KOLBOTN SENTRUM

Kantorveien 3

Prisantydning

5 900 000 kr

Omkostninger: 148 722 krTotalpris: 6 048 722 kr
Etasje
1
Byggeår
2011
Soverom
3
Areal (P-ROM)
89 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
3 720 kr

Moderne 4-roms selveier fra 2011 - skjermet markterrasse vendt mot rolig område - 2 bad -2 garasjepl

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

 Moderne og pen 4-roms selveierleilighet i hjertet av Kolbotn sentrum. Kolbotn sentrum har alt av butikker, servicetilbud og tog-forbindelse.

 • Meget sentral beliggenhet i et rolig boområde i et hyggelig bomiljø.
 • Innholdsrik leilighet - inneholder bl.a. stue, kjøkken, 3 soverom og 2 bad. Tilbaketrukket og skjermet markterrasse. Utvendig bod rett utenfor inngangsdøren.
 • Leiligheten ligger i blokkens 1. etasje - meget enkel adkomst til leiligheten.
 • Bruksrett til 2 garasjeplasser - heis fra leilighetsplan til garasje. 11 gjesteparkeringsplasser i felles garasjeanlegg.
 • Fjernvarme, varmtvann, kabel-TV, internett, m.m. er inkludert i fellesutgiftene.
 • Veldrevet boligsameie.

Eiendommen

Kantorveien 3, 1410 KOLBOTN 
Gårdsnummer 240, bruksnummer 9, seksjonsnummer 57, kommunenummer 3020

Områdebeskrivelse

Flott beliggende selveierleilighet i populært boområde. Meget sentralt beliggende på Kolbotn i et trivelig og etablert boområde.

Kolbotn Torg har omkring 60 forretninger, servicetilbud og ulike restauranter. I tillegg finner en Kolben Kulturhus hvor det er et rikt kulturliv med konserter, kino og bibliotek.

Grøntareal, gågaten, torget og strandsonen mot Kolbotnvannet skaper en lun, hyggelig atmosfære og gir rom for et levende miljø. Kolbotn Torg er det naturlige knutepunktet i Oppegård kommune med nærhet både til Oslo sentrum og Oslofjorden.

Kolbotn togstasjon i umiddelbar nærhet med hyppige avganger til Oslo og Ski i rushtiden. Med direkte tog tar det kun 12 minutter til Oslo sentrum. Ellers god bussforbindelse til byen, Greverud, Tårnåsen, Sofiemyr og Trollåsen.

Kort vei til barnehager og skoler. Gode turområder i nærheten av boligen, samt tennisanlegg og slalåmbakke i Ingierkollen. Kun 5 minutter med bil til 18-hulls golfbane på Oppegård. Kort vei til Sørmarka med rekreasjonsområder, svømme- og idrettshall, lysløyper og flotte turområder i utmark. Kort kjøre-/sykkelavstand til Gjersjøen og Oslofjorden med badeplasser på blant annet Hvervenbukta, Ingierstrand og Svartskog.

Øvrige linker om informasjon om Oppegård kommune:
- www.oppegard.kommune.no
- www.kolben.no
- www.kolbotntorg.no

Veibeskrivelse

Kantorveien har adkomst fra bl.a. Strandliveien. Strandliveien har adkomst fra bl.a. Kolbotnveien.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Oppegård kommune har et godt barnehage- og skoletilbud. Flere barnehager i nærheten. Vassbonn barneskole og Ingieråsen ungdomsskole ligger i kort gangavstand. Roald Amundsen videregående skole ligger sentralt plassert på Sofiemyr.

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 97 kvm
Totalt bruksareal: 89 kvm
Totalt primærrom: 89 kvm

Primærrom:
1. etasje, 89 kvm: Entré, stue, kjøkken, 3 soverom og 2 bad.

I tillegg disponerer leiligheten én bod på ca 4 kvm. Denne ligger i samme etasje rett utenfor leiligheten.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.08.2019 utført av BN Takst. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 7.490,5 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Eiendommen er pent opparbeidet med asfalterte veier/plasser, gressplen og beplanting.

Parkering

Bruksrett til to garasjeplasser i felles garasjeanlegg. Enkel adkomst - heis fra leilighetsplan til garasje.

11 gjesteparkeringsplasser i felles garasjeanlegg, og forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført på følgende måte:
Såle på ukjent grunn for takstmannen. Grunnmur i støpt betong. Dreneringen forutsettes å være utført ihht gjeldende praksis for byggeåret. Veggkonstruksjon er av Bærende konstruksjon i stål/betong innfelt med bindingsverk, isolert med mineralull, utvendig kledd med trepanel/spekket tegl. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre. Vinduene er fra byggeåret. Balkongdører med isolerglass, karm og ramme i tre. Entredør som er brann- og lydklasifisert. Dørene er fra byggeåret. Flatt tak, yttertaket er tekket med papp. Etasjeskillere er av støpte betongdekker.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder følgende er gitt tilstandsgrad 2 (TG2):
- Innvendige dører: Bruks slitasje. Dørblad mangler mellom stue og entre. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder og registreringer.
- Overflater på innvendige vegger: Bruks slitasje. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av alder og registreringer.
- Ledningsnett for sanitærinstallasjoner: Samlestokk for rør i rør er ikke montert i lekkasjesikkert vannskap. Samlestokken er montert i baderomshimlingen. Den valgte løsningen var mye benyttet på oppføringstidspunktet men tilfredsstiller ikke forskriftskravene om at eventuell lekkasje ikke skal føre til skade på installasjon og bygningsdel.
- Skap og reoler: Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av en helhetsvurdering.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.12.2018. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Etter at ferdigattest ble gitt er det fjernet innvendige dører i hall (rom med adkomst til stue).
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. 

Standard

Flott beliggende selveierleilighet ved Kolbotn sentrum. Lys og moderne leilighet med utgang til romslig markterrasse. Garasje i blokkens kjeller - heis fra leilighetsplan til garasje.

Entré: Plass til garderobeløsning. Downlights i himling. Dørcalling med kamera. Kontrollpanel i entré som styrer temperaturen i leiligheten via radiatorer (temperaturen styres i ulike soner - stue/kjøkken, gang/entré, soverom 1, soverom 2 og soverom 3).

Stue: Romslig stue med god plass til spisebord og sofaløsning. Vinduer fra flere sider gir mye sollys inn. Utgang til romslig markterrasse via skyvedør.

Markterrasse med adkomst fra stue: Overbygget uteplass vendt mot rolig område på ca 10 kvm. Belegningsstein på gulv. Fra terrassen er det videre utgang til fellesareal med romslig gressplen.

Kjøkken: Delvis åpen løsning mot stue. Lys kjøkkeninnredning. Godt med skap- og benkeplass. Fliser mellom benk- og overskap Integrerte hvitevarer følger: kombinert kjøl-/fryseskap, komfyr, oppvaskmaskin og platetopp. Mikrobølgeovn følger ikke. Vindu ved kjøkken.

Soverom 1: Romslig rom med god plass til dobbeltseng. Plassbygget garderobeskap. Fra rommet er det inngang til eget bad.

Bad 1: Inngang fra soverom 1. Flislagt gulv og vegger, malt himling. Varmekabler. Downlights i himling. Vegghengt wc. Dusjhjørne. Baderomsinnredning (servant med underskap, sideskap og speil). Opplegg til vaskemaskin (vaskemaskin og tørketrommel følger ikke).

Soverom 2: God størrelse. Plassbygget garderobeløsning. Vindu mot øst.

Soverom 3: Inngang fra entré. Delvis elektrisk åpning av vindu for lufting. Plassbygget garderobeløsning.

Bad 2: Inngang fra entré. Flislagt gulv og vegger, malt himling. Varmekabler. Enkel servant. Speil og speilskap. Dusjhjørne. Vegghengt wc. Vegghengt skap følger ikke.

Utvendig bod: Rett utenfor leilighetens inngangsparti på ca. 4 kvm.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg (fyring og varmtvann er inkl. i fellesutgiftene). Varmekabler i gulv på begge badene.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Strandliveien boligsameie, med sameiebrøk 89/10389.
Sameiet består av 106 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 55 00
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere.

Regnskap for 2018 viste et overskudd på kr. 228.602,-.

Det er mulig å installere opplegg til el-bil på garasjeplass (installasjonen må belastes av eier).

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 15 servitutter (i tidsrommet 1899-1982) på sameiets eiendom, men ingen av disse antas å ha betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Strandliveien-kvartalet datert 27.05.2009 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Kommuneplan for Nordre Follo - kommuneplan 2019-2030 datert 13.05.2019 gjelder for området.

Vi gjør oppmerksom på at Kolbotn sentrum er under videre utvikling og at det vil bli oppført boliger langs Kantorveien/Kolbotnveien.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Leiebeløp inkluderer

Garasjeplass, fjernvarme, kabel-TV, kommunale avgifter, felles bygningforsikring, forretningsførsel og drift og vedlikehold.

Oppdragets KR-kode

KR49.1969

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Garasjeplass, fjernvarme, kabel-TV, kommunale avgifter, felles bygningforsikring, forretningsførsel og drift og vedlikehold.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.296.054,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.665.794,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Ingen langsiktig fellesgjeld.
Andel formue er kr 20.885,- pr. 31.12.2018.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.048.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1% av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Ukens bolig: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Sebastian Håbesland
Eiendomsmegler

Sebastian Håbesland

Telefon
Mobil 91585049

Lurer du på noe

Sebastian svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.