Komplett salgsoppgave

Grunnvikveien 4B

5 990 000 kr
127 m²
3 soverom
Velkommen til Grunnvikveien!
Velkommen til Grunnvikveien!
Kart
Del
Andreas Haraldsen
Presenteres av
Andreas Haraldsen
Moderne enebolig i meget populært boligområde ved sjøen - Solrike og flotte uteplasser - Nyoppført garasje - Blindvei

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 990 000 kr
 • Omkostninger
  162 592 kr
 • Totalpris
  6 152 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2001
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  127 m²
 • Bruksareal
  188 m²
 • Tomteareal
  550,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Ønsker du å bo i ett fredfullt og barnevennlig område rett ved sjø og båtliv? Da bør du se her, for dette er ett boligområde og hus det er verdt å ta en titt på. Huset er lettstelt og med pent opparbeidet uteområde. Rusle avstand ned til stranda og butikken, samt kort vei til skole og barnehage på gang og sykkelsti.
Boligen utnyttet til det fulle, og gir god romfølelse. Slette overflater igjennom hele huset og gode planløsninger gjør dette til en bolig man trives i. Ny dobbel garasje og stort loft som kan innredes. I hagen kan du la barna løpe fritt og ha full oversikt fra terrasse.
Grunnvikveien er en blindgate som gjør det trygt for alle. I tillegg er gaten ett veilag som driftes i ett fellesskap. Det gjør noe med naboskapet og samholdet i gaten, både for store og små.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Grunnvikveien 4B, 3230 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 130, bruksnummer 97, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 188 kvm
Totalt primærrom: 127 kvm
Bruksareal:
Enebolig 130 kvm
Garasje 58 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 79 kvm: Entre, gang, stue, kjøkken, spisestue, vaskerom og wc.
2. etasje 48 kvm: Tv-stue, bad og tre soverom.
Sekundærrom:
Enebolig:
1. etasje 3 kvm:
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 28.04.2022 utført av Anticimex Sandefjord AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmuren i betongkonstruksjon. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med liggende trekledning. Saltak tekket med betongtakstein. Vinduer og terrassedører med to-lags glass. Formpresset ytterdør med nøkkelfri kodelås. Delvis overbygd terrasse på 35 kvm. Vestvendt balkong på 10 kvm.
Frittstående, isolert dobbeltgarasje på 34 kvm.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Loft/uinnredet kaldloft med adkomst via luker på soverom har mangelfull/liten ventilering av yttertakkonstruksjon. Fuktmerker i taket/undertaket som mest sannsynlig har sin årsak i mangelfull ventilering av konstruksjonen. TG2
- Etasjeskiller 1.etg og 2.etg: Merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2 m er målt til 10 mm i spisestue og 8 mm på kjøkken, og 15 mm i tv-stue og 11 mm på hovedsoverom.
- Vannrør i bunnen av fordelerskapet er ikke avsluttet over terskelhøyden, det vil si kanten på åpningen i skapet. Kan føre til lekkasjevann ledes inn i varerør dersom det er lekkasje i skapet.
- Elektrisk anlegg. Ikke fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget montert etter år. 1999
- Mangelfull musetetting i hjørnekasser.
- Sprekker på grunnmur.
- Drenering: det vurderes at grunnmuren mangler fuktsikring.
- Bad i 2.etg: Riss/sprekker i flis/fug. Servant har skade. Stedvis motfall. Noe bomlyd i enkelte fliser. Opprinnelig flislagt gulv, som ble oppgradert i 2019 med microfibersement. Grunnet alder på badet får det TG2.
- Vaskerom: Mangler ventilasjonsspalte på dør/terskel.
- Toalettrom: bomlyd i enkelte flis.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Enebolig over 2.etg. med gjennomgående god standard. Lyse moderne farger og en god planløsning. På gulvene er det en-stavs laminat og fliser. Veggene har slette malte flater og malt panel i tak.
Delikat kjøkken med god skap- og benkeplass. Hvite profilerte fronter, benkeplate i tre, integrerte komfyr, oppvaskmaskin, platetopp, kjøl-/fryseskap og kaffemaskin.
Åpen løsning mot romslig vinkelstue med plass til stor spisestue og sofagruppe. Peis og utgang til solrik vestvendt terrasse.
Bad/vaskerom med fliser på gulv og våtroms plater på veggene. Inneholder servant i innredning, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin.
Separat toalett med servant.
I 2.etg. er det en koselig tv-stue med utgang til stor balkong. 3 soverom og et bad. Badet har mikrosement på gulv og fliser på veggene. Servant i innredning, dusjkabinett, wc og badekar.
Nyoppført garasje med stort lagringsrom i 2.etg. Ladestasjon i garasjen medfølger ikke, ladestasjon på husveggen medfølger.
Se forøvrig boligsalgsrapport.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Dette medfølger ikke:
Lampe over spisebord og stuebord.
Lekestativ i hagen.
Boblebad i hagen.
Slangetrommel på vegg.
Vaskemaskin og tørketrommel.
Ladestasjon i garasje.

Oppvarming

Vedovn i stue, Varmekabler på bad, ellers elektrisk oppvarming.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eneboligen datert 27.05.02 og på garasjen datert 12.11.21. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Grunnvikveien er et meget attraktivt boligområde, beliggende ca 4 km fra sentrum.
Dette er en god mulighet til å skaffe seg en enebolig med en fin og barnevennlig beliggenhet i blindvei. Eiendommen har en solrik beliggenhet, og her kan en trygt slippe ungene ut for lek og moro i et område med flere flotte lekeplasser.
Det er gangavstand til badeplass på odden i Båtstangveien. 200-250m til berganbukta, hvor man har mulighet til å skaffe seg båtplass, bade fra brygge, eller av og påstigning med båten.
Det er særdeles gode parkeringsmuligheter i dobbel garasje, samt stor gårdsplass.
For de aller minste er det verdt å nevne at populære Store Bergan Barneskole og Sole barnehage ligger i nærområdet. Ukens innkjøp kan gjøres hos Meny Åsane eller Rema1000 på Thorøya! For skog og turinteresserte ligger Marum kun en kort spasertur unna, her leder turstier deg blant annet til Marum Golfbane. Strandelskere kan ta sykkelen fatt til vakre Granholmen med flott badestrand og cafè. Her har man alt man trenger i nærheten, både i hektiske hverdager og deilige fridager.
Megler oppfordrer alle interessenter til å vise hensyn ved kjøring inn til eiendommen, da det bor og ferdes mange barn i området. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter til alle annonserte visninger. Det vil bli satt opp til-salgs-skilter på boligen.
Vi ønsker velkommen til en hyggelig visning.

Barnehager, skoler og fritid

Store Bergan barneskole ligger ca. 1,5 km unna boligen. Ranvik ungdomsskole og flere barnehager ligger i nærheten. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 550,1 kvm.
Pent opparbeidet hage med busker og blomster, hagen innbyr til lek og moro for store og små. Stor solrik terrasse. Stor asfaltert gårdsplass.

Parkering

Garasje med automatisk portåpner, ladestasjon på husveggen medfølger, men ikke ladestasjon i garasje. Stort lagringsloft. I tillegg er det en stor asfaltert gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 24.09.2019 er avsatt til boligbebyggelse.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.472,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
I selgers husstand har det bodd 4 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 22.000,- kwh pr år.
Boligen er forsikret i IF og har en årlig forsikringspremie på kr 9.300,-.
Grunnvikveien veilag er kr 3.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Sandefjord Bredbånd som leverandør av internett har avgift på kr 750,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 211 392,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 361 009,-/4 361 011,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.612.592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Finn Magnus Tvedten og Mette Meyer Tvedten

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0109/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22109

Dato

Sist oppdatert: 01. november 2022 kl. 20:07

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.