Komplett salgsoppgave

Loddefjordveien 34

1 700 000 kr
54 m²
1 soverom
Borettslaget har stort fellesareal med fine grøntarealer, lekeplasser, ballbinge mm. Så her er det god tumleplass for store og små
Borettslaget har stort fellesareal med fine grøntarealer, lekeplasser, ballbinge mm. Så her er det god tumleplass for store og små
Torbjørn Vinje
Presenteres av
Torbjørn Vinje
Bergen Vest
Stor 2-roms med innglasset balkong. Varmt vann, sentralvarme, internett mm. i felleskostnader. Modernisering må påregnes

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  1 700 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  125 000 kr
 • Omkostninger
  8 776 kr
 • Totalpris
  1 833 776 kr
 • Etasje
  9
 • Byggeår
  1969
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  54 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 480 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til denne leiligheten i Loddefjordveien 34! Beliggende høyt og fritt i 9. etasje. En fin leilighet sentralt i hjertet av Loddefjord. Borettslaget har flotte grøntarealer, uteområder med god plass til diverse uteaktiviteter og lekeplasser, uten gjennomgående trafikk. Med denne beliggenheten har du kort vei til "alt". Bla. Vestkanten storsenter. Her finner du blant annet bowlinghall m/ minigolf, ishall og Bergens eneste badeland, samt alt av servicetilbud du måtte trenge i det daglige. Nærområdet byr også på flotte turmuligheter! Nydelige turopplevelser venter på deg i Kanadaskogen, rundt Storavatnet og opp byfjellet Lyderhorn.
- Innglasset balkong med fin utsikt og gode solforhold
- Kort vei til busstopp og taxiholdeplass
- Enkel, trappefri adkomst via heis
- Internett/kabel-tv

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Loddefjordveien 34, 5171 LODDEFJORD
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 124, bruksnummer 36, ideell andel 1/1
Andelsnummer 397, Lyderhorn borettslag, organisasjonsnummer 951437468

Innhold

Totalt bruksareal: 68 kvm
Totalt primærrom: 54 kvm
Primærrom:
9. etasje 54 kvm: Entré, gang, soverom, wc, bad, kjøkken og stue.
Sekundærrom:
9. etasje 14 kvm: Bod og innglasset balkong
I tillegg disponerer boligen 1 bod på ca. 3 kvm. i blokkens underetasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 05.05.2022, utført av Anticimex AS Bergen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av betong/ rekonstruksjoner. Fasaden er kledd med fasadeplater. Etasjeskillere av betong. Flatt tak (ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende bygningsdeler/rom har fått tilstandsgrad 2:
- Kjøkken
- Toalettrom
- Øvrige rom
- Teknisk anlegg, VVS anlegg
- Dører og vinduer
Følgende bygningsdeler/rom har fått tilstandsgrad 3:
- Bad - Sjablongmessig prisanslag kr. 100.000-300.000
Selger opplyser følgende i egenerklæringsskjema:
Pkt. 1: Gulv på bad mot WC er ikke helt tett. Derfor må dusjkabinett benyttes slik det er nå. Jeg vet ikke noe om hvordan badet er bygget fordi det er utført før jeg kjøpte leiligheten.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten vedr. ovennevnte tilstandsgrader. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Eldre kjøkken i hvit utførelse med slette fronter. Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Oppvaskmaskin, kjøleskap, komfyr og mikrobølgeovn. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Eldre bad, som er utstyrt med dusjkabinett og hvitt baderomsmøbel.
Eget toalettrom med wc og servant.
Overflater og innredninger i leiligheten er begynt å "dra på årene". Modernisering må påregnes.

Oppvarming

Leiligheten er i hovedsak oppvarmet av sentralvarme med radiator i stuen. Ellers elektrisk. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 06.12.1972.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Tilfluktsrom: Neonprenpakninger mangler på dører og luke. Stigetrinn må monteres ved luke. Frisklufttilførsel til sykerom er dårlig. I henhold til forskriftenes kap. II pkt. 13, skal rommet gi plass til 215 personer, dette betinger at etter bestemmelsene i pkt. 3.6.3 skal monteres 9 tørrklosetter og 3 vannklosetter. Her er kun 6 og 2 montert. Utstyr i henhold til pkt. 4 må anskaffes og merking av rommet etter pkt. 3.9 må utføres.
2. Planering og opprydning rundt bygget må utføres.
Det her anførte må være rettet på innen 3 måneder fra dags dato slik at ferdigattest da kan utstedes.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det foreligger i tillegg ferdigattest datert 26.06.1996 vedr. fasaderehabilitering.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 6 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet Bestemmelse om gjerde, bestemmelse om veg, felles vedlikeholdsansvar for kloakk/vannledning. Bestemmelse om trafokiosk. Bestemmelse om garasje/parkering. Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler. Servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Boligens selges ved fullmektig. Fullmektigen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selgers fullmektig ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en svært sentral beliggenhet i Bergen Vest. Utenfor har du flotte fellesarealer som er opparbeidet med grøntområder, blomsterbed, lekeplasser for barn i ulike aldersgrupper og en ballbinge som kan brukes fritt av beboerne i borettslaget. Det er også gangavstand til Vadmyrhallen. Meget fine turterreng i nærområdet. Her har du blant annet turløyper i Alvøenskogen, Lyderhornsfjellet og rundt Storavatnet.
Området er barnevennlig med lite gjennomgangstrafikk. Flere barnehager og barne- og ungdomsskoler som ligger i området nært borettslaget. Du har nærliggende skoler som Kjøkkelvik skole, Olsvik skole, Loddefjord skole, Vadmyra skole og Godvik skole.
Vestkanten Storsenter med sine mange servicetilbud ligger ca. 500 meter fra leiligheten.

Adkomst

Følg R 555 fra sentrum retning vest, ta til høyre på R 557, retning Haakonsvern, videre R 558 og til høyre i rundkjøring ved Vestkanten. I neste rundkjøring tar du til høyre og borettslaget er synlig på venstre side av veien. Leiligheten ligger i 9. etasje i den innerste høyblokken. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
1-7 kl. Loddefjord skole
1-10 kl. Kjøkkelvik skole
1-7 kl. Vadmyra skole
8-10 kl. Sandgotna skole
Vgs. Olsvikåsen videregående skole
Vgs. Laksevåg videregående skole
Barnehager:
Haugatun barnehage (0-6 år)
Kidsa Sandgotna (3-6 år)
Lyngfaret barnehage (0-6 år)
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 69 786 kvm som tilhører borettslaget. Felles tomt for Borettslaget opparbeidet med asfaltert vei, diverse beplantninger, plenareal, støpte veier og trapper, lekeplass, grillplass, og sittegrupper.

Parkering

Lyderhorn borettslaget har gratis parkering til beboerne og beboernes gjester. Alle parkerte biler må ha gyldig parkeringsbevis synlig i frontruten på bilen. Det er satt opp ladestasjoner for el-bil ved nr. 30/32. Hurtigladestasjoner ved nr. 14 kommer senere. Betaling skjer ved hjelp av mobil-appen BILKRAFT.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligområde i henhold til reguleringsplan Laksevåg. Loddefjorddalen felt 1 ikrafttrådt 31.07.1970.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 5.480,- pr. mnd. og inkluderer: Sentralvarme, varmt vann, avdrag og renter av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, kabel-tv, internett, felles vedlikehold og renhold mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Felleskostnadene fordeles slik:
Kapitalkostnader kr. 616,-
Driftsutgifter kr 2.977,-
A-konto brensel kr. 1.445,-
Renhold kr. 116,-
Tv/Bredbånd kr. 326,-
Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5000 kwh. pr. år. Selger har ikke opplyst hva dette utgjør i kr.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og er inkl. i ovennevnte felleskostnader.
Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 592.938,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2.134.578,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24.500,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 125.000,- pr. 01.04.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 71 054 488,- pr. 01.04.2022 og lånevilkårene er:
Danske Bank:
Serielån
Rentebetingelser: 0,99%
Lånets løpetid: Forventet nedbetalt februar 2051
Restsaldo: 52.851.257,-
Andel av saldo: 92.626,-
Husbanken:
Annuitetslån
Rentebetingelser: 0,89%
Lånets løpetid: Forventet nedbetalt januar 2033
Restsaldo: 18.203.231,-
Andel av saldo: 32.057,-

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 1 833 776,-. Av dette beløpet utgjør kr 125 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anne Karin Efford

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Lyderhorn borettslag.
Borettslaget består av 506 leiligheter, samt 1 tjenesteleilighet.
Borettslaget har eget grendahus, som kan leies av beboerne til private arrangementer.
Forretningsfører er Obos Stor-Bergen.
Styreleder: Bjørg Ljones - valgt for to år i 2020
Mob: 916 47 134 / bljones@live.no
Rørfornying ble utført i 2015-2017.
Ekstra ordinær generalforsamling 23.03.22 behandlet og vedtok sak ang låneopptak på 50 millioner til rehabilitering av heis og drenering av grunn ved Loddefjordveien 24 og 34.
Frivillige dugnader.
Dyrehold må søkes om til styret.
Borettslaget har egen nettside: https://lyderhorn.borettslag.net/
Foretatt påkostninger de senere år: Det er foretatt rørfornying i borettslaget i perioden 2015-2017. Nå for tiden oppgraderes lekeplassene i borettslaget.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Forkjøpsrett er utlyst gjennom OBOS, med frist for OBOS sine medlemmer å melde seg innen 28.04.2022. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 69-0129/20
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Vest
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR69.20129

Dato

Sist oppdatert: 19. mai 2022 kl. 15:41

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.