Aspøya

Aspegata 19 D

Prisantydning

2 290 000 kr

Fellesgjeld: 43 651 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 2 334 683 kr
Etasje
4
Byggeår
1975
Soverom
2
Areal (P-ROM)
65 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
3 500 kr

Lys og tiltalende 3-roms toppleilighet med balkong og flott utsikt i veldrevet borettslag

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lys og tiltalende toppleilighet med inneglasset balkong og fantastisk utsikt. Leiligheten har en sentral beliggenhet på Aspøya med kort vei til alle sentrumsfasiliteter. 
Leiligheten inneholder: Entre/gang, bad/wc, stue, kjøkken, to soverom. En bod i kjeller. 
Dette er en pen leilighet man kan flytte rett inn i og trives godt, velkommen til visning! 

Eiendommen

Aspegata 19 D, 6005 ÅLESUND 
Gårdsnummer 200, bruksnummer 32, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1507

Områdebeskrivelse

Leiligheten er beliggende i 4. etasje i boligblokk fra 1970 tallet på nordsiden av Aspøya, like vest for Ålesund sentrum. Etablert boligområde med i all hovedsak mindre bygårder i nærmiljøet. Rolig boligområde uten gjennomgangstrafikk. Herfra er det kort gangavstand til Ålesund sentrum og hva byen har å by på. Storhaugen med friområder like ved. Det er også gangavstand til flotte turmuligheter på byfjellet Aksla og en kurt kjøretur unna finner du også Sukkertoppen og flotte friområder på Tueneset.

I nærområdet finner man også flere barnehager, barneskole (Aspøyskolen), samt Ålesund videregående skole (Latinskolen). Flott parkområde på Storhaugen kan nås med noen få minutters gange vestover. 
Leiligheten har en nordvendt balkong som er innglasset. Her er det flott utsikt over Valderhaugfjorden og gode solforhold fra ca. 16.30 til solen går ned!

Veibeskrivelse

Du passerer Hellebroa og tar til høyre i lyskrysset, kjør vestover i Kirkegata og følg denne ca. 200 meter og ta av til høyre i etter å ha passert Ålesund Kirke. Følg så denne ca. 200 meter. Blokken ligger i enden av gaten på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler:
Aspøy skole (1-7 kl.) 4 min. gange - 0.9 km
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 7 min. gange - 1.5 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 9 min. - 2.9 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 9 min. - 3.8 km
Kolvikbakken ungdomsskole (8-10 kl.) 10 min. - 4.2 km
Akademiet vg. skole Ålesund 4 min. - 0.3 km
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas 4 min

Barnehager:
Storhaugen barnehage (3-5 år) 16 min. - 1.2 km
Midtbyen barnehage (3-5 år) 7 min. - 1.4 km
Kvennaneset barnehage (0-6 år) 18 min. - 1.4 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 65 kvm

Primærrom:
4. etasje, 65 kvm: Bad, stue og kjøkken, hall og 2 soverom.

Sekundærrom:
Kjeller, 7 kvm: Bod

4. etasje, 11 kvm: Innglasset balkong.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.10.2019 utført av Frode Mauren. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 3.810 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med asfalterte biloppstillingsplasser, forstøtningsmurer og diverse beplanting. Utebelysning, gjerde etc. 

Parkering

Biloppstillingsplasser under blokken mot nord som fordeles etter ansietetsprinsippet. Felles parkeringsplass mot sør med egen nummerert parkeringsplass. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betongkonstruksjoner som er kledd med fasadeplater utvendig. Borettslaget har vurderinger om utbedring av drenering/fasader jfr. møtereferat. Vinduer av pvc-material med 2-lags energiglass fra 2003/04. Flat takkonstruksjon tekket med papp el. Det var en lekkasje i 2012, utbedret gjennom forsikringen til borettslaget. Betong etasjeskille og betong grunnmur. Blokken ble en del oppgradert utvendig ca. 2003/2004 med blant annet nye vinduer. Innglasset balkong i ca. 2016.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har takstmann påpekt følgende: 

- Parkett har stedvis en del slitasje og har oppgraderingsbehov, særlig parkettgulv i stue. Det er en liten bit av parketten som mangler der hvor garderobeskapet står på soverommet. 
- Badet er ca. 15 år og membran/tettesjikt begynner å bli usikkert, men vil kunne fungere ok med bruk av tett dusjkabinett og jevnlig ettersyn av sluk. 
- Varmtvannstank er mer enn 20 år gammel - fungerer men utifra alder kan skader plutselig oppstå

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.06.1975. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det foreligger også tillatelse på innglassing av balkong datert 01.12.2014. 
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Leiligheten ligger i 4. etasje og er jevnt vedlikeholdt og fremstår generelt i god stand. Leiligheten har følgende standard på innvendige overflater: 

Gulv: 
Parkett på gulv. Fliser på bad. 

Vegger: 
Malte tapetserte vegger. Malt panel på vegger på bad: 

Himlinger: 
Malte betonghimlinger.

Kjøkkenet har bjørkefiner kjøkkeninnredning fra ca. 2000. Metall og finerplate over kjøkkenbenk. Integrert komfyr og platetopp. Kjøle-/fryseskap og oppvaskmaskin. Kjøkkenventilator montert over komfyr. 

Badet er oppusset sist i 2005 og har flislagt gulv med gulvvarme. Nedfelt servant, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin med benk og vegghengt wc. 

Leiligheten har et sentralt avtrekk på våtrom og periodisk avtrekk fra kjøkken, tiluft gjennom vindusventiler.

Automatsikringer i el.skap. Ny måler montert i 2017.

Malte glatte finerdører. 

Skyvedørsgarderobe på soverom - nytt i 2017.

Det er montert porttelefon for åpning av ytterdør i blokka.

Følgende medfølger ikke i handelen: 
- Lamper i stue
- Vegg hengte hyller i stue
- Panelovn på soverom 
- Våpenskap

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Aspegata 15-17-19 AL.
Borettslaget består av 40 leiligheter.
Forretningsfører er Åkre Regnskap.
Dugnad samt trappevask må påregnes. 
Dyrehold er tillatt men det må søkes søkes og godkjennes av styret.
Foretatt påkostninger de senere år: Ingen spesielle.
Planlagte påkostninger: Det er et pågående prosjekteringsarbeid fra Norconsult AS på ny drenering, utbedring av rustsprenging, rehabilitering av øst og vestvegg. Foreløpig budsjettpris kr 6 mill. Dersom nytt låneopptak vil også andel fellesgjeld øke.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser. 

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om veg, tekniske anleggg hvor kommunen, og E-verket har tillatelse til å legge, ha liggende og vedlikeholde ledninger på borettslagets eiendom samt rettighet for plassering av trafostasjon/kiosk på borettslages eiendom.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 09.03.2017 er avsatt til: Friområde - nåværende, boligbebyggelse -nåværende, hovedvei - fremtidig og turvegtrasè - fremtidig

Det er igangsatt planleggingsarbeid på et område som inkluderer/berører eiendommen. Jf. Ålesund sentrum - Brosundtunnelen.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR76.19157

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.000,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, bygningsforsikring, tv og internett, lys og varme i fellesareal, forretningsførsel etc. 
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2019.
Fra 01.01.2020 vil felleskostnadene øke til kr 3.500,- pr. mnd. og da vil også trappevask være inkludert.

Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.046,- pr. år. / 4711 kwh. pr. år.
TV-og internett er inkludert i fellesutgiftene. Utgifter ut over standard pakke på kanaler og høyere hastighet må eventuelt betales av hver enkelt andelseier.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 509.788,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 1.835.236,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6.417,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 43.651,- pr. 31.12.2018.

Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 1.746.051,- pr. 31.12.2018 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 3,56 % effektiv.
Lånets løpetid: Frem til 10.03.2023.
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.391.933,- Av dette beløpet utgjør kr 43.651,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastoris: 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Elisabeth Skjold
Eiendomsmegler

Elisabeth Skjold

Telefon
Mobil 95703144

Lurer du på noe

Elisabeth svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.