Ratvika

Per Ratviksveg 2A

Prisantydning

4 250 000 kr

Omkostninger: 107 592 krTotalpris: 4 357 592 kr
Byggeår
2016
Soverom
3
Areal (P-ROM)
97 m²
Tomteareal
5126.9 m²
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
1 515 kr

Nyere og moderne 2-mannsbolig med attraktiv beliggenhet i Ratvika - carport - barnevennlig - sentralt

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Lys, innbydende og moderne tomannsbolig med sentral og barnevennlig beliggenhet i Ratvika. Boligen fremstår attraktiv og fin med god planløsning, bra standard og gode lysforhold. Boligen går over to plan hvor 1. etg. inneholder: Entre/hall, bad/wc, vaskerom, 2 soverom og bod. 
2. etg: Stue med adskilt åpen kjøkkenløsning, trapperom og soverom. Utgang til terrasse fra stuen. 
Fra bakkenivå er det utgang til en stor og solrik terrasse. Sportsbod og carport følger boligen. 
Dette er en flott og gjennomført bolig man kan flytte rett inn i og trives godt. Velkommen til visning! 

Eiendommen

Per Ratviksveg 2A, 6015 ÅLESUND 
Gårdsnummer 45, bruksnummer 316, seksjonsnummer 9, kommunenummer 1507

Områdebeskrivelse

Dette er en halvpart av en tomannsbolig beliggende i et barnevennlig, relativt nyetablert og attraktivt område i Ratvika i Ålesund kommune. Det er cirka 6 km til Ålesund sentrum og cirka 5,5 km til Moa. Boligen har en fin beliggenhet i feltet med gode lys- og solforhold. Fra eiendommen er det kort vei til barnehage, skole, flotte tur- og badeområder, god offentlig kommunikasjon og flere dagligvarebutikker.
Det er cirka 300 meter til Prinsen hvor det er flott sandstrand, langgrunt og ellers gode badeforhold. På Bogneset er det flotte badeområder fra svaberg. Det er cirka 500 meter til kunstgressbane i Ratvika. Skal man ut i frisk luft, er det kort vei til utmerkede turområder enten du liker fine grusbelagte stier eller kuperte turer.
Det er 800 meter til foten av Høgnakken. Turen til toppen tar omtrent 30 minutter og gir deg nydelig panoramautsikt mot sentrum og Sunnmørsalpane. Det er også kort vei til foten av Hatlaåsen som fører deg til Lerstadvannet. Videre er det fine stier og løyper rundt Ratvikvatnet, mot Prinsen og langs Hatlevika fra Bogneset. Kort oppsummert byr nærområdet på mange flotte og varierte turer, lett tilgjengelig for alle!

Nærområde/Fasiliteter:
Dagligvarehandelen kan gjøres ved Kiwi, enten i Hatlane eller i Klokkersundet. Helt ny Rema 1000 ligger i kort gangavstand fra eiendommen. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det 10 minutter til Ålesund sentrum som har et rikholdig shopping, kultur og spisetilbud. Det er også 10 minutter med bil til Moa kjøpesenter som med over 170 butikker er Nordvestlandets største kjøpesenter. Her tilbys det et bredt utvalg av nisjebutikker, dagligvarehandler, bilpleie og et rikt utvalg av spisesteder. Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Det er cirka 100 meter til nærmeste holdeplass i Ratviksvingen, hvor bussen tar deg til sentrum og Moa innen 15 minutter. Avgangene er hyppige, hvert femtende minutt på det hyppigste. Eiendommen ligger cirka 1 km fra den nyoppførte barneskolen i Hatlane. Her har barna flotte uteområder med sjakkspill, paradis, bordtennisbord, buldresteiner, lekeapparat, ballbaner og en kunstig elv til vannlek. I tillegg er klasserommene toppmoderne, skolen har eget auditorium og samtidig en flott flerbrukshall. Både Gnist Ratvika og Ratvika barnehage ligger i gåavstand fra eiendommen, på veier med lite biltrafikk. Fagerlia Videregående Skole ligger cirka 2,5 km fra eiendommen og byr på yrkesfaglige, såvel som studiespesialiserende studieretninger.

Veibeskrivelse

Om man kjører Borgundvegen innover fra Sentrum, ta av til høyre ned Grønvika ca 55 m, følg svakt til venstre inn på Ratvikvegen ca 100 m, ta deretter til venstre i Per Ratviksveg. Boligen ligger da på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

1-10 kl. Aalesund International School 0.7 km
1-7 kl. Hatlane skole 1.1 km
8-10 kl. Kolvikbakken ungdomsskole 3.1 km
Fagerlia videregående skole 2.5 km
Ålesund vgs. - Volsdalsberga 4.7 km
Gnist Ratvika (0-5 år) 0.2 km
Ratvikåsen barnehage (0-6 år) 0.5 km
Hatlahaugen familiebarnehage (2-6 år) 1.1 km
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 101 kvm
Totalt primærrom: 97 kvm

Bruksareal:
Bolig 101 kvm

Primærrom:
Bolig : 
1. etasje 46 kvm: Bad, hall m/trapp, vaskerom, 2 soverom
2. etasje 51 kvm: Hall m/trapp, stue/kjøkken, soverom 

Sekundærrom:
Bolig : 
1. etasje 4 kvm: Bod 
I tillegg disponerer boligen en utebod i tilknytning til carport. 
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.12.2019 utført av Frode Mauren. 

Tomten

Eiet tomt på 5.126,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Tomten er pent opparbeidet med fellesområder, parkeringsplasser, natursteinsmurer, gjerder og lekeplass m.m. 

Parkering

Felles carportanlegg, samt gjesteparkering på tomten. Det er opplegg for lading av el-bil. Ladeboks må evt. kjøpes av ny eier. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i bindingsverkkonstruksjon som var vanlig på utførelsestidspunktet. Utvendig kledd med liggende Royal impregnert kledning.
Huset har pvc-duk som taktekking fra byggeår.
2-lags glass i malte trevinduer fra byggeår.
Malt hovedytterdører og balkongdører med 2-lags glass - alle fra byggeår.
Trebjelkelag.
Ringmurselementer.

Veranda i 2.etg mot sydvest på ca 14 kvm. Rekkverk i aluminium/glass.
Treterrasse på terreng på ca 24 kvm med utgang fra ene soverom. Delvis overbygget. Royal impregnert terrassebord. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder TG2. Forholdet med stående vann på takoverbygg på terrasse bør undersøkes nærmere.

Selger opplyser om i sitt egenerklæringsskjema: 
ACEL er ansvarlig for det elektriske anlegget. 
Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen. Det er foretatt behandling med gift bak alle lister utført av Nokas skadedyrkontroll 04.12.2019.
Det finnes for tiden ingen fullgod måte å bli kvitt skjeggkre på, men bestanden kan begrenses ved gjentatte behandlinger av skadedyrfirmaer, evt. bruk av limfeller, og regelmessig støvsuging. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

En innervegg som delte spisestuen og kjøkkenet ble valgt bort, samt en dør ble flyttet fra kjøkken til soverom i 2. etasje. Endringen ble utført i samråd med utbygger Planor, under byggeprosessen.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.05.2017.
Det foreligger også en ferdigattest for fellesgarasje, datert 08.05.2017 Begge kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Lys, innbydende og moderne tomannsbolig med sentral og barnevennlig beliggenhet i Ratvika. Boligen fremstår attraktiv og fin med god planløsning, bra standard og gode lysforhold. Boligen går over to plan hvor 1. etg. inneholder: Entre/hall, bad/wc, vaskerom, 2 soverom og bod. 
2. etg: Stue med adskilt åpen kjøkkenløsning, trapperom og ett soverom. Utgang til terrasse fra stuen. 

Standard: 
Innvendige forhold:
2.etg har nytt laminatgulv lagt opp igjen i 2019, malte tapetserte veggflater og malte himlinger.
Bad er fra byggeår og har flislagte vegger og malte himlinger. Flislagt gulv m/gulvvarme. Innredning med nedfelt servant. Vegghengt wc og dusjnisje med glassdører.
Malte glatte innvendige fronter og laminat benkeplate. Integrerte hvitevarer, kjøl/fryseskap, komfyr, oppvaskmaskin og induksjonstopp.

1.etg har laminat på gulv i soverom, flislagt gulv med gulvvarme i hall. Malte vegger og himlinger. Laminat på gulv i bod.
Bad er fra byggeår og har flislagte vegger og malte himlinger. Badet har flislagt gulv med gulvvarme. Innredning med nedfelt servant, vegghengt wc og dusj med glassdører.
Vaskerom er fra byggeår og har malte veggflater og himlinger. Vaskerommet har vinylbelegg på gulv med gulvvarme. Skyllekar og opplegg for vaskemaskin.

Tretrapp fra byggeår med tette trinn. Malt trapp, stålspiler i rekkverk, eiketrinn.

Tekniske installasjoner:
Peisovn i stue. Stålpipe fra 2. etg. og over tak. 
Rør i rør system, skap montert på vaskerom med avrenning mot sluk. Kurser er merket. Water guard system i kjøkkenbenk.
Avløpsrør av plast. 
El anlegg fra byggeår, endel spotter i himling. 
Utført av Acel Installasjon AS.
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
Ca 200 l varmtvannstank fra byggeår montert på vaskerom.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, vamekabler i hall, vaskerom og bad. Vedovn i stuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket B4

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

12.08.1988 - Dokumentnr: 6505 - Bestemmelse om vannledn.
Rettighetshaver: Knr:1504 Gnr:45 Bnr:209 
Med flere bestemmelser 
Overført fra: Knr:1504 Gnr:45 Bnr:316 
Gjelder denne registerenheten med flere 


25.04.2012 - Dokumentnr: 321834 - Bestemmelse iflg. skjøte
Rettighetshaver: Ålesund Kommune 
Org.nr: 942 953 119 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. 
Overført fra: Knr:1504 Gnr:45 Bnr:316 
Gjelder denne registerenheten med flere 


15.06.2016 - Dokumentnr: 474942 - Bestemmelse iflg. skjøte
Rettighetshaver: Mørenett AS 
Org.nr: 912 631 532 
Rettighetshaver: Telenor Networks Holding AS 
Org.nr: 983 939 724 
Rettighetshaver: Ålesund Kommune 
Org.nr: 942 953 119 
Rett og plikt til å utbedre skader i ledninger, kabler og tilhørende installasjoner 
Bestemmelse om vedlikehold 


15.06.2016 - Dokumentnr: 474942 - Best. om adkomstrett
Rettighetshaver: Knr:1504 Gnr:45 Bnr:21 
Rettighetshaver: Knr:1504 Gnr:45 Bnr:307 
Rettighetshaver: Knr:1504 Gnr:45 Bnr:60 


15.06.2016 - Dokumentnr: 474942 - Bestemmelse om vannledn.
Rettighetshaver: Knr:1504 Gnr:45 Bnr:21 
Rettighetshaver: Knr:1504 Gnr:45 Bnr:307 
Rettighetshaver: Knr:1504 Gnr:45 Bnr:60 
Bestemmelse om spillvann 
Bestemmelse om vedlikehold 


15.06.2016 - Dokumentnr: 474942 - Bestemmelse iflg. skjøte
Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening 


25.09.2019 - Dokumentnr: 1125435 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS 
Org.nr: 950 007 613 
Elektronisk innsendt 


07.07.2015 - Dokumentnr: 620566 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: 
Snr: 7 
Formål: Bolig 
Tilleggsdel: Bygning 
Sameiebrøk: 101/1595 


Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Ratvika datert 15.10.2012 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det er planlagt bebyggelse i Prinsenområdet, men her er det ikke bestemt hva som kommer. Det er ikke blitt utsendt noen nabovarsel.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Radon

Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. 
Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret og vil ikke bli gjort før overtagelse.

Inventar og hvitevarer

Integrerte hvitevarer følger boligen. 

Oppdragets KR-kode

KR76.19195

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.487,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Dette inngår i fellesutgiftene.
Eiendomsskatten er kr 5.400,- pr år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.000,- pr. år. / 13.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Tafjord fiber som leverandør av tv og internett. Dette er inkl i fellesutgiftene. 
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 875 735,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 3 152 646,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.357.592,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Elisabeth Skjold
Eiendomsmegler

Elisabeth Skjold

Telefon
Mobil 95703144

Lurer du på noe

Elisabeth svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.