172 m²
Tomteareal
282.6 m²

Stilfullt forsamlingshus med fantastisk beliggenhet.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

 • Frelsesarmeens forsamlingshus i Brevik står ved et veiskille, og trenger nye eiere. Dette er en spesiell eiendom med fantastisk beliggenhet. Bygget er godt vedlikeholdt, og ble i 1996 belønnet med Porsgrunn kommunes restaureringspris. Fra eiendommen er gangavstand til Stathelle med alle sentrumsfasiliteter. Kort avstand til bussholdeplass med gode forbindelser til både Porsgrunn og Langesund.
 • Eiendommen har en lang historie, og første skjøte på eiendommen er datert 29.04.1829. Huset hadde opprinnelig strandlinje med tilhørende brygge, og ble benyttet som bolighus frem til eiendommen ble solgt til Brevik kristelige ungdomsforening i 1912. Frelsesarmeen kjøpte eiendommen i 1972.
 • Eiendommen

  Strømtangvegen 42, 3950 BREVIK 
  Gårdsnummer 80, bruksnummer 120, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3806

  Områdebeskrivelse

  Eiendommen har flott beliggenhet rett ved Langbrygga i Brevik. Den idylliske kystbyen Brevik består av vakker trehusbebyggelse og koselige smågater. Fisketorget er hjertet i byen, og her er det isbarer, Sanderød Sport og Fritid, Festfabrikken, frisør og Trehuset. Jokerbutikken ligger mellom Fisketorget og den populære restauranten Sjøloftet. Ved havnebassenget er det yrende liv om sommeren. Du har en fin sandstrand ytterst på Øya i Brevik. Fra Langbrygga går det ferge ut til flere av øyene i skjærgården. Det er gangavstand til Brevik oppvekstsenter og idrettsplass. Bak oppvekstsenteret finnes fine turområder i skog og mark opp mot Dammane. På andre siden av fjorden ligger Stathelle, hvor det er kjøpesenter og alle sentrumsfasiliteter. Via smågatene og trapp opp til Breviksbrua, er det kun 10 minutters gange til Stathelle. Ved Breviksbrua har du bussholdeplass med gode bussforbindelser til både Porsgrunn og Langesund.

  Veibeskrivelse

  Fra Porsgrunn: Følg Riksvei 354 mot Bamble. Ta av til høyre rett før Breviksbrua inn på Torskebergvegen. Torskebergvegen går over i Strømtangvegen. Følg veien til du ser Breviksbrua. Eiendommen ligger på venstre side i Strømtangvegen rett etter gamle Diplomis. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager og skoler

  Det er ca. 1 kilometer til Brevik oppvekstsenter, som består av barnehage (1 - 5 år), barneskole (1 - 7 klasse) og SFO (skolefritidsordning). Ved oppvekstsenteret er det idrettsplass bestående av Brevikshallen, fotballbaner, løpebane og lysløype. Heistad ungdomsskole (8 - 10 klasse) ligger ca. 5 kilometer fra eiendommen, og det går skolebuss fra Brevik. Dersom barnehage- og skoletilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Areal og innholdsbeskrivelse

  Totalt bruttoareal: 186 kvm.
  Totalt bruksareal: 172 kvm.
  Totalt primærrom: 163 kvm.
  
  Bruksareal:
  Hus 172 kvm.
  
  Primærrom:
  Hus: 
  1. etasje 128 kvm: Møtesal, kjøkken, bad, toalett og hall.
  2. etasje 35 kvm: Kontor, gjesterom og gang.
  
  Sekundærrom:
  Hus: 
  1. etasje 9 kvm: 2 boder og bøttekott.
  
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.11.2019 utført av Terje Sandersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Tomten

  Eiet tomt på 282 kvm. Asfaltert adkomstparti og inngangsparti bestående av betongtrapp med skifer og smijernsrekkverk i gammel stil.

  Parkering

  Asfaltert parkeringsplass på eiendommen. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
   
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Bebyggelse

  Bygningen ble renovert i 1996 og er iht. tilstandsrapport oppført på ringmur av steinblokker og noe teglstein. Bærende konstruksjon består trolig av lett bindingsverk og laftet tømmervegger med profilert tidstypisk stående profilert kledning. Saltak tekket med enkelkrum teglstein. Etasjeskille i trebjelkelag. Vinduer og dører er spesiallaget med koblet glass og tilpasset belisting. Utførelsen er fagmessig og godt tilpasset bygningsmiljøet i området. Med god hjelp av den anerkjente arkitekten Olav Lundesgaard og dyktige håndverkere ble restaureringen særdeles vellykket, noe som resulterte i Porsgrunn kommunes restaureringspris det året huset var ferdig restaurert. 
  
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av bebyggelsen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at det ikke kan utelukkes lokale utbedringer på yttervegger på grunn av alder. Det er noe råte på bunnstokk ved inngangsparti. Takstein på takoverbygg ved inngangsparti ligger ujevnt og er noe mangelfull. Det er målt høy fuktverdi i bjelkelag. Det anbefales betonggulv i krypkjeller med lav takhøyde, fordi det er vanskelig å oppnå god drenering og lav luftfuktighet i eldre krypkjellere med grusgulv. Badet har vindu i våtsone, samt ikke tilstrekkelig fall mot sluk. Badet fungerer med dagens tilstand, men har fått tilstandsgrad 2 på grunn av påpekte forhold, alder og at det mangler dokumentasjon på utførelsen, noe som ikke var vanlig på oppføringstidspunktet.
  
  Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Ferdigattest

  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
  
  Kommunen opplyser om at det foreligger ferdigattest for tilbygg til forsamlingslokale datert 12.04.1995.
  
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
  
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

  Standard

  Huset har en bra standard, og fremstår som godt vedlikeholdt. Gulver med belegg og gulvteppe. Vegger med brystpanel med malt strie, malte plater og malt strie. Himlinger med takessplater og plater. Romslig møtesal med opphøyning for scene. Kjøkken har hvit kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Godt med skap- og benkeplass. Bad har gulvbelegg, malt strie og malte takplater. Badet er utstyrt med dusjnisje, servant og toalett. Toalettrom med gulvbelegg, malt strie og malte takplater. Toalettet er utstyrt med WC og servant. Kontor og gjesterom er plassert i 2. etasje.

  Oppvarming

  Elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Energimerke Energimerket G5

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  
  Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
  Dagboknr. 17796, tinglyst 01.12.1994, type heftelse: Erklæring med bestemmelser om bebyggelse i forbindelse med utbygging av tilbygg.
  Dagboknr. 15212, tinglyst 13.10.1994, type heftelse: Erklæring om restaurering og utbygging av eiendommen Strømtangvegen 42 slik det fremgår av de byggemeldte tegninger datert 23.02.1994 og 09.03.1994, samt rett til handicapadkomst til over gnr. 80 og bnr. 121 frem til eiendommen.
  Dagboknr. 9647, tinglyst 25.08.1975, type heftelse: Erklæring om byggeforbud på nærmere angitt avstand/område.
  
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

  Reguleringsplan og rammetillatelse

  Eiendommen er regulert til foramlingslokale og bevaring av kulturmiljø i henhold til reguleringsplan Brevik med indrehavn og deler av øya med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 13.09.2012.
  
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  
  Eiendommen er verneverdig/SEFRAK-registrert. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
  
  Kontakt megler for mer informasjon.

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

  Overtagelse

  Etter nærmere avtale. 

  Oppdragets KR-kode

  KR28.19151

  Økonomiske forhold

  Eiendommens utgifter

  Kommunale avgifter er kr. 3.880,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp.
  
  Kommunen har ikke fakturert renovasjonsgebyr. Dersom omregulering eller annet bruk medfører renovasjonsgebyr henvises til Porsgrunns kommune gebyrregulativ.
  
  Ved salg blir eiendommen taksert og det vil påløpe eiendomsskatt. For mer informasjon, ta kontakt med Roy Ståle Engen, kommunalteknikk, tlf. 35 54 73 73.
  
  Selger har ikke gitt megler opplysninger om øvrige løpende kostnader, og megler har derfor ikke kjennskap til hvor store kostnader dagens eier har til strømforbruk, forsikring, tv, internett m.v.

  Formuesverdi

  Det er ikke fastsatt formuesverdi for eiendommen på nåværende tidspunkt.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 525,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 697,- pr. stk.
  
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.358.722,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.
  minusVis mindre

  Plantegninger

  Se alle bilder i galleriet

  Viktig informasjon

  Budregler

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Boligkjøperforsikring

  Det er ikke mulig å tegne boligkjøperforsikring da selger er et AS. Takstmann har gått gjennom bygningen. Selger kjenner lite til eiendommens tekniske tilstand og har derfor ikke fylt ut egenerklæringsskjema.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges som den er ved kjøpers besiktigelse eller på tidspunkt for aksept av kjøpers bud, dersom kjøper ikke besiktiger eiendommen. Eiendommen selges som den er jf. avhendingslovens paragraf 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel.
  
  Avhendingslovens § 3-9 fravikes videre slik at kjøper ikke kan gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger.
  
  Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.
  
  Kjøper er oppfordret til selv å befare/undersøke eiendommen og forhold knyttet til denne, eventuelt ved bruk av dertil egnede fagpersoner. Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han måtte kjenne til ved signering av kjøpekontrakten.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  
  Vederlag: 3,125 % av salgssummen.
  Minimumsvederlag: kr. 45.000,-.
  Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
  Oppgjør: kr. 4.550,-.
  Markedspakke: kr. 13.750,-.
  Oppslag eiendomsregister: kr. 1.250,-.
  
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Lovverk

  Eiendommen selges som den er ved kjøpers besiktigelse eller på tidspunkt for aksept av kjøpers bud, dersom kjøper ikke besiktiger eiendommen. Eiendommen selges som den er jf. avhendingslovens paragraf 3-9, dog slik at forhold dekket av avhendingslovens § 3-9, andre punktum ikke kan utgjøre en mangel.
  
  Avhendingslovens § 3-9 fravikes videre slik at kjøper ikke kan gjøre gjeldende som mangel forhold etter avhendingslovens § 3-8 (1), andre setning hvor opplysningene er gitt av andre enn selger. § 3-9 fravikes videre slik at forsømte opplysninger fra selgers side bare skal ansees som mangel dersom disse er vesentlige for kjøper og er dokumentert kjent av selger.
  
  Avhendingslovens § 4-19, andre ledd fravikes slik at reklamasjon senest kan skje 1 år etter overtagelse av eiendommen.
  
  Kjøper er oppfordret til selv å befare/undersøke eiendommen og forhold knyttet til denne, eventuelt ved bruk av dertil egnede fagpersoner. Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han måtte kjenne til ved signering av kjøpekontrakten.
  minusVis mindre

  Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

  Thomas Johan Nilsen
  Eiendomsmeglerfullmektig

  Thomas Johan Nilsen

  Telefon
  Mobil 45419945

  Lurer du på noe

  Thomas svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.