Krossern, Jeløy

Sundbakken 10

Prisantydning

6 990 000 kr

Omkostninger: 175 972 krTotalpris: 7 165 972 kr
Etasje
3
Byggeår
1995
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
249 m² / 249 m²
Tomteareal
771 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Stor og fin enebolig med utleiedel - Flott utsikt mot Mossesundet - 5 sov, 3 stuer, 3 bad - Attraktivt område - Garasje

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Nyrenovert enebolig på Jeløy med flott utsikt over Mossesundet:

 • Vesentlig oppgradert og påkostet gjennom høsten 2019
 • Innholdsrik og smart utformet romløsning over 3 plan
 • Utleiedel med 2 soverom i underetasje, ble utleid til kr 13.000,-
 • 3 renoverte og moderne bad - ett i hver etasje
 • Nesten alle vinduer er skiftet ut
 • Påkostet Norema-kjøkken med integrerte hvitevarer i hoveddel
 • Nye røropplegg med rør-i-rør system, ny varmtvannsbereder
 • Det er sendt ut nabovarsel fra tomten på nedsiden som er skilt ut. Tegninger og situasjonskartet som er sendt ut ligger som bilder i annonsen. Det er tegninger av en tomannsbolig som går en del ned i terrenget og det er satt opp stillas på tomten som viser størrelsen

Eiendommen

Sundbakken 10, 1513 MOSS 
Gårdsnummer 1, bruksnummer 2347, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3002

Områdebeskrivelse

Boligen ligger i et veletablert og lite bypreget miljø på Krossern som oppleves tilbaketrukket, men likevel er blant Jeløys mest sentrumsnære deler. Her er det kort vei både til strand med bademuligheter, turmuligheter i fri natur og til sentrumskjernen. Sistnevnte er innenfor reell gangavstand, eller et fåtall minutter på sykkel.

Når du bor på Jeløy har du enkel tilgang til vakker natur med mange turmuligheter, gjerne langs vannet rundt til Alby og det unike naturvernlandskapet på Søndre Jeløy. Her ligger også Alby Gård med Galleri F15 og kaféen med den velkjente Albykringlen. Tar du turen opp i høyden til Rambergåsen opplever du Jeløys beste utsikt.

Hverdagslige innkjøp er enkle å gjennomføre på nærbutikken som ligger langs adkomstveien, eller ved de større dagligvareforretningene du finner langs veien til byen. I og omkring byen venter større shoppingmuligheter og ellers et godt utvalg spisesteder, hvorav flere ligger langs Kanalen - byens bryggepromenade med idyllisk park og ikke minst bystranden Sjøbadet.

Skal du med toget, holder du til høyre rett etter Kanalen. Fra stasjonen kan du velge blant hyppige avganger mot Oslo og reisetiden til Oslo S er i dag fra 41 minutter. Etter den pågående utbyggingen av jernbanen vil imidlertid reisetiden forkortes til kun cirka 30 minutter.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler:
Torderød skole (1-10 kl.) 
46 elever, 4 klasser 1.1 km
Ramberg skole (1-7 kl.) 
401 elever, 27 klasser 1.4 km
Reier skole (1-7 kl.) 
226 elever, 12 klasser 2.1 km
Hoppern ungdomsskole (8-10 kl.)
380 elever, 28 klasser 2 km
Kirkeparken videregående skole 
710 elever, 28 klasser 2.6 km
Malakoff videregående skole 
1000 elever, 46 klasser 3.8 km

Barnehager:
Trollskogen barnehage (0-6 år) 
68 barn, 4 avdelinger 0.8 km
Torderød private barnehage (0-6 år) 
Bellevue barnehage 
2 avdelinger 1.3 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 276 kvm
Totalt bruksareal: 249 kvm
Totalt primærrom: 249 kvm

Primærrom:
Underetasje: 85 kvm: Bad, entré, kjøkken, stue, trapperom, vaskerom og 2 soverom.
1. etasje 98 kvm: Bad, entré/garderobe, kjøkken/spisestue, trapperom og tv-stue.
2. etasje 66 kvm: Bad, stue og 3 soverom.

Garasje:
Bruksareal: 28 kvm
Sekundærrom: 28 kvm Garasjerom.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.10.2019 utført av Erik Pedersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på ca. 771,5 kvm. Meget gode sol, lys og utsiktsforhold. Umiddelbar nærhet til sjø og fine turområder. Pent opparbeidet med gressplen, frukttrær, hekk, støttemur m.m. Gruset innkjørsel/gårdsplass. Tomten er delvis inngjerdet.

Parkering

Garasje og parkering på egen tomt. Ny port på garasjen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med yttervegger i bindingsverk. Antatt fundamentert på faste stabile masser. Takkonstruksjon type halvvalm med oppløft tekket med betong takstein.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder kontrollpunkter som har fått tilstandsgrad TG 2 og TG 3.

TG 2:
- Vinduer: TG settes opp mot alder på de eldste vinduer. Mer enn halvparten av levetid er oppbrukt.
- Ytterdører og porter: TG angis opp mot alder på ytterdører fra byggeår. Mer enn halvparten av levetiden er oppbrukt.
- Takkonstruksjoner: Det er målt med protimeter i undertak som viser tørre normale forhold. Vektprosent i tre ca. 9 % som er meget tørt. TG angis til 2 selv om taket kan leve i mange år.
Takfornying kan vurderes som et godt alternativ for å forlenge levetiden til tekkingen.
- Trapper og ramper: Trappen avviker dagens forskrifter som tilsier at det skal være rekkverk/håndløper på begge sider i et trappeløp.
- Garasje: Bygget fungerer med dagens tilstand, men TG angis opp mot alder. Mer enn halvparten av levetiden er oppbrukt.

Ingen bygningsdeler har fått TG3.

Selger opplyser følgende i sin egenerklæring:
- Noe skjevheter i gulv eksiterer "alltid" i eldre boliger, også denne.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 01.12.1995. 

Det er godkjent bruksendring av bod til soverom i underetasjen, samt enkelte småendringer på fasaden. Ferdigattest på dette er gitt fra Moss kommune.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Standard

Boligen ble oppført i 1995 og er i regi av dagens eiere vesentlig oppgradert og påkostet gjennom høsten 2019. I følge avholdt tilstandsrapport er svært mye skiftet ut og innvendig er boligen å betrakte som modernisert og oppgradert tilnærmet i sin helhet. Standarden er gjennomgående høy og inkluderer overflater av tidsaktuell 1-stavs parkett og fliser i stor-format, samt varmekabler i flere rom, med mer.

Romløsningen omfatter totalt tre plan, oppleves innholdsrik og er smart utformet slik at hver etasje langt på vei har sitt eget formål. Boligens hoveddel omfatter første og andre etasje, mens arealet i underetasjen er avsatt til vaskerom, samt utleiedel.

Første etasje er boligens aktive sone, med stuen og kjøkkenet samlet i åpen løsning. Her er det godt med plass til en stor familie eller langbord til selskaper. Sonen oppleves luftig med mye vindusflater, flere av dem fra gulv til tak som slipper solen inn og byr på utsikt mot blant annet sjøen i Mossesundet. Stuen har også en egen sone med elpunkter og fiber. Skrånende terreng i omgivelsene utenfor innebærer lite direkte innsyn fra gjenboere. 

Kjøkkenet er påkostet med en omfangsrik løsning fra Norema med tidsaktuelt stilpreg og ikke minst en praktisk utforming. Et stort antall skuffer og skap har til sammen mange oppbevaringsmuligheter, mens benkene har brede og til dels motstående flater du kan benytte under matlaging. Samtlige hvitevarer er integrert og medfølger, inkludert to ovner og platetopp av bred type.

En nyrenovert veranda som strekker seg rundt boligens sydøstre hjørne med direkte adkomst fra den aktive sonen. Her titter solen ned fra tidlig på dagen sommerstid og gjør verandaen til et ypperlig sted for helgefrokostene i friluft. Fra ettermiddag og frem mot kveld kan du følge solens gang rundt til verandaens sydlige del.

Hovedetasjen inneholder også ett av boligens totale tre bad, som alle er pusset opp i sin helhet. Badet er tilgjengelig rett fra entreen og oppleves således distansert fra det som skjer i stuen. Badet er av raus størrelse og utstyrt med minimalistiske møbler, klosett og dusjnisje med regndusj. 

Andre etasje samler hoveddelens tre soverom på én flate. To av soverommene har tilgang til kneloft med noe lagringsmulighet. Hovedsoverommet er også av god størrelse, har flott utsikt mot Mossesundet og sentrumskjernen, samt egen balkong med plass til et bord og to stoler. Balkongen er oppgradert med nytt rekkverk, ny sveise-membran og nye terrassebord.

Fra soverommene er det få skritts gange over til etasjens bad, som er velutstyrt med både et helstøpt frittstående badekar og dusjhjørne med regndusj. I likhet med badet i etasjen under er gulvet også her belagt med store kvadratiske fliser, mens vegger utenom dusjsonen og himlinger er pusset og malt.

Etasjen inkluderer for øvrig også en intim loftsstue som gjerne kan være barnas egen avdeling for lek og moro, tatt i betraktning nærheten til barnerommene. Loftsstuen har blant annet plass til en sofa og er utstyrt med en rekke el-punkter (inkludert fiber).

I underetasjen er vaskerommet tilknyttet boligens hoveddel og tilgjengelig fra trapperommet, mens etasjen for øvrig er innredet som en utleiedel. Sistnevnte er ikke fysisk adskilt på annen måte enn med låsbar dør mot trapperommet.

Utleiedelens romløsning tilsvarer en 3-roms leilighet med to soverom av gode størrelser og ble leid ut til kr 13.000. Stuen utgjør romløsningens naturlige midtpunkt og har fin utsikt som inkluderer Mossesundet, takket være boligens plassering i skrånende terreng. Stuen inkluderer for øvrig en åpen entré, utenfor ytterdøren er det anlagt en egen terrasse til denne delen av boligen. Stuen har elpunkter, samt fiber for TV/internett.

Stort, romslig kjøkken med god plass til spisebord. Ny stilren innredning fra Norema med innbygget platetopp og stekeovn, og har for øvrig gode oppbevaringsmuligheter, samt praktiske arbeidsflater på benker av heltre.

Badet i utleiedelen står ikke tilbake for hoveddelens standard og er blant annet utstyrt med møbler i samme serie som de øvrige badene. Det er ellers montert gulvklosett og dusjkabinett som skjermer overflatene mot vannsøl.

Overflater og innredninger:
Gulv: 1 stavs eikeparkett, laminat, fliser og støpt dekke.
Innervegger: Fliser, malte MDF-plater, malte glatte flater og malt mur.
Himlinger: Malte glatte flater.

Kjøkken: Norema skapinnredning med profilerte grå fronter og kompaktlaminert mattsvarte benkeplater. Underlimt stålservant med 1-greps blandebatteri. Innbygget platetopp, 2 stekeovner, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Veggmontert avtrekksventilator.

Kjøkken underetasje: Norema skapinnredning med glatte hvite fronter og heltre benkeplater. Nedfelt stålservant med 1-greps blandebatteri. Innbygget platetopp og stekeovn. Avtrekksventilator.

Bad underetasje: Servantskap med glatte hvite fronter og helstøpt servant med 1-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjkabinett. Klosett.

Bad 1. etasje: Servantskap med glatte hvite fronter og helstøpt servant med 1-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjnisje med hånddusj, regndusj og svingbar glassdør. Veggmontert klosett.

Bad 2. etasje: Servantskap med glatte hvite fronter og helstøpt servant med 1-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjhjørne med hånddusj, regndusj og svingbare glassdører. Frittstående helstøpt badekar og veggmontert 1-greps blandebatteri. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Varmekabler på alle bad samt fliser i entré. Peisovn/vedovn. Forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 905754, tinglyst 21.09.1911, type heftelse: Bestemmelse om gjerde - Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Det er tinglyst følgende rettigheter på eiendommen. 
Dagboknr 905745, tinglyst 21.07.1904, type heftelse: Bestemmelse om vannrett - Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Dagboknr 906349, tinglyst 21.08.1907, type heftelse: Bestemmelse om vannrett - Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 20.06.2011 er avsatt til: Bebyggelse og anlegg,Nåværende. 62 kvm av eiendommen er regulert til kjørevei. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Det er sendt ut nabovarsel fra tomten på nedsiden. Det er planlagt en vertikaldelt tomannsbolig over to etasjer, med første etasje delvis i nåværende terreng. I følge det som er sendt ut vil det meste av sjøutsikten bli ivaretatt fra 1. og 2. etasje i Sundbakken 10. Stillas er satt opp på tomten slik at man kan se hvor bebyggelsen vil være. Se vedlagte tegninger.

Diverse

Dette medfølger ikke:
Nattbordslamper på hovedsoverom i andre etasje.
Kjøkkenlamper over øy.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR30.19615

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 21.234,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det er installert vannmåler på eiendommen. Vann og avløp etter forbruk.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.247.789,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.492.040,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.165.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger er utbygger og har derfor ikke mulighet til å tegne boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. 

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: fra 0,8% til 3 % av salgssummen
Dronebilder kr 3.500,-
Kveldsbilder kr 2.500,-
Boligfoto kr 4.250,-
Innhenting av offentlige opplysninger kr 3.500,-
Markedsføringspakke kr 8.250,-
Oppgjør Moss kr 4.000,-
Tilrettelegging kr 9.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Frode Larsen
Eiendomsmegler

Frode Larsen

Telefon
Mobil 47284572

Lurer du på noe

Frode svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.