Komplett salgsoppgave

Blomsterveien 8D

5 800 000 kr
105 m²
3 soverom
Idyllisk hage, beliggende i barnevennlige, rolige omgivelser med kort vei til "alt".
Idyllisk hage, beliggende i barnevennlige, rolige omgivelser med kort vei til "alt".
Kart
Del
Anniken Øderud
Presenteres av
Anniken Øderud
Tangenåsen
Rekkehus med noe fjordutsikt. Beliggende i et av Nesoddens mest sentrale, barnevennlige og attraktive boområder.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  311 090 kr
 • Omkostninger
  146 170 kr
 • Totalpris
  6 257 260 kr
 • Byggeår
  1951
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  105 m²
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 721 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen har gode lys- og solforhold, samt nydelig utsikt fra 2.etg mot fjorden og Oslo. Det er solrike terrasser og disponibel hage.
Kort gangavstand til Tangen sentrum, skoler, barnehager, friarealer, strender (Hornstranda, Odden badestrand, Oksval badestrand og båtmarina), servicetilbud og til offentlig kommunikasjon. Bare 15 minutters gange til Nesoddbåten for den som foretrekker å gå framfor buss.
Det er også kort vei til sjøen i både øst og vest, til Kyststien som strekker seg langs store deler av Nesoddlandet - og til Signalen med Oslofjordens fineste takterrasse.
Boligen fremstår i hovedsak fra byggeåret og trenger stedvis vedlikehold/oppgrader.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Blomsterveien 8D, 1450 NESODDTANGEN
Kommunenummer 3023, gårdsnummer 4, bruksnummer 211, seksjonsnummer 30, ideell andel 1/1

Innhold

Bolig
Totalt bruksareal: 128 kvm
Totalt primærrom: 105 kvm
Primærrom:
U. etasje 30 kvm: Trapp/gang, kjellerstue, vaskerom. Etg. er ikke omsøkt fra bod til varig opphold.
1. etasje 39 kvm: Entré, trapp/stue/spisestue, kjøkken
2. etasje 36 kvm: Trapp/ gang, bad, 3 soverom
Sekundærrom:
U. etasje 22 kvm: Bod/lagringsplass, bod, kott
2. etasje 1 kvm: Kott
Uinnredet kaldtloft med adkomst via loftsluke i gang. Loftet er fellesarealer.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.01.2023 utført av Anticimex v/Tommy Sverre. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Rom benyttet som kjellerstue tilfredsstiller ikke krav til oppholdsrom da det ikke har godkjent vindu/lysflate.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av underetasjen og det er heller ikke tatt stilling til om dette lar seg gjøre.
Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre og er fundamentert med støpt gulv mot grunn og grunnmur i betong. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Yttervegger har liggende trekledning på fasaden. Saltakkonstruksjon i tre tekket med takstein. Vinduer/terrasedør i 3-lags glass fra år 1978. Ytterdør med lås og glassfelt fra byggeår. Ytterdør med lås i vaskerom er fra byggeår.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3 er gitt:
- Bad: TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og slitasjegrad. Våtromstapet har stedvis løsnet fra underlaget. Det er registrert bomlyd i gulvfliser. Vann- og avløpsrør bør skiftes ut. Det er ikke foretatt hulltaking og utført fuktmåling i tilstøtende rom til våtsone grunnet plassering mot yttervegg og nabo. Rommet har behov for total fornying. Tiltak må påregnes.
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000
- Brannskiller: Det foreligger ingen dokumentasjon som henviser til branntilsyn med godkjenning av loftsarealer. Det er ikke branncellebegrensende skille mot annen bruksenhet på loft.
Det hefter usikkerhet ved om brannskiller er korrekt utført i henhold til byggteknisk forskrift. Forholdet må undersøkes av kompetent personell, og eventuelle utbedringer må utføres. Underliggende sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon.
Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 5000
TG2 er gitt:
- Vaskerom: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert, ventilasjon ikke mekanisk avtrekk, div vedr. varmtvannsbereder pga alder og tilstand. Vannrør er av ukjent alder. Anbefaler ytterligere undersøkelser. Glipper i panelskjøter i himling er ikke motstandsdyktig mot fukt/damp og tiltak anbefales. Vaskerom: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Avløpsrør bør fornyes.
- Kjøkken ut i fra en helhetsvurdering pga kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Utskifting/oppgradering av innredning etc. bør påregnes.
- Overflater gulv 2. etg.: Det er stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Innerdører 2. etg bærer preg av slitasje og har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.
- U. etasje: Vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt, selv om synlige skader ikke er observert.
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg i bod. Det ble ikke registrert forhøyede verdier.
Kjellerlukt ble registrert ved hulltaking, som gir en indikasjon på at dreneringssystem har funksjonssvikt og det kan være fukt i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
- Kaldtloft: Kaldtloftets tilstand sett i sammenheng med alder på yttertaket tilsier at fremtidige tiltak er nødvendige. Det er merker i undertaket som mest sannsynlig har sin årsak i tidligere taklekkasje eller kondens. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kaldtloft: Det er ikke etablert dampsperre mellom varm og kald sone. Konsekvens er fare for kondensering. Utbedring av konstruksjonen må påregnes.
- Kaldtloft: Konstruksjonsoppbygging vurdert ut fra alder. Bygningsdelen er fra byggeåret og vedlikehold kan være aktuelt.
- Innvendige trapper: Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter og det er kun rekkverk/håndløper på en side. Forholdene anbefales utbedret/undersøkt med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.
- Etasjeskiller: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 15mm og 30mm i soverom. Forøvrig mindre skjevheter i andre rom som er målt. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye.
- Vann- og avløpsrør: Vannrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Kjellerstue: Avviker i forhold til dagens forskriftskrav for dagslys. Det er mindre lysflate enn 10% av gulvareal.
- Elektrisk anlegg: Med bakgrunn i registrerte avvik og at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske
anlegget. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll.
- Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
- Dører: Ytterdører/ terrassedør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato.
TGIU er gitt:
- Vaskerom: Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtrommets plassering mot nabo/fellesareal og murvegger. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

2004: Nye automatsikringer v/Smart Elektro
2018/2019: Ny utvendig trekledning og etterisolering av yttervegger/fasader i sameiet v/Grønvold as
2021: Spyling av avløpsrør i sameiet v/Olimb rørinspeksjon

Standard

Rekkehuset ligger svært sentralt til, i et veldig hyggelig nabolag på Tangenåsen med kort vei til alt av betydning: barnehager, barne- og ungdomsskole, bibliotek, kjøpesenteret som dekker alle behov samt gangavstand til Nesoddbåten som bringer deg til Aker Brygge/Lysaker på en svært behagelig måte.
Like borti gata ligger en fotball- og basketballøkke og det er mange barn i alle aldre i området. Gjennom sommerhalvåret kan man benytte seg av strendene som ligger i gåavstand, gjennom vinterhalvåret er det badstuer på flere av strendene.
Rekkehuset har en praktisk romløsning, store vindusflater.
Boligen har flotte hyggelige uteplasser: en koselig og solrik vestvendthage samt terrasse og en terrasse med morgen og formiddagssol på nordøstsiden.
Det er god plass til sosiale lag med langbord, eller sosiale kvelder med lek, plaskebasseng, spill og morro. Eller, om ønskelig, rolige stunder.
På forsiden av boligen er det en hage og terrasse for ettermiddagssol, her er det lunt og godt utover sene late sommerkvelder.
Stue
Stue og spisestue i åpen løsning med godt gjennomlys og utgang til usjenert solrik terrasse.
Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra byggeår med benkeplater i laminat med 2 oppvaskkummer i rustfritt stål. Lys og stikkontakter under overskap. Frittstående kjøleskap og komfyr med keramisk platetopp.
Kjøkkenvifte med avtrekk til kanal og yttervegg, integrert i overskap.
Hvitevarer, foruten kjøleskap medfølger. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Soverom
Boligen har 3 soverom i 2. etasje. Hovedsoverom har flott utsikt mot Oslo og fjorden.
Bad 2. etasje
Baderom fra byggeåret med stedvis oppgraderinger. Det er mosaikkfliser på gulv med gulvvarme og våtromstapet på vegger. Baderomsinnredning med profilerte fronter og heldekkende servant. Overlys med stikkontakt, sideskap og håndklestang. Badekar med veggmontert hånddusj og kran og gulvmontert toalett. Naturlig ventilasjon.
Vaskerom u. etasje
Rommet som benyttes som vaskerom er i hovedsak fra byggeår. Innredning med glatte fronter på skapdører og servantskap med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Hovedstoppekran, vannmåler og varmtvannsbereder fra 2005 på 200 liter. Opplegg for vaskemaskin.
Fra vaskerommet er det utgang til bod/lagringsplass samt adkomst til hagen.
Vegger: Malte flater, våtromstapet, malt panel, malt strietapet, smartpanel, tapet. malt mur
Gulv: Laminat, mosaikkfliser, vinylbelegg, teppe
Himling: Malte flater, folierte trefiberplater, malt panel
Annet fast inventar
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
- Garderobeskap i 2 soverom

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via stedvise panelovner og elektrisk peisovn i stuen. Gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Sikringsskap
Sikringsskap med automatsikringer med jordfeilbryter og digital strømmåler er plassert i trapp 2. etasje. Automatsikringer med jordfeilbryter. Hovedsikring er på 32 AMP.
Forenklet vurdering:
Er det synlig tegn til merker på plugg til varmtvannsbereder: Nei.
Er det synlig tegn på termiske skader: Nei.
Er det synlig tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: Nei.
Selgers opplysninger:
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: Byggeår. Nye automatsikringer fra år 2004.
Foreligger det el-tilsynrapport fra de siste fem år: Nei.
Forekommer det at sikringer løses ut: Nei.
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: Nei.
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: Ja.
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Nei.
Fungerer hvitevarer som følger boligen: Ja.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
U.etg er opprinnelig byggemeldt som boder og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Boligen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 8506, tinglyst 26.09.1990, type heftelse: Erklæring/avtale - Panterett til sameiet
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter:
21.06.1976 - Dokumentnr: 4896 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Overført fra: Knr:3023 Gnr:4 Bnr:211
Gjelder denne registerenheten med flere
Forklaring: Rett for e-verket til å monter, vedlikeholde og drifte høyspent trafokiosk.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et populært og barnevennlig boligområde på Tangen. Det er kort og vei til barne- og ungdomsskole, barnehager samt Tangen senter med et godt utvalg av butikker, vinmonopol, apotek og velværetilbud inkludert populært treningssenter. Kommunesenteret Tangenten, med bibliotek, helsestasjon, kulturskole, kafé og kommuneadministrasjon.
Det er gangavstand eller en rask sykkeltur ned til Nesoddbåten. Vil du bruke offentlig kommunikasjon er den nærmeste bussholdeplassen Tangenåsen, og den holdeplassen ligger kun få minutters gange unna. Bussen til bryggen korresponderer med hyppige båtavganger, og Nesoddbåten tar deg til Lysaker på 9 min. og til Aker brygge på 23 minutter.
Det er kort vei til sjøen inkludert kyststien, som strekker seg langs store deler av Nesodden. Populære badeplasser er blant annet Oksval, Hellviktangen, Hornstranda, Odden samt Strandpromenaden som er en del av Flaskebekks strandlinje.
Idrettspark på Berger med fotballbaner, friidrettsbane, tennisbaner, liten slalåmbakke, turstier og lysløype med oppkjørte skiløyper vinterstid.
Av severdigheter og kulturelle tilbud kan Galleri Vanntårnet anbefales, samt Hellviktangen med egen kunstkafé og badestrand.
Ved å benytte bil fra Tangen Sentrum tar det ca. 5 min. til Nesoddtangen brygge, 25 min. til Vinterbro Senter, 30 min. til Drøbak, 40 min. til Ski og 45 min. til Oslo S.

Adkomst

Ta av ved Nesset og følg fv 156 mot Nesoddtangen. Ta til venstre i rundkjøringen ved Skoklefald kirke og følg Kapellveien til neste rundkjøring. Ta til høyre i denne og følg Vestveien nordover. Ta inn første vei til venstre etter at Tangen Senter er passert. Følg Blomsterveien innover. Eiendommen ligger på høyre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger. Se også google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til flere barnehager, samt barne- og ungdomsskole på Tangenåsen. Kort vei til Steinerskole på Skoklefall og videregående skole på Berger/Hellvik. Trygg skolevei.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 11.680 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Disponibel del av eiendom er pent opparbeidet med gressplen, beplantning og terrasse.

Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget/Sameiet/Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er i kommuneplan for 2018-2042 avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål, grønnstruktur, veg, krav til felles planlegging.
Deler av sameiets eiendom ligger i område regulert til boligbebyggelse, veiformål og fortau.
Navn på plan: FV 157 Flaskebekk - Granholt.
Reguleringsplaner under arbeid:
Navn: Områdeplan for Tangen sentrum
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Områderegulering
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 10 762- for 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Vann og avløp faktureres etter forbruk.
Fellesutgiftene er kr 3 721,-/md. og inkluderer: Felles byggforsikring, diverse vedlikehold, Tv/bredbånd fra Telia, betjening andel fellesgjeld, drift/forretningsførsel.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 17 000,-/år + nettleie kr. 8 537,-/år.
I selgers husstand har det bodd 1 person og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 8 500 kwh/år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av Internett og har avgift på kr 467,-/md.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 093 569,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 936 847,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11 691,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 311 090,- pr. 29.11.2022
Total fellesgjeld for sameiet er kr 12 430 151,- pr. 21.11.2022 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 8397 71 61528, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer pr. år
Effektiv rente pr. 31.12.2021: 4,32%
Saldo pr. 21.11.2022: kr 306 002,-
Første termin: 21.11.2021
Innfrielsesdato: 21.07.2025
Lånenummer: 8397 71 77084, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer pr. år
Effektiv rente: 3,67%
Saldo pr. 21.11.2022: kr 12 124 149,-
Første termin: 21.11.2021
Innfrielsesdato: 21.03.2050

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 5 946 170,-.
Av dette beløpet utgjør kr 311 090,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anne-Lise Øivold

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Tangenåsen Sameie.
Sameiet består av 44 boligseksjoner.
Adresse til sameiet er: Vestveien 7-11, Blomsterveien 8-10 og 15-21, samt Kløverveien 15.
Forretningsfører er Sebra Forvaltning AS, tlf. 23 89 10 20.
Nettadresse: tangenasen-sameie.styret.com
E-post styret: tangenasen@gmail.com
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 51-0128/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nesodden
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR51.22128

Dato

Sist oppdatert: 06. februar 2023 kl. 13:49

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.