Nordstrand/Sæter

Munkelia 3 D-E

Prisantydning

13 950 000 - 14 500 000 kr

Byggeår
2020
Areal (P-ROM)
141 - 148 m²
Tomteareal
1261 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda

2 eksklusive, prosjekterte eneboliger på 220 kvm BRA med garasje og attraktiv beliggenhet

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

I Munkelia 3 D og E er det igangsatt bygging av 2 flotte prosjekterte eneboliger, tegnet av den kjente arkitekten Lorentz Gedde-Dahl. Boligenes arkitektoniske uttrykk er klassisk, godt tilpasset tomten og strøket. Gjennomtenkte og gode planløsninger som åpner for flere bruksmuligheter. Inneholder bl.a. romslig entré, 3 soverom, 3 bad, gjestetoalett, vaskerom, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning og utgang vestvendt terrasse og hage, tv-stue, innredet loftsbod med balkong og stor innredet kjellerbod med egen inngang. Utebod og garasje med trekkerør for el. bil lader. Husene er prosjektert i samsvar med TEK17 og dens krav til byggeteknikk, isolasjon, innemiljø osv. Det leveres bl.a. balansert ventilasjon, varmepumpe og peis.

Eiendommen

Munkelia 3 D-E, 1163 OSLO 
Gårdsnummer 183, bruksnummer 259, seksjonsnummer 0, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Solrik og sentral beliggenhet i et populært og trafikkskjermet villaområde nær Sæter. Området utmerker seg som et barnevennlig område med begrenset biltrafikk og kort vei til skoler og fritidstilbud som bl.a. «Niffen». 

Fra eiendommen er det kun ca. 250 meter til Sæter torg med pent opparbeidete utearealer og mange caféer, spisesteder og butikker, samt Meny og Rema1000 (på motsatt side av gaten for torget). På Sæter ligger også bussholdeplass og trikkestasjon. 
Det er heller ikke langt til Lambertseter og Holtet. Gangavstand til Lambertseter Senter som kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino. En kort kjøretur til Holtet med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs.

Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med bl.a. gangavstand til flere badestrender langs fjorden og til Østmarka med flotte tur og rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter.  Mot sentrum finner du området rundt Ekebergsletta som kan tilby lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, ridesenter, husdyrpark, store friområder, den nye skulpturparken og Ekebergrestauranten m.m. 

Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Kun noen få minutters gange til Nordstrand IF på 'Niffen' med ny håndballhall og fotballbane med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre. 
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
Bækkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, ski m.m. 
Kort avstand til områdets lokale alpinbakker - Sloreåsen og Leirskallen.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter - svømmehall i tilknytning til Lambertseter skole samt lokal lysløype på Bergkrystallen.
Treningsstudio: Evo på Sæter, Sats på Lambertseter og Best Helse på Holtet.

Veibeskrivelse

Munkelia er en lite trafikkert villavei som strekker seg fra Kittel-Nielsens vei, krysser Oberst Rodes vei, og ender i Kaptein Oppegaards vei. Munkelia 3 D-E ligger i starten av veien nær Sæter, i strekket mellom Kittel-Nilsens vei og Tyslevveien.

Barnehager og skoler

Flere barnehager i nærmiljøet. 
Eiendommen sogner til Nordseter barne- og ungdomsskole. Kort og lite trafikkert skolevei.

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Areal hus 1:
Bruksareal: ca. 220 kvm
P-rom: ca. 141 kvm

Følgende rom vil inngå i boligens primærrom:
Kjeller ca. 21 kvm:
Trappegang/garderobe, vaskerom, bad.
1. etasje ca. 52 kvm:
Entré/hall, toalett, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.
2. etasje ca. 68 kvm:
Stue, 3 soverom, 2 bad.

Følgende rom vil inngå i boligens sekundærrom: 
Kjeller ca. 43 kvm:
Innredet bod, teknisk rom.
1. etasje ca. 16 kvm:
Garasje.
Loftetasje ca. 20 kvm:
Innredet loftsbod.

Pga. skråtak er gulvarealet i loftetasjen større enn det målbare arealet.


Areal hus 2:
Bruksareal: ca. 220 kvm
P-rom: ca. 148 kvm

Følgende rom vil inngå i boligens primærrom:
Kjeller ca. 28 kvm:
Trappegang/garderobe, vaskerom, bad.
1. etasje ca. 52 kvm:
Entré/hall, toalett, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.
2. etasje ca. 68 kvm:
Stue, 3 soverom, 2 bad.

Følgende rom vil inngå i boligens sekundærrom: 
Kjeller ca. 36 kvm:
Innredet bod, teknisk rom.
1. etasje ca 16 kvm:
Garasje.
Loftetasje ca. 20 kvm:
Innredet loftsbod.

Pga. skråtak er gulvarealet i loftetasjen større enn det målbare arealet.


Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BTA-arealet angir leilighetens gulvareal med utvendige vegger og halvparten av veggen mot naboleiligheten/gang.  BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. P-rom arealet angir leilighetens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal. 

Boligens balkong og utvendige bodarealer kommer i tillegg for alle arealangivelser.

Tomten

Eiet tomt på 1.261 kvm som vil bli felles for sameiet. Boligen har vedtektsfestet bruksrett til egen tomtedel i naturlig tilknytning til boligen (se evt. vedtekter med situasjonskart som ligger som vedlegg til salgsoppgaven). Denne tomtedelen har gode solforhold, og vil bli opparbeidet og planert med ferdiggress og tujaer (iht. busker merket på utomhusplanen), ca. 100 cm høye. Tuja i nabogrense mot vest leveres ca. 160 cm høye (det leveres ikke gjerde i grensen mot vest slik illustrasjonen viser). Det leveres også treplatting utenfor stuen/spisestuen.
Felles innkjørsel og gårdsplass leveres gruset.
Boligen har iht. vedtektene også gangrett dirkete til grøntområde som grenser til sameiets tomt mot syd.

Parkering

Egen garasje på ca. 16 kvm BRA integrert i boligens 1. etasje. Automatisk portåpner og trekkerør for tilkobling av el. bil lader.
Bredden i garasjen blir på ca. 280 cm.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger og pumpekum (for avløp og drensvann). Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger fra offentlig ledning til forgreningspunktet, deretter er hver seksjon selv ansvarlig for egne rør og pumpekumner til sin bygning.

Bebyggelse

Prosjektet er godkjent etter TEK17 og dens krav til byggeteknikk, isolasjon, innemiljø osv. Gardien AS vil stå for oppføring av boligene på vegne av selger. 

Boligene oppføres på støpt plate med armering, isolasjon og grunnmur i sprøytebetong, eller tilsvarende. 
Grunnmur leveres med utvendig ubehandlet betongoverflate. Grunnmursplast avsluttes over terreng med grunnmurslist. 
Over grunnmur føres husene opp i trekonstruksjoner med betong/siporex dekke i etasjeskille mellom kjeller og 1.etasje. Trebjelkelag i øvrige etasjeskiller. 
Yttervegger med utvendig trepanel leveres grunnet og med ett strøk på byggeplass. Isolasjon iht. gjeldende krav.
Saltak i skråkonstruksjon som er tekket med sort takstein. Sorte takrenner og nedløpsrør.

Vinduer i 3-lags i farge Sort RAL 9005. Utenpåliggende sprosser i aluminium. Hus 1 (D) får faste vinduer i 1. og 2. etasje mot nord (mot eksisterende hus).

Hovedinngangsdører leveres i sort utførelse med glass. Kjellerdør og boddør i sort tett utførelse.

Innvendige dører i boligen leveres sortmalt, modell Scanflex Trend 4 (eller tilsvarende). Fabrikkmalt sort karm og vridere i børstet stål.

Innvendig hvitmalt trapp med trinn i beiset utførelse. Runde hvite spiler og åpne trinn. (Leverandør ikke bestemt).

Rekkverk på balkonger og utvendig kjellertrapp leveres i behandlet stål eller aluminium, sort utførelse. Utvendig kjellertrapp leveres i betong med håndleder i tre.
Inngangsparti, platting på bakkeplan og gulv på balkong leveres i impregnert trevirke.
Utebod leveres med betong eller impregnert tregulv.

Garasjen leveres med betonggulv, samt sparklet og malt vegger/himling. Port med portåpner og 2 fjernkontroller. Lyspunkt i taket.
Det leveres trekkerør fra sikringsskapet til evt. el. bil lader.

Se forøvrig leveransebeskrivelse datert 12.11.2019, som følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Ferdigattest

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider. 

Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen  som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Standard

Munkelia 3 D-E er to nye prosjekterte eneboliger under oppføring med en trafikkskjermet og solrik beliggenhet nær Sæter. Boligen er prosjektert i samsvar med TEK17 og dens krav til byggeteknikk, isolasjon, innemiljø osv. 

Boligene er tegnet av den kjente arkitekten Lorentz Gedde-Dahl og har et klassisk utrykk. 

Husene har en god og gjennomtenkt planløsning som åpner for flere bruksmuligheter, og appellerer til familier med behov for fleksible løsninger der ulike generasjoner kan få spillerom. 

Det leveres et gjennomtenkt interiørkonsept som det er lett å sette sitt eget preg på.
Gulvene leveres med 1-stavs parkett, type Pergo Moderne Eik (eller tilsvarende). 
Det leveres gulvfliser i entré, toalett, vaskerom og alle bad. Fliser kan velges innenfor en prisramme på kr 450,- pr kvm. inkl. mva. fra Flisekompaniet AS. 
Vegger og himlinger i alle etasjer leveres med 13 mm. gips plater, strimlet/sparklet og grunnet 2 strøk. Det kan velges mellom 3 forskjellige farger innen standardleveranse.
Vegger på hovedbadet flislegges. Fliser kan velges innenfor en prisramme på kr 450,- pr kvm. inkl. mva. fra Flisekompaniet AS.  
Vegger på øvrige bad, toalett og vaskerom sparkles og males. Alle dusjnisjer flislegges. Fliser kan velges innenfor en prisramme på kr 450,- pr kvm. inkl. mva. fra Flisekompaniet AS.

Det leveres kjøkken, bad- og garderobeinnredning til samlet verdi av veiledende pris kr. 200.000,- inklusive mva., frakt og montering. Kjøper står fritt til å velge leverandør, modell og utforming. Det avsatte beløpet inkluderer servanter på 2 bad i 2.etasje og 1 bad i kjeller. Tilkobling av vaskene er inkludert i rørleggerleveransen. Tillegg regnes for veiledende pris over kr. 200.000,-.

Hovedinngangsdør leveres i sort utførelse med glass. Kjellerdør og boddør leveres i stort tett utførelse.
Innerdører leveres sortmalt, modell Scanflex Trend 4 (eller tilsvarende). Fabrikkmalt stort karm og vridere i børstet stål. 

Integrert i 1. etasje ligger garasje på ca. 16 kvm. BRA med automatisk portåpner.
Praktisk utebod ved inngangspartiet. 

1. etasje:

I 1.etasje inneholder boligen entré, toalett og stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning.

Entré og toalett leveres med gulvfliser med varmekabler. 
Toalettet ligger i praktisk tilknytning til entréen og leveres med vegghengt wc (type Villeroy&Boch Subway 2.0 innbyggingstoalett) og vegghengt vask (type Villeroy&Boch Nautic 5560). Damixa Willow ettgreps armatur. Det leveres lekkasjesensor på toalettet.

Kombinert stue og kjøkken med åpen kjøkkenløsning og utgang til vestvendt terrasseplatting og hage.  Kjøkkeninnredning iht. avsatt beløp som nevnt over. Kjøkkenkran leveres med type Damixa Osier med uttrekkbar tut. Det leveres lekkasjesensor på kjøkkenet.
Det leveres peis i rommet med glass på 3 sider.

2. etasje:

2. etasje inneholder stue, gang, bad, 3 soverom og 2 bad.

3 gode soverom, hvorav hovedsoverommet med eget tilliggende bad og utgang til vestvendt balkong.

Badet i tilknytning til hovedsoverommet leveres med 2 stk. dusjvegger og Damixa Akita dusjsett inkl. Thermixa Zero dusjbatteri. Villeroy&Boch Subway 2.0 innbygningstoalett. Baderomsinnredning iht. avsatt beløp som nevnt over.

Hovedbadet leveres med badekar type Celeste Marsala med Damixa Merkur badekararmatur med dusjsett. Det leveres 2 stk. dusjvegger. Villeroy&Boch Subway 2.0 innbygningstoalett. Baderomsinnredning iht. avsatt beløp som nevnt over.

Loft:

Innredet loftsbod med utgang til vestvendt balkong.

Kjeller:

Kjelleretasjen inneholder trappegang/garderobe, vaskerom, teknisk rom, stor bod og bad.

Vaskerom med utslagsvask og kran type Damixa Osier med uttrekkbar tut. 300 liters varmtvannsbereder plasseres i vaskerommet. 

Stor innredet bod med egen inngang via utvendig kjellertrapp.

Badet leveres med Damixa Willow ettgreps armatur og Damixa Akita dusjsett inkl. Thermixa Zero dusjbatteri. Villeroy&Boch Subway 2.0 innbygningstoalett. Baderomsinnredning iht. avsatt beløp som nevnt over.

Diverse:

Det leveres balansert varmegjenvinnende ventilasjonsanlegg med gjenvinningseffekt av varmeforbruket.
Det leveres også luft til luft varmepumpe.

Sentralstøvsuger med ett uttak pr. etasje. Slangesett er inkludert. Hovveddel plasseres i teknisk rom.

Downlights LED firkantet hvit matt levers i følgende rom: 6 stk. i kjøkken, 4 stk. i entré, 4 stk. i hovedbadet i 2. etasje og 4 stk. i badet i tilknytning til hovedsoverommet.

Det elektriske anlegget blir utført av autorisert installatør og leveres i henhold til NEK400:2010 (130 punkter inkl. utelamper (2 stk.), ringeanlegg, røykvarslere og spotter). Anlegget leveres som skjult anlegg (evt. noe åpent mot brannvegg).  Alle stikkontakter leveres med jording og barnesikring.  Anlegget leveres dimensjonert for elektrisk oppvarming i alle rom. Sikringsskap med overbelastningsvern, automatsikringer og jordfeilvarslings-enhet/bryter. Brannsentral og 5 røykdetektorer. Det legges trekkerør til garasje for el. bil lader.
Utvendig el-skap i tilknytning til boligen.

Det leveres 1 stk. 50 mm. trekkerør til samme stolpe/tilknytningspunkt som for elektrisitet anvist av nettleier. Kjøper er ansvarlig for å bestille telefonkabel og/eller Tv-kabel fra leverandør av slike tjenester. Levering av slik tilknytning er ofte forbundet med å tegne et abonnement.

Se forøvrig leveransebeskrivelse datert 12.11.2019, som følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Oppvarming

Som nybygg blir det levert teknisk standard iht. TEK17, og derav følger bl.a. balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Det leveres varmepumpe (luft til luft, modell Mitsubishi Kaiteki 6600 eller tilsvarende) som plasserer i trapperom i kjeller.

Tresidig vedpeis monteres i stuen/spisestuen i 1. etasje. Leverandør er Peisselskabet eller tilsvarende. (Peis på illustrasjonsbilde gir ikke riktig gjengivelse av peisen som leveres).

Boligene blir elektrisk oppvarmet med gulvvarme i følgende rom:
Kjeller: Varmefolie i trappegang/garderoberom og stor bod, samt varmekabler i vaskerom og bad.
1. etasje: Varmekabler i entré og på wc.
2. etasje: Varmekabler på begge bad.

Ellers leveres det 10 stk. panelovner.

Energimerke Energimerket C5

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. 

Dagboknr. 12561, tinglyst 01.12.1948:
Eier av gnr. 183, bnr 259 gir eier av gnr. 183, bnr. 246 rett til å føre vann -og kloakkledning over tomten, samt rett til adkomst for reparasjoner og vedlikehold. Dersom dette medfører endringer/skade på tomten, skal det settes tilbake i den stand det var før arbeidets påbegynnelse. 
Dagboknr. 671, tinglyst 20.01.1949:
Utgått festekontrakt. 
Dagboknr. 9063, tinglyst 09.08.1949:
Munkelia godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde på 4 meter. Dersom kommunen krever det, skal eier kostnadsfritt avstå nødvendig grunn og opparbeide veien langs tomta inntil 8 meter bredde inkludert fortau. Gjerde skal settes opp etter områdets bestemmelser. 
Dagboknr. 10298, tinglyst 10.09.1949:
Eier av gnr. 183, bnr. 259 har tillatelse til å legge vann -og kloakkledning fra eiendommen til kommunens hovedledning. Forandringer ved ledningsnett og stoppekran forårsaket ved opparbeidelse, senking eller utvidelse av veier bekostes av eieren. Eier er også ansvarlig for skader og ulemper som kan oppstå som følge av at vann -og kloakkledninger blir inneklemt eller innstøpt. Vann skal benyttes til husholdningsbruk. Eier er ansvarlig for private stikkledninger. 
Dagboknr. 15221, tinglyst 20.11.1961:
Gjelder tidligere oppført garasje. Servitutten er ikke relevant. 
Dagboknr. 1053196, tinglyst 10.09.2019:
Munkelia godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Oslo kommune har gitt midlertidig dispensasjon om å opparbeide offentlig vei. Dersom kommunen trekker tilbake dispensasjonen, har eier av eiendommen plikt til å vederlagsfritt avstå nødvendig grunn samt opparbeide veien til regulert veibredde inntil 10 meter fram til og langs den siden av tomten hvor den har sin atkomst, inkludert fyllinger og skjæringer. Ved en eventuell utvidelse skal effektiv veibredde være 6 meter. Dersom ikke eier utfører arbeidet som pålagt, har kommunen rett til å opparbeide eller la andre opparbeide veien.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan S-4054 datert 11.02.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Det er på eiendommen gitt rammetillatelse datert 23.08.2019 for oppføring av to nye eneboliger og påbygging/ombygging av eksisterende enebolig. Det er gitt igangsettingstillatelse for tiltaket datert 23.09.2019.

På nabotomten mot øst er det gitt tillatelse til rivning av tilbygg på tomannsbolig, samt oppføring av 1 ny enebolig (byggearbeidene er igangsatt).
Friområde mot syd (som grenser til sameiets tomt) er regulert til hhv. friområde og offentlig formål (barnehage). 

Follobanen er regulert til å gå i fjellgrunnen under området i henhold til reguleringsplan S-4735 datert 28.08.2013.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Eiendommen antas å være klar for overtagelse i løpet av juni-august 2020. Selger skal samtidig med varsel om oppstart (bygging er igangsatt) også varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 10 ukers skriftlig varsel.

Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, se eget punkt om ferdigattest.

Forbehold fra utbygger

Det tas følgende forbehold:

Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet, herunder som følge av pålegg fra myndighetene eller tiltak for tilfredsstille aktuelle forskriftskrav. Generelt står utbygger fritt til å velge løsninger i den grad det ikke forringer standarden på prosjektet.

Selger har rett til, uten at kjøper kan kreve endring i pris, å foreta mindre endringer i oppgitte spesifikasjoner, produkter og beskrivelser som anses hensiktsmessige og/eller nødvendige, og som ikke foringer prosjektets eller boligenes kvalitet og funksjon i vesentlig grad.

Selger forbeholder seg også retten til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, fellesarealer og materialvalg i og på bygningene. Selger forbeholder seg også retten til å bestemme endelig fargevalg på hele prosjektet, utvendig som innvendig. 
Det tas forbehold om plassering av styringsskap til pumpekum, pumpekum og el. skap.

Det presiseres særskilt at salgsprospektet ikke er bindende for boligenes detaljutforming og farger. Opplysninger gitt i salgsprospekt kan fravikes dersom selgeren anser det nødvendig eller ønskelig, men endringene skal ikke ha innvirkning på forutsatt standard. 3-D tegninger og illustrasjoner i prospektet og tegningsmaterialet er av illustrativ karakter, for eksempel møblering, fargevalg, dør- og vindusform, detaljer på fellesarealer, fasadedetaljer, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, etc. Utstyr/standard som leveres fremgår av leveransebeskrivelsen.

Utomhusplanen er kun ment som en illustrasjon av standard og funksjoner. Det ferdige produkt vil kunne avvike fra illustrasjonen uten at dette gir kjøper rett til å kreve prisavslag. 
Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal. 
Ved evt. avvik mellom de fysiske grensene i sameiet og de vedtektsfestede tomtegrensene i vedtektene, er det de stedlige forholdene som gjelder. 

Boligenes arealer er angitt så nøyaktig som mulig. Selger tar imidlertid forbehold om mindre avvik/endringer blant annet som følge av at prosjektet pr. i dag ikke er detaljprosjektert. Eventuelle mindre avvik gir ikke kjøper rett til å kreve prisavslag. Selger skal informere kjøper dersom det oppstår vesentlige avvik.

Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette. 

Det kan forekomme målestokkavvik ved trykking av salgsmaterialet, og prospektet må derfor ikke brukes for nøyaktig måltaking.
I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.

Dersom det er motstrid mellom leveransebeskrivelsen og tegninger skal leveransebeskrivelsen gå foran.

Det gis ikke garanti mot kvistgulning på fabrikkmalte produkter.

Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.

Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.

Kjøper gjøres oppmerksom på at selger vil forholde seg til kjøper som kontraktspart og kun overskjøter direkte til denne. Det er således ikke anledning til å videreselge kjøpekontrakten før overtakelse.

Tilvalg -og endringsbestillinger

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.

Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.

Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger. 

Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.

Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbetillinger for 15 % av kjøpesummen.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Oppdragets KR-kode

KR44.19249

Økonomiske forhold

Stipulering av felleskostnader

Da boligen ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader.

Når sameiet er etablert, blir det opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv
betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen (kommunale avgifter, kabel-tv osv.). Hver seksjon betaler egen bygningsforsikring. Hvor store evt. felleskostnader blir, avhenger av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer.

Iht. Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for eneboliger ca. 22.000 kWh pr. år.
Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.

Kommunale avgifter utgjør normalt ca. kr. 10-12.000,- pr. år. pr. seksjon for tilsvarende boliger.

Et normalt nivå på forsikring er ca. kr. 10.000,- pr. år pr. seksjon, men vil avhenge av hva forsikringen skal dekke, egne fordelsavtaler etc.

Oslo kommune har innført eiendomsskatt fra og med 2016. Skattesatsen for 2017 er fastsatt til 3 ‰ og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst hva eiendomsskatten evt. vil utgjøre, men basert på eiendommens antatte ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt. Ta kontakt med Eiendomsskattekontoret eller megler for nærmere informasjon om beregning av avgiftsgrunnlag og eiendomsskatten.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.

Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.

Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.

Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2018 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2018 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

1)	Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 4.000.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 100.000,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2)	Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
3)	Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 697,- pr. stk.

4)	Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger:
Hus D: 14.051.222,-
Hus E: 14.601.222,-
minusVis mindre

Boliger

P-romEtgRomPris
220 m²14 500 000 kr
220 m²13 950 000 kr

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Avhendingsloven

Boligen selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligen selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligen er ferdigstilte selges boligen etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.

For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen. I tillegg plikter selger å stille
bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting. 

Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve
prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. 

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Meglers vederlag

Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
Vederlag: 1,1%
Tilrettelegging: 6.250,-
Oppgjørshonorar kr 4.600,- 
Markedspakke kr. 16.250,-
Oppslag eiendomsregister kr 1.250,-

Salgsdokumentasjon

Eiendommen(e) selges ved ordinær budgivning og evt. budrunde. Selger forbeholder seg retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse. 

Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post. 

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.

Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis. Komplett salgsinformasjon utgjør salgsoppgave del 1 og del 2.

Det gjøre spesielt oppmerksom på at det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjoneloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.

Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

Lovverk

Boligen selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligen selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligen er ferdigstilte selges boligen etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.

For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen. I tillegg plikter selger å stille
bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting. 

Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve
prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. 

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Vedtekter

Det er utarbeidet forslag til vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedtektene fastsettes av sameiet på sameiermøtet. Det anbefales å delta på sameiemøtene.
minusVis mindre
Henrik Hisdal
Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF

Henrik Hisdal

Telefon
Mobil 90151385

Lurer du på noe

Henrik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.