Komplett salgsoppgave

Ryggevannsveien 126

2 200 000 kr
122 m²
3 soverom
Velkommen til Ryggevannsveien 126 en idyllisk beliggende eiendom i koselig skogsterreng
Velkommen til Ryggevannsveien 126 en idyllisk beliggende eiendom i koselig skogsterreng
Tom Edvardsen
Presenteres av
Tom Edvardsen
Dal/Nittedal
Koselig fritidseiendom solrikt og idyllisk beliggende i fredelig skogsområde
 • Prisantydning
  2 200 000 kr
 • Omkostninger
  56 342 kr
 • Totalpris
  2 256 342 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1962
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  122 m²
 • Bruksareal
  122 m²
 • Tomteareal
  1 309,4 m² (festet)
 • Type
  Fritidseiendom innlandet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Ryggevannsveien 126 en koselig fritidseiendom som ligger solrikt og idyllisk til på en liten kolle i fredelig skogsområde. Bygningen på 1 plan m/anneks ved siden av. Festet tomt med avtale frem til 2062. Det foreligger ikke brukstillatelse eller ferdigattest på eiendommen. Eiendommen ligger innenfor hensynsområde som omfattes av markaloven. Bygningen har stue, kjøkken, 3 soverom, bad/wc og vaskerom. Det er også oppført en utebod rett utenfor terrassen til hytta(hobbyrom, skrivestue). Det er septikløsning samt borehull for vann med pumpe og trykktank. Ikke godkjent av kommunen.
- Store terrasse med flotte solforhold
- Svært usjenert beliggende med relativt kort vei til både Nittedal og Skedsmokorset
- Alt på 1 flate
- Godt med sengeplasser for hyggelig besøk på hytta

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ryggevannsveien 126, 1480 SLATTUM
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 24, bruksnummer 172, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 24, bruksnummer 13, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 24, bruksnummer 16, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 132 kvm
Totalt bruksareal: 122 kvm
Totalt primærrom: 122 kvm
Bruksareal:
Fritidsbolig 122 kvm
Primærrom:
Fritidsbolig:
1. etasje 122 kvm: Entre, kjøkken, stue, gang, 3 soverom, bad, mellomgang, vaskerom
I tillegg er det etablert en utestue på 5 kvm BRA, Innredet rom på 8 kvm BRA. Lekestue på ca. 5 kvm og garasje på 14 kvm BRA
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 19.08.2021 utført av Gunnar Mårdalen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong.
Fritidsbolig opprinnelig bygget i 1962. Bygningen antas fundamentert etter prinsippet "kompensert" fundamentering med støpt/murt ringmur på utgravde masser. Grunnmur av lettklinker/porebetong. Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger oppført med isolert bindingsverk, utvendig kledd med panel
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder….
Grunn og fundamenter er gitt TG2
Det er observert sprekker i grunnmur samt fukt i krypkjeller, grunn er ikke tildekket med fuktsperre, oppussing må påregnes.
Drenering er gitt TG2
Drenering antatt fra byggeår. På inspiserte steder ble det ikke påvist vesentlige svekkelser. Det tyder på at byggegrunn kan være stabil. Det presiseres imidlertid at det ikke er foretatt noen som helst geotekniske undersøkelser og derved er det kun svært begrensede muligheter for nøyaktig kunnskap om byggegrunn og stabilitet som kan gjøres. Ut fra registrerte forhold synes fundamenteringsmetoden å være tilfredsstillende til opprinnelig tiltenkt funksjon.
Yttrevegger er gitt TG2
Stedvis slitt panel samt ikke håndverksmessige løsninger, oppussing må påregnes. Det er borret hull til vannslange fra vaskerom og ut, utbedringer/oppussing må påregnes. Samt det er montert lufteluker i metall i panel flere steder. Stamme fra byggeår, ved oppussing eller ombygging der konstruksjoner åpnes vil det kunne avdekkes feil og mangler ved bygget.
Vinduer er gitt TG3
Vinduer med 1+1-lags koblet glass (varerammer) Vinduer med 2-lags isolerglass og trekarmer fra 1979, 1991 samt eldre vinduer.
Vinduer fremstår med slitasje, flass m.m. utskiftninger må påregnes. Punktering av vinduer er vanskelig å oppdage og det kreves ofte spesielle lysforhold. Punktering er påregnelig som følge av ordinær bruk/slittasje. Det kan derfor ikke utelukkes at det kan være punkterte vinduer. De tilfeldige valgte vinduer som ble funksjonstestet fungerte tilfredsstillende. Alle vinduer er ikke testet ved åpning.
Ytterdører og porter er gitt TG3
Dører fremstår som eldre med slitasje, lysglipper m.m. Oppussing og utskiftninger må påregnes.
Takkonstruksjoner er gitt TG2
Boligen holder forventet standard i forhold til alder, bruk og forventet levetid og gir et normalt godt inntrykk. Loft er ikke inspisert. Det bemerkes at rør/ventilasjon gjennomføringer over tak og rundt piper er ett svakhetspunkt i forhold til fukt problematikk og det bør holdes under observasjon.
Taktekking og membraner er gitt TG3
Stedvis ikke håndverksmessige løsninger med plater og gummibelegg, oppussing må påregnes.
Balkonger, terrasser ol. er gitt TG3
Betongdekke ved inngangsparti. Overbygget Terrasse på ca. 24 m². Terrasse på ca. 35 m². ved stue. Terrasse på ca. 26 m². mellom bygg.
Terrasser er stedvis værslitte og mangler rekkverk/sikring.
Bad er gitt TG3
Bad har forventet levetid på ca. 15-25 år. Ved 50% av oppbrukt levetid må det påregnes utbedringer på sikt. Flisbelagt bad med gulvvarme, dusj, servant og toalett. Badet er eldre/utidsmessig, deler av gulv med motfall. Sluk ligger innenfor høy omsluttende kant inne i dusjsonen, dette er uheldig om det oppstår lekkasje utenfor sluket/dusjsonen.
Oppussing må påregnes.
Vaskerom er gitt TG2
Eldre vaskerom, oppussing må pårenges.
Kjøkken er gitt TG2
Kjøkken fremstår med stedvis slitasje, og vurderes å være i tilfredsstillende funksjonell stand. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner på befaringsdagen.
Innvednige overflater er gitt TG2
Noe sprukne fliser på gulv.
Utstyr for sanitærinnstallasjoner er gitt TG2
I hht. Byggforsk byggedetalj 700.300 levetider for kjøkkeninstallasjoner i boliger: - kjøkkeninnredninger 20-60 år. - varmvannsberedere, forventbar levetid 15-30 år. - blandebatterier byttes normalt pga. drypplekkasjer, funksjonssvikt eller umoderne design 10-25 år, anbefalt brukstid 15 år. - avtrekksvifter anbefales skiftet ut etter 15 år.
Fast inventar generelt er gitt TG2
Eldre innredninger samt slitt innredning på vaskerom.
Utendørs generelter gitt TG2
Anbefales oppspyling/kontroll av takrenner og nedløp med jevne mellomrom. Normal bruksslitasje kommenteres ikke.
Garasje er gitt TG2
Garasje oppført med trebindingsverksvegger til antatt fast grunn eller stabile masser. Saltak i trekonstruksjoner. Vippeport. Garasjen er ikke videre vurdert/inspisert.
Garasjer blir større utsatt for fukt m.m. innvendig, det er derfor påregnelig med større slitasje på garasjer, boder osv. en på boliger. Garasjen fremstår med oppussingsbehov.
Utestue er gitt TG2
Utestue oppført med trebindingsverksvegger til antatt fast grunn eller stabile masser. Saltak i trekonstruksjoner og "glasstak". Utestuen er ikke videre vurdert/inspisert. oppført som egeninnsats/ikke håndverksmessig oppført
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fritidsbolig bygget på en liten kolle i skogen. Hytta er på 1 plan med noe krypkjeller. Stor terrasse med fine solforhold og utsyn til nærområdet. Her kan en sitte å se på dyrelivet en stille morgen.
Entre med parkettgulv, malt trepanel på vegger og malt tre i himling. Panelovn montert i rommet. Sikringsskap med vippesikringer.
Gang/allrom med flislagt gulv, malt trepanel på vegger og malt trepanel i himling. Downlights montert i himling. Varmekabler i gulvet. Utgang ut til terrassen
Bad/wc med flislagt gulv og vegger trepanel i himling med innfelte downlights. Wv i hvitt som er gulvmontert. Dusjhjørne i herdet glass. Servantplate med underskap og sideskap. Elektrisk håndklevarmer montert. Varmekabler i gulvet. Eldre bad/wc.
Mellomgang med korkfliser på gulvet, trepanel på vegger og i himling. Varmekabler i gulvet. Sikringsskap med vippesikringer.
Vaskerom med korkfliser på gulvet, trepanel på vegger og i himling. Opplegg vaskemaskin montert. Benk med durstfri kum. Trykktank til vann montert i rommet. Det er borehull på eiendommen på 80 meter med pumpe i borehullet. ALder på pumpe og anlegg er ikke kjent av eier av eiendommen. Varmtvannsbereder på 116 liter fra 1994 montert i rommet.
Soverom med tregulv, malt trepanel på vegger og malt trepanel i himling. Panelovn montert i rommet.
Soverom med tregulv, malt trepanel på vegger og trepanel i himling. Dør ut til overbygget de av terrassen.
Soverom med tregulv, malt trepanel på vegger og trepanel i himling. Skap montert i rommet.
Stue med parkettgulv, malt trepanel på vegger og malt tre i himling. Peisovn montert i rommet. Dør ut til terrasse. Delvis åpen løsning mot kjøkkenet.
Kjøkken med parkettgulv, malt trepanel på vegger og malt trepanel i himling. Downlights montert i himling. Eldre kjøkkeninnredning i furu med malte profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedfelt rustfri oppvaskkum. Oppvaskmaskin montert i kjøkkenbenk. Platetopp med induksjon nedfelt i benkeplaten. Integrert komfyr. Løststående kjøleskap g fryser.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Eiendommen fyres med elektrisk kraft med varmekabler og eventuelle panelovner. Det er montert en fin peisovn i stue som gir lun varme på kalde dager. Varmtvannsbereder på 116 liter fra 1994 montert i eiendommens vaskerom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden 1962.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Megler har søkt informasjon og dokumentasjon hos Nittedal kommune og det foreligger ikke slik dokumentasjon. Se vedlagte brev fra Nittedal kommune datert 16.08.2021.
Det er funnet tegninger på hytte datert 10.06.1963 og tegninger av uthus datert 09.04.1962 som det også står godtkjent Nittedal bygningsråd på.
Etter opplysning fra takstdokument som dagens eier har skal eiendommen ha blitt tilbygge og sammenbygget til 1 enhet i 2000-2002. Dette foreligger det ingen kjente søknader eller tegningsmateriale på hos Nittedal kommune eller hos dagens eier.
Det foreligger heller ikke søknad for oppføring av garasjebygg eller andre frittstående byninger på eiendommen.
Utestue og dukkehus befinner seg på naboeiendom og det finnes ikke dokumentasjon på tillatelse til å ha disse byningene på nabotomten.
Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
«Bygningsmasse utover original hytte og uthus som er nærmest tenkelig å være i nærheten å være meldt foreligger det ingen dokumentasjon på at sammenbygging og tilbygging i 2000-2002 det foreligger således ikke noen form for godkjenning av dette til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.»

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3031/24/172:
28.10.1963 - Dokumentnr: 3406 - Festekontrakt - vilkår
Gjelder feste
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 131
KAN OVERDRAS/FRAMLEIES UTEN SAMTYKKE FRA HJEMMELSHAVER/
UTLEIER
MED FLERE BESTEMMELSER
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Se eget punkt om festeavtalen tidligere i salgsoppgaven.
30.05.1963 - Dokumentnr: 1558 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3031 Gnr:24 Bnr:13
Dette angir hvilken eiendom bnr. 172 er opprettet fra.
01.01.2020 - Dokumentnr: 806794 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0233 Gnr:24 Bnr:172
Dette omhandler at eiendommen har fått nytt kommunenummer i forbindelse med kommunesammeslåinger i Norge.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Eier opplyser om følgende:
Tak over entre/hall. Har hatt problem med kondens, slik at det drypper vann gjennom tak. Har utbedret feilen ved egeninnsats, og har ikke opplevd mer kondens.
Kan komme litt regnvann ved storm gjennom pipehatten. (veldig lite, dråper)

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger fredlig til i idyllisk skoskområde i foten av Romeriksåsen på en liten kolle som ligger solrikt til. Eiendommen ligger på festet tomt som er opparbeidet med plen og noe beplantning. Det er ca. 1 km til Gamle Nittedal kirke

Adkomst

Følg Nittedalsveien til Slattum, ta Kirkeveien mot Nittedal kirke/Skedsmokorset. Kjør ned og over bru som går over Nitelva, ta så av til venstre opp Rauerskauveien mot Nittedal kirke. Ved kirken holder man til venstre i Rauerskauveien. Ta så første vei til Høyre inn Molstadveien. Når veien deler seg så hold til venstre inn Ryggvannsveien. Fra staten av Ryggevannsveien frem til eiendommen er det ca 1,3 km eiendommen ligger på venstre hånd av veien. .
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 1 309,4 kvm. Opparbeidet med plenarealer, prydbusker, beplantninger, trær m.m. Dels skrånet tomt. Tomten er tomtekart fra Nittedal kommune angitt å ha sikre tomtegrenser. NB! Dukkehus og utestue er oppført på nabotomten og kan kreves revet eller flyttet for festers regning i og risiko.

Regulering av feste

Festeavgiften er kr 1.369,- pr. år. med forfall pr. 15.02 hver år.
Regulering av festavgift: Neste regulering av festeavgiften vil skje i 2022.
Festeavtalen utløper 26.03.2062
Grunneier har panterett til sikkerhet for festeavgiften i de bygninger som er oppført på tomten. Panteretten går foran festerens pantestifte i festeretten. Grunneier har prioritet for for forfallen festeavgift for inntil 1 år. Hvis festeavgiften ikke betales i rett tid har grunneier rett til uten søksmål å inndrive den forfalne avgift og selge bygningen på tvangsauksjon.
Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år. Feste avgiften kan da reguleres ihht. økningen i pengeverdien. (konsumprisindeksen) siden forrige regulering.
Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

På tomten er det satt opp en garasje på 14 kvm BRA Garasje oppført med trebindingsverksvegger til antatt fast grunn eller stabile masser. Saltak i trekonstruksjoner. Vippeport.
På eiendommen er det også flere bilsoppstillingsplasser som er godt å ha ved besøk fra venner og familie.
Utover dette er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet borehull for vann med pumpe i borehullet og trykktank inne i hytta. Borehullet skal være ca. 80 meter dypt. Det foreligger ikke vannprøver forevist megler i forhold til vannkvalitet og eventuell kjøper overtar risko for dette både juridisk og økonomisk. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.
Eiendommen har privat septiktank. Det fremkommer ikke noen form for informasjon fra Nittedal kommune på at det foreligger utslippstillatelse for privat septikanlegg på eiendommen. Iflg. opplysninger innhentet fra Nittedal kommune har ikke eiendommen avløpsløsning. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon.
Antatt vil Nittedal kommune kreve

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 26.08.2019 er avsatt til: LNFR området (areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet
basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende). Eiendommen ligger også innenfor henssynsone H735_1 Båndlegging etter lov om naturområder i Oslo og nærliggende kommuner (markalova). Dette betyr at eiendommen ikke kan bebygges ytterligere eller gjøre endringer på.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 535,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for feiing/tilsyn.
VED PIPELØP:
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 12.000,- til kr. 15.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.923,-. I DnB Forsikring
Boligen er tilknyttet parabolanlegg dette anlegget tar selger med seg, avgift pr. mnd ligger som regel på ca. 600,- til 1100,- pr mnd for gangbare TV pakker fra de som leverer paraboltjeneste. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Eier har hatt privat avtale vedr. brøyting og har betalt kr. 2.000,- pr år for dette iflg opplysninger fra selger.
Det er satt opp en bom slik at det er kun de som har tilgang til boligene som har nøkkel til denne og kan benytte seg av Ryggevannsveien etter bommen. Dette betales det en avgift på kr. 750,- pr år. Iflg. selger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 199 587,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for fritidseiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.256342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hector Reyes

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastsum kr. 28.000,- av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.300,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Salgsoppgave: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0074/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2174

Dato

Sist oppdatert: 11. september 2021 kl. 09:22

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.