Komplett salgsoppgave

Festningsveien 25

16 500 000 kr
269 m²
3 soverom
Velkommen til Festningsveien 25 - en sjelden og unik familiebolig
Velkommen til Festningsveien 25 - en sjelden og unik familiebolig
Fredrik Nordstrøm
Presenteres av
Fredrik Nordstrøm
SJELDEN MULIGHET MED UTSIKT PÅ STABEKK!
Stor familiebolig med basseng, garasje og 1,6 mål tomt | Ettertraktet beliggenhet i blindvei | Solrikt og nydelig utsikt

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  16 500 000 kr
 • Omkostninger
  413 670 kr
 • Totalpris
  16 913 670 kr
 • Byggeår
  1913
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  269 m²
 • Bruksareal
  392 m²
 • Tomteareal
  1 608,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Festningsveien 25, hvor Fredrik Nordstrøm i Krogsveen avd. Bekkestua har gleden av å vise en sjelden og unik familiebolig beliggende attraktivt til i blindvei mellom Stabekk og Bekkestua, i barnevennlige og flotte omgivelser! Her bor du med nærhet til alt du måtte trenge i hverdagen - barnehager, skoler, fritidsaktiviteter, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Verdt å nevne:- Meget stort hus på mer enn 340 kvm - Generasjonsbolig med to innganger - Meget innholdsrik bolig - Tomt på over 1,6 mål - Svært solrikt - Nydelig utsikt mot både fjell og fjord - Flott svømmebasseng med lysthus - Idylliske uteplasser og hage - Stor dobbelgarasje - Varmekabler i oppkjørsel - Betydelig oppgardert i nyere tid Velkommen til visning - husk påmelding!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Festningsveien 25, 1368 STABEKK
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 17, bruksnummer 170, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 392 kvm
Totalt primærrom: 269 kvm
Bruksareal:
Enebolig 343 kvm
Garasje 49 kvm
Primærrom:
Enebolig:
1. etasje 151 kvm: Entré, vindfang, to stk gang, mellomgang, to bad, toalettrom, tre soverom, stue, spisestue, tv-stue og kjøkken.
2. etasje 85 kvm: Trapperom, gang, bad, stue, soverom og kjøkken.
Loftsetasje 33 kvm: Kontor, loftstue og kjøkken.
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 74 kvm: Kjelleretasje.
Garasje:
1. etasje 49 kvm: Garasjerom.
+ Frittstående lysthus/badehus ved bassenget.
+ Dukkestue med gulvflate på ca. 2,7 kvm.
+ 2 utvendige boder på 4 kvm og 1,2 kvm
+ Syd-øst vendt takaltan på ca 54 kvm med utgang fra stue i 2. etasje
+ Syd-øst vendt terrasse på ca 23 kvm med utgang fra stue i 1. etasje
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 15.09.2022 utført av Anticimex v/ Tim Roar Fauske. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Loftsetasjen er ikke godkjent til varig opphold. Se pkt. ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
- Enebolig over tre plan og kjeller.
- Grunnmur i sparesteinsmur og siporex.
- Drenering fra byggeåret.
- Yttervegger av trekonstruksjoner, utvendig kledd med stående og liggende trekledning.
- Gulv mot grunn av betong.
- Etasjeskiller av trekonstruksjoner.
- Saltak i trekonstruksjoner utvendig belagt med shingel. Renner og beslag av metall.
- Krypekjeller med adkomst via gammelt vindu fra bod i kjeller. Antatt delvis fjell og jordbunn.
- Blindkott med adkomst via luke i knevegg fra kontor i loftetasje. Synlige taksperrer i treverk. Undergurter/bjelkelag belagt med trebord. Synlig undertak av taktro/rupanel.
- Kjeller: Vinduer med to-lags glass fra 2019, vindu i bod med to glassfelt fra ukjent årstall. 1. etasje: Slette entrédører med glassfelt fra 2016 og elektroniske dørvridere fra Yale doorman. Vinduer med to-lags glass fra 1979. Balkongdør med tre-lags glass fra 2015. 2. etasje: Vinduer med to-lags glass fra 1978. Balkongdør med tre-lags glass fra 2015. 3. etasje: Vinduer med tre-lags glass fra 2015. Takvindu med to-lags glass vurdert til å være fra ca 1970-1975.
- Utgang fra stue 2. etasje til syd-øst vendt takaltan på ca 54 kvm. Trekonstruksjon belagt med membran, tilfarergulv og trebord. Rekkverk i trekonstruksjoner. Rekkverkhøyden ble målt til ca 0,82 meter. Belysning, stikkontakter og markise er montert.
- Utgang fra stue 1. etasje til syd-øst vendt terrasse på ca 23 kvm. Trekonstruksjon belagt med trebord. Rekkverk av trekonstruksjoner. Belysning, stikkontakter og markiser er montert.
- Overbygget utvendig basseng. Basseng pumpe fra 2020. Sandfilter fra 2015.
- Synlige vannrør av typen rør-i-rør, plastbelagte kobberrør og kobberrør. Synlige avløpsrør i plast og støpejern. Hovedstoppekran plassert i kjeller. Stakeluker plassert i kjeller. Oso varmtvannsbereder på 198 liter fra 2013 plassert i kjeller. Pumpe, sandfilter og tekniske installasjoner for drift av svømmebasseng er plassert i teknisk rom i kjeller.
- Oppvarming med elektrisitet, elektriske varmekabler, vedfyrte ildsteder og Daikin luft-til-luft varmepumper fra 2021.
- Vedfyrt peisovn i spisestue 1. etasje. Vedfyrt peis med innsats i TV-stue 1. etasje. Vedfyrt peisovn i stue 2. etasje.
- Ventilasjon basert på mekanisk og naturlig avtrekk med tilluft via vindusspalter og veggventiler.
- Sikringsskap plassert i loftetasje: Automatsikringer, hovedbryter på 25 Amp. Sikringsskap for 2. etasje plassert på vegg i trapperom: Automatsikringer. Sikringsskap plassert i gang 1. etasje: Automatsikringer. Delvis synlig og skjult elektrisk anlegg i boligen. Hovedsikring på 63 Amp. Sikringsskap plassert i teknisk rom i kjeller, automatsikringer.
- Utvendige vann- og avløpsrør med kommunal tilknytning fra tidlig 90 tall i følge selgers opplysninger.
- Frittliggende dobbeltgarasje oppført i 1992. Garasjen ligger delvis under terreng. Betongkonstruksjon. Leddporter med automatiske garasjeportåpnere og belysning. Lamper og stikkontakter er montert. Membran og beslag over garasje skiftet i 2020 i følge selgers opplysninger og fremlagt dokumentasjon. Det ble samtidig etablert rekkverk/gjerde over garasje.
- Frittstående lysthus/badehus ifm basseng. Trekonstruksjon. Vedfyrt peis.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2:
- Bad 1, 1. etasje: Fordelerskap har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon. Konsekvens kan være fuktskader hvis det skulle oppstå lekkasje fra vanninstallasjoner i fordelerskapet. Åpninger/utettheter bør tettes med tilhørende deksel.
- Bad 2, 1. etasje: Helthetsvurdering pga. rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg og andre installasjoner.
- Bad 2. etasje: Helthetsvurdering pga. rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg og andre installasjoner.
- Kjøkken 2. etasje: Kobberrør er av eldre type. Det er stedvis knirk i gulvet. Kjøkkeninnredningen bærer stedvis preg av alder/slitasje.
- Kjøkken 1. etasje: Eldre vannrør (gjelder eldre kobberrør fra ukjent årstall). Mangler lekkasjevarsler med magnetventil i benkeskap. Gulvets overflate bærer preg av slitasje, stedvis knirk. Eldre avløpsrør (gjelder avløpsrør av støpejern vurdert til å være fra byggeår).
- Kjøkken loftsetasje: Helthetsvurdering pga. rommets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg og andre installasjoner.
- Toalettrom 1. etasje: Ingen ventilasjon. Eldre vannrør (gjelder kobberrør i servantskap: mer enn halvparten av forventet brukstid er passert).
- Øvrige rom (1. og 2. etasje): 1. etasje: Bomlyd og riss i flisfuger i enkelte gulvfliser i entré 1, parkettgulv bærer stedvis preg av slitasje og stedvis knirk i gulvflater. 2. etasje: Det er stedvis knirk i gulvet. Dørbladet til innerdør ved dør til kjeller, entré 1 og soverom 1 har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. 1.etasje er pusset opp ved egeninnsats og bærer stedvis preg av dette. Det ble på befaringstidspunktet observert gerikter på dører og vinduer som er montert feil vei og gerikter på dør som er for korte/ikke støter mot gulv, TG2 settes for å belyse risiko ved utførelse.
- Rom under terreng: Overstrømning og luftmengdeutskifting vurderes med fordel å kunne vært bedre. Synlig fuktinnsig i teknisk rom, nedbørsvann ser ut til å følge rørgjennomføringer for bassengsystem. Veggoverflater er stedvis slitt. Himlingsflater bærer preg av slitasje. Stedvis ujevnheter i gulvflater, mangler betong i hobbyrom/verksted. Etasjen har vegger under bakkenivå i teknisk rom som er utlektet fra grunnmuren, dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Hulltaking er ikke utført med bakgrunn i at rommet har synlige fuktskjolder/merker, panel bør fjernes.
- Krypkjeller: Krypekjelleren har marginal inspeksjonsmulighet og derfor ikke forsvarlig kontrollert. Konstruksjonen har erfaringsmessig vist seg skadeutsatt og derfor med høy risiko. Det anbefales sterkt å etablere inspeksjonsmulighet for å kunne besiktige hele arealet. Det ble på befaringstidspunktet observert noe saltutslag på grunnmur som kan indikere utilsiktet fuktighet. Det mangler dampsperre/plast mot grunn.
- Innredet loftsetasje: Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Dørbladet til innerdør med glassfelt har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes
- Uinnredet loft/blindkott: Det er ikke etablert tilfredsstillende ventilering av kaldtloft. Det kan ikke verifiseres dampsperre mellom varm og kald sone
- Svømmebasseng: Helhetsvurdering. Selger opplyser at skimmer og en takmodul har skader /slitasje, bassengmembran vurderes til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid. Svømmebasseng ink. tekniske anlegg er ikke vurdert utover alder på installasjoner, det anbefales utført av personell med spesialkompetanse.
- Innvendige trapper: Trappen vurderes til å være for bratt for god funksjonalitet, det er ikke rekkverk/håndløper i trappen (gjelder trapp til kjeller og til loftetasje). Det er kun rekkverk/håndløper på en side (trappen mellom 1 og 2 etasje).
- Etasjeskille (1. etasje): Noe svikt og rystelser i etasjeskiller i stue/spis ved normal gange, usikker årsak.
- Etasjeskille (loftsetasje): Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 12 mm i kjøkken.
- Tekniske anlegg: Varmtvannsbereder er plassert i tørt rom men har ikke automatisk vannstoppventil. Vannrør av kobber i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at mer enn halvparten av forventet brukstid er passert. Avløpsrør av støpejern i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
- Elektrisk anlegg: Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.
- Dører og vinduer: Åpning/utettheter over balkongdør i 1.etasje. Påvist sprukket / punktert glass i takvindu. Takvindu bærer preg av slitasje og elde, det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Stedvis påvist punkterte glass/vinduer. Eksempelvis følgende vindu: vindu i soverom 1. Utskifting av glass anbefales. Vinduer bærer stedvis preg av slitasje og elde. Vindu i spisestue lær seg ikke åpne i følge selgers opplysninger.
- Yttertak: Takvinduer bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker. Råteskade på vindski bord observert fra takaltan.
- Takaltan/terrasse: Rekkverkhøyden er under 1,0 meter, avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tettesjiktet er skjult og ikke tilgjengelig for full inspeksjon, det er ikke observert tegn på lekkasjer eller skader, TG2 er valgt for å belyse alder og tilstand.
- Grunnmur: Det registreres stedvis riss/sprekker på grunnmur i kjeller, eksakt årsak er ikke kjent.
- Drenering: Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren, konsekvens kan være økt fuktbelastning av grunnmuren. Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmuren, forholdet øker fuktbelastningen på grunnmuren. Dreneringens tilstand har påvirkning på bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige
byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/utløpt. Det er vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men på bakgrunn av at det påvises fuktproblemer bør det påregnes utbedringer/utskiftninger.
- Stikkledninger og tanker: Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet, materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.
- Frittliggende dobbeltgarasje: Dreneringen rundt garasje er vurdert til å være fra 1992. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Det er vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men på bakgrunn av at det påvises fuktproblemer bør det påregnes utbedringer/utskiftninger.
- Lysthus/badehus: Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig.
TG3:
- Kjøkken 1. etasje: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
- Innredet loftsetasje: Det er omfattende knirk i gulvet. Takstmann har ikke gitt et sjablongmessig prisanslag for utbedring av avviket.
- Yttervegger: Råteskader på vannbrett over vindu i bad 2.etasje er observert. Fare for inntrenging av vann med skader som konsekvens. Skade må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000
- Lysthus/badehus: Gjelder vedfyrt peis/grue i lysthus. Det er ikke etablert brannsikker plate foran ildsted, må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.
TGIU:
- Uinnredet loft/blindkott: Vegger/undertak er kun delvis inspisert, skjulte skader kan ikke utelukkes. Det er lagret gjenstander på loftet ved befaringstidspunktet, som begrenser inspeksjonsmuligheten, det er risiko for skjulte skader.
- Fundamenter: Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
- Byggegrunn: Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene nevnt ovenfor. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Sammendrag av selgers egenerklæring:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?: Oslo Bad totalrenoverte det ene badet i 1 etasje i 2016. Det er i tillegg to eldre bad i huset. Det andre badet i 1 etasje ble pusset opp tidlig på 2000-tallet. Badet i 2 etasje ble pusset opp på 90-tallet, delvis av faglærte og egeninnsats. Det foreligger ikke dokumentasjon på disse badene.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?: Ved snøsmelting kan det forekomme fuktinnsig / vann i det ene kjellerrommet.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe?: Ved inspeksjon ble det oppdaget sprekk i mur til pipeløp i kjelleren. Dette ble murt igjen, og godkjent av feier/brannvesen.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?: Det er noe forekomst av skjeggkre på bad i 1 etasje. Ikke plagsomt.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?: Tak: Bærum Blikk og Ventilasjon AS la ny shingel på taket i 2015, samt nye takrenner, nedløp, forkantbeslag, nye luftehatter og nye isbord/toppbord med beslag. Fasade: Nytt liggende panel ble lagt med egeninnsats i 2015 og 2016. Terrasse 2 etg: Nye terrassebord, ny membran og rekkverk på terrasse ble lagt rundt 2010 med egeninnsats. Terrasse 1 etg: Nye terrassebord og nytt rekkverk ble satt opp av snekker i 2019. Inngangspartier: Begge inngangspartiene ble fornyet i 2018, inkludert nye inngangsdører. Garasje: Nytt gjerde på garasjetaket ble satt opp i 2020 av Bærum Håndverkersenter. Nye garasjeporter installert i 2021 (egeninnsats). Det er satt inn nye vinduer i 3 etasje (egeninnsats), nye balkongdører (egeninnsats) og i kjeller (av snekker).
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner?: Varmepumper: Installert av Multiklima AS i 2021 i 1 og 2 etasje, Finn Haugen Elektroentrepren ør AS lagt til nye kurser. Elektrisk anlegg: Nye sikringsskap er installert i alle etasjene i tidsrommet 2017-2019. Gjennomgang og oppgradering av elektrisk anlegg i samme tidsrom.
- Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?: Nabovarsel av 27.06.22 angående nytt utendørs svømmebasseng.
- Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?: Ja, huset er en generasjonsbolig med to separate inngangspartier.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?: Tilbygg til våningshus ble satt opp i 1975.
- Tilleggskommentar: Det er sprekkdannelser i asfalten i oppkjørsel. Asfalt ble lagt tidlig på 1990-tallet. Det er to spor med varmekabler i oppkjørselen, i tillegg til en sløyfe med varmekabel på gårdsplass. Det er også varmekabler i trappeløpet på den ene inngangspartiet. I 1990 ble det laget et utendørs svømmebasseng på omlag 9 x 4 meter. Bassenget kan varmes opp med strøm, men dette er ikke nødvendig siden det i 2013 ble satt opp tak over bassenget. Vannet varmes opp da det blir varmt innunder taket. Taket består av fire moduler som kan trekkes til siden, og den ene modulen må repareres / byttes. Samme år ble det laget treplatting rundt
bassenget. Ny pumpe til bassengdriften ble kjøpt i 2020, og sandfilteret er fra ca 2015. Nytt nettinggjerde mot den ene naboen ble satt opp i 2020.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i boligen/leiligheten/bygget/hos naboen. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Attraktiv generasjonsbolig med to innganger med idyllisk beliggenhet. Huset er over 100 år og har mye sjarm og historie, men er også oppgradert betydelig de senere år. Boligen går over 3 plan, pluss kjelleretasje og er av god størrelse.
I boligens 1. etasje har du alt du måtte trenge i hverdagen med blant annet en stor og lys stue med utgang til terrassen på ca. 23 kvm, spisestue med god plass for middagsgjester, TV/peisstue, delikat kjøkken, 3 soverom, 2 baderom og separat toalettrom. Koselig peis finner du både i spisestuen og TV/peisstuen.
I 2. etasje har du en flott stue med utgang til takaltanen på ca. 54 kvm, pent kjøkken, soverom og baderom. I stuen har du en koselig peis, samt god plass til både sofagruppe og spisegruppe.
I loftsetasjen finner du en hyggelig loftstue, kjøkken og kontor.
I kjelleretasjen har du rikelig med lagringsplass i boder, samt teknisk rom.
Fra både uteplassene og innvendig i huset har du en nydelig utsikt mot både fjord og fjell, som er lett å sette pris på.
Utvendig finner du en deilig, solrik hage til stor glede for både voksne og barn med et flott svømmebasseng med overbygg og et praktisk lysthus. I lysthuset har du vedfyrt peis og god plass til f. eks. spisegruppe og grill.
Kjøkken 1. etasje:
Stilrent og delikat kjøkken fra 2016 innredet med profilerte fronter på over- og underskap, benkeplate i tre med nedsenket oppvaskkum og Kitchenboard på vegg mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet er innredet med integrert keramisk platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Ventilator med belysning er montert over platetopp og har avtrekk ut.
Kjøkken 2. etasje:
Hyggelig kjøkken innredet med profilerte fronter på over- og underskap, laminat benkeplate med nedsenket oppvaskkum og Kitchenboard mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet er utstyrt med keramisk platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin, samt plass for frittstående kjøleskap. Ventilator med belysning er montert over platetopp og har avtrekk ut.
Kjøkken loftsetasje:
Praktisk kjøkken innredet med profilerte fronter på over- og underskap, laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum og fliser på vegg.
Baderom 1, 1. etasje:
Lekkert baderom fra 2016 med fliser på gulv med gulvvarme, fliser på vegger og nedsenket himling med downlights. Badet er innredet med servantskap med nedsenket servant, speilskap med belysning over servant, dusjhjørne med innfellbare glassdører og opplegg for vaskemaskin.
Baderom 2, 1. etasje:
Pent baderom med fliser på gulv med gulvvarme, fliser på vegger og himlingsplater med downlights i himling. Badet er innredet med toalett, vegghengt servant og frittstående badekar.
Baderom 2. etasje:
Flott baderom med fliser på gulv med gulvvarme, fliser på vegger og panel med downlights i himling. Badet er innredet med toalett, servantskap med nedsenket servant, speil og skap over servant, dusjhjørne med skyvedører, vegghengt utslagsvask og opplegg for vaskemaskin.
Toalettrom 1. etasje:
Praktisk toalettrom fra 2016 med en-stavs parkett på gulv, MDF plater på vegger og himlingsplater med downlights. Rommet er innredet med toalett, servantskap med nedsenket servant og speil med belysning over servant.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, luft-til-luft varmepumpe og vedfyrte ildsteder.
Gulvvarme i entré 1 og 2, samt baderommene.
Varmekabler i oppkjørsel.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 02.05.1977.
Det er gjort følgende endringer etter ferdigattest for tilbygget ble gitt:
- Soverom 3 (iht. plantegning, 1. etasje) var opprinnelig tegnet som "kjøkkengang" (iht. tegninger fra 1915).
- Spisestue/gang mot kjøkken i 1. etasje var opprinnelig tegnet som "vindfang" og "kabinett" (iht. tegninger fra 1915).
- Det som i dag er spisestue i 2. etasje fremkommer ikke på plantegninger datert 1915 eller 1977, men på fasadetegninger fra 1977 fremkommer utvendig påbygg av rommet.
- Tilbygget/påbygget ved nord-vestlig entré/inngangsparti og trapp fremkommer ikke på stemplede tegninger fra kommunen. Det hefter usikkerhet om tilbygget/påbygget er byggemeldt eller godkjent av kommunen, og kjøper bærer risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette forhold.
- Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for svømmebassenget, men det foreligger byggetillatelse for arbeidet datert 05.01.1990.
- Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for garasje, men det foreligger byggetillatelse for arbeidet datert 03.04.1991.
- Lysthuset ved bassenget og dukkehuset er ikke byggemeldt eller godkjent av kommunen, og kjøper bærer risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette forhold.
- Det foreligger ikke tegninger over loftsetasjen og etasjen er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for det overnevnte videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
- Dagboknr 301666, tinglyst 18.04.1961, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning: Eier og senere eiere er forpliktet til å overholde de til enhver tid gjeldende bestemmelser for kommunens vann- og kloakkreglement for eiendommen. Er noen del av anlegget utført ved dispensasjon fra gjeldende bestemmelser vedtas vilkårene for dispensasjonen og Bærum ingeniørvesen har rett til når som helst å kreve det utført på forskriftsmessig måte hvis det oppstår sanitære ulemper eller kommunen finner det nødvendig.
I tillegg er det tinglyst en servitutt som omhandler bestemmelse om deleforbud den 21.02.1913, med dagboknr. 900276. Dokumentet er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Det er tinglyst en rettighet på eiendommen som omhandler bestemmelser om vann/kloakkledninger, som hefter i gbnr. 17/223 (Gamle Ringeriksvei 17B). Denne finnes ikke i Kartverkets arkiver, og megler kjenner ikke innholdet i servitutten.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral, men samtidig tilbaketrukket beliggenhet mellom Stabekk og Bekkestua. Boligen ligger rolig, barnevennlig og solrikt til med flott utsyn over nærområdet. Området er kjent for sitt hyggelige nabofelleskap og er derfor også ansett som et svært populært boområde. Stabekk, Bekkestua, Jar nærsenter og CC-Vest - alle er områder med flere typer butikker, treningssentre mm. Stabekk og Bekkestua ligger begge i gangavstand fra boligen. På Bekkestua og Stabekk finner du et rikelig utvalg av forretninger og restauranter, banker, postkontor, vinmonopol, bibliotek, treningssenter og restauranter.
Området byr på utallige rekreasjonsmuligheter i gangavstand med bla. fotball- og tennisbaner og idylliske gangveier på Jarmyra og langs Lysakerelven. Lysakerelven danner grensen mellom Oslo og Bærum der den går fra Bogstadvannet og munner ut i Oslofjorden ved Lysaker brygge, som ligger mellom Bygdøy og Snarøya. Langs elven er det både hyggelige badeplasser og muligheter for fiske. På Lysaker Brygge er det treningssenter og hyggelige spisesteder. Det er kort vei til Fornebulandet med badestrand og et utall av turmuligheter.
Boligen ligger meget godt plassert i forhold til offentlig kommunikasjon; Det er busstopp i Gamle Ringeriksvei (holdeplass Ringstabekkveien). Tog på nedre Stabekk og T-bane fra Bekkestua. Flybussen går fra Bekkestua og Flytoget går fra Stabekk.
Et flott område å bo i for store og små!

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager og skoler:
- Aktivitetsbarnehagen
- NKS Gartnerveien barnehage
- Miniputten familiebarnehage
- Sukkerspinn familiebarnehage
- Ringstabekk FUS barnehage
- Stabekk barneskole
- Ringstabekk ungdomsskole
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 608,8 kvm. Tomten er opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder, asfaltert oppkjørsel samt overbygget svømmebasseng med tilhørende lysthus og terrasse.
Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser. Kommunens grunnkart viser eiendommens grenser med et beregnet normalavvik på 31-199 cm, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Kjøper overtar risiko for avviket.

Parkering

Parkering i dobbelgarasje, samt parkeringsmuligheter på gårdsplass. Oppkjørselen er oppvarmet med varmekabler.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplan:
- Eiendommen er regulert til "frittliggende småhusbebyggelse" (1 609 kvm) i henhold til reguleringsplan "Gml Ringeriksv. mellom Prestegårdsv./Ringstabekkv." med planID 1983032 med ikrafttredelse 12.09.1986.
- Eiendommen er regulert til "andre sikringssoner" (526 kvm) i henhold til reguleringsplan "Nytt dobbeltspor Lysaker - Sandvika" med planID 2005002 med ikrafttredelse 30.08.2006.
Reguleringsplaner under bakken:
- Eiendommen er regulert til "jernbane" (526 kvm) i henhold til reguleringsplan "Nytt dobbeltspor Lysaker - Sandvika" med planID 2005002 med ikrafttredelse 30.08.2006.
Kommuneplan:
I henhold til "Kommuneplanens arealdel 2017-2035", med planID 201601 ligger eiendommen i et område for "nåværende boligbebyggelse" (1 609 kvm) med ikrafttredelse 04.04.2018.
Kommuneplan under arbeid:
"Kommuneplanens arealdel 2022-2042", med plannummer 202101 har status som "planlegging igangsatt".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 25 058,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 39 500 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 12 000,-.
Velavgift er kr 300,- pr. år (Stabekk velforening).
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 15 000,- pr. år
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 3 023 442,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 10 884 389,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 16 913 670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hildur Elisabeth Mingar

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0193/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.22193

Dato

Sist oppdatert: 25. september 2022 kl. 08:56

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.