Komplett salgsoppgave

Slyngvegen 24A

4 390 000 kr
158 m²
4 soverom
Eiendomsmegler Krogsveen avd. Årnes har gleden av å presentere Slyngvegen 24A! En flott tomannsbolig i et attraktivt boligområde.
Eiendomsmegler Krogsveen avd. Årnes har gleden av å presentere Slyngvegen 24A! En flott tomannsbolig i et attraktivt boligområde.
Tony Kristiansen
Presenteres av
Tony Kristiansen
Hvam
1/2 part tomannsbolig med høy standard. Barnevennlig og solrikt. Garasje.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 390 000 kr
 • Omkostninger
  111 092 kr
 • Totalpris
  4 501 092 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1983
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  158 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Slyngvegen 24A!
Attraktiv og solrik beliggenhet på etablert boligfelt på Tomteråsen i Nes kommune. Boligen har en god intern beliggenhet - her bor du stille, rolig og barnevennlig.
Boligen har en god planløsning med store og gode rom med mye naturlig lys. Familievennlig bolig med flere soverom, to stuer og mange gode løsninger. Boligen ble total oppusset i 2010 med nye overflater, kjøkken, bad, el-anlegg, sentralstøvsuger og vvs rør-i-rør, i tillegg har boligen blitt overflatebehandlet i april/mai 2022 og fremstår moderne. Videre er det fra stuen direkte utgang til solrik terrasse som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid.
Parkering i del av dobbelgarasje med lagringsloft. Pent opparbeidet fellesareal.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Slyngvegen 24A, 2165 HVAM
Kommunenummer 3034, gårdsnummer 221, bruksnummer 136, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 162 kvm
Totalt primærrom: 158 kvm
Bruksareal
U. etasje: 60 kvm
1. etasje: 63 kvm
Loftetasje: 39 kvm
Primærrom
U. etasje - 56 kvm: Trapperom/gang, peisestue, baderom og to soverom.
1. etasje - 63 kvm: Entré, gang/trapperom, stue, kjøkken, baderom og soverom.
2. etasje - 39 kvm: Trapperom, gang, loftstue/soverom og soverom (innredning av loftsetasjen er ikke bruksendret/omsøkt).
Sekundærrom
U. etasje - 4 kvm: Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.04.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vi gjør oppmerksom på innredning av loftsetasjen er ikke bruksendret/omsøkt til kommunen. Det foreligger søknad på bruksendring til hoveddel på hele loftetasjen - Vi viser til punkt om ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1983. Gulvflater i underetasje av mur og etasjeskiller av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med malt trepanel. Takkonstruksjon av tre i vinklet saltaks form utvendig tekket med betongtakstein. Drenering fra byggeår.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
TILSTANDSGRAD 2
- Baderom (u. etasje): Sprekk i speilfront på skap. Vindu er plassert nærmere enn 1 meter fra våtsone. Det ble observert stedvis "bom" i fliser, spesielt foran vegghengt toalett. Membran/slukmansjett kan ikke verifiseres innenfor hele klemring i sluk, og således er det uklart om den er tilfredsstillende etablert. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens
plassering.
- Baderom (1. etasje): Innredning har skader/høy slitasjegrad. Det er ikke anordning (spalte under toalett) slik at eventuelt lekkasjevann fra innebygget klosett kan oppdages tidlig. Vindu er plassert nærmere enn 1 meter fra våtsone. Det ble observert utettede hull i fliser i dusjhjørne, etter tidligere installasjoner. Membran/slukmansjett kan ikke verifiseres innenfor hele klemring i sluk, og således er det uklart om den er tilfredsstillende etablert. Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering. Høydeforskjell fra topp slukrist til topp gulvoverflate ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Høydeforskjellen ble målt til 13 mm fra gulv ved dør til gulv ved sluk (begge). Selger opplyser om at underskap på baderom nå er montert.
- Øvrige rom: Gjelder kun stedvis knirk i gulv, spesielt i loftstue. For øvrig ingen merknader.
- Underetasje: Klaffventiler stedvis i vegg, usikker tilluftløsning. Vegger i underetasje er utlektede fra grunnmuren. Ut fra utførelse vurderes denne løsningen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Fuktmålinger er gjennomført (i bunnsvill ved inspeksjonsluke ved hovedstoppekran/på baderom) og resultater anses som tilfredsstillende.
- Loft: Svertesopp ble påvist i innvendig bod i loftsetasje, på vegg mot nabo (innerst i bod). Dette kan indikere høy luftfuktighet. Uviss om det er begynnende lekkasje fra yttertak eller kondens fra luftlekkasjer fra boligens inneluft.
- Innvendige trapper: Rekkverk/håndløper oppfyller ikke dagens sikkerhetsforskrift. Håndrekke skal monteres på begge sider av trappeløp.
- Etasjeskiller (1. etasje): Det er målt skjevheter i stue utover 10 mm innenfor 2 meter. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 13 mm. Det er målt mellom vegg mot soverom og tilstøtende vegg.
- Etasjeskiller (loftsetasje): Det er målt skjevheter i loftstue/soverom utover 10 mm innenfor 2 meter. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 12 mm. Det er målt mellom vegg mot trapperom/gang og tilstøtende vegg (balkongdør).
- Dører: Gjelder kun balkongdør. Låskasse er treg og dør er vanskelig å lukke og låse.
- Yttertak: Slitasjegraden på tekkingen (inkl. undertak og lekter) er slik at det vurderes at tekkingen har passert mer enn 50 % av anbefalt brukstid. Enkelte takstein i kilrenne mot nabo er forskjøvet. Takflater har stedvis moseansamlinger, spesielt på nordvendt fasade. Takgjennomføringer med tettedetaljer vurderes å ikke være slik at lekkasjer kan utelukkes. Fotbeslag rundt skorstein har synlige slitasjesymptomer.
- Terrasse: Det ble observert stedvis nedbøyninger på terrassegulv, spesielt ved terrassedør. Overflatebehandlingen er stedvis slitt og trenger fornying. Selger opplyser om at overflatene nå er malt og nedsenk i terrasse gulv er utbedret.
- Drenering: Det er usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmurplater eller tilsvarende. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut fra alderen på drenssystemet.
- Garasje: Det er foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig. Riss/sprekk i grunnmur ble observert på naboens del. Garasjeporter har relativt høy slitasje og er i behov av utskifting (det opplyses at nabo er positiv til samordnet innkjøp).
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de ulike punktene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
SAMMENDRAG SELGERS EGENERKLÆRING
- Det er sjatteringer i marmorfliser 1. etasje.
- Kvalitetsbygg AS har utført arbeid på badene som riving, oppbygging og membranlegging. Halvorsen VVS har sørget for opplegg av rør-i-rør system på hele boligen, samt montering av vannstoppventil. Arbeidet ble utført sommer 2010. Selger har skriftlig bekreftelse fra firma.
- Kvalitetsbygg AS har bygget ny terrasse og inngangsparti, satt inn V-Lux takvindu på soverom i 2. etasje, samt nye vinduer i to rom i kjeller for å få godkjent rømningsvei for bruksendring til soverom. Byttet terrassedør til stor skyvedør. Firma har utført alt arbeid sommer 2010.
- Storbyservice AS har utført arbeid av nytt el-anlegg i hele boligen med spotter, utebelysning, kontaktpunkt, temperatur regulatorer, varmekabler osv. sommer 2010. De foreligger Elsikkerhets dokumentasjon fra Elektriker Gruppen AS.

Moderniseringer og påkostninger

- Malt garasje.
- Kjøkken fra 2010.
- Baderom fra 2010.
- Nytt rør-i-rør system 2010
- Montert spotlights m.m. 2010
- Elektrisk anlegg fra 2010.
- Totalrenovert innvending i 2010.
- Ny varmtvannsbereder i 2022.
- Byttet ut noen vinduer og dører 2010.
- Malt vegger og tak i de fleste rom. 2010 og nå i april 2022
- Ny terrasse og inngangsparti, samt malt. 2010
- Nye varmekabler i ganger, bad og kjeller. 2010
- Ny terrasse og inngangsparti. Montert i 2010.
- Nye varmekabler i ganger, bad og kjeller. Montert i 2010.
- Opparbeidet fliser og sti utvendig til inngang m.m. Utført 2011.
- Overflatebehandlet innvendig, samt terrasse og inngangsparti utvendig i april 2022.

Standard

E N T R É
I forbindelse med inngangspartiet er det platting. Det er skyvedørsgarderobe i entré.
S T U E R
Boligen har to stuer, en peisestue i underetasje og en stue i første etasje. I stuene er det peisovn med glassfront og varmepumpe fra 2010. Fra stuen i første etasje er det utgang til delvis overbygget, vestvendt terrasse på ca. 32 kvm med trapper til terreng.
K J Ø K K E N
På kjøkkenet er det gulvflater med parkett, malte overflater på vegger og malt overflate i himling med downlights. Kjøkkeninnredningen er fra Ikea (2010) med høyglans fronter, overskap med belysning, ventilator tilkoblet avtrekkskanal, laminert benkeplate med skyllekum og oppvaskkum. Videre er det fliser over benkeplate, og av hvitevarer finnes frittstående komfyr som er plassert i nisje, innebygd oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med fryser samt dispenser. Hvitevarene medfølger boligen.
B A D E R O M
Boligen har to bad, begge fra 2010. Badet i underetasje har flislagt gulv av marmor med varme, flislagte vegger og malt overflate i himling med downlights. Innredning med dobbel servant, speilskap, vegghengt toalett, dusjkabinett med hånddusj, samt opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt. Avtrekksventil med vifte på vegg. Selger opplyser om at nytt underskap på baderom nå er montert.
Badet i første etasje har flislagt gulv av marmor med varme, flislagte vegger og malt overflate i himling med downlights. Innredning med dobbel servant, overskap med stikkontakt, speil, vegghengt toalett, dusjkabinett med hånddusj. Avtrekksventil med vifte på vegg.
S O V E R O M
Boligen har totalt fem soverom, hvor av fire er godkjente for varig opphold. Det er to soverom i underetasje, ett i første etasje og to i loftsetasje som ikke er omsøkt/bruksendret, det foreligger søknad om bruksendring til hoveddel på loftsetasje. Det er skyvedørsgarderobe på begge soverommene i underetasje og i loftsetasje/soverom. Fra loftstue/soverom er det utgang til overbygget balkong på ca. 6 kvm.

Løsøre og tilbehør

Løsøre og tilbehør som medfølger boligen er kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin.

Oppvarming

Boligen har gulvvarme på baderommene, i ganger og i kjeller som suppleres med peisovn og varmepumper fra 2010 i peisestue og i stue. Boligen har naturlig ventilasjon og mekanisk avtrekk fra baderom samt fra kjøkken. Videre har boligen elektrisk anlegg fra 2010 med automatsikringer, 194 liters varmtvannsbereder fra 2022 og sentralstøvsuger.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 14.09.1983
Tillatelsen ble gitt fra den tid på følgende vilkår:
1. Vinylbelegg på gulv i vaskerom må tettes bedre ved overgang gulvterskler i hovedleiligheten.
2. Terrassedørene holdes forsvarlig stengt inntil terrasse er oppført eventuelt trapp med rekkverk.
3. Inspeksjonsluket til kaldtloft må anordnes.
4. Samtlige rom i 2. etasje må ferdigstilles i henhold til godkjent tegning.
5. Badstue, dusj og wc i kjeller i hovedleiligheten må ferdigstilles.
6. Diverse vaske-/feielister blir montert.
7. Rekkverk og håndleidere påmonteres hovedtrapper.
8. Terrenget planeres med fall fra huset i en bredde av minst 2-3 meter.
Selger opplyser at alle punkter er utført med unntak av 5 og 6. Punkt 5 omhandler ikke denne seksjonen, men den andre.
Kjøper overtar ansvaret for dette.
Underetasjen er innredet med to soverom etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, og det foreligger ferdigattest fra kommunen datert 18.02.2014.
Loftsetasjen med loftstue/soverom, trapperom, gang og soverom er opprinnelig byggemeldt som loft/tilleggsdel jf. oversendte byggetegninger fra kommunen og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Det er sendt inn søknad til kommunen for å få godkjent innredning av rommene i loftetasjen. Kjøper overtar ansvaret for dette om det ikke er på plass innen overtagelse.
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for garasje datert 06.11.1989. Tillatelsen ble gitt fra den tid på følgende vilkår: Montere rekkverk på trapp til hems.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette, og overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er ingen tinglyste heftelser og servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Selger opplyser følgende: Det er begynnende skader på noen vinduer, men de er ikke defekte eller punkterte. Dette gjelder 3 vinduer i stue i 1. etasje, 1 vindu på soverom i 1. etasje, 1 vindu i trappegang, 1 vindu og 1 dør på soverom i 2. etasje og 2 små vinduer i kjellerstue bør byttes innen noen år. De eldste vinduene er fra 1994, resterende vinduer og dører ble byttet i 2010.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger på Tomteråsen/Hvam i et etablert boligområde i Nes kommune, med kort vei til Jessheim og Årnes. Det er også kort vei til barnehager, skoler, offentlig transport, dagligvare og servicetilbud.
Det lokale idrettslaget HVAM IL med over 1000 medlemmer arrangerer aktiviteter i nærmiljøet, og har lagt til rette for et stort idrettsanlegg med skatepark, kunstgress- og grusbaner. Populære Nes Arena ligger på Neskollen med innendørs løpebane, treningssenter, klatrevegg m.m.
Rommen Golfpark og Hvam golfbane ligger i nærheten, og Miklagard Golf Klubb som har en 18-hulls internasjonal mesterskapsbane som har fått flere utmerkelser for kvalitet og design ligger på Kløfta med 16 minutter kjøring med bil fra boligen.
Andre populære tilbud i Nes er blant annet ishall, kino, kulturhus, opplevelsesmuseer, kunstforening og ridesenter. Nes Kirkeruiner som er en vakker og populær park med samlingspunkt for bryllup, gudstjeneste, konserter og andre kulturaktiviteter ligger i nærliggende område.
På Amfi senteret i Vormsund finner du servicetilbud som dagligvare, skobutikk, klesforretninger, apotek, tannlege, fysioterapi m.m, og Jessheim som fikk bystatus har et rikt servicetilbud med blant annet kino, kulturhus og ett stort bysenter med over 140 butikker.
Området har kollektivtilbud via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er ca. 400 meter fra boligen. Ved å benytte bil tar det ca. 11 min til Årnes stasjon, 17 min til Kløfta, 19 min til Jessheim, 24 min til Gardermoen og 42 min til Oslo sentrum.

Adkomst

Fra Oslo: Følg E6 nordover mot Gardermoen. Ta av ved skilt Kongsvinger. Følg E16 til Neskollen. Ta av fra E16 her og fortsett Hvamsmovegen videre til Tomteråsen. Ta inn Tomteråsvegen og deretter inn Damlivegen. Fortsett til de får Slyngvegen på venstre hånd. Eiendommen ligger innerst i veien.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Tomteråsen foreldrelags barnehage 0.6 km
Udnes naturbarnehage 1.3 km
Læringsverkstedet naturbarnehage 4.4 km
Skoler
Neskollen barneskole 4.6 km
Runni ungdomsskole 9.5 km
Vormsund ungdomsskole 11.3 km
Hvam videregående skole 1.2 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles tomt på 988 kvm. Boligen disponerer en ideell andel tomt som er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker og asfalterte arealer bestående av innkjøring til garasje/gårdsplass samt steinbelagte gangbaner.

Parkering

Boligen disponerer parkeringsplass i fellesgarasje med seksjon 1, samt biloppstillingsplasser utendørs. For øvrig er det lagerloft i garasjen.
Parkering foran garasjeport og inne i garasjen. Eventuell parkering på fellesområde må avtales mellom boenhetene.
Garasjen har riss/sprekk i grunnmur og garasjeporter har høy slitasje. Det er behov for utskiftning - det opplyses at seksjon 1 er positiv til samordnet innkjøp.
Selger opplyser at det er mulig å trekke opp ny strømkabel i luftlinje eller nedgrave fra boligen til garasjen for å montere ladeboks i garasjen. Dette ble undersøkt nylig med Årnes Elektro ifølge selger. Videre opplyser selger at strøm i garasje er pr. i dag kun tilkoblet seksjon 1. Det må eventuelt avtales en skjønns- og kostnadsdeling på strøm i garasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Det er avtale om snømåking på fellesområde, samt vedlikeholde fellesområdet med seksjon 1.
Eiendommen er tilknyttet privat ledningsnett, Årnes Vannverk. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse, samt kjørevei i henhold til reguleringsplan for Tomteråsen Syd datert 23.11.1978 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen omfattes også av kommuneplanens arealdel 2019-2030.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Årsprognose for kommunale avgifter er kr. 16.730,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har ikke oversikt over strømforbruk, siden boligen har blitt utleid. Boligen har årlig nettleie på kr. 1380 + energiledd. Boligen har årlig forsikringspremie på kr. 5874. Boligen er tilknyttet Telenor fiber som leverandør av internett og har avgift fra kr. 719 pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3.564,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 4.501.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Trond Aasen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pkt. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% provisjon av salgssummen.
Tilrettelegging: kr. 15.000,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 19.400,-
Visninger: To stk. inkl. deretter kr. 2.500,- pr. visning.
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 24-0015/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årnes
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR24.2215

Dato

Sist oppdatert: 16. mai 2022 kl. 12:19

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.