Komplett salgsoppgave

Jernvegen 15

3 990 000 kr
178 m²
4 soverom
Jernvegen 15
Jernvegen 15
Kart
Del
Tommy Vatslid
Eivind Bjorå
Presenteres av
Tommy Vatslid og Eivind Bjorå
Hovden - Jernvegen | Innholdsrik enebolig på flott utsiktstomt - Solrik beliggenhet!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 990 000 kr
 • Omkostninger
  100 920 kr
 • Totalpris
  4 090 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2015
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  178 m²
 • Bruksareal
  217 m²
 • Tomteareal
  1 026,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje C

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

- Velkommen til Jernvegen 15 -
Innholdsrik enebolig på flott utsiktstomt i etablert byggefelt.
Boligen ligger flott til med gangavstand til alle fasiliteter som sentrum med butikker, skole og barnehage. Gode rekreasjonsmuligheter i nærområde.
Solrikt plassert med vestvendt fasade og nydelig utsikt utover dalen og fjellene i vest.
Boligen går over to plan med god og gjennomtenkt planløsning og har følgende innhold:
1. etg. Entrè/hall, stue/kjøkken/spsiestue, TV-stue/soverom, bad, vaskerom, vindfang, garasje og stor terrasse.
2. etg: Loftstue, 3 soverom og bad.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jernvegen 15, 4755 HOVDEN I SETESDAL
Kommunenummer 4222, gårdsnummer 2, bruksnummer 1015, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 217 kvm
Totalt primærrom: 178 kvm
Bruksareal:
Enebolig 217 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 107 kvm: Vindfang, vaskerom, stue, TV-stue/soverom, kjøkken, bad og hall.
2. etasje 71 kvm: Loftstue, 3 soverom og bad.
Sekundærrom:
Enebolig:
1. etasje 39 kvm: Garasje
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.11.2022 utført av Anticimex v/ Frank Veraas.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Byggemåte (hentet fra tilstandsrapport): Enebolig over 2 plan fr 2015. Boligen er oppført med ringmurs elementer og støpt plate på mark. Yttervegger i tre trekonstruksjoner med stående trekledning. Yttertak har saltaks konstruksjon tekket med betongtakstein. Utvendig opparbeidet med gruset gårdsplass og veranda. Boligen har tilhørende garasje med 2 Biloppstillingsplasser. Offentlig tilknyttet vann og avløp. Ved/elektrisk oppvarming. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Bad 1. etg. har fått ett sjekklistepunkt med tilstandsgrad 2 (TG2) og ett punkt med tilstandsgrad (TGIU). Sanitærutsyr/innredning grunnet skadet sete/dolokk til veggehengt toalett. Membran/tettesjikt og overgang til sluk grunnet at det ikke er mulighet til å kontrollere tettesjikt/mansjett grunnet valg av slik design.
Bad 2. etg. har fått tre sjekklistepunkter med tilstandsgrad 2 (TG2) og ett punkt med (TGIU). Overflater vegger grunnet glipe mellom dørlist og fliser over dør (Selger har i uke 46 (2022) utbedret dette). Membran, tettesjikt grunnet rørgjennomføring ikke har synlig mansjett, kun smøremembran observert rundt vannrør. Fallforhold grunner kun 12 mm. høydeforskjell fra flis fremfor dør til sluk, mangelfull fallforhold rundt sluk. Vannrør grunnet vann avslått til servantskap.
Vaskerom 1. etg. har fått ett sjekklistepunkt med tilstandsgrad 2 (TG2) og ett sjekklistepunkt med tilstandsgrad 3 (TG3). Ventilasjon, grunnet kun naturlig ventilasjon, mekanisk avtrekk bør etableres. (selger har gjort utbedring på dette punkt i uke 46 (2022) ved og montere luftelyre i vegg.) Membran, tettesjikt, grunnet hull i vegg bak avløpsrør til utslagsvask ned mot sokkelflis. Hull i vegg midt i våtsonen gir økt risiko for fuktskader. Sjablongmessig prisanslag kr. 0-10.000,-.
Kjøkken har fått to sjekklistepunkter med tilstandsgrad 2 (TG2). Overflater gulv, grunnet fliser mot dør har sprekker. Nye fliser og fuger bør etableres. oppsto ved sprengningsarbeid på nabotomten. Innredning, grunnet observert avflassing, sår og hakk på overflater. Hakk på platetopp. Bruksslitasje kun av estetisk betydning.
Øvrige rom 1 etg. har fått tre sjekklistepunkter med tilstandsgrad 2. Overflater vegger, grunnet skade på omramming på vindu TV-stue. Overflater gulv, grunnet Laminat har skader eksempelvis mot kjøkken. Sprekk i flis og fug mot inngangsdør. Innerdør, grunnet skader på dør til bad observert i nedre del.
Øvrige rom 2. etg. har fått ett sjekklistepunkt med tilstandsgrad 2 (TG2). Overflater gulv, grunner Laminatgulv har skader på overflater mot dør soverom 2. Riper og manglende gulvlist i stuen mot trapp.
Ildsted/skorstein innvendig har fått tilstandsgrad 3 (TG3) grunnet skorstein ikke er tilgjengelig for inspeksjon. alle fire sider er skjult på eksempelvis soverom 1. Det skal minst være to sider synlige på skorstein av elementer. Sjablongmessig prisanslag kr. 0 - 10.000,-.
Innvendig trapp har fått tilstandsgrad 2 (TG2) grunnet manglende rekkverk/håndløper i trapp. av den grunn oppfyller ikke trappen dagens krav.
Teknisk anlegg - ventilasjon har fått tilstandsgrad 3 (TG3) grunnet at boligen har ikke tilstrekkelig ventilasjon. Det er kun observert en veggventil som gir tilluft. Boligen må forbedre ventilasjonen, balansert ventilasjon er vanligvis benyttet i slike nyere boliger. Sjablongmessig prisanslag kr. 10.000 -50.000,-. Selger har gjort tiltak i uke 46 (2022) montert ventilasjonslist i vinduer på alle rom for å forbedre ventileringen.
Det er ikke foretatt radonmåling av boligen, dette anbefales og har således fått tilstandsgrad 2 (TG2) på dette punktet.
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget har fått tilstandsgrad 2 (TG2) grunnet at det ikke er lagt frem samsvarserklæring på anlegget. Dette bør innhentes. Avvik etter el tilsyn er planlagt utbedret ifølge selger.
Sjekklistepunkt røykvarslere har fått tilstandsgrad 3 (TG3) i rapporten grunnet at det ikke er røykvarslere i henhold til gjeldende forskrift. TEK10 og nyere forskrifter setter krav til fast strømtilkobling til røykvarslere. Sjablongmessig prisanslag kr. 0 - 10.000,-. - Selger har gjort tiltak i uke 46 (2022) montert vanlige røykvarslere med batteri, 5 stk.
Dører og vinduer har fått ett sjekklistepunkt med tilstandsgrad 2 (TG2) grunnet skade på glasslist ved spisestue.
Yttertak har fått tre sjekklistepunkter med tilstandsgrad 2 (TG2). Tekking, grunnet det er flere knekte takstein på taket (selger har i uke 46 (2022) byttet knekte takstein) . Konstruksjon, grunnet at det ikke er etablert tilstrekkelig ventilasjon av takkonstruksjonen. Beslag/renner/nedløp/snøfangere, grunnet snøfanger ikke er etabler.
Grunnmur, fundamentering har tre sjekklistepunkter med tilstandsgrad (TGIU). Grunnmur, hovedsakelig tildekket med beslag, kun deler av grunnmur tilgjengelig for inspeksjon innvendig i garasje. Fundamenter, naturlig skjult og det er ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundament. Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
Drenering har fått ett sjekklistepunkt med tilstandsgrad 2 (TG2). Vann fra yttertak og bortledning, grunnet takvann har utkast og det er ikke forsvarligbortledning av vannet fra grunnmur.
Se supplerende og utfyllende tekst i tilstandsrapporten om punktene over. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Flott enebolig fra 2015 med gjennomgående god standard.
Stor entrè/hall med flislagt gulv, tapet og malte vegger og lyst tak. Videre kommer du inn til kjøkken og stue med åpen løsning. God plass til stor sittegruppe og spisestue. Gode vindusflater som gir rikelig med lys og godt utsyn. Utgang til stor solrik terrasse. Lyst laminatgulv, malte vegger og tak. Flott kjøkken med god skap og benkplass, høyglans utførsel i sort og spenstig kontrastfarge. Stor tv-stue/soverom i første etasje med stor skyvedørsgarderobe. Flott baderom med fliser på gulv, dusjsone og delvis på vegger, ellers lysmalte vegger og tak. Flott dusjnisje, servant med underskap, toalett og bidè. Vaskerom med opplegg for vaskemaskin, varmtvannsbereder, utslagsvask og hyller og skap. Fliser på gulv og lysmalte vegger. Gang/vindfang til garasje med gjennomgang i vaskerom, flislagt gulv og lysmalt vegger og tak. Stor flott garasje dobbel garasje.
I andre etasje finner vi stor flott loftstue med nydelig utsikt, laminat på gulv og lysmalt tak, malte og dekorterte vegger. Tre store soverom, alle med laminat på gulv, malte og tapetserte vegger og lysmalte tak. På hovedsoverommet er det stor skyvedørsgarderobe. Stort baderom med flislagte gulv og vegger. Hjørnebadekart, toalett, og innredning med under og sideskap.
Utvendig meget stor flott terrasse hvor solen og utsikten kan nytes til det fulle. Ellers innkjøring og biloppstillingsplass, naturtomt og tilsådd fylling.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk og ved.
Peisovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.09.2020 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er ikke gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, og selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4222/2/1015:
07.10.1986 - Dokumentnr: 104125 - Fredningsvedtak
Overført fra: Knr:4222 Gnr:2 Bnr:638
Gjelder denne registerenheten med flere
07.10.1986 - Dokumentnr: 104126 - Fredningsvedtak
Overført fra: Knr:4222 Gnr:2 Bnr:638
Gjelder denne registerenheten med flere
01.06.2006 - Dokumentnr: 11429 - Bestemmelse iflg. skjøte
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til
skjøte/festekontrakt
30.11.2011 - Dokumentnr: 997929 - Best. om vann/kloakkledn.
Rettighetshaver: Bykle Kommune
Org.nr: 958 814 968
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om innhegning mot gate eller veg
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m.
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
30.11.2011 - Dokumentnr: 997929 - Bestemmelse om bebyggelse
Rettighetshaver: Bykle Kommune
Org.nr: 958 814 968
Bestemmelse om forkjøpsrett på vilkår
25.10.2013 - Dokumentnr: 918452 - Erklæring/avtale
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m.
Bestemmelse om telefonledning/telesentral
25.10.2013 - Dokumentnr: 918452 - Forkjøpsrett på vilkår
Rettighetshaver: Bykle Kommune
Org.nr: 958 814 968
Forkjøpsrett ved salg av ubebygd tomt
02.12.2005 - Dokumentnr: 22553 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4222 Gnr:2 Bnr:638
01.01.2020 - Dokumentnr: 144372 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0941 Gnr:2 Bnr:1015

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Energimerking

Energikarakter: C
Oppvarmingskarakter: 4 Oransje

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i ett etablert boligfelt sentralt på Hovden.
Gangavstand til skole, barnehage og butikker.
Flott turterreng og rekreasjonsområdet i nærområdet. Hegni friluftsområdet med stier, bade og fiskeplasser ligger bare noen hundre meter fra boligen.
Særdeles solrikt plassert med sol fra tidlig morgen til sen kveld. Upåklagelig utsikt.

Adkomst

Fra Hovden sentrum kjører du sørover på rv.9. når du har passert Hovedestøylen hotell som du får på din høyre side tar du første avkjøring til venstre.
Kjør så rett frem og følg veien. Boligen kommer da til syne på venstre side av veien etter ca. 400 meter etter avkjøring fra rv.9.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 026,5 kvm.
Stor flott tomt med gruset adkomstvei og biloppstillingsplass. Stor terrasse på vestsiden av boligen. Ellers tilsådd fylling.

Parkering

Parkering på egen tomt og i garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Austmannlii id 199401datert 27.10.1994 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er stipulert til kr 15 479,16,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Boligen er tilknyttet Bykle Breiband som leverandør av fiber/internett.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 077 511,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 879 041,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4 090 920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger mindre/større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mariusz Piotr Lakomy og Aleksandra Monika Adamek-Lakomy

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bykle kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet og bekrefte at boligen skal benyttes som helårsbolig.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 35 000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.900,-
Oppgjør: kr 5.900,-
Markedspakke: kr 18.900,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 32-0045/22
Krogsveen avd. Hovden AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR32.2245

Dato

Sist oppdatert: 22. november 2022 kl. 14:33

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.