Komplett salgsoppgave

Bergsliens gate 4A

4 950 000 kr
60 m²
1 soverom
Velkommen til Bergsliens gate 4A. Presentert av Marius Iversen v. Eiendomsmegler Krogsveen
Velkommen til Bergsliens gate 4A. Presentert av Marius Iversen v. Eiendomsmegler Krogsveen
Majorstuen
Stilren 2-roms selveier i tilbaketrukket gate - Soverom mot bakgård - Lave fellesutg. - Peis - Fullstendig oppusset 2014

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  4 950 000 kr
 • Omkostninger
  124 920 kr
 • Totalpris
  5 074 920 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1887
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  60 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  1 595 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en stilsikker 2-roms selveierleilighet med god standard og flott særpreg.
Boligen fremstår som meget velholdt, og har gjennomgått omfattende oppussing i 2014, med bl.a. helt nytt lekkert kjøkken, nytt påkostet bad, avrettet og lagt nye gulv, nytt elektrisk anlegg, samt oppussing av alle overflater.
Leiligheten bærer videre preg av en smart planløsning, god takhøyde, klassisk særpreg med rosett i tak, soverom mot lukket bakgård, samt store vindusflater som gir leiligheten en god atmosfære.
- Lave fellesutgifter
- Romslig bod på 16 kvm en etasje ned
- Nærhet til alt, men likevel helt tilbaketrukket i rolig sidegate
- Ypperlig utleieobjekt
- Gjennomgående god standard - Flytt rett inn.
- Mulighet for 3-roms løsning
Velkommen til Bergsliens gate 4!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bergsliens gate 4A, 0354 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 214, bruksnummer 3, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 60 kvm
Totalt primærrom: 60 kvm
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 16 kvm. Selger opplyser at eier av seksjon over har sin varmtvannsbereder plassert i denne seksjonen sin bod, og har adkomst til denne.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 22.09.2022, utført av Hans-Kristian Brekkås. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg over 3 etasjer med loft. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur. Grunnmur- skillende dekker og bærende konstruksjoner av tre/mur. Utvendige fasader forblendet med pusset mur. Yttertak av saltaksform som er utvendig tekket med takplater/takstein (ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør med brannklasse B30. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2003. Varmtvannsbereder på 198 liter i kjeller og oppvarming med gulvvarme i entré, stue, kjøkken, bad og wc-rom.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Videre gjøres det oppmerksom på punktene med tilstandsgrad 2 (TG2):
Bad (med inngang fra gang):
- Overflater vegger: Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Fuger må rengjøres.
- Overflater himling: Sprekker mellom tak og vegg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Overflater gulv: Det er stedvis fugeglippe mellom gulv og vegg i et omfang som gjør at det ikke kan utelukkes at årsaken er skjulte skader.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 18 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Kjøkken (med åpen løsning mot stue):
- Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Overflater gulv: Gulvets overflate bærer preg av slitasje. Gulvoverflate må fornyes.
Toalettrom (ikke våtrom):
- Sanitærutstyr/innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
Øvrige rom:
- Ventilasjon (gjelder kun for P-rom): Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon må etableres.
- Overflater gulv: Gulvets overflate bærer preg av slitasje. Gulvoverflate bør fornyes.
Tekniske anlegg, VVS anlegg:
- Ventilasjon: Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon må etableres.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Velkommen til Bergsliens gate 4A!
Entre:
En romslig og innbydende entré som gir et solid førsteinntrykk av leiligheten. Praktisk entre/gang med gode oppbevaringsmuligheter utover allerede eksisterende skyvedørsgarderobe som sikrer rikelig med lagringsplass. Entreen har gulv belagt i flis med varmekabler, og lysmalte slette vegger. Sentral plassering i leiligheten med direkte adkomst til stue, wc og gang som leder videre til bad og soverom. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré. I forbindelse med oppussingen i 2014 ble hele det elektriske anlegget skiftet ut, og arbeidet ble utført av Elektro-Nytt AS. Profilert entrédør med brannklasse B30.
Stue:
Boligen preges av en meget arealeffektiv planløsning, med god størrelse og smarte løsninger på samtlige rom, noe som kommer tydelig frem også i stuen. Boligen gjennomgikk omfattende oppussing i 2014, og i forbindelse med oppussingen ble det lagt et nytt parkett gulv, og samtlige vegger ble slettet og malt i en lys farge. Videre er stuen utstyrt med varme i gulv som også ble installert i forbindelse med oppussingen i 2014. I stuen og på kjøkkenet ble det i forbindelse med oppussingen montert lydhimling, med 2 lags gips. I tillegg ble stubbloftsleire i 2. etasje over stue/kjøkken fjernet og erstattet med sprøyteisolasjon.
Med inngang fra entréen kommer du rett inn i stue med stor vindusflate som sørger for godt med naturlig lys inn i rommet. Her er det god plass til en sofagruppe og lesekrok. Velfungerende vedovnen i stuen som kommer godt med for kosen på lune vinterkvelder.
Kjøkken:
Kjøkken i delvis åpen løsning mot stue med hyggelig sitteplass ved vinduet. Her er det plass til bord og stoler foran innebygd sittebenk. Delikat og velholdt Ikea kjøkkeninnredning fra 2014 med profilerte fronter og integrert stekeovn, platetopp, kjøleskap med frys, samt oppvaskmaskin. Kjøkkenet er videre utstyrt med benkeplate av laminat, nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur, benkeskaps belysning og stikkontakter under overskap samt fliser over kjøkkenbenk. Ventilator i overskap. Vannrør med rør-i-rør system/kobber og avløpsrør av plast. Mulighet for omgjøring til 3-roms ved å dele av deler av kjøkken.
Kjøkkenet har fått TG2, se tilstandsrapport for mer informasjon.
Soverom:
Med adkomst fra gangen kommer du inn i soverommet. Soverommet er praktisk plassert innerst i boligen, og vender ut mot lukket bakgård. Her er det lysmalte slette vegger og parkett på gulvet fra 2014 i likhet med resten av boligen. Stort vindu også på soverom som gir godt med lys inn i rommet. Soverommet har god plass til dobbeltseng, og har godt med oppbevaring med to plassbygde integrerte skyvedørsgarderober.
Bad:
Fra gangen kommer du inn til et delikat flislagt bad fra 2014. Badet har flislagt gulv med varmekabler, flislagte vegger samt nedsenket himling med malt flate og downlights. Badet er innredet med vegghengt servantskap med skuffer, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, speil over servant med overlys og stikkontakt på vegg over servanten. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører og dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj. Det er opplegg for vaskemaskin på badet. Avtrekksventil plassert i tak. Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på bad.
Badet har fått TG2, se tilstandsrapport for mer informasjon.
Wc:
Separat toalettrom med adkomst fra entreen. Pent toalettrom fra 2014 i samme stil som badet, med flislagt gulv med varme og flislagte vegger, samt nedsenket himling med malt flate og downlights. Toalettrommet er innredet med vegghengt servantskap med skuffer, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, speil over servant, stikkontakt på vegg over servant samt vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert i tak. Vannrør med rør-i-rør system og avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør system plassert på bad.
Toalettrommet har fått TG2, se tilstandsrapporten for mer informasjon.
Diverse:
Gulvflater belagt med parkett/flis.
Veggflater med malte slette flater.
Himlingsflater med malte flater.
Profilerte innerdører.
Garderobeskap på soverom og gang.
Vedovn i leiligheten.
Vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2003.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen varmes opp via varmekabler i gulv og vedovn i stue.
Varme i gulv er delt inn i soner, med egen justering for gang, stue, kjøkken, bad, og toalettrom.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1888.
Det foreligger en bygningsanmeldelse fra 1887. Videre foreligger det ferdigattest på innredning bad datert 26.08.1977. Videre foreligger det ferdigattest på leiligheten for ominnredning og etablering av wc-rom datert 18.07.2014.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
27.05.2013 - Dokumentnr: 418169 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 2
Formål: Bolig
Sameiebrøk: 58/724

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt radonverdi på 19 Bq/m3 i boligen, og dette er innenfor angitt grenseverdi.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt og meget attraktivt til midt mellom Majorstuen og Bislett, like ved den populære handlegaten Bogstadveien. Bergsliens gate er en tilbaketrukket gate med lite trafikk som gjør den meget stille og rolig. Mye grøntområder sammen med den rolige beliggenheten gir en herlig atmosfære hvor du absolutt vil trives.
Majorstuen og Bogstadveien kan by på alt fra spennende småbutikker til trendy designbutikker, cafeer og restauranter. Nærmeste matbutikk, Rema 1000, er få meter unna. Bislett stadion er like i nærheten, og åpen for løpeturer. På Bislett finner du også vinmonopol, posten, apotek m.m. Perfekt beliggenhet med OsloMet rett ved. Ellers er det enkelt å komme seg til UiO, veterinærhøyskolen og BI Handelshøyskole via kollektiv transport.
I nærområdet finnes også gode treningstilbud, Fresh fitness, Bislett Bad og SATS for å nevne noen.
Umiddelbar nærhet til trikk nr.11 fra Rosenborg. Buss 21 og flere trikker fra Bislett, samt knutepunkt for T-bane og bussforbindelser fra Majorstuen.
Få minutters gange til flotte grøntområder som Frognerparken, Slottsparken, St. Hanshaugen og Stensparken med gode tur- og rekreasjonsmuligheter. 10 – 15 min. å gå til sentrum, Vika/Aker brygge og Frogner.
Vil du bo midt i hjertet av Oslos pulserende liv, men likevel stille og rolig med kort vei til hyggelige friområder, er dette stedet for deg!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Pent opparbeidet gårdsrom med beleggningsstein og beplantning. Sameiet plasserer ut sittegrupper i den frodige og hyggelige bakgårdshagen sommerstid. Felles sykkelparkering. Eiet tomt på 390 kvm som tilhører sameiet.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til kommuneplan datert 23.09.2015, Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn.
Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste med kommunalt listeført vernestatus. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 1.597,- pr. mnd. og inkluderer: Tv, internett, kommunale avgifter, felles strøm, vedlikehold og felles forsikring.
Fellesutgiftene for 2022 utgjør samlet kr. 19.169,-. Hvorav husleie utgjør kr. 13.619, og Telia 5.550,-.
Sameiets fellesavtale med Telia utgjør ca.50.000,- pr. år, som da fordeles på de enkelte seksjonene, og utgjør ca. 5.550,- pr. seksjon.
Fellesutgifter for den enkelte seksjonseier innbetales en gang i året medio februar og medio Mai hvert år.
Iht. styreleder vil samlede fellesutgiftene øke til ca. 1.929,- pr. mnd/ 23.148,- pr. år for 2023.
Eier har ikke bebodd leiligheten og har derfor ikke opplysninger om strømforbruket.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv/internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 414 509,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 092 233,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5 074 920.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kjell Sindre Wålengen

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Bergsliensgate 4 sameie, med sameiebrøk 58/724.
Sameiet består av 10 leiligheter.
Forretningsfører er Sameiet Bergsliensgate 4, tlf. 905 39 240.
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år:
2000 - Skiftet beslag på gavlvegger
2003 - Oppussing av fasade
2003 - Oppussing av fasade indre gårdsrom
2015 - Rørrehabilitering av pipeløp med nye stålrør
Planlagte påkostninger:
Pr. i dag er det ingen tyngre vedlikeholdsbehov som vil kreve større innbetalinger iht. styret.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 40-0169/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Majorstuen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR40.22169

Dato

Sist oppdatert: 27. september 2022 kl. 12:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.