Komplett salgsoppgave

Innherredsveien 86C

3 690 000 kr
84 m²
3 soverom
Velkommen til Innherredsveien 86C - og denne romslige 4-romsleiligheten beliggende svært sentrumsnært i et rolig boligområde på Lademoen!
Velkommen til Innherredsveien 86C - og denne romslige 4-romsleiligheten beliggende svært sentrumsnært i et rolig boligområde på Lademoen!
Kart
Mikkel Presterud
Presenteres av
Mikkel Presterud
Lademoen
Innholdsrik 4-romsleilighet med svært sentral og attraktiv beliggenhet | Solrik vestvendt balkong | Fin planløsning

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 690 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  17 575 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  3 708 707 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1955
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  84 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 001 kr
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Innherredsveien 86C - og denne romslige 4-romsleiligheten beliggende svært sentrumsnært i et rolig boligområde på Lademoen! Her bor du med alt av servicetilbud i nærheten, med gangavstand til blant annet skoler, barnehager, studiesteder, dagligvare, restauranter, caféer, kjøpesenter og treningssenter mm.
Leiligheten er lys og luftig med en fin planløsning og inneholder entré, bad, tre soverom, gang, stue og kjøkken. Stuen er lett å møblere med de flere sonene i rommet, og har direkte utgang til en solfylt vestvendt balkong som på sommerstid vil oppleves som en fin forlengelse av stuen. Kjøkkenet er på 10 kvm og har rikelig med skap- og benkeplass. Pent flislagt bad på 7,5 kvm med opplegg for vaskemaskin og varme i gulv. Soverommene har god plass til ønsket møblement.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Innherredsveien 86C, 7067 TRONDHEIM
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 411, bruksnummer 104
Andelsnummer 1, Voldsminde 9 Borettslaget, organisasjonsnummer 930690546

Innhold

Totalt bruksareal: 84 kvm
Totalt primærrom: 84 kvm
Første etasje (P-rom): Entré, bad, tre soverom, gang, kjøkken og stue.
I tillegg disponerer boligen i følge selger en bod i kjelleren oppmålt til ca. 8 kvm og en bod på loftet med skråtak (gulvflate er målt til ca. 6 kvm).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 13.10.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1955. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater. Etasjeskillere av betong. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse db35. Vinduer og balkongdør med karmer av plast, og to-lags glass.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Moderniseringer og påkostninger

Boligen er påkostet:
- Oppussing av bad.
- Delt av til et ekstra soverom.
- Byttet dører til rommene.

Standard

57% har fått TG 0 og 1: I orden
36% har fått TG 2: Alder, slitasje, skader mv.
0% har fått TG 3: Strakstiltak nødvendig
7% har fått TGIU: Ikke undersøkt
Sammendraget under beskriver kun avvik ved boligen som har fått tilstandsgrad TG2 og TGUI.
Tilstandsgrad 2:
- Bad (vannrør): Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.
- Bad (sanitærutstyr og innredning): Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Vanninstallasjonen er ikke utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort.
- Bad (avløpsrør): Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.
- Kjøkken (vannrør): Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.
- Kjøkken (overflater vegger): Veggflater er slitt/aldringspreget.
- Kjøkken (overflater himling): Himlingsflater er slitt/aldringspreget.
- Kjøkken (overflater gulv): Gulvets overflatemateriale har tegn til svelleskader i skjøter. Ukjent eksakt årsak.
- Kjøkken (innredning): Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje. Kjøkkeninnredningen har stedvise skader i overflaten.
- Kjøkken (avløpsrør): Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.
- Øvrige rom (overflater vegger): Veggflater er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.
- Øvrige rom (overflater gulv): Gulvets overflatemateriale har tegn til svelleskader i skjøter. Ukjent eksakt årsak.
- Ildsteder (inne i boligen): Ubrennbar plate under ildsted har ikke tilstrekkelig størrelse. Forholdet kan føre til at glør og gnister treffer brennbart materiale/gulvet når ildstedet brukes. Sprekk i ildfast steinplate, inne i peisovnens forbrenningskammer. Ytterligere undersøkelser av fagkyndig person anbefales.
- Tekniske anlegg (vannrør): Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.
- Tekniske anlegg (avløpsrør): Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.
- Tekniske anlegg (varmepumpe): Det er ikke kjent når det sist ble foretatt service på varmepumpe.
- Vinduer: Skader på innvendig foring til vindu er observert. Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført, uten at det ble registrert forhøyede verdier. Ukjent eksakt årsak. Forholdet er av estetisk karakter.
Tilstandsgrad IU:
- Bad (fukt i tilliggende konstruksjoner): Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Tilstanden inne i konstruksjonen er ikke kjent.
- Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Ytterligere undersøkelser anbefales.
For videre vurderinger anbefales det å gå nøye igjennom takstrapportens respektive punkter.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Dette medfølger boligen.
- Alle hvitevarer.
- Skap.

Oppvarming

Varmepumpe samt peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig innflytningstillatelse ble gitt 15.02.1956.
Det foreligger godkjent byggetillatelse fra Trondheim kommune vedrørende rehabilitering av fasader og tilbygg av balkonger datert 13.12.1994.
Dagens plantegninger avviker noe fra opprinnelige plantegninger:
- Badet er noe utvidet i senere tid og gangen er i den forbindelse gjort noe mindre. I gangen har det tidligere også vært et toalettrom som i dag er fjernet.
- Soverommet på 10 kvm er opprinnelig byggemeldt som soverom på 14,8 kvm og er i den forbindelse gjort noe mindre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Flott andelsleilighet beliggende sentralt i Trondheim. Her bor du noen minutters gange fra Solsiden som kan by på 53 butikker og spa. Like utenfor senteret ligger en rekke restauranter, båtplasser og konsertscener som bidrar til å gjøre Solsiden til en populær destinasjon. Leiligheten har kort vei til alle fasiliteter som dagligvarebutikker og apotek, samt godt kollektivtilbud.
Dagligvare og shopping:
Bunnpris Rosendal og Bunnpris Buran ligger begge 2-7 minutters gange fra leiligheten. City Lade og Solsiden kjøpesenter ligger begge 13-16 minutters gange unna. City Lade har et rikt innhold av servicefasiliteter, butikker og en rekke spisesteder.
Offentlig kommunikasjon:
Kollektivtilbudet er ansett som veldig bra. Nærmeste bussholdeplass ligger like ved leiligheten og heter Rønningsbakken. Her passerer metrobussen i tillegg til flere busser med hyppige avganger til og fra sentrum.
Utbyggingen av Strindheimtunnelen har gitt en enklere og effektiv adkomst med ca. 5 minutters kjøretid til og fra sentrum med bil.
Populære tur- og rekreasjonsområder:
Lademoen park og Strandveiparken er flotte rekreasjonsmuligheter på sommeren. Ladestien er en populærtursti, og går langs Trondheimsfjorden. Ladestien går fra Grilstadfjæra til Ladehammeren, og langs stien liger det flere badeplasser, samt serveringsteder. Etter en tur på Ladestien kan du nyte et måltid på den populære Flipper Kafe på Grilstad Marina.
Flere treningssentre:
For de som er opptatt av trening er det flere sentre i nær omkrets. 3T Solsiden, Impuls Treningssenter, 365 gym og Easyfit kan alle tilby et innendørs treningstilbud.

Adkomst

Fra sentrum: Kjør Fjordgata mot Pirbrua. Ta så til høyre i kommende rundkjøring, og til venstre i neste. Følg innherredsveien mot Mellomveien og ta til høyre ved Trikkestallen. Ta så tredje til høyre før du ta andre til Venstre inn på Innherredsveien. Nummer 86C vil så dukke opp på din venstre side.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til nabolaget Voldsminde/Lademoen kirke.
Barnehager i nærheten:
- Voldsminde barnehage (0-5 år) 0,3 km
- Motbakken barnehage (0-3 år) 0,4 km
- Saxenborg barnehage (0-6 år) 0,7 km
Skoler i nærheten:
- Lilleby skole (1-7 kl.) 0,5 km
- Bispehaugen skole (1-7 kl.) 1,2 km
- Strindheim skole (1-7 kl.) 1,3 km
- Birralee International School (1-10 kl.) 1,5 km
- Rosenborg skole (8-10 kl.) 1,4 km
- Bybroen videregående skole (210 elever) 2,7 km
- Lukas videregående skole (80 elever) 3,3 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles tomt for borettslaget på 569 kvm opparbeidet med asfalt, plenareal og biloppstillingsplass.

Parkering

Parkeringsplasser administreres av styret og tildeling skjer etter styrets bestemmelser. Tildeling skjer etter skriftlig søknad til styret. Fremleie av parkeringsplass er ikke tillatt. Parkeringsplass følger
ikke leiligheten ved salg/fraflytting og parkeringen går da til neste beboer på venteliste.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan r0588 datert 26.03.1960 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3.001,- pr. mnd. og inkluderer:
- Avdrag brøkfordelt lån kr 52,-
- Renter lån brøkfordelt kr 54,-
- Driftskostnader kr 2.895,-
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Forretningsfører opplyser om at felleskostnadene vil øke til kr 3.201 (økning på kr 200,-).
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 3.700,- pr. år. / 12.300 kwh. pr. år. Nettleie kommer utenfor.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 925 889,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var Formuesverdien for 2020 kr 3 333 200,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24.644,51,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 17 574,29,- pr. 31.12.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 205.570,75,- pr. 04.09.22 og lånevilkårene er:
Type: Annuitet
Årlige Terminer: 12
Innfrielse: 04.01.42
Rente: 4,25 % p.t. 20.07.22

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.708.707,-. Av dette beløpet utgjør kr 17 575,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marit Ertzaas Bye og Kurt Roald Bye

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Voldsminde 9 Borettslaget.
Borettslaget består av 12 andeler.
Forretningsfører er Bonitas Eiendomsforvaltning AS, tlf. 73 53 18 00.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Det er ingen særskilte restriksjoner på dyrehold.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 25.000,-.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0187/22
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.22187

Dato

Sist oppdatert: 31. oktober 2022 kl. 10:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.