Komplett salgsoppgave

Lørenvangen 21 A

5 250 000 kr
61 m²
1 soverom
Lys og lekker stue med plass til spisebord og sittegruppe
Lys og lekker stue med plass til spisebord og sittegruppe
Kristine Mevik
Emir Mekic
Presenteres av
Kristine Mevik og Emir Mekic
Gartnerkvartalet
Delikat og romslig 2-roms selveier med Sigdal-kjøkken. Innglasset balkong på 6 kvm. Bilfri tomt. Gangavstand til "alt".

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  5 250 000 kr
 • Omkostninger
  132 420 kr
 • Totalpris
  5 382 420 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  61 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 251 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og moderne 2-roms i 3. etasje. Stue på ca. 30 kvm med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, soverom, garderoberom, dusjbad/wc og entré.
  Fasiliteter:
 • Sigdal-kjøkken med rikelig skap-og benkeplass, hvitevarene følger med
 • Fin planløsning med god plass til stort spisebord og sittegruppe i stue
 • Balkong på 6 kvm med plass til sittegruppe og gassgrill
 • Lekre hvitpigmenterte gulv
 • Heis
 • Kjellerbod på 5 kvm
 • Telia (Get) kabel-tv og fibernett
 • Utbyggergaranti frem til 2025
 • Felleskostnader INKLUDERT a konto varmtvann og fjernvarme
 • Grønnsaksparseller og aktivitetspark med fontene
 • Felles sykkelparkering
 • 5 minutters gange til Løren Torg, servicetilbud og kjøpesentre
 • Ca. 500 m til buss samt Løren og Økern t-banestasjon

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lørenvangen 21 A, 0585 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 124, bruksnummer 296, seksjonsnummer 33, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 67 kvm
Totalt primærrom: 61 kvm
Primærrom: 61 kvm
3. etasje: Stue/kjøkken, soverom, bad/vaskerom, entré og omkledningsrom
Sekundærrom: 6 kvm
3. etasje: Innglasset balkong
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på ca. 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 31.08.2022, utført av Takstmann Jan Berby.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligblokken er oppført i 2020 etter gjeldende byggeskikk og forskrifter, TEK 10. Overflater og våtrom er vurdert mot hva som må forventes av standard som følge av bygningens alder.
Tilstandsanalysen har ikke avdekket noen tydelige symptomer på svikt og avvik fra normal standard. Det er gjennomgående registrert TG1.
I egenerklæringen opplyser selger om følgende:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Vannlekkasje på bad i rørskap i september 2021. Dette var en reklamasjonssak som ble utbedret av rørlegger fra Bravida.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Boligblokk med 9 etasjer og garasjeplan. Adkomst fra fortau til felles trapperom. Eiendommen fundamentert med pilarer til fast grunn og grunnmur i støpt betong. Støpt kjellergulv. Prefabrikerte betongelementer i etasjeskillere.
Stål og betongkonstruksjoner i bærende konstruksjoner, utfyllende fasader i bindingsverk utvendig forblendet med spekkmurt teglstein. Flatt tak i betongkonstruksjon, tekket med folie og innvendig nedløp. Støpte trapper belagt med vinylbelegg og malte murvegger mellom etasjene. Flislagt inngangsparti. Eiendommen har personheis med adkomst garasje.
Overnevnte bygningsdeler er en del av sameiets/borettslagets vedlikeholdsansvar, og er ikke omfattet av denne rapporten. Det blir ikke satt tilstandsgrad for disse bygningsdelene.

Standard

Lekker 2-rom selveier leilighet med gode lysforhold i nytt sameie på Løren. Løren Torg med flere servicetilbud ligger like ved og området har et godt kollektivtilbud med ca. 500 m til buss og to t-banestasjoner.
Stue (ca. 30 kvm): Hyggelig stue med store vindu gir rikelig med dagslys og utgang til balkong. Plass til stort spisebord og sittegruppe. Uttak for kabel-tv og fibernett.
Kjøkken: Åpen løsning mot stuen. Lys Sigdal-innredning med malte glatte fronter. Laminat benkeplate med underlimt sort oppvaskkum. Laminat plate over kjøkkenbenk. Belysning med dimmer under overskap. Kjøkkenventilator tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Integrerte hvitevarer med innfelt platetopp i benkeplate, stekeovn og oppvaskmaskin samt kjøle-/fryseskap. Automatisk lekkasjesikring. Hvitevarene følger med.
Balkong (ca. 6 kvm): Solrik østvendt uteplass med utsikt mot nabolaget. Gulv med terrassebord. Rekkverk i stål med innfelte glassplater. Belysning og stikkontakter.
Soverom (ca. 13 kvm): God plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord og skrivepult. Direkte adkomst til garderoberom og vindu mot øst.
Garderoberom/bod (ca. 3 kvm): Plass til garderobeløsning.
Dusjbad/wc (ca. 5 kvm): Heldekkende benkeplate med integrert servant i porselen. Overskap med speil og god belysning. Dusjnisje med vegghengte dusjdører i herdet glass. Vegghengt toalett med innebygd sisternekasse. Praktiske skuffer og plass under benkeplate til vaskemaskin og kondenstørke-trommel. Downlights i himling.
Entré (ca. 6 kvm): Porttelefon med døråpner. Plass til garderobeløsning. Sikringsskap med automatsikringer.
Lagringsplass: garderoberom/innvendig bod og kjellerbod.
Himlinger: Malt betong. Malte og sparklede gipsplater. Downlights på badet.
Vegger: Grå, horisontale, keramiske fliser på bad, øvrige overflater er malte og sparklede gipsplater. Malt betong.
Gulv: Hovedsakelig 3-stavs parkett. Grå fliser med vannbåren gulvvarme på bad.

Oppvarming

Vannbåren oppvarming med radiatorer. Bygget får levert varmtvann fra et fjernvarmeanlegg. Vannbåren varme i baderomsgulv.
Ventilasjon: Balansert ventilasjonsaggregat med varmegjenvinner. Luften i enheten sirkulerer via spalter under dørblad.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 25.08.2021. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 34 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann/kloakkledning, veg, bebyggelse, gjerde, garasje/parkering, vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse, bestemmelse om trafostasjon/kiosk, bestemmelse ang. bruksrett, vedlikehold, gjerdehold, plikt til å avstå grunn til veiformål og til trafokiosk.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Diverse

Integrerte hvitevarer (oppvaskmaskin, koketopp og stekeovn) medfølger.
Bilpool: Når du bor på Løren, bor du så sentralt at de fleste transportbehov kan dekkes ved hjelp av en rekke kollektivtilbud. Derfor kan det være fristende å tenke tanken at du kanskje ikke trenger bil sånn i det daglige, og at du heller kan bli deleier i en bilpool. Dermed vil du ha tilgang på bil, bensindrevet eller elektrisk, når du av og til trenger det.
Aktuelle nettsider:
http://www.vikenfiber.no/
http://www.loren.no/
https://www.nationaltheatret.no/om-oss/vare-scener/kanonhallen/
http://www.sterktrening.no/
http://www.hasle-loren.no/
http://www.sril.no/
Solkart vedlagt i salgsoppgaven er kun ment som en illustrasjon over solforholdene midtsommers (21. juni). Teknologien som brukes kan slå feil pga. kalibrering e.l. Solforhold må derfor også kontrolleres selv ved hjelp av kompass, kart eller egen app hvis dette er av betydning. Bygg, vegetasjon o.l. kan skygge for solen.
Konferer med megler ved spørsmål eller hvis du har behov for veiledning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Gartnerkvartalet ligger i den nyeste delen av Løren. Her har du ca. 300 meter til Løren Torg og få minutters gange til Løren og Økern t-bane.
Det er lagt vekt på attraktive uterom for beboerne med blant annet egen skulpturpark. Forretninger, kafeer og restauranter innen gangavstand. Peppes Pizza, den indiske restauranten Sanjay's, Baker Hansen, Grains, Tiffanys, Bake Me Up og Kaffebrenneriet er hyggelige møtesteder. Ved Krydderhagen finner du WB Samson, Sugar & Spice, 8 Fish Sushi, Stykke Pizza og Hasle Linie Gastropub på Vinslottet frister også. Sjekk ut Lunar, Hy's Sushi, OsLoves og Arepa samt den pakistranske restauranten Baithak i Lørenveien. Gastropuben Fryd finner du på Løren Torg. Quality Hotel Hasle Linie åpnet i 2021 og i juli åpnet Radisson RED-hotell i Økern Portal, hvor du også finner Studio Jobbsprek samt et utvalg av spisesteder.
Dagligvarer handler du hos Meny, Rema 1000 eller Kiwi. Joker og Løren Frukt & Grønt har søndagsåpent. Domino's Pizza og UMai Sushi har også mye godt i diskene sine. Bokhandler Norli tilbyr skrivesaker og lesestoff. I tillegg finnes frisør, hudpleie, fysioterapeut, kiropraktor, Empet Løren Dyreklinikk, Green Kids second hand, Blomsterpikene, renseri, Squeeze, Europris, Apotek 1, Løren og Sinsenklinikken legesenter og STERK treningsstudio for den som vil noe mer med treningen sin.
På Vinslottet finner du Spar, Apotek 1, frisører, Jysk, Sterk Legevakt Øst, og du kan stikke innom Kitch'n og interiørbutikken Houz for å få hjelp til å pynte opp hjemme. Barna har det gøy på leke- og læringssenteret Lille Lab/Mini slottet.
Kort vei til legevakt på Aker Sykehus som behandler lettere sykdom. Post-i-butikk hos Meny på Løren Torg. Vinmonopolet finner du på Carl Berner. Hasle Torg bidrar også til et enda større servicetilbud i nabolaget. Fint med mini-gjenbruksstasjon i Vekslerveien 3.
Det er et stort aktivitetstilbud for store og små i nabolaget. Kanonhallen som brukes til kulturarrangementer som julemesse, konserter og utstillinger ligger like ved. Fra 2021 ble det karakteristiske industrilokalet én av Nationaltheatrets scener i Oslo. Det er en rekke aktiviteter på Løren. Hasle-Løren IL holder til ved Lørenhallen og har et bredt tilbud og tilbyr fotball, ishockey, sykkel, ski, multisport, innebandy og håndball. Sinsen-Refstad (SRIL), driver aktivitetstilbud for barn og unge i området Sinsen, Refstad, Løren, Frydenberg og Hasle. Og på Økern finner du Yoga Studio og Oslo Golfsenter.
Det er også Taekwon-Do, Wushu og andre kampsportklubber i området. Sinsen Tennisklubb har fire grusbaner og sandvolleyballbane, samt Tennis Arena hall på Hasle med 11 tennisbaner inne. Danseskolen Danseløvene med mange spennende kurs, samt Sinsen Musikkorps som tilbyr fine aktiviteter for beboerne på Løren. Aktivitetsskolen er også en fin møteplass for barna.
Løren Velforening er dyktig til å få fokus på Løren og har fått inn flere midler som bidrar til utvikling av området. I løpet av året arrangeres det flere kulturbegivenheter: karneval for de minste, Quiz-kvelder, utendørs kino i parken, Lørendagen og Hallo-Venn om høsten, tenning av julegrana på Løren Torg, julemarked og juletrefest som alle samler naboene.
Løren er ikke langt unna sentrum og har godt kollektivtilbud. Ca. 500 m til både Løren t-banestasjon og til Økern med buss og t-bane. Buss stopper på Sinsen og på ring 3. Flybussen stopper 400 m unna i Dag Hammarskjølds vei samt ringveisbussene 23 og 24. Fra Sinsen kan du også reise med trikk. I tillegg buss og t-bane på Hasle. Bysyklene er også et fint alternativ i sommerhalvåret. Gangavstand til Carl Berner, Sinsen, Aker Sykehus, Storo, Økern, Hasle, mm.
Nærmeste nabolag, Økernområdet er i stadig utvikling, og er spådd til å bli et av Oslos viktigste knutepunkter. Økern Sentrums hovedfokus er å ta et helhetsgrep om stedsutviklingen og skape et moderne og integrert bysentrum med mangfold. Målet er å etablere et totalt tilbud for befolkningen. Økern skal utvikles til å bli en levende og spennende by for alle. Stikkord: Rekreasjon, kunst, kultur – og fritidstilbud, spennende arkitektur og utsmykning, alternativ utforming av bomiljøer, kaféliv, kunst og designerbutikker, bevaring av historiske spor, osv.
Les mer om Løren på www.loren.no og "nye" Økern på https://vimeo.com/523755815

Adkomst

Med bil:
- Via Rv4 Trondheimsveien, sving av i Sinsenkrysset mot Løren: Ta. 2. avkjøring i rundkjøringen. Ta andre vei til høyre og du er i Lørenvangen.
Med t-bane:
- Linje 4 til t-banestoppet Løren T. eller linje 5 til Økern. Boligen er ca. 10 minutters gange unna.
Med buss:
- Linje FB3, FB4, 23, 23X og 24 til bussholdeplassen Lørenvangen. Boligen er ca. 4 minutters gange unna.
Med trikk:
- Linje 17 til trikkestoppet Sinsenkrysset. Boligen er ca. 20 minutters gange unna.
Med tog:
- Linje L3 og R30 til togstasjonen Grefsen stasjon. Boligen er ca. 24 minutters gange unna.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Espira Gartnerløkka barnehage (1-6 år) 0.3 km
- 113 barn, 6 avdelinger
Brødfabrikken FUS barnehage (1-6 år) 0.5 km
- 70 barn, 4 avdelinger
Kanonen barnehage (1-6 år) 0.7 km
- 100 barn, 4 avdelinger
Skoler:
Løren skole (1-7 kl.) 0.6 km
- 500 elever, 28 klasser
Sinsen skole (1-7 kl.) 1.2 km
- 427 elever, 19 klasser
Teglverket skole (1-10 kl.) 1.3 km
- 800 elever
Wang Ung Oslo (8-10 kl.) 12 min
Frydenberg skole (8-10 kl.) 12 min
159 elever, 10 klasser 1 km
Kuben videregående skole 21 min
Valle Hovin videregående skole 6 min med bil
Distanser er basert på kortest kjøre-/gåavstand (*luftlinje). Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/ bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 705,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Området byr på store åpne felles uteområder, parseller til dyrking av grønnsaker, lekeplasser, vannskulptur, en aktiv midtpark med bl.a. basketbane, balløkke, klatrevegg, utendørs amfi, grillområde og mer intime uterom mellom byggene. Plantevegg i alle inngangspartiene med levende planter. Stell og vedlikehold av veggen blir ivaretatt gjennom en serviceavtale tegnet på vegne av sameiet.

Parkering

Flere offentlige parkeringsplasser i området med gratis parkering etter kl. 20.00. Nærmeste offentlige lademulighet for elbil er under Løren Torg i Lørenveien 44, hvor du også kan leie garasjeplass via OnePark.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig/forretninger/annen off. el. priv. tjenesteyting (kultur) og bevertning i henhold til reguleringsplan S-4732 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 05.06.2013.
Løren er under stadig utvikling og det er flere byggeprosjekter igangsatt.
- Saksnummer: 201818153 - Lørenveien 64 - Løren aktivitetspark med flerbrukshall er planlagt påbegynt i 2022 - Vedtatt planforslag - S-5136.
- Saksnummer: 202003019 - Lørenfaret 3 - Oppføring av hotell på 12 etasjer. Hotellet åpnet i juli 2022.
- Saksnummer: 201807389 - Lørenveien - Detaljregulering - Oppgradering av gate - S-5126. Bymiljøetaten foreslår å omregulere Lørenveien mellom Lørenvangen og Økernveien fra offentlig kjørevei til bygate med enveisregulert kjørebane, tosidig sykkelfelt og tosidige fortau.
- Gregers Kvartal: https://gregerskvartal.no/
- Saksnummer: 201509417 - Lørenvangen 22 - Peter Møllers vei 13 - Detaljregulering for boliger. Planforslag om endring av regulering fra kontor til bolig. Forslagsstiller skisserer boliger med ca. 8 etasjer. Dette er foreløpig på planleggingsstadiet.
- Saksnummer: 201909046 - Lørenvangen 25 - Planforslag til offetllig ettersyn - Boligblokker. Reguleringsforslag om bygging av boliger, men det er fortsatt tidlig i prosessen.
- Saksnummer: 201617440 - Økernveien 94 mfl. - Detaljregulering - Bolig og næring.
- Saksnummer: 201615880 - Økernveien 115 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av boliger.
Området er under stor utvikling og byggearbeid må påregnes.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Opplistingen er ikke uttømmende og interessenter oppfordret til å sette seg inn i reguleringsplaner for området.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.251,– pr. mnd. og inkluderer: a-konto varmtvann/fjernvarme, kabel-tv/bredbånd, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, felles forsikring, forretningsførsel, trappevask.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Herav:
- Felleskostnader: kr 2.216,-
- A-konto varmtvann og fyring: kr 736,-
- TV-bredbånd: kr 299,-
Fortum leverer strøm og Hafslund leverer fjernvarme og varmt tappevann. Techem avregner etter faktisk energiforbruk per år mot innkrevd á-kontobeløp.
Nåværende eier har et energiforbruk per måned på kr 200,- (varmtvann og fjernvarme) og kr 750,- (strøm). Forbruket i 2020 fordelte seg på fjernvarme (302 kWh) og varmtvann (13,1 m3) og strøm (selger har ikke opplyst om antall kWh).
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-TV og bredbånd. Her kan man selv velge hvordan man ønsker TV/Internett eller kun èn av delene. Grunnpakken er inkludert i fellesutgiftene per måned. Tv-tuner/ dekoder følger med.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 319 094,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 748 738,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 8 417,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.2021
Det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.382.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Stian Furuset

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Solhatt boligsameie - Hus 7, med sameiebrøk 61/9286.
Sameiet består av 130 boligseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Revisor for sameiet er PricewaterhouseCoopers AS.
Forsikringsselskap Tryg Forsikring - polise nummer 7397537.
Utomhussameie: Boligsameiet er sameiepart i Gartnerkvartalet utomhussameie.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne.
Hovedfokuset til sameiet de første ukene etter overtagelse vil være å lande de viktigste driftsavtalene som
forsikring, renhold, vaktmester, brannvarsling, renovasjon, VVS, elektro, etc.
Planlagte påkostninger:
- Styret i Solhatt Boligsameie fikk mandat på årsmøtet til å stemme "ja" til kameraovervåkning på Lørenvangen Garasjesameiets årsmøte.
- Ellers er sameiet fortsatt veldig nytt, og det er ikke medregnet noe vedlikehold.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: fastpris kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 54-0055/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Løren
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR54.2255

Dato

Sist oppdatert: 03. oktober 2022 kl. 21:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Ta kontakt med megler for avtale om privatvisning.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.