Komplett salgsoppgave

Vardåsveien 50B

8 990 000 kr
206 m²
5 soverom
Krogsveen v/Anders Skajaa har gleden av å presentere Vardåsveien 50B!
Krogsveen v/Anders Skajaa har gleden av å presentere Vardåsveien 50B!
Anders Rønn Skajaa
Presenteres av
Anders Rønn Skajaa
Arkitekttegnet enebolig på Søm
Unik enebolig fra 2017 på "Gamle Søm" med hybel, sjøutsikt, garasje, usjenert og pent opparbeidet tomt m/sol til 22:30!
 • Prisantydning
  8 990 000 kr
 • Omkostninger
  243 842 kr
 • Totalpris
  9 233 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  206 m²
 • Bruksareal
  208 m²
 • Tomteareal
  431,7 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul A

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen har fått gleden av å presentere Vardåsveien 50B!
Arkitekttegnet bolig av Strek arkitekter v/Tor Linge Tønnesen og Hilde Andersen.
Svært innholdsrik enebolig over 3 etasjer med hybel og garasje. Huset er unikt på mange måter, hovedsakelig at det ikke er omsatt nye hus på "Gamle Søm". Boligen holder en gjennomført høy standard med gode løsninger både inne og ute. Fantastisk sjøutsikt med svært pent opparbeidet tomt, hage og nydelige balkonger med sol til ca. kl. 22:30 (sommertid).
Boligen inneholder bl.a 5 soverom hvorav det ene fremstår som mastersuite, 3 stuer, 2 kjøkken, 3 bad, gjestetoalett, vaskerom, ganger, utallige uteområder, balkonger og fantastisk hage. Garasje m/el-bil lader og hybel ligger helt skjermet fra hoveddel.
Ta kontakt for påmeldingsvisning - Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Vardåsveien 50B, 4637 KRISTIANSAND S
Kommunenummer 4204, gårdsnummer 59, bruksnummer 250, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 229 kvm
Totalt bruksareal: 208 kvm
Totalt primærrom: 206 kvm
Primærrom:
1. etasje 66 kvm: Bad/vaskerom praktikantdel, stue/kjøkken praktikantdel og soverom praktikantdel. Stue, trapperom og vaskerom.
2. etasje 70 kvm: Bad 1, bad 2, gang og 4 soverom.
3. etasje 70 kvm: Gang, stue/kjøkken, omkledningsrom og wc.
Sekundærrom:
1. etasje 2 kvm: Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.09.2021 utført av Andreas Natvig. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Standard

Dette er en bolig som burde sees og oppleves, her er det mange gode og gjennomtenkte løsninger med høy standard. Det kan nevnes at hovedsoverommet har egen walk-in garderobe, bad og balkong. De fleste rom har sjøutsikt og alle uteområder har rikelig med sol. Kjøkken i hoveddel fra HTH, ledd spotter, lysstripe i tak på kjøkken fra Kreon og Louis Poulsen utelampe og spotter i takoverbygg utvendig samt spotter i de fleste oppholdsrom. 1-stavns parkett i de fleste rom foruten flislagte bad og belegg på vaskerom/bad i hybel. Kule detaljer med spiler i tak og forøvrig listefritt helsparklet gipsvegger/tak.
I stuen i 3 etasje er det god takhøyde og solskjeriming med gardin, plissé og screens. Videre er det varmekabler i det meste av 1 etasje, alle bad/vaskerom og gang, peis i 3 etasje og varmepumpe i 2 etasje i kombinasjon med balansert ventilasjon er det enkelt å kontrollere inneklima. Hybelen er eget ventilasjonssystem.
Huset er arkitekttegnet og fremstår meget innbydende, tilpasset terrenget og ikke minst utnyttelse av solforholdene og utsikten. Videre er det romslig garasje m/automatisk portåpner og el-bil lader.
Noe av det beste er hvordan hybel er plassert og skjermet fra hoveddelen av boligen som gir gode leieinntekter uten følelsen av å gi avkall på verken uteområde eller boligen.
Takstmann har gitt boligens tilstand følgende konklusjon:
"Enebolig bygget 2016. Innholdsrik bolig med praktikantdel. Moderne farger og materialvalg, gode løsninger mm.
Boligen fremstår i normal teknisk stand utfra alder. Det er ikke registrert vesentlige bygningstekniske mangler med unntak av normal alderslitasje på bygningsdeler. Mindre avvik nevnt i rapport.
Levetid er en statistisk variabel, og er ikke "eksakt vitenskap". Dette innebærer at levetider kan variere betydelig ut fra vedlikehold, bruk, sammensetning, og hvor værutsatt bygningsdelen er.
Spørsmål vedrørende rapporten kan stilles i kontortid mellom 8-16 på hverdager, til tlf 454 77 777, eller e-post: post@m2takst.no.
Forøvrig må hele rapporten leses og deretter bruke god tid på visning. Lykke til!"
Takstmann har vurdert tilstandsgrad (TG) på 29 bygningsdeler hvorav samtlige er vurdert til TG1, dog fremkommer det merknader som kjøper må være oppmerksom på.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer på kjøkken, integrerte skap/innredning på soverom/gang og fastmonterte gjenstander som f.eks Sonos musikkanlegg, el-bil lader m.m. Medfølger i handelen, øvrig medfølger ikke hvis det ikke er særskilt avtalt før kjøpsavtale er inngått.

Oppvarming

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 02.01.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er satt opp vegg fra gang i 1.etg(sokkeletasje) mot hybel, stue i hybel er opprinnelig byggemeldt som "bod/teknisk" jf. byggetegninger og er ifølge byggetegning ikke godkjent for varig opphold. I 2 etasje er to soverom omgjort til 3. Innredning/endringen av rommene er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4204/59/250:
16.06.2015 - Dokumentnr: 535767 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4204 Gnr:59 Bnr:246
01.01.2020 - Dokumentnr: 794911 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:1001 Gnr:59 Bnr:250

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens 1 etasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse, men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Energimerking

Energikarakter A og oppvarmingskarakter 3.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Enebolig med hybel beliggende på "Gamle Søm" som er en attraktiv beliggenhet på Søm. Her er det solrikt med sol fra morgen til ca. kl. 22:30 om kvelden og med flott sjøutsikt over Topdalsfjorden. En av mange ting som gjør denne boligen unik er byggeåret, her får man en "ny" bolig i et boligområde hovedsakelig med hus fra 60-70-Tallet. Dette er så vidt historikken tilsier det eneste nyoppførte huset som er lagt ut for salg med "nyere" byggeår, her fra 2017. Huset ligger svært gunstig plassert i terrenget og fremstår diskre gaten, men svært moderne og eksklusivt fra baksiden. Innkjørselen er skjermet fra veien med støyskjerm og asfaltert adkomstvei og gårdstun med god plass til flere bil oppstillingsplasser i tillegg til garasje. Videre er det to plasstøpte betongtrapper på hver side av boligen til flotte uteområder og den ene trappen er hovedsakelig benyttet av leietaker.
Fra boligen er det kort vei til dageligvarebutikker, nærmeste er Kiwi, videre Coop Extra og Meny ved Rona. Område byr på flere barnehager, barneskole og ungdomsskole. Tilgang til rikelig med servicetilbud som Apotek, frisør og treningssenter ved Rona. Busstopp noen hundre meter unna med avganger fra morgen til kveld / nattbuss i helger.
Flotte turområder ved Sukkevann/Sømstoppen og Golfbane. Flere offentlige badeplasser på Sømsstranda og Dvergsnes. Bydelen har et flott idrettsmiljø i idrettsklubben Randesund IK. «Solrikt, nærhet til sjø og skog.
Trygt og rolig.», sitat fra en lokalkjent.
Kort kjøretur til Sørlandssenteret, Dyreparken og Kjevik Lufthavn.

Adkomst

Fra sentrum kjører du mot Øst over Varoddbrua, ta til høyre før tunnellen i enden av broen til Sømsveien som du følger ca. 350 meter og sving venstre opp Torsvikkleiva deretter ta venstre på Vardåsveien og følg veien ca. 450 meter og du får huset på din venstre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved annonsert fellesvisning, for øvrig kontakt megler for mer detaljert veibeskrivelse.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Vardåsen skole (1-7 kl.)
Oasen skole Strømme (1-10 kl.)
Haumyrheia skole (8-10 kl.)
Overnevnte skoler er alle innenfor 2 km.
Barnehager:
Søm barnehage (3-5 år)
Rødhette barnehage (0-5 år)
Solkollen barnehage Søm.
Overnevnte barnehager er innenfor 1,2 km.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Svært pent opparbeidet tomt som er godt tilpasset terrenget. Asfaltert gårdstun med plasstøpte betongtrapper på begge sider, en til hybel og en til hage hvor du på vei ned har uteområde på toppen av trappen, i 2 etasje og nydelig uteområde med gressplen, belysning rundt boligen og utallige lune kroker med sol til langt på kveld. Det er også laget opplegg for boblebad 2 steder om det skulle vært ønskelig. Videre er det balkonger fra 3 og 2 etasje med nydelig sjøutsikt, i tillegg har hybel eget inngjerdet uteområde helt separat fra hoveddelen.

Parkering

Pent opparbeidet gårdstun som er pent skjermet med 15 meters levegg mot gate. Fra gårdstun er det adkomst med plasstøpte betongtrapper til uteområde både i 2 etasje og uteplass/gressplen i 1 etasje, det er også egen trapp til hybel bak garasjen, veldig beleilig og skjermet fra hoveddel. Gårdsplass har rikelig med biloppstillingsplasser i tillegg til garasje på ca. 29 kvm ihht kommune. Boligen har tinglyst adkomstrett via Vardåsveien 50A (Gnr. 59, Bnr. 246) som sikrer fri adkomst og gir denne boligen mulighet for opptil 4 biler pluss garasje. Det er opplegg til el-bil lader av type Easy med 25 ampere 3-fras hastighet.

Vei, vann og avløp

Offentlig tilknyttet vann/avløp og med adkomstrett via naboeiendom(Vardåsveien 50A) til offentlig vei.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig formål i henhold til reguleringsplan plan nr. 166 datert 10.09.1966 tilhørende "TORSVIKHEIA".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 8 538,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann og avløp.
Eiendomsskatten er kr 9 355,- for inneværende år. Totalt inkl. Eiendomsskatt kr. 17 893,- pr. år.
I tillegg kommer renovasjon til Avfall Sør, normalgebyret er kr. 3.925,- og faktureres etter faktisk forbruk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 22 500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Søm multimedia som leverandør av kabel-tv med fiber.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 506 673,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 424 022,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 9 355,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.943.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sara Kristine Frivold Pedersen og Torvald Frivold Pedersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtagelse er fleksibel og boligen kan overtas snarlig om ønskelig.

Velforening

Ikke velforening, men pliktig medlemskap av Søm multimedia.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen. Tilrettelegging kr 12.900,-. Oppgjør: kr 5.900,-. Markedspakke: kr 15.500,-. Visninger: kr 5.000,-. Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0398/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.21398

Dato

Sist oppdatert: 17. november 2021 kl. 18:27

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.