Langhus

Briskeveien 33

Prisantydning

5 350 000 kr

Omkostninger: 134 972 krTotalpris: 5 484 972 kr
Byggeår
1992
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
120 m² / 123 m²
Tomteareal
268.7 m²
Type / Eierform
Tomannsbolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Lekker halvpart av tomannsbolig i meget barnevennlig område. Kort skolevei! Nytt kjøkken og to bad. Garasje.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Boligen ligger i et veletablert og meget populært boligområde på Bøleråsen. Det er rolig og barnevennlig med gangavstand til flere barnehager, barne- og ungdomsskole. Det er også gangavstand til idrettsanlegg og idrettshall. Fine turområder i nærområdet og lysløype, samt tur- og sykkelstier like ved. 

Området har et godt kollektivtilbud med gangavstand til Vevelstad stasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet fra eiendommen, med avganger til Vevelstad stasjon, Ski, Ås og Drøbak.

Boligen er vesentlig oppgradert de siste årene. Her er det nye overflater, nytt bad fra 2018 og ny kjøkkeninnredning fra 2017. Boligen er normalt godt vedlikeholdt både innvendig og utvendig. En bolig du kan flytte rett inn i! Huset har også smarthusløsning (Futurehome).

Eiendommen

Briskeveien 33, 1405 LANGHUS 
Gårdsnummer 107, bruksnummer 483, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3020

Områdebeskrivelse

Velkommen til Briskeveien 33 - halvdel av vertikaldelt tomannsbolig over to etasjer pluss kaldoft. Boligen ligger i et veletablert og meget populært boligområde på Bøleråsen. Det er et rolig og barnevennlig område med gangavstand til flere barnehager, barne- og ungdomsskole. Det er også gangavstand til idrettsanlegg og idrettshall. Fine turområder i nærområdet og det finnes lysløype, samt tur- og sykkelstier like nedenfor boligen.

Kort vei til nye Bøleråsen senter med Kiwi, treningssenter, frisør, legesenter og restaurant. Det er heller ikke langt til Langhus nærsenter der vi blant annet finner Meny, apotek, frisør, tannlege og restaurant. Området har et godt kollektivtilbud med gangavstand til Vevelstad stasjon med gode forbindelser til Oslo og Ski. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet fra eiendommen, med avganger til Vevelstad stasjon, Ski, Ås og Drøbak.

Dersom man ønsker utvidet servicetilbud er det ca. 10 minutter med bil til Ski. Ski er regionsenteret i Follo. I Ski sentrum finnes alt av forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Ski kan by på Ski storsenter med over 145 butikker og spisesteder, restauranter, caféer, bibliotek, bowlinghall, kinosenter, offentlige kontorer og togstasjon. Det er ca. 10 minutter også til Kolbotn som kan by på Kolben kulturhus, bibliotek, caféer, restauranter og Kolbotn Torg med 55 butikker. Det tar ca. 20 minutter med bil til Oslo S.

Veibeskrivelse

Fra Oslo: Følg E6 sydover og følg skilting til Langhus/Siggerud. Følg veien mot Langhus og ta til venstre opp til Bøleråsen. Følg veien opp forbi barneskolen. Ta til høyre inn Briskeveien.

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager og skoler

Det er flere barnehager i nærheten: Jettegryta korttidsbarnehage, Langhus barnehage avd. Kløversvingen og Bøleråsen barnehage. Det er også gangavstand til Bøleråsen barneskole og Haugjordet ungdomsskole. Videregående skole i Ski og Oppegård.

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommune for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 136 kvm
Totalt bruksareal: 123 kvm
Totalt primærrom: 120 kvm

Bruksareal:
Tomannsbolig 123 kvm

Primærrom:
Underetasje: 57 kvm: Entré, gang, baderom/vaskerom, 3 soverom
1. etasje 63 kvm: Stue/kjøkken, baderom

Sekundærrom:
Underetasje: 3 kvm: Bod

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.12.2019, utført av Høieggen, Andreas. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 268,7 kvm. Opparbeidet med stenlagt gårdsplass, markterrasser, plen og beplantning forøvrig. Det er utgang til fellesarealer bak plattingen oppe. Eier har bygget en port som er «integrert» i gjerdet rundt terrassen. Her er det et fint sted for barna å leke/plukke blåbær rett fra buskene. 

Parkering

Parkering i garasje (tidligere carport, omgjort til garasje). Eier har fått muntlig godkjenning fra kommunen på at carport kunne gjøres om til garasje uten søknad ettersom den støpte sålen allerede var godkjent ifølge kommunen. Sålen synes i kart å være støpt noe utenfor tomtegrensen. Megler har ikke vært i kontakt med kommunen vedr. dette. Det er montert billader utvendig på garasjen som følger med (uten kabel). 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Antatt helstøpt plate isolert etter krav/skikk ved byggeår. Fundamentert med støpte konstruksjoner til antatt faste, stabile masser. Grunnmur av betong. Vegger mot grunn er av betong som er utforet, isolert med mineralull og plateslått. Drenering fra byggeår. 

Boligen har 1 og ½ vegg mot grunn. Synlig utvendig fuktsikring med knotteplast (ikke klemt i klemlist). Takkvann er ført i rør og antatt fort bort fra bygningen. Yttervegger over grunnmur av trebindingsverk antatt isolert med mineralull etter krav/skikk ved byggeår. Utvendig kledd med liggende trepanel. Det er opplyst at det er byttet kledning på gavlvegg ca. 2015. 

Saltak i trekonstruksjoner. Kaldt luftet loft med adkomst via stigeluke i stuen. Isolert mot 1. etasje med mineralull. Dampsperre er observert. Ikke gangbart gulv. Taktekke av takstein fra byggeår. Undertak av trefiberplater (forenklet undertak, sutak).

2-lags isolerglassvinduer i trerammer datert 1991. 3-lags isolér-/energiglassvindu på kjøkken datert 2016. Baderomsvindu i 1. etasje ble satt inn i 2018. I forbindelse med bytte av baderomsvindu samt kjøkkenvindu forhørte eier seg med kommunen og arbeidene var ifølge eier ikke søknadspliktige.

Frittstående enkeltgarasje opprinnelig oppført som carport med bod, ombygget i 2017. Støpt, antatt isolert plate på mark, ringmur av lettklinkerblokker. Yttervegger over ringmur av isolert trebindingsverk (antatt mineralull) utvendig kledd med liggende panel og innvendig plateslått. Saltak i trekonstruksjoner tekket med takstein, takrenner og nedløp av metall med beslåtte forkantbord, isolert mot loft med mineralull (dampsperre er observert), adkomst til kaldt loft via stigeluke i himling. Ytterdør og isolert leddport av metall med automatisk portåpner. Det er montert strøm og lys.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

- Baderom: Badet i underetasjen er pusset opp i 2019, men har sluk fra byggeår og noe mangelfullt fall mot sluk. Ingen tiltak synes nødvendig, ifølge takstmann. 
- Badet i 1. etasje har inebygget toalettsisterne uten dreneringsspalte. Dette er en uheldig løsning. Dagens forskrift krever at eventuelle lekkasjer skal synliggjøres.
- Beslag ute: Stedvis muggsopp og fuktmerker på undertak. Antatt fra utettheter ved beslag. Eier opplyser at dette ikke har utviklet seg i deres eiertid.
- Innvendig trapp: Manglende håndløper, (mangler på begge sider). Iht. forskrift
ved byggeår er det krav til håndløper på begge sider i trappen.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.11.1992. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Ferdigattesten omfatter ikke garasjen.

Det foreligger per dags dato ikke godkjent søknad fra kommunen på omgjøring av tidligere bod/vaskerom til kjøkken og omgjøring av trapperom til bod. Eier opplyser at det er sendt inn søknad om bruksendring på dette men at behandlingstiden er doblet i forbindelse med kommunesammenslåingen. Dette vil trolig være på plass før overtagelse. 

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Briskeveien 33 er en vesentlig oppgradert halvpart av vertikaldelt tomannsbolig som går over to plan. Her er det blant annet nye overflater de senere år, nytt bad fra 2018 samt ny kjøkkeninnredning fra 2017. Boligen er normalt godt vedlikeholdt både innvendig og utvendig. Det er utstrakt bruk av downlights, takpunkter og utebelysning. En bolig du kan flytte rett inn i! Huset har også installert smarthusløsning (Futurehome).

Boligens gulvoverflater utenom fliser på bad består av: Fliser i entré/hall (2017), parkett på soverom (2016) samt bod, laminat i stue og kjøkken (2017).

Entré: Stor entré/hall med garderobe. Inngangsdøren åpnes med Yale Doorman som er koblet til alarm og kan styres med app.

Kjøkken: Dette er hjertet i huset! IKEA kjøkkeninnredning fra 2017. Over- og underskap. Påkostet benkeplate av stein. Enkel oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Integrert kjøl/frys, komfyr, mikro, oppvaskmaskin (med aquastop) og induksjonstopp. Stilig ventilator i himling med avkast til det fri. Lekkasjevarsler med automatisk avstengning av vann. Komfyrvakt opplyses av eier å bli montert før overtakelse. Alle integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. 

Fra kjøkkenet er det dobbeldører som fører rett ut til markterrasse på ca. 30 m². Her er det sol fra morgenen av frem til ca. kl 16/17, deretter er solen på forsiden av huset helt til den går ned. Paviljong på terrassen og barstolene på kjøkkenet medfølger ikke. Fra den store terrassen er det bygget praktisk trapp som fører til markterrasse som går mellom huset og garasjen.

Stue: Romslig stue med gode plass til både TV-krok samt spisegruppe og kontorkrok. Fra stue er det utgang til vestvendt veranda på ca. 6,7 m². 

Bad i 1. etasje: Lekkert bad fra 2018 med fliser på gulv og vegger, malte plater i himling med innfelte downlights. Dusjnisje med glassvegg og -dør, servant med ettgreps blandebatteri, vegghengt toalett med innkasset toalettsisterne, mekanisk avtrekk, elektrisk gulvvarme.

Bad i underetasjen: Bad/vaskerom pusset opp i 2019 med fliser på gulv, våtromsplater på vegger, malte plater i himling med integrerte downlights. Dobbel servant i servantskap med ettgreps blandebatterier, dusjkabinett, vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin, mekanisk avtrekk, elektrisk gulvvarme.

Soverom: Boligen har tre soverom med god størrelse. Garderobeskap på barnerom medfølger ikke.

I forbindelse med trapperom nede er det laget en praktisk bod. Både her og på kaldloft er det gode muligheter for lagring.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med gulvvarme i form av varmefolie og varmekabler (på begge baderom). Mulighet for ildsted. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

30.10.1992 - Dokumentnr: 12264 - Kjøpekontrakt
Eiendommen har fellesareal, 1/131 - del av gnr. 107 bnr. 410 
Kjøper: Welin, Ingebjørg Dokken 
Kjøpesum: 819.000,- 
Gjelder også andel i realsameie 

30.10.1992 - Dokumentnr: 12264 - Best. om vann/kloakkledning
Bestemmelse om garasje/parkering 
Bestemmelse om adkomstrett 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. 
Med flere bestemmelser 

30.10.1992 - Dokumentnr: 12264 - Erklæring/avtale
Pliktig medlemskap i velforeningen m.v. 

04.12.2019 - Dokumentnr: 1452262 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS 
Org.nr: 950 007 613 
Gjelder også andel i realsameie 
Elektronisk innsendt 

01.04.1992 - Dokumentnr: 4050 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: 
Knr: 0213 Gnr: 107 Bnr: 1 
Areal: 269 kvm

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser for felt Q3, Langhus.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR46.19185

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.134,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 19.000,- pr. år/19.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 500,- pr. mnd.
Velavgift er kr 200,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 450,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Internett fra Telenor har en avgift på kr 550,- (large pakke)
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 6.660,- pr. år. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.156.088,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 4.161.917,- Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.484.972,- 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: 35.000,- av salgssummen 
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Ragnhild S. Fjeldvig
Daglig leder / Eiendomsmegler

Ragnhild S. Fjeldvig

Telefon
Mobil 48212474

Lurer du på noe

Ragnhild svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.