Komplett salgsoppgave

Furubråtveien 6B

19 800 000 kr
198 m²
4 soverom
Flott delvis overbygget terrasse med flott utsikt - kveldstid.
Flott delvis overbygget terrasse med flott utsikt - kveldstid.
Kart
Eirik Norheim
Presenteres av
Eirik Norheim
Nordstrand
Arkitekt-tegnet villaeiendom med flott utsikt over fjorden og øyene.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  19 800 000 kr
 • Omkostninger
  496 170 kr
 • Totalpris
  20 296 170 kr
 • Byggeår
  1997
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  198 m²
 • Bruksareal
  252 m²
 • Tomteareal
  640 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Villaeiendom med flott utsikt over Oslofjorden fra oppholdsrommene, terrassen og hagen. På den usjenerte terrassen kan du nyte solen til den går ned sent på kveld, mens du betrakter den flotte utsikten over Oslofjorden og øyene. Villaen er oppført i 1997, den går over 2 plan. Planløsningen er spennende med mange muligheter. Stor hybel på hele 48 kvm. - gode leieinntekter. Egner seg også meget godt som generasjonsbolig. Villaen er oppført i svært solide materialer - oppholdsrommene er sjenerøse med store vindusflater, hel-limt parkettgulv i 24cm bredde fra Flotte Gulv, peis med heve/senke glassvegger fra Atra, lekkert kjøkken med hvitevarer fra Gaggenau for å nevne noe. Pent opparbeidet hage og dobbelgarasje med direkte inngang til boligen. Sentralt beliggende. Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Furubråtveien 6B, 1170 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 156, bruksnummer 392, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 252 kvm
Totalt primærrom: 198 kvm
Primærrom:
1. etasje 91 kvm:
Entré, gang, mellomgang, vaskerom, to bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
2. etasje 107 kvm:
Gang, bad, to soverom og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom:
1. etasje 57 kvm:
Bod og garasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.11.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig fra 1997 over to etasjer. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt plate på mark. Grunnmur av betong samt lettklinkerblokker i garasjedel. Plasstøpt betongdekke i etasjeskille. Yttervegger av trekonstruksjoner er utvendig kledd med liggende trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon av kompakttak, belagt med takpapp. Boligen har profilert entrédør med glassfelt. Balkongdører og vinduer med to-lags glass fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på stevis slitasje på parkettgulv og bomlyd i enkelte gulvfliser ved terskel mot entré og mellomgang. Innvendige trapper har kun rekkverk/håndløper på en side, og frakviker fra dagens krav. Det er noe merkbare skjevheter i 1. etasje, målt til 12 mm i stue/hybeldel. Det er fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, og det bør gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det er registrert malingsavskalling og forhøyede fuktverdier i himling i garasje, og skyldes gammel lekkasje som i følge selger er utbedret. Ovennevnte har fått tilstandsgrad 2.
Yttertak: Det er gitt tilstandsgrad 2 på fallforhold mot takrenner på taket, og spor etter vannansamlinger reigstreres. Gesimskasse har ufullstendig løsning/beslag. Det er gitt tilstandsgrad 3 på høy slitasje/krakilering på taktekkingen. Det er registrert løsnet skjøt på taktekkingen og ujvenheter og vannansamlinger på taket. Taktekkingen må utbedres. og skal i følge selger utbedres før overtakelse. Konferer megler.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

1.Etasje:
Entré/hall:
Entreen og hallen er lekker og innbydende i delvis åpen løsning med en stor trappehall. Det er lagt 20*20 fliser. Vannbåren varme i gulv. Rommet har takpunkt i glatt hvitmalt himling. Glatte vegger malt i lys gråtone. Fra entreen er det inngang til hybelen og inn til hoveddelen.
Hallen/gangen og trappegangen har god størrelse.
Bygningssakkyndig har kommentert bom i enkelte fliser. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Soverom:
På dette planet finner vi et romslig soverom. Her er det stor skyvedørsgarderobe med speilfronter i hvit utførelse. Enstavs lamellgulv i eik utførelse fra Flotte Gulv. Vannbåren varme i gulv. Rommet har takpunkt i glatt hvitmalt himling. Glatte hvitmalte vegger.
Bad:
Fra gangen er det inngang til det praktiske badet/vaskerommet, noe som forenkler en hektisk hverdag for barnefamilier. Våte og skitne barnehagedresser finner fort veien til sin rette plass.
På gulvet er det lagt 30*30 fliser, på veggene er det lagt 30*60 fliser. Elektrisk varme i gulv. Rommet har downlights i glatt hvitmalt himling.
Dusjhjørne med plassbesparende dører i herdet glass. Vegghengt toalett. Benkeplate i heltre. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Innfelt speil samt belysning og
stikkontakter på vegg over servant.
Vaskeromsinnredning med glatte lyse fronter. Benkeplate i heltre med nedsenket beslag med ett-greps armatur.
Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Bygningssakkyndig har kommentert fordeler- skap har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon. Åpninger/utettheter bør tettes. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Vaskerom:
Rommet har takpunkt i glatt hvitmalt himling. Glatte hvitmalte vegger. På gulvet er det lagt 30*30 fliser. Vannbåren varme i gulv.
Varmtvannsbereder på 282 liter (årstall 2016), trykktank, vannmålere, trykkmålere, stoppekraner, fordelerskap for rør-i-rør systemer, fordelerstammer for vannbåren gulvvarme samt stakeluke plassert i teknisk rom. Det er lagt trekkerør fra teknisk rom til yttervegg, dette vil forenkle en eventuell ombygging av systemet til varmepumpe.
Bod:
Praktisk bod med praktisk innredning. Rommet har takpunkt i glatt hvitmalt himling. Glatte hvitmalte vegger. På gulvet er det lagt 30*30 fliser. Boden fører deg videre inn til den store garasjen.
Gang:
Dette rommet leder deg direkte til garasjen. Her er det også god plass til lagring med diverse hyller og reoler. Rommet har takpunkt i glatt hvitmalt himling. Glatte hvitmalte vegger. På gulvet er det lagt 30*30 fliser. Vannbåren varme i gulv.
Garasje:
Svært romslig garasje. Veggene er flislagt, gulvet har nedsenk og er belagt med epoxy. Svært god lagringsplass i kraftige reoler. Praktisk benk og overskap gjør det enkelt å holde orden. Her finnes også vann og utslagsvask. Garasjen er svært godt belyst.
Hybel i 1. etasje:
Entré:
Trestavs parkett på gulv. Vannbåren varme i gulv. Rommet har takpunkt i glatt hvitmalt himling. Glatte hvitmalte vegger. Stor garderobe.
Kjøkken/stue:
Kjøkkenet er fra byggeår, med glatte fronter. Benkeplate i heltre. Nedsenket oppvaskum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Hvitevarer bestående av stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Ventilator med mekanisk avtrekk.
Innredningens plassering og form gir godt med skap- og benkeplass, og funksjonelle arbeidssoner.
Her er det også god plass til spisebord.
Bygningssakkyndig har kommentert kobberrør fra byggeår, gulvets overflate bærer preg av slitasje og benkeplate har stedvis fuktmerker og slitasje. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Stue:
Stuen er lys og trivelig i åpen løsning mot kjøkkenet. Store vindusflater gir mye naturlig lys og en flott romfølelse.
Trestavs parkett på gulv. Vannbåren varme i gulv. Rommet har takpunkt i glatt hvitmalt himling. Glatte hvitmalte vegger.
Soverom:
Stor soverom med god garderobeplass. Trestavs parkett på gulv. Vannbåren varme i gulv. Rommet har takpunkt i glatt hvitmalt himling. Glatte hvitmalte vegger.
Bad:
Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Nedsenket himling i lysmalt slett flate med downlights. Vegghengt servantinnredning med glatte lyse fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil og stikkontakter over servant. Dusjnisje med dusjforheng. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Bygningssakkyndig har kommentert servant har riss i porselen, servantskap med fukt/svellskader, tettesjiktes alder, fall i dusjsonen. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
2. Etasje:
Stue/spisestue/kjøkken i 2. etasje:
Fra trappegangen ledes du inn til det store oppholdsrommet / allrommet i 2. etasje bestående av stue, spisestue og kjøkken.
Stuen er et lyst og lekkert rom i åpen løsning med kjøkken. Peisovnen fra Atra deler det store rommet opp i naturlige soner.
Spisestuen innbyr til trivelige lag med venner og familie.
Fra stuen er det doble terrassedører direkte ut til terrassen og hagen. Høye vinduer gir godt med dagslys og åpner huset opp mot den flotte utsikten.
Enstavs lamellgulv i eik utførelse fra Flotte Gulv. Vannbåren varme i gulv. Rommet har kistetak med innfelte downlights. Glatte hvitmalte vegger.
Kjøkken med åpen løsning mot stuen:
Kjøkkenet er levert av HTH. Tidløs og stilren innredning med hvite, glatte fronter med håndtak i børstet stål. Benkeplater i komposittstein med underlimt kum. Ett- greps kjøkkenarmatur med uttrekk/spylefunksjon. Stikkontakter montert i overskap. Belysning over kjøkkenbenk.
Innredningens plassering og form gir godt med skap- og benkeplass, og funksjonelle arbeidssoner.
Hvitevarer er levert av kvalitets leverandøren Gaggenau og består av følgende: Induksjonstopp, stekeovn, dampovn, og kjøleskap/kombiskap med frysedel og isdispenser. Siemens oppvaskmaskin.
Enstavs lamellgulv i eik utførelse fra Flotte Gulv. Vannbåren varme i gulv. Rommet har downlights innfelt i glatt hvitmalt himling samt pendellamper over kjøkkenbenk. Glatte hvitmalte vegger.
Romslig kjøkkenøy med sitteplass som er en sosial sone og lager et hyggelig skille mellom kjøkkenet og den delen som er innredet med spisestue.
Kort oppsummert - et tidløst kjøkken av høy kvalitet på innredning og hvitevarer med god utforming.
Hovedsoverom:
Hovedsoverommet er stort, det har god garderobeplass bestående av skyvedørsgarderobe og vegghengte skap. Rommet har store vinduer med flott utsikt ut over fjorden.
Enstavs lamellgulv i eik utførelse fra Flotte Gulv. Vannbåren varme i gulv. Rommet har takpunkt i glatt hvitmalt himling. Glatte hvitmalte vegger.
Soverom:
Lyst og trivelig soverom med god plass til garderobeplasser. Enstavs lamellgulv i eik utførelse fra Flotte Gulv. Vannbåren varme i gulv. Rommet har takpunkt i glatt hvitmalt. Glatte hvitmalte vegger.
Bad:
På gulvet og veggene er det lagt 20*20 fliser. Vannbåren varme i gulv. Rommet har downlights i glatt hvitmalt himling.
Gulvstående servantinnredning med glassfronter. Benkeplate av heltre. Nedsenket servant med ett-greps armatur. Speil og stikkontakter over servant. Dusjnisje
med dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Innebygget badekar med ett-greps armatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett.
Bygningssakkyndig har kommentert badekar er noe ustabilt, det er registrert sprekker i flis ved armatur til badekar og tettesjiktets alder. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt i 2012, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Se for øvrig vedlagte tilstandsrapport og selgers egenerklæring.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme samt vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse som ble gitt 08.10.1997.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Planering må utføres iht. godkjent situasjonskart og med fall fra grunnmur.
2. Oppsatt tørrmur mot Furuveien må byggemeldes.
3. Sikring (gjerde) må oppsettes på topp av støttemur mot Furuveien.
4. Forskriftsmessig husnummerskilt må oppsettes.
5. Terrassedør må holdes avlåst til forskriftsmessig rekkverk er oppsatt på terrasse.
6. Trapp fra 1. etasje til 2. etasje må ha forskriftsmessig rekkverk.
7. Ferdigattest sanitetsinstallasjon avventes.
8. Pipeattest avventes fra feier.
9. Beliggenheten vil bli kontrollert av vår oppmålingsseksjon.
10. Port må monteres i garasje.
Selger opplyser at alle punkter er utført.
Det foreligger ikke ferdigattest, men det gjøres i den anledning oppmerksom på at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr. 31002, tinglyst 13.06.1996:
Eier av gnr. 156, bnr. 32 gis rett til å ha liggende/legge stikkledninger for vann -og avløp med tilhørende kummer gjennom gnr. 156, bnr. 392 frem til hovedledninge i Furubråtveien. Dersom ny eier av gnr. 156, bnr. 392 i forbindelse med oppføring av enebolig opprobert 18.04.96 ønsker ny trase for vann -og avløpsledninger dekker han kostnadene ved omlegging. Eier av gnr. 156, bnr. 392 dekker også omlegging av utløp fra svømmebasseng til avløpsledning dersom disse kostnader ikke blir vesentlige i forhold til omleggingskostnadene førvrig. Grunneier gir ledningseier fri adgang til eiendommen for nødvendig vedlikeholds -og reparasjonsarbeider. Videre forplikter grunneier seg til ikke å utføre arbeider som kan skade eller gjøre ledningene utilgjengelige. Dersom grunneier ønsker å gjennomføre tiltak (bygningser, støttemurer, gravearbeid etc.) som gjør det nødvendig å beskytte eller flytte ledningene plikter grunneier i samarbeid med ledningeier å finne en løsning som fortsatt gir eiendommen tilknytning til hovedledninger. Løsningnen skal godkjennes av kommunen. Ved senere endringe/reparasjoner av ledning forplikter eier av ledning seg til å sette terrenget i traseen i den stand det var før arbeidet ble igangsatt så langt dette er mulig. Ledningseier forplikter seg til å erstatte mulige skader som anlegget eller driften av ledningen måtte påføre eiendommen. Eventuell tvist avgjøres ved skjønnn.
Dagboknr. 35513, tinglyst 02.07.1996:
Midlertidig unntak vedrørende oppføring av eiendommen og garasjens avstand til regulert senterlinje i Furubråtveien. Eier av eiendommen er forpliktet til å fjerne eller forandre ovennevnte byggearbeid når som helst kommunen måtte forlange det.
Dagboknr. 35499, tinglyst 02.07.1996:
Nåværende og fremtidige eiere av gnr. 156, bnr. 32 har bruksrett og vedlikeholdsplikt til et areal tilsvarende 20 kvadratmeter på nordøstre deler av gnr. 156, bnr. 392, tilliggende mot mot gnr. 156, bnr. 31 og bnr. 32.
Dagboknr. 44897, tinglyst 06.08.1998:
Eier av gnr. 156, bnr. 32 skal ha tinglyst bruksrett og vedlikeholdsplikt på parsell i grensen mellom eiendommene gnr. 156, bnr. 392 og bnr. 32. Parsellen vises på vedlagte kart, konferer megler for dette. Gjerde oppført på mur mellom eiendommene står i ytterkant av de beskrevne områder.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens 1. etasje som er innredet som en hybel er lovlig for utleie, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Furubråtveien 6B ligger i Nordstrandskråningen nedenfor Kastellet. Hagen og huset ligger vestvendt til, som gir glimrende solforhold og en praktfull utsikt over de nærmeste øyene, Oslofjorden og åsdragene vest for Oslo. Fra eiendommen er det kort avstand til skoler og barnehager, togstasjon, til servicetilbud og forretninger, et rikt fritidstilbud og ikke minst nærkontakt med fjorden, Paddehavet og alle badeplassene og rekreasjonsområdene langs med vannkanten. Dette er et veletablert villastrøk, stille og rolig med svært lite gjennomgangstrafikk, og sentralt plassert nær alt en trenger for et godt og innholdsrikt familieliv. Det er også svært nært Oslo sentrum med alle fasiliteter.
Eiendommen ligger omtrent midt mellom de populære lokale handelssentrene Holtet og Sæter – og omtrent like langt til Lambertseter senter også. På Holtet finner du bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob’s, Åpent Bakeri, Lofthus Pizza, søndagsåpen Joker, bank, helse-/treningssenteret Best Helse, apotek og jernvareforretning. På Sæter Torg er det et variert servicetilbud inkl. flere cafeer og spisesteder, dagligvare-, nisje- og klesforretninger. Ønsker du et større tilbud tar du strake veien til bydelens nærsenter, Lambertseter Senter, med sitt rikelige utvalg av over 80 butikker og flere spisesteder, samt Vinmonopol, Deichman bibliotek og Symra Kino. Få minutters gange til trikk på Kastellet og Sørli. (Vennligst se www.ruter.no for rutetider) og bussforbindelse i Mosseveien.
Flere flotte badeplasser i nærheten, Nordstrand Bad er nærmeste. Det er kort vei til bl.a. Katten, Sæterstrand, Ulvøya, Fiskevollbukta og Hvervenbukta en liten sykkeltur unna på deilige sommerdager. I 2019 åpnet det praktfulle bade- og parkanlegget Bekkelagsbadet – et område på størrelse med Birkelunden. Her finner du stupetårn, ballbinge, parkouranlegg, sandvolleyballbane, permanent toalettbygg og utedusj samt et amfi for kulturarrangementer. Parken er lagt til rette for grilling, foodtrucks og iskremvogner – et perfekt sted for de som vil nyte sommerbyen i vannkanten.
Flotte tur- og rekreasjonsområder langs Ljanselven og rundt Hvervenbukta. Kort vei til friområdet på Skredderjordet, med skøytebane om vinteren og fotball/sandvolley og sommeren. Alpinbakke på Sloreåsen og i Leirskallen. Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter er heller ikke langt unna. Nordover mot sentrum finner du området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, den nye skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m.
For treningsglade sjeler finnes det et vell av tilbud og muligheter! De naturlige omgivelsene gir masse muligheter for fysisk utfoldelse, tur, mosjon og lek. For de som foretrekker treningssentre er det mange muligheter i alle himmelretninger. Og ikke minst er det et enormt tilbud i de lokale idrettslagene og -foreningene i nærområdet med bla. fotball, håndball, ishockey, innebandy, friidrett, turn, basketball, hestesport, frisbee, aerobic, dans og yoga:
Nordstrand IF holder til på 'Niffen' med håndballhall og fotballbaner med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre, men har også allsport-tilbud til funksjonshemmede og egen triathlongruppe. Nye Nordstrand Arena stod ferdig august 2018. Her finner man treningssenter, kurs-/konferanselokaler og man kan i tillegg kjøpe både lunsj og middag til en billig penge i «Storstua».
Kort avstand til områdets to lokale alpinbakker - Sloreåsen (Ljan IF/Ljan Alpint), og Leirskallen (Nordstrand Vintersportklubb).
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bekkelagshøgda Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Bækkelaget Sportsklubb (BSK) - ski, håndball, fotball m.m. Anlegg på Sportsplassen med bl.a. kunstgressbane, samt Ekeberghallen.
KFUM-kameratene tilbyr fotball, friidrett, m.m.; med KFUM Arena og Ekeberghallen ved Ekebergsletta, samt fotballbaner på Nordstrand.
Lambertseter idrettsforening (LIF) med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter har grupper for fotball, friidrett, håndball, innebandy, badminton og mer. LIF sammen med Lambertseter bryteklubb har masse aktiviteter i den nye flerbrukshallen Lambertseter; hallen stod ferdig i 2017.
Lambertseter Svømmeklubb (LSVK) er en av landets fremste svømmeklubber og holder til i svømmehallen på Lambertseter Bad. Svømmehallen er åpen for publikum alle dager.
Ekeberg Sendeplateklubb har sin hjemmebane på Ekeberg Frisbeegolf rett ved Ekeberg skole. De har både lavterkseltilbud for nybegynnere, samt en egen elitegruppe for landslagsutøvere og de som konkurrerer internasjonalt.
EKT Rideskole og Ekeberg Rideklubb har tilbud for alt fra nybegynnere til konkurranseidrett på høyt nivå.
Step Up Danseklubb har det største tilbudet i dansestiler for barn i Oslo, og har kurs på bl.a. Karlsrud, Nordstrand og Lambertseter.
Mudo Gym med treningsstudio og undervisning i et stort utvalg av kampsporter holder til i Raschs vei på Karlsrud.
Treningsstudio: Sats eller Fresh Fitness finner du både på Ryen, Karlsrud og Lambertseter, BestHelse på Holtet og Evo på Sæter.
På Nordstrand og ellers i bydelen er det videre et rikt tilbud av foreninger og lag for dans, kor, musikk og diverse kultur, det lokale speiderlaget, samt mange andre typer idretter.

Adkomst

Adkomst til Furubråtveien via Solveien eller Mosseveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området.
Iht. Utdanningsetaten sogner eiendommen til Kastellet skole. Gangavstand til skoler på alle trinn. Kort vei også til Steinerskole i krysset Nordstrandveien og Solveien.
Dersom ovennevnte skole- og barnehagetilbud er av vesentlig betydning for kjøper, må interessenter selv sjekke med bydelsadministrasjonen. Bydelens barnehagetilbud kan studeres nærmere på Oslo kommunes hjemmesider: www.bydel-nordstrand.oslo.kommune.no

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 639 kvm. Eiendommen er meget pent opparbeidet. I innkjørselen og på gårdsplassen er det lagt belegningsstein. Det er fint plenareal på vest- og sydsiden av boligen, omkranset av hekk og med ulike vekster i bed, arrondert med støttemurer mot vest. Skifersatte gangveier på eiendommen. Tomten er flat og inngjerdet, som gjør dette til et trygt og flott lekeareal for barn. Stor terrasse på hele 38 kvm. med utgang fra stuen i 2. etasje. Terrassen er delvis overbygget. Den vestvendte plasseringen sikrer mye sol og flott utsikt. På gårdsplassen finnes det også en utvendig bod på ca. 4,4 kvm.
Nåværende og fremtidige eiere av gnr. 156, bnr. 32 har bruksrett og vedlikeholdsplikt til et areal tilsvarende 20 kvadratmeter på nordøstre deler av tomten. Arealet ligger skjermet til i forhold til boligen.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje eller på biloppstillingsplasser på tomten. Det er direkte adkomst fra garasjen inn til boligen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4644 datert 11.06.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I Axel Huitfeldts vei 13 er det gitt tillatelse til oppføring av enebolig. Byggingen av eneboligen er straks ferdigstilt og det gjestår bygging av parkeringsheis. På grunn av sprengnings -og gravearbeider antas det at tiltaket er ferdigstilt høsten 2023.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 21 648,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 6 056,- for inneværende år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 30.000 kwh. pr. år, inkl. hybeldel og tidvis bruk av elbil lader.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 15.700,-
Boligen er tilknyttet Viken Fiber/Altibox som leverandør av kabel-tv/internett og har avgift på kr 800,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap. Kostnad er ikke oppgitt, men abonnement kan videreføres dersom ønskelig.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 890 834,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 10 407 002,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 20.296.170,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Pål Hansen og Siv Marie Arvik

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 21.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0250/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.22250

Dato

Sist oppdatert: 13. november 2022 kl. 18:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.