Komplett salgsoppgave

Solveien 10D

4 700 000 kr
98 m²
3 soverom
Solveien 10D formidles av Krogsveen Moss.
Solveien 10D formidles av Krogsveen Moss.
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Klommesten
Høytliggende enebolig med flott utsyn og alt på én flate. Pusset opp i senere år. Tilbaketrukket i solrike omgivelser.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 700 000 kr
 • Omkostninger
  118 842 kr
 • Totalpris
  4 818 842 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1956
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  98 m²
 • Bruksareal
  98 m²
 • Tomteareal
  991,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet

Visning

Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Høytliggende enebolig i solrike og tilbaketrukkede omgivelser ved Klommesten
 • Flott utsyn mot øst og syd og stor tomt med mange muligheter
 • Praktisk romløsning med alt på én flate
 • Påkostet med oppussing av de fleste rom siden 2018, inkludert nye gulv
 • Tidsaktuelt og flislagt bad, modernisert i tidligere år
 • Omfangsrikt IKEA-kjøkken fra 2010 med alle hvitevarer integrert
 • Sydvendt terrasse med gode solforhold
 • Barnevennlig nabolag uten gjennomkjøringsmulighet
 • Gangavstand til sentrum og skoler på alle trinn

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Solveien 10D, 1533 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 2, bruksnummer 793, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 98 kvm.
Totalt primærrom: 98 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré, wc, stue/kjøkken, bad, 3 soverom, trapperom.
Det er ikke beregnet noe areal i kjeller grunnet høyde under 1,9 m. Råkjeller er benyttes i dag som vaskekjeller.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 12.05.2022 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Råkjeller med støpt gulv. Støpt grunnmur med sparestein fundamentert direkte på fjell. Fjell i del av råkjeller. Tilbygget del med krypkjeller. Adkomst ved luke i grunnmur fra råkjeller.
Grunnmur i Leca, etasjeskille i tre som stubbloftsgulv, utlagt plastfolie på grunnen. Lufteventiler i grunnmur. Isolert bindingsverk med utvendig liggende trekledning med etablert luftespalte mot
grunnmur. Saltak med kaldtloft, w-takstoler, undertak med sutakplater. Tak tekket med ru betongtakstein. Trevinduer med 3-lags isolerglass fra -81. Terrassedør i tre med 2-lags isolerglass fra
2010. Veranda oppført i trekonstruksjoner med terrassebord på bjelkelag understøttet på murte pillarer. Rekkverk i tre.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Rom under terreng: tilfredsstiller ikke krav til våtrom, fuktinnsig, TG:3.
Innvendige dører: dør i entrè stopper i gulv, fuktbeskadiget til til bad, TG:3.
Bad: krav til høydeforskjell ikke oppfylt, TG:3.
Drenering: grunnmur ikke fuktsikret, TG:3.
Takkonstruksjon: undertak med fuktskjolder ved luftehatt og ved pipe, TG:2.
Krypkjeller: saltutslag, utlagt plast med hull/åpninger, TG:2.
Wc: klosett ikke fastmontert til gulv, TG:2.
Grunnmur/fundament: større vertikal sprekk, TG:2.
Vinduer: kjellervindu uten tetting, TG:2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de nevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Boligen er modernisert i flere omganger på 2000-tallet, i regi av både foregående og nåværende eiere. Sistnevnte har siden 2018 gjennomført en generell oppussing av innvendige overflater i de fleste rom, inkludert nye laminatgulv.
En større oppgradering ble utført tidligere på 2000-tallet, inkludert ombygging av romløsningen til den nåværende som domineres av en åpen sosial sone bestående av stuen og kjøkkenet. I stuen er det stor plass til både sittegrupper og familiens felles opphold. Her står også en moderne vedovn som suppleres av varmepumpe.
Kjøkkenet har innredning fra IKEA som ble installert i 2010 og har en stilren fremtoning med mørke, profilerte fronter. Benkeplatene er av lys stein med polerte overflater som er både robuste og enkle å tørke av etter matlaging. Praktisk er det også med en servant av underlimt modell. Nytt blandebatteri er montert i senere år. Innredningen har mange oppbevaringsmuligheter for utstyr til daglig bruk og samtlige hvitevarer integrert, hvorav stekeovn er plassert i benkehøyde og platetoppen er orientert mot stuen.
Boligens tre soverom er samlet på rekke langs østveggen og har et fint utsyn i samme himmelretning. Alle er i senere år pusset opp med nye gulv og ny maling på øvrige overflater. Hovedsoverommet er i tillegg utstyrt med innfelt belysning i himlingen.
Badet er modernisert i regi av foregående eier og har tidsaktuell standard som inkluderer fliser på gulv og vegger. Badet er av et kompakt format, men effektivt utnyttet med moderne baderomsmøbler, toalett og dusjhjørne med glassdører som kan foldes. I tillegg til badet inneholder boligen også et supplerende toalettrom som er tilgjengelig fra entreen og oppgradert i senere år med blant annet nye baderomsmøbler.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser og laminat.
Innervegger: Fliser, tapeter, malte tapeter og malte plater.
Himlinger: Malte plater.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte brune fronter og vitrineskap. Lyse benkeplater av polert stein. Underlimt oppvaskkum i stål med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp med induksjon, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap. Overmontert ventilator i stål og glass.
Bad: Skapinnredning med glatte brune fronter og nedfelt servant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil. Dusjhjørne med foldedører i glass og to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Toalett montert på innbygget sisterne. Veggmontert elektrisk håndkletørker.
Toalettrom: Servantskap med glatt front i sort høyglans og nedfelt servant med sort ett-greps blandebatteri. Veggspeil med belysning. Gulvmontert klosett.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet og vedfyring. Varme i gulv på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1956.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen som nybygg, men det foreligger midlertidigbrukstillatelse for tilbygg (tilbygg av tre soverom) datert 06.05.1982.
Det er mottatt godkjente tegninger for nybygg og tilbygg.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen iht. grunnboksutskrift datert 26.04.2022.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen er oppført i tilbaketrukkede og veletablerte omgivelser ved Klommesten. Her er det lite som minner om nærheten til sentrumskjernen, som i realiteten er innenfor gangavstand.
Boligområdet er i det hele tatt utpreget barnevennlig, med lite trafikk og et stort aktivitetsområde som inkluderer fotballbaner, BMX-bane, skøytebane og ishall. Det eksisterer en rekke barnehager området og skoler helt opp til videregående er innenfor gang- eller sykkelavstand.
Sykle eller gå kan du også gjøre til sentrumskjernen med gågate, kjøpesenter og et godt utvalg forretninger og spisesteder. Veien er heller ikke lang til handelsområdet omkring Varnaveien, der du blant annet finner Rygge Storsenter og en rekke store varehus.
Et bredt kollektivtilbud er lett tilgjengelig i Klostergata og gjør det enkelt å forflytte seg rundt i byen så vel som til områdene omkring. I Klostergata stopper for øvrig også ekspressbuss til Oslo, mens flybuss til Gardermoen stopper ved Nesparken like nedenfor.
Nesparken er for øvrig også én av flere grønne lunger omkring byen. Parken har gode turstier, flere strender, plenarealer med utegrill samt akebakker, skatepark og kanoutleie for padletur i Vansjø. Flere fine turområder finnes i Mossemarka som ligger like øst for sentrum og har lysløype samt preparerte skispor når forholdene tillater vinterstid.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 991,3 kvm.

Parkering

Carport.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei og videre inn på privat vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til opplysninger fra Moss kommune datert 11.04.2022 omfattes eiendommen av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 12 612,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 4 962,- for inneværende år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Det er 6 terminer i Moss kommune.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av tv/internett og har en avgift på kr 1.000,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 892 699,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 213 716,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 4 962,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.818.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sai Vivek Anand Budhavarapu og Daria Magomedova

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedsføringspakke: kr 9.400,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingsrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0174/22
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.22174

Dato

Sist oppdatert: 16. mai 2022 kl. 16:24

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.