Solgt: 4 500 000 kr

Osloveien 12

4 500 000 kr
136 m²
1 soverom
Osloveien 12 formidles av Krogsveen.
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Mosseskogen
Enebolig rett ved Verket skole, med innredet kjeller. Frittstående garasje. Solrik, pent beplantet hage. Nærhet til byen
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Omkostninger
  113 842 kr
 • Totalpris
  4 613 842 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  136 m²
 • Bruksareal
  189 m²
 • Tomteareal
  699,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig på Mosseskogen med gangavstand til sentrumskjernen
 • Oppgradert og ombygget i senere år - mulighet for flere soverom
 • Alle oppholdsrom samlet på én flate i hovedetasjen
 • Kjeller med bad/vaskerom og flere innredede rom
 • Solrik hjørnetomt med pent opparbeidet hage
 • Sydvestlig vendt terrasse og platting i hagen
 • Frittstående garasje
 • Umiddelbar tilgang til marka i Mosseskogen
 • Få minutters gangavstand til nye Verket og til sentrum
 • Enkel adkomst med bil - kort vei ut på E6

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Osloveien 12, 1534 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 1278, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 209 kvm.
Totalt bruksareal: 189 kvm.
Totalt primærrom: 136 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
Kjeller: 93 kvm.
1. etasje: 96 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
Kjeller: 2 gang, 2 rom benyttet som soverom og 1 bad.
1. etasje: Entre, spisestue, stue, kjøkken, bad og soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom.
Kjeller: 3 boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.07.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Enebolig over 1. Etasje samt kjeller. Grunnmur av betongkonstruksjon fundamentert på støp såle på ukjent byggegrunn. Yttervegger av bindingsverkkonstruksjon utvendig kledd med stående panel med liggende panel på gavel. Yttertak av saltakskonstruksjon belagt med takstein. Boligen har entredør med glassfelt. Vinduer og verandadør med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår, 1983,1984 og 1985.
Hovedstoppekran for vann er plassert i bod i kjeller. Vannrør i kobber og synlig avløpsrør i plast.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad 1 etasje: Det bemerkes at det er påvist svelling i baderomsplater i dusjsone. Svelling i servantmøbel. Det anbefales ikke å dusje videre på veggflatene. Ingen påvist membran. TG:2.
Rom under terreng: Det bemerkes " kjellerlukt" på rom med teppegulv. Det ble målt relativ fuktighet (RF) med probe mot gulv. Måling viser luftfuktighet på 85,1% ved 16,4 grader. Fuktinnholdet i luften
kan føre til kondensering på overflater. TG:2.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Boligen er siden byggeåret oppgradert over tid og har av den grunn varierende alder og tilstand på overflater, utstyr og installasjoner. I tillegg er romløsningen noe endret fra den opprinnelige, blant annet til fordel for en større, delvis åpen sosial sone. Sistnevnte inkluderer i dag både stue, spisestue og kjøkkenet med tilknyttet spiseplass. Her som i de fleste andre av hovedetasjens rom er gulvene av tre-stavs parkett og veggene av malte tapeter samt malt trepanel.
Kjøkkenet er utstyrt med en innredning som hovedsakelig består av benkeskap og bærer preg av forsiktig bruk gjennom årene. Innredningens utforming gir gode oppbevaringsmuligheter samt brede arbeids- og avlastningsflater på benkene. Av kjøkkenets hvitevarer er platetopp og stekeovn integrert, mens oppvaskmaskin er innbygget.
Omkring gangen og noe distansert fra etasjens sosiale sone finnes badet og soverommet. Badet er todelt med et adskilt toalettrom nærmest gangen og hoveddelen innerst. Sistnevnte er utstyrt med tradisjonelle baderomsmøbler og dusjhjørne med forheng. Gulvet er utført med fliser, veggene med våtromsplater. Grunnet alder og tilstand på såvel overflater som utstyr bør oppgradering av badet påregnes i overskuelig fremtid.
To av boligens opprinnelige soverom på henholdsvis 8 og 6 kvm. er i dag åpnet mot stuen og tatt i bruk som spisestue. Den tidligere romløsningen er imidlertid mulig å tilbakeføre, blant annet ved oppføring av nye vegger og dører. Hovedsoverommet er beholdt i sin opprinnelige form, men oppgradert med skyvedørsskap i tillegg til overflater som i etasjen for øvrig.
Flere innredede rom finnes i kjelleren og har av nåværende eiere vært benyttet som både soverom og kjellerstue. Rommene er imidlertid ikke godkjent for disse formålene, og er gjennom innredning endret fra de opprinnelige formål som i følge bygningstegningene var boder og hobbyrom. To er utført med heldekkende gulvteppe, ett i likhet med kjellerens gang med fliser. De innredede rommene representerer til sammen et stort areal som ved annen bruk gir meget gode lagringsmuligheter.
I kjelleren finnes for øvrig også et kombinert vaskerom og bad, utstyrt med benk og baderomsinnredning, dusjhjørne med forheng og gulvklosett.
Overflater og innredninger:
Gulv: Hovedsakelig tre-stavs parkett, fliser og tepper.
Innervegger: Hovedsakelig malt panel og malte tapeter.
Himlinger: Hovedsakelig folierte plater og malt panel.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte fronter og laminerte lyse benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med avrenningsbrett og ett-greps blandebatteri. Integert platetopp og stekeovn. Innbygget oppvaskmaskin. Veggmontert ventilator.
Bad: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og heldekkkende porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggmontert speil og belysning. Dusjhjørne med forheng og to-greps blandebatteri med hånddusj. Gulvmontert klosett i separat rom.
Vaskerom/bad: Laminert lys benkeplate med nedfelt porselensservant og ett-greps blandebatteri. Veggmontert speil og belysning. Dusjhjørne med forheng og to-greps blandebatteri med hånddusj. Gulvmontert klosett. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.

Oppvarming

Oppvarming med varmepumpe og peisovn.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
I henhold til brev fra Mosseregionen interkommunale brann og redning fremkommer følgende ved siste tilsyn 20.04.2015:
Ved siste tilsyn med fyringsanlegget ble det avdekket avvik på Jøtul vedovn i kjeller. Det ble gitt tilbakemelding om at denne ikke er i bruk.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1962.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men at dette er en enebolig godkjent for oppføring i 1961. Det foreligger godkjente tegninger for tilbygg og garasje, men ingen ferdigattest for tiltakene.
I henhold til mottatte godkjente bygningstegninger fra Moss kommune er det avvik på dagens planløsning.
Bad og rom benyttet som soverom i kjeller er opprinnelig byggemeldt som boder og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. For øvrig er to soverom i 1 etasje omgjort til spisestue. Dette er endring fra hoveddel til hoveddel. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 5209, tinglyst 13.12.1962, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse.
Eiendommen skal benyttes som bolig og der kan hverken helt eller delvis drives handel eller annen generende virksomhet, med flere bestemmelser.
Dagboknr 6853, tinglyst 24.08.1983, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Rett for Osloveien 14 til å vedlikeholde private ledningsanlegg for vann og avløp over eiendommen Osloveien 12, med flere bestemmelser.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er en del av den eldste bebyggelsen på det sentrumsnære boligområdet Mosseskogen og har en beliggenhet som er spesielt praktisk for barnefamilier. Allerede rett over gaten ligger Verket barnehage, samt Verket skole med 1. til 10. trinn. Hendig er det også at to dagligvareforretninger er lett tilgjengelig langs adkomstveien.
Fra nabolaget er det mulig å gå direkte inn i Mosseskogens vakre turområder med et rikt utvalg av stier og veier. Skogen egner seg svært godt for hverdagslige treningsturer, og vakre Molbekktjern med gamle fornminner og sjeldne plantearter ligger ikke mange minuttene unna. For øvrig er veien heller ikke lang ut til Mossemarka med et større nettverk av løyper og stier, lysløype og skianlegg.
Til bykjernen er det få minutters gangavstand, via den nye og fremtidsrettede bydelen Verket der det i takt med utviklingen er ventet at også nye tjenester samt kulturelle tilbud etterhvert vil komme på plass. Skoler og spisesteder er blant det som allerede er på plass, i tillegg til kulturgryten Verket Scene som blant annet avstedkommer den årlige Festivalen Sin.
Rett etter Verket ligger den sjarmerende Møllebyen med ytterligere spisesteder samt kino og bibliotek. Lenger inn i sentrumskjernen finnes blant annet gågaten og byens store kjøpesenter med flere titalls forretninger. Daglige innkjøp kan du enkelt gjennomføre ved nærbutikkene i nabolaget, alternativt ved kjøpesenteret Mosseporten som er bare få minutter unna med bil.
Buss til sentrum og togstasjonen passerer i Osloveien, og nærmeste holdeplass er få meter unna gårdsplassen. Fra stasjonen er det hyppig avganger til Oslo dagen gjennom og reisetiden er i dag fra ca. 40 minutter. Etter den pågående utbyggingen av både ny jernbane og togstasjon ventes reisetiden redusert til en halvtime. Ekspressbusser til Oslo og Gardermoen stopper begge ved Mosseporten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 699,1 kvm.

Parkering

Garasje og på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 17.06.2021 omfattes eiendommen av en eldre reguleringsplan "Mosseskogen", vedtatt 05.05.1939 med plannr.6. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan
"Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 16 650,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 5 587,- for inneværende år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 030 635,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 710 286,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 5 587,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arne Haugeplass og Rita Haugeplass

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger: kr 1.850,- pr. stk
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0223/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21223

Dato

Sist oppdatert: 04. august 2021 kl. 10:42

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.