Komplett salgsoppgave

Ryggeveien 38

2 550 000 kr
60 m²
2 soverom
Leiligheten er tilknyttet hovedinngangens calling-anlegg.
Leiligheten er tilknyttet hovedinngangens calling-anlegg.
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Melløs
Nymalt 3-roms endeleilighet med ett rom på loftet. Solfylt balkong. Gangavstand til sentrum og togstasjon.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  2 550 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  198 588 kr
 • Omkostninger
  8 775 kr
 • Totalpris
  2 757 363 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1954
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  60 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 297 kr

Visning

Privatvisninger avtales fortløpende, kontakt megler. Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

3-roms endeleilighet i sentrumsnære omgivelser på Melløs
 • Sydvestlig orientert balkong med gode solforhold store deler av dagen sommerstid
 • Vegger og himlinger i de fleste rom malt siden 2021
 • Kjøkken og bad oppgradert i 2007
 • Soverom på loftet er godkjent, men kun med utvendig adkomst
 • Gode lagringsmuligheter i kjellerbod og tre loftsboder
 • Felles vaskerom i kjeller
 • Få meter til holdeplass for lokal- og ekspressbuss
 • Gangavstand til sentrum og togstasjon
 • Fint parkområde i nabolaget, kort vei til Mossemarka

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ryggeveien 38, 1523 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 2, bruksnummer 968, ideell andel 1/1
Andelsnummer 17, Ryggevegen 32/36/38 Borettslag, organisasjonsnummer 947219081

Innhold

Totalt bruksareal: 60 kvm.
Totalt primærrom: 60 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
2. etasje: 50 kvm.
Loft: 10 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
2. etasje: Entré, bad, kjøkken, soverom og stue.
Loft: Soverom.
I tillegg disponerer boligen en bod i kjeller på ca. 5 kvm, samt tre boder på loft med gulvflate på ca. 24 kvm, 15 kvm og 4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 30.08.2022, utført av Anticimex avd. Oslo. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
For mer opplysninger om soverommet på loftet, henvises det til punktet om "Ferdigattest" i salgsoppgaven.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Boligbygg over 2 etasjer, kjeller og loftetasje. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner og etasjeskillere av
trekonstruksjoner. Fasader utført i liggende kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein (ikke besiktiget). Leiligheten
har glatt entrédør av tre med kikkhull. Brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør med karmer av tre og to-lags glass fra 2020. Vinduer med
karmer av tre og to-lags glass fra 2008.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Skorstein: innkledd teglsteinspipe, TG:3.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Svar: Nei - Pipe er plombert.

Standard

Leilighetens overflater og utstyr er hovedsakelig fra en større oppgradering i 2007. Nåværende eier overtok leiligheten i 2021 og har siden malt vegger og himlinger i de fleste rom.
De fleste rom er samlet på én flate i hovedetasjen, der mye av arealet inngår i stuen og kjøkkenet som begge fyller rollen som sosiale rom. Stuen er orientert i sydvestlig retning og har tilknyttet balkong som er solfylt store deler av dagen sommerstid. Nytt tregulv ble lagt på balkongen i 2020, samme år ble også balkongdøren skiftet ut mens stuevinduet er fra 2008.
Kjøkkenet er orientert i motsatt retning av stuen og har et flott utsyn mot nord samt sol tidlig på dagen sommerstid. Kjøkkenet er åpent forbundet med entreen og utnytter deler av sistnevntes areal til en smart barløsning, hvilket bidrar til at kjøkkenet oppleves vesentlig større enn i lukket løsning. Gulvet er i begge rom utført med lyse fliser.
Kjøkkenet ble i 2007 oppgradert med ny innredning fra IKEA som er velholdt og gitt TG 0/1. Kjøkkenets vann- og avløpsrør er gitt TG 2 grunnet alder. Innredningen er foruten barløsningen todelt med motstående koke- og vaskesoner samt gode oppbevaringsmuligheter. Både platetopp, mikrobølgeovn og stekeovn er integrert, hvorav sistnevnte er innkjøpt av nåværende eier. Komfyrvakt og automatisk lekkasjestopper anbefales montert.
På badet er både gulv og vegger utført med fliser i lyse sandfarger, himlingen med trepanel og innfelt belysning. Badet er av et kompakt format som er velutnyttet, blant annet med en romslig dusjnisje og baderomsmøbler fortsatt har et tidsaktuelt stilpreg. Badet har i dag ikke rør-opplegg til vaskemaskin, siden felles vaskerom finnes i kjelleren. Badet er i sin helhet gitt TG 2 på bakgrunn av alder, siste oppgradering ble utført omkring 2007.
Leilighetens to soverom er fordelt på hovedetasjen og loftet. Førstnevnte soverom er i utganspunktet på over 10 kvm. som i dag er utnyttet med blant annet en hendig skyvedørsgarderobe. I dette rommet er det også satt inn trapp til soverommet på loftet, til tross for at kun utvendig adkomst til loftet er godkjent.
Loftets soverom har ca. 9 kvm. gulvflate som gjør det mulig å benytte rommet også som en stue. På loftet finnes for øvrig også tre boder leiligheten disponerer, hvorav den største har hele 24 kvm. gulvflate.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser i entré, på bad og kjøkken, for øvrig laminat.
Innervegger: Fliser på bad og flisfelt på kjøkken, for øvrig tapeter, malte tapeter og malt panel.
Himlinger: Panel i entré og på bad, for øvrig malte plater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter. Vitrineskap med glasshyller. Laminerte mørke benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn og mikrobølgeovn. Rør-opplegg til oppvaskmaskin. Ventilator i overskap. Varmtvannsbereder på 107 liter i benkeskap.
Bad: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil med integrert belysning. Dusjnisje med skyvedør og to-greps blandebatteri med hånddusj. Toalett montert på innbygget sisterne.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Kombiskap på kjøkken, vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.
Nye plissegardiner på kjøkken og stue (nye våren 2021), skyvedørsgarderobe, ny induksjonstopp og stekeovn (nytt våren 2021) og barkrakker på kjøkkenet kan medfølge hvis ønskelig.
Selger informerer om følgende:
Viftefunksjonen på lampe i taket på soverommet, loft, virker ikke.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1953/1954.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen som nybygg, men opplyser at dette er en 6-mannsbolig godkjent for oppføring i 1953.
Det foreligger godkjente tegninger og ferdigattest for riving og oppsetting av nye verandaer. Ferdigattesten er datert 20.08.2020.
I henhold til mottatte tegninger fra Moss kommune er det avvik på dagens planløsning. Soverom på loft er godkjent med utvendig adkomst via felles trapperom. Trapp fra soverom i 2 etasje og opp til soverom på loft er ikke søkt eller godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Ryggeveien 38 ligger i sentrumsnære omgivelser mellom Melløs og Ørejordet. Plasseringen er svært sentral og innebærer blant annet gangavstand til både bygatene og togstasjonen. Det er heller ikke lang vei til barnehager og skoler med alle trinn.
Rett over gaten ligger Melløsparken som gjerne kan inkluderes i hverdagslige gå- eller løpeturer. Flere rekreasjonsmuligheter finner du i Nesparken, som ligger nærmere sentrum og har både badestrender og turveier. Fra Nesparken kan du fortsette videre ut i Mossemarka som blant annet har lysløype og preparerte skispor når forholdene tillater vinterstid.
Hverdagslige innkjøp er enkle å gjennomføre ved dagligvareforretningen på Melløs. Shoppingmuligheter er lett tilgjengelig omkring handelsområdet City Syd som blant annet inkluderer Rygge Storsenter og en rekke store varehus.
Til sentrumskjernen med forretninger, serveringssteder og tjenestetilbud er det foruten gangavstand kun en kort busstur fra holdeplassen i Ryggeveien rett ovenfor boligen. Samme sted stopper for øvrig også ekspressbuss mellom Oslo og Sarpsborg, mens flybuss til Gardermoen stopper ved Høyden litt lenger syd.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 260 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Parkering skjer i front av bebyggelsen, leiligheten har egen parkeringsplass. Øvrig parkering i gate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei videre inn på privat vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 24.08.2022 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Klommesten - Vestre Øre - Østre Øre" med formål kjørevei, konsentrert småhusbebyggelse og boliger, vedtatt 13.04.1957 med plannr. 20. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplanen "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla.: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, strøm fellesareal, renter og avdrag fellesgjeld, kontingent boligbyggelag, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 601,-
Avdrag kr 675,-
Driftsutgifter kr 2.021,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og har en avgift på kr 469,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 555 687,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 000 473,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 33 594,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 198 588,- pr. 26.08.2022.
Total fellesgjeld for boligselskapet er 3.485.872,- pr. 30.06.2022 og lånevilkårene er:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 3,15 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 1.276,-, hvorav renter utgjør kr 601,- og avdrag utgjør kr 675,-.
Lånets løpetid: 2040.
Lånenr. 61188256413.
Bankforbindelse: Nordea.
Borettslaget har ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.643,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.757.363,-. Av dette beløpet utgjør kr 198 588,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Merete Sandmæl

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Ryggevegen 32/36/38 Borettslag.
Borettslaget består av 18 leiligheter.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad samt trappevask (ca. hver 6 uke) og snømåking må påregnes.
I henhold til selger er gressklipping foreløpig satt bort og inngår i fellesutgiftene.
Det er forbudt å holde dyr uten spesiell skriftlig tillatelse fra styret. Innflytting med dyr må ikke skje før styrets avgjørelse av søknaden foreligger.
Foretatt påkostninger de senere år:
Skiftet balkongdører i alle leiligheter i andre etasje.
Taksjekk på alle 3 husene, samt bytte av defekte takstein.
Kontroll av pipebrann, utløpet og pipehatt.
Kontroll og vedlikehold av brannslukkingsapparater.
Planlagte eller ønskelige påkostninger:
Lader for elbiler.
Utvidelse av parkeringsplassen utenfor nr.32.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Andelen/leiligheten er forhåndsavklart på forkjøpsretten. Konf. megler for spørsmål rundt denne.
Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.
Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging inkl alle visninger: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0302/22
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.22302

Dato

Sist oppdatert: 20. september 2022 kl. 15:12

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Privatvisninger avtales fortløpende, kontakt megler. Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.