Komplett salgsoppgave

Hårstadringen 29

4 990 000 kr
115 m²
3 soverom
Velkommen til Hårstadringen 29 - en flott og innbydende halvpart beliggende i veletablert og rolig boligfelt på Tiller!
Velkommen til Hårstadringen 29 - en flott og innbydende halvpart beliggende i veletablert og rolig boligfelt på Tiller!
Mikkel Presterud
Presenteres av
Mikkel Presterud
Tiller
Flott og innbydende vertikaldelt halvpart - Utleiemulighet - Garasje - Gode solforhold - Velstelt tomt

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 990 000 kr
 • Omkostninger
  126 092 kr
 • Totalpris
  5 116 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2007
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  115 m²
 • Bruksareal
  135 m²
 • Tomteareal
  422,5 m² (eiet)
 • Type
  Hel 2-mannsbolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  5 000 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hårstadringen 29 og denne innbydende halvparten beliggende i et veletablert og rolig boligfelt på Tiller! Boligen går over to plan og byr på stue, kjøkken, to bad, tre soverom og to solrike verandaer både foran og bak huset. Her er det gode lagringsplasser med to romslige boder, samt garasje på 20 kvm. Deler av første etasje er innredet som hybel med egen inngang, som p.t. er utleid for 5.500,- + strøm pr. mnd. Uteområdet er meget pent opparbeidet med beplantninger og grøntareal!
Området anses å være ypperlig for barnefamilier, herfra har du gangavstand til barne- og ungdomsskole, barnehager og idrettshall, samt lekeplasser og fotballbaner! Nærhet til en rekke dagligdagse servicetilbud med blant annet kjøpesenter, restauranter og bussholdeplass.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hårstadringen 29, 7092 TILLER
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 325, bruksnummer 180, ideell andel 1/1
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 325, bruksnummer 75, ideell andel 1/106
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 325, bruksnummer 111, ideell andel 1/106
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 325, bruksnummer 112, ideell andel 1/106
Kommunenummer 5001, gårdsnummer 325, bruksnummer 113, ideell andel 1/106

Innhold

Totalt bruksareal: 135 kvm
Totalt primærrom: 115 kvm
1. Etasje (P-rom 56 kvm): Stue, kjøkken, bad og gang.
Underetasje (P-rom 60 kvm): Trappegang, to soverom, stue/hybel, gang, kjøkken, entre og bad.
I tillegg disponerer boligen 2 boder i underetasjen på sammenlagt 14 kvm. Det er også integrert garasje på 20 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.05.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Opprinnelig vegg til soverom på stue er fjernet og gjort om til spisestue. I tillegg er sportsboden i sokkel gjort om til inngangsparti til sokkel (ikke byggemeldt endring). Kjøper overtar selv risikoen ved dette. Dokumentasjon kan fås ved henvendelse til megler.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 2007. Grunnmur av betong. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Mekanisk balansert ventilasjon. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.

Moderniseringer og påkostninger

Selger har foretatt en rekke utbedringer og påkostninger på følgende i løpet av boforholdet:
- Rensing og beising av platting, terrasser og utvendig trapp (mai 2022)
- Nytt dusjkabinett på badet hovedetasje (februar 2022)
- Etablert Huseby garderobeskap i gangen hovedetasje (februar 2020)
- Utvendig tak renset (juli 2021)
- Nybygd terrasse på nedsiden og utvendig trapp (juli 2020)
- Nytt dusjhjørne på hybel (juni 2019)
- Hybelavdeling malt innvendig (juni 2019)
- Hovedhuset malt innvendig (høst 2017)
- Utvendig malt (sommer 2014/2015)
- Byttet avtrekksrør på kjøkken i hovedetasje, utført av rørlegger (ca. juni 2013)
- Bygget terrasse/platting foran huset (mai/juni 2010)
Ellers har det blitt utbedret grøntareal, reparert tilbakeslag i kloakk og malt utvendig 2008-2009.

Standard

74% har fått TG 0 og 1: I orden
12% har fått TG 2: Alder, slitasje, skader mv.
0% har fått TG 3: Strakstiltak nødvendig
14% har fått TGIU: Ikke undersøkt
TG1:
- Bad 1. etasje
- Bad underetasje
- Kjøkken 1. etasje
- Kjøkken underetasje
- Øvrige rom
- Rom under terreng
- Loft - uinnredet/råloft
- Innvendige trapper
- Etasjeskiller 1. etasje
- Etasjeskiller underetasje
- Tekniske anlegg
- Brann: Boligen har røykvarsler og brannslukningsapparat.
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
- Dører og vinduer
- Terrasser/platting på terreng
- Grunnmur, fundamenter
- Drenering
- Stikkledninger og tanker
TG2:
- Bad 1. etasje: Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Vanninstallasjonen er ikke utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort. Det er hull etter tidligere innfestinger i dusjsonen. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales.
- Bad underetasje: Avtrekkseffekten ble testet ved hjelp av et papir, og effekten vurderes til å ikke være tilstrekkelig. Forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning i våtrommet. Drenering fra innebygget toalettsisterne er ikke registrert. Vanninstallasjonen er ikke utført slik at eventuelt lekkasjevann raskt blir synliggjort. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kan løsne. Årsaken er ukjent.
- Kjøkken 1. etasje: Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale.
- Kjøkken underetasje: Benkeplate har et par synlige riper/skader. Forholdet er av estetisk karakter.
- Øvrige rom: Det er stedvis knirk i gulvet. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kan løsne. Årsaken er ukjent.
- Rom under terreng: Det registreres stedvise riper i gulvets overflatemateriale. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Fliser med bom kan løsne. Årsaken er ukjent.
- Loft - uinnredet/råloft: Lite/ingen ventilering av kaldtloft, (forholdet kan føre til økt fuktpåkjenning). Konstruksjonen viser ikke tegn til å være negativt påvirket. Forholdet bør holdes under oppsikt.
- Balkonger, terrasser, veranda etc: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift.
TGIU:
- Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen.
- Yttertak: Taket er ikke inspisert grunnet sikkerhetsmessige forhold. Bygningsdelen er fuktutsatt, og er ikke undersøkt.
- Terrasser/platting på terreng: Fundamenter var ikke tilgjengelig for undersøkelser.
- Grunnmur, fundamenter: Byggegrunnens oppbygning er ukjent.
- Drenering: Fuktmåling i lukkede konstruksjoner. Se punkt "konstruksjoner" under avsnitt om rom under terreng.
Informasjon:
- Bad 1. etasje: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 41 prosent, ved 17 celcius.
- Bad underetasje: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i tilstøtende rom til våtsone. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Relativ fuktighet ble målt til 54 prosent, ved 19 celcius. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales, men er likevel vurdert som tilstrekkelig. Målingen er foretatt på tilfeldig sted. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er mindre enn hva som ideelt anbefales, men er likevel vurdert som tilstrekkelig. Målingen er foretatt på tilfeldig sted.
- Rom under terreng: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument, i utlektet veggkonstruksjon. Målingen gir et øyeblikksbilde av forholdet inne i konstruksjonen. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Det kan ikke sies med sikkerhet at forholdene er det samme i resten av konstruksjonen. Relativ fuktighet ble målt til 44 prosent, ved 17 celcius.
- Loft - uinnredet/råloft: Dampsperren på våtrommet ble kontrollert ved bruk av stikkprøveprinsippet på et tilfeldig område (isolasjonen ble løftet opp på tilfeldig plass), uten at det ble oppdaget tegn til avvik.
- Elektrisk anlegg: Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-tilsyn av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På et generellt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.
- Brann: Utførelsen av brannskiller (mellom brannceller) er ikke dokumentert. Brannskillet/utførelsen er skjult, og vurderingene er derfor kun basert på det som er synlig. Det er ikke avdekket åpenbare tegn på forhold som påvirker sikkerheten.
For videre vurdering anbefales det og gå nøye igjennom rapportens respektive punkter.

Løsøre og tilbehør

Av disse hvitevarer vil stå igjen:
- Vaskemaskin i hybel.
- Oppvaskmaskin i hoveddel.
Disse vil ikke medfølge handelen:
- Komfyr og kjøleskap i hybelen.
- Vaskemaskin og tørketrommel i hoveddel.
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen varmes opp elektrisk. Det er panelovn på soverom og stue, gulvvarme på badet i under- og hovedetasje og i gangen i hovedetasje. I tillegg er det etablert lun og behagelig vedovn i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest bolig med garasje datert 22.10.2010. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Boligen kan fritt leies ut.

Diverse

Selger opplyser at sentralstøvsuger virker ikke. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Hårstadringen 29 har nydelig beliggenhet i et svært stille, rolig, lite trafikkert og familievennlig boligfelt sentralt på Tiller. Boligen har hjørnebeliggenhet og nyter godt av to uteplasser med svært gode solforhold. Stor vestvendt markterrasse i forbindelse med inngangsparti med solforhold fra formiddag til utover kvelden. Utgang fra stue til sørvendt balkong på 18 kvm med solforhold fra soloppgang til ettermiddag. Mellom husene er det godt med luft og lite trafikk på grunn av beliggenheten i blindveg.
Området bærer preg av familieboliger og tilhørende fellesområder med flere lekeplasser. For de aktive byr Tiller IL på organiserte idretter som fotball, håndball, ishockey, skyting, ski og mer til. Du finner også flere treningssenter som bl.a. 3T Rosten, Impulse og Fresh Fitness i umiddelbar nærhet. TOBB Arena og City Syd-banen, samt Rostenhallen gir videre gode muligheter for ballsport og lek. Nye Tillerparken er et populært rekreasjons- og lekeområde for både store og små. I tillegg har de fleste boligområder felles lekeplasser for de minste. Tillermarka byr på flotte turområder som fint kan benyttes til gå- og joggetur på sommerstid og ski på vinterstid.
Av skoletilbud på Tiller finnes Hårstad barneskole, Rosten barne- og ungdomsskole, samt Tonstad barne- og ungdomsskole. For videregående opplæring ligger Tiller videregående skole (under ombygging) og KVT på Østre Rosten, like ved City Syd. Det finnes flere barnehager i området, blant annet Tildra barnehage, Hårstad barnehage, Tillertoppen familiebarnehage, Porsmyra, Moltmyra, Romemyra, Tonstad og Rognbudalen barnehage. Gode kollektivtilbud fra Tiller med hyppige avganger til Trondheim sentrum.
Tiller byr på et rikt tilbud av butikker og kjøpesenter. Hos kjøpesentrene City Syd, StorM og TillerTorget finner man alt man trenger i det daglige, og litt mer. I nærområdet finnes det kjente varehus som bl.a. Elkjøp, Staples, XXL, Jula og Biltema. Av dagligvarebutikker finnes det Coop Extra, Coop Obs på City Syd, Rema 1000, Bunnpris, Meny og Kiwi. I tillegg finnes det servicetjenester som bilverksted, bilforhandlere, legesenter, tannlege og mye mer.

Adkomst

Fra City Syd: kjør sørover på Østre Rosten. Etter 2,6 km ta så til venstre inn på Tiller-ringen. Fortsett frem i ca. 350 meter, og sving til venstre inn på Hårstadreina. Ta svakt til høyre inn på Hårstadringen og du vil se nr. 29 på høyre side av veien.
Det vil bli skiltet fra Krogsveen ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til nabolaget Hårstad østre/Hårstadreina.
Skoler i nærheten:
- Hårstad skole (1-7 kl.) 0.7 km
- Rosten skole (1-10 kl.) 1.9 km
- Tonstad skole (1-10 kl.) 3 km
- Nidaros Idrettsungdomsskole (8-10 kl.) 2.9 km
- Tiller videregående skole 1.7 km
- Kristen videregående skole - Trøndelag 2.1 km
Barnehager i nærheten:
Tildra barnehage (1-5 år) 0.5 km
Hårstad barnehage 9 min gange
Tillertoppen familiebarnehage (0-5 år) 1.2 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 422,5 kvm. Tomta er pent opparbeidet med asfaltert avkjøring, diverse beplantninger, plenareal og blomsterkasser. Integrert garasje.

Parkering

Parkering i integrert garasje og biloppstillingsplasser på opparbeidet tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan r208a datert 12.04.2005 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 15 012,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Kommunale avgifter i Trondheim Kommune er fordelt på 4 terminer. For termin 1 av 4 i 2022 var avgiften på kr. 3 753,-
Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 7.300,- pr. år. / 14.000 kwh. pr. år, Tibber som leverandør. Årlig nettleie på kr 2.375,-.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.411,- gjennom forsikringsselskap Trygg forsikring.
Boligen er tilknyttet Hårstadmarka velforening. Kontingent kostnad er på kr 2.500,- pr. halvår.
Boligen er tilknyttet Telia fiber for internett og har avgift på kr 122,-.
Selger har ikke benyttet seg av leverandør av TV da selger benytter seg av diverse strømmetjenester gjennom internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 933 021,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (sekundærbolig) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 358 876,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen.
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5 116 092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anita Bakken Enoksen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Pliktig medlemskap i Hårstadmarka velforening. Kontingent kostnad er på kr5.000,- pr. år. I kostnad inngår brøyting, strøing, drift og vedlikehold av velforeningens områder og diverse arrangementer i regi av foreningen. Velforeningen er forsikret gjennom Gjensidige Forsikring med polisenr. 78247958.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,6% inkl. mva av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 68-0090/22
Krogsveen avd. Trondheim AS
NO 918 119 930 MVA
Oppdragets KR-kode KR68.2290

Dato

Sist oppdatert: 11. juni 2022 kl. 21:15

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.