Komplett salgsoppgave

Rauerskauveien 418

4 680 000 kr
139 m²
3 soverom
Velkommen til Rauerskauveien 418 idyllisk og landlig beliggende med romslig tomt og svært gode solforhold. Flott garasje på 45 kvm fra 2017
Velkommen til Rauerskauveien 418 idyllisk og landlig beliggende med romslig tomt og svært gode solforhold. Flott garasje på 45 kvm fra 2017
Tom Edvardsen
Presenteres av
Tom Edvardsen
Nittedal
Trivelig og svært solrik eiendom med landlig beliggenhet, meget romslig flat tomt og stor garasje

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  4 680 000 kr
 • Omkostninger
  118 342 kr
 • Totalpris
  4 798 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1984
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  139 m²
 • Bruksareal
  139 m²
 • Tomteareal
  1 857 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul E

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Rauerskauveien 418!
Herlig landlig beliggenhet men likevel kort vei til Nittedal sentrum med butikker, servicetilbud og offenlig kommunikasjon. Boligen har en god planløsning med store og luftige rom. Her finner vi tre soverom, lys og åpen stue med utgang til svært solrik terrasse på 27 kvm, samt romslig kjøkken med god skap- og benkeplass. Adkomst ned til hagen fra terrassen, der tomten er på hele 1857 kvm. Stor fin gårdsplass med god plass til parkering og dobbelgarasje fra 2017 på 45 kvm med bred garasjeport. Splitter nytt vaskerom fra 2021 med garanti i sokkeletasjen. Innlagt fiber for bredbånd i boligen. Privat vann sammen med nabo. Eiendommen har etablert eget minirenseanlegg med vedlikeholdsavtale.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rauerskauveien 418, 1482 NITTEDAL
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 21, bruksnummer 13, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 139 kvm.
Totalt primærrom: 139 kvm.
Bruksareal
1. etasje - 51 kvm.
2. etasje - 88 kvm.
Primærrom
1. etasje - 51 kvm: Trapperom, vaskerom, wc og to soverom.
2. etasje - 88 kvm: Vindfang, trapperom, stue, kjøkken, bad og et soverom.
I tillegg er det adkomst til loft via utvendig luke i gavlvegg, samt sportsbod og vedbod under terrassen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.05.2022 utført av Akershus Takst AS v/Tommy Strøm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med yttervegger i bindingsverk, plateslått på innvendig side samt utvendig stående panel. Såleblokk under pusset grunnmur. To vegger er etterisolert og med ny utvendig panel fra 2021. Etasjeskiller i trebjelkelag. Saltak tekket med takstein. Vinduer i 3-lags isolerglass fra byggeår. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
TILSTANDSGRAD 3
- Vinduer: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader.
- Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
TILSTANDSGRAD 2
- Terrasse.
- Elektrisk anlegg.
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
- Etasjeskiller: Måleavvik på over 15 mm gjennom hele rommet.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under ildstedet.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Innvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
- Utvendige avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de ulike punktene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
SAMMENDRAG SELGERS EGENERKLÆRING
- Etablering av nytt bad/vaskerom i kjelleretasje (alt ble bygd opp fra grunnen etter alle forskrifter) som var tidligere bod/teknisk rom. Arbeid utført sommer 2021 av Dyktighandverker AS. Dokumentasjon foreligger, og søknad om bruksendring er sendt til kommunen. Denne er nå godkjent og det foreligger ferdigattest på dette arbeidet.
- Det foreligger vedlikeholdsavtale med Klaro AS på renseanlegget.
- På soverommet i 1. etasje har platene på veggen sprukket. Eier merket det ved overtakelse av bolig.
- Vinteren 2020 hadde eier mus i boligen, og fant ut at den hadde kommet seg under panelet på venstre side av boligen. Det er nå blitt lagt ny panel, etterisolert, ny vindsperre og satt på musebånd.
- Det er satt inn nye kurser i forbindelse med bad/vaskerom av Dyktighandverker AS. Det har også blitt montert ny luft-til-luft varmepumpe av en installatør fra Daikin.
- Det er lagt tilrettelegging for elbillader i garasjen.
- Det er utført radonmåling som ble målt under måleverdi.
- Det er felles brønn med naboen. Trykktanken står plassert i naboens kjeller med utvendig ankomst. Dette er ikke tinglyst. Det har dog aldri bydd på noen problemer.

Moderniseringer og påkostninger

Moderniseringer/påkostninger ifølge selger:
- Bytte av fasade.
- Omgjort bod til vaskerom med dusj.
- Malt bad og soverom (underetasje).
- Installert vifte/ventilasjon på bad.
- Nye luftingshull/ventilasjon i stue/kjøkken.

Standard

Velkommen til Rauerskauveien 418 en svært koselig eiendom som ligger nydelig til etablert kulturlandskap med supre solforhold og fint utsyn fra eiendommen. Boligen er oppført over 2 plan med inngang i sokkeletg.
Sokkeletasje
Entre: vinylbelegg på gulv, malt puss på vegger og malt trepanel i himling. Sikringsskap i rommet. Varmekabler i gulvet for lun varme på kalde dager.
Gang med vinylbelegg på gulv, malte vegger og malte takbord i MDF. Varmekabler i gulvet for lun varme på kalde dager. Gangen er romslig med god plass til garderobeløsninger.
Soverom: laminatbelegg på gulv, malt dels tapet på vegger, malt takess i himling. Varmekabler i gulvet. Det er også montert panelovn på vegg i rommet.
Wc rom: Vinylbelegg på gulv, malte fliser på vegger, hvite MDF takbord i himling. Wc i hvitt som er gulvmontert. Liten hvit servant med underskap.
Soverom: laminatgulv, malte vegger, mdf takbord i himling. Varmefolie lagt under laminetgulvet for lun varme.
Vaskerom: nesten nytt vaskerom med flislagt gulv og flislagte vegger, malt gips i himling. med stilige downlights. Innmontert pen matt sort IKEA innredning med benkeskap og overskap. Laminert benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Fin plass til å legge sammen støy mm. Led lys montert under overskap for fint lys ned på benkeflaten. Dusjhjørne med flotte innfellbare dusjvegger i herdet glass. Varmtvannsbereder på 200 liter montert i rommet. El-vifte montert på vegg for utlufting av fuktig luft. Vannskap montert i rommet. Varmekabler i gulv for behagelig varme i gulvet. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplaten. Egen utgang ut på terreng. Rommet har også adkomst fra hovedsoverom. Vaskerommet er pusset opp i 2021 av Dyktighandverker AS som hadde totalentreprise på dette. Selger besitter dokumentasjon fra utførende firma.
Hovedetasje
Gang: lamiantbelegg på gulv, malte vegger og malt trepanel i himling.
Soverom/kontor: laminatbelegg på gulv, malte vegger og malt trepanel i himling. Panelovn montert i rommet, samt 2 stk doble garderobeskap.
Bad/wc med flislagt gulv, malte filser på vegger og malt trepanel i himling. Innmurt badekar i blå emalje med dusj på glidestang og armatur i frokrommet utførelse. Dusjforheng på stang. Wc i hvitt porselen som er gulvmontert. Moderne baderomsmøbel med hvit bred servant og underskuffer i hvit utførelse og brede håndtak i rustfritt stål. Sort ettgreps armartur til servant. Speil montert over servant med fint lys over. Varmekabler i gulvet. Elvifte montert på vegg for fukttransport ut av rommet. Badet ansees å ha behov for rehabilitering, se ellers takstmannes anmerkninger vedr. badet.
Stue med lamiantgulv, malte vegger og malt himling. Varmekabler i gulv i stuedel men ikke i kjøkken og spisestuedel. Stilig rund peisovn montert i rommet som gir lun varme på kalde dager. Det er også montert varmepunmpe fra Daikin i 2019 som gir god fyringsøkonomi og varme til huset. Åpen løsning mot kjøkken og spisestueplass. Fin plass til sofakrok i stue og utgang til terrasse på 27 kvm med fantastiske solforhold. Terrassen er romslig og er en herlig plass på varme dager med god plass til hele grillselskapet. Trapp ned på terreng. Terrassemarkise montert på gavel gir fin skygge på terrassen på solrike dager.
Kjøkkendel med laminatgulv, malte vegger og malt trepanel i himling. Kjøkkeninnredning fra 2014 i hvit profil med pen laminert benkeplate med kant i metall. På vegg mellom bankeskap og overskap er det avlange mosaikk fliser som gir et fint uttrykk. Kjøkkenet har innmontert stekeovn, microovn, integrert oppvaskmaskin og induksjon platetopp. Platetopp er montert i egen halvøy med stilig avtrekk i rustfritt stål og glass som er takmontert. Lys montert under overskap for fint lys ned på benkeflater. Benkeflaten på halvøy er trukket ut fra underskapene slik at det danner en liten spiseplass. Overskap på kjøkken er takhøye. Panelovn montert i under benk på vegg i kjøkken.
Bodutbygg på terrassen med døradkomst fra stue/kjøkken samt egen dør fra boden ut på terrassen.

Løsøre og tilbehør

Løsøre og tilbehør som medfølger boligen er gynge til barn, sandkasse, sklie til barn (innbygget i hagen), 3 plantekasser og 150 cm høy viltgjerde rundt hagen.

Oppvarming

Boligens oppvarming er via elektrisitet, vedfyring med stilig peisovn fra 2017, og varmepumpe fra Daikin montert i stue/kjøkken i 2019. Boligen har naturlig ventilasjon, samt elektrisk avtrekk fra våtrom og avtrekke fra kjøkken over platetopp, og elektrisk anlegg med automatsikringer.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 15.05.1984.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Gjenstående arbeider må utføres snarest og ferdigbesitigelse avholdt innen 01.09.1984.
Arbeidene det er snakk om er opplistet i midlertidig brukstillatelse og omfatter følgende:
1. Veiavkjøring og biloppstillingsplasser må fullføres iht. veimesterens godkjennelse.
2. Detaljer utvendig som takstein, vindskier og beslag må fullføres.
3. Avtrekk fra våtrom og kjøkken må fullføres forskriftsmessig.
4. Overgang mellom vegg og gulv i bad må utføres vanntett.
5. Pipe og ildsted må kontrolleres for pipeattest.
6. Eventuelle mangler påvist av rørleggerkontrollen må utbedres.
Det er uklart om dette er utført. Men det synes at noen av punktene er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom på at sportsbod i sokkeletasjen er gjort om til vaskerom etter at midlertidig brukstillatelse er gitt. Det foreligger godkjent søknad på bruksendring på denne endringen og det foreligger ferdigattest for dette arbeidet.
Det er også oppført terrasse med påstående bod samt takoverbygg utenfor inngangsparti. Det foreligger ingen dokumentasjon på søknader eller godkjenninger av disse arbeidene.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Fra tidligere eier har selger fått opplyst følgende:
Det er montert ny pipehatt i forbindelse med ny kjøkkenvifte i 2015.
Ny terrassemarkise i 2017.
Te tak har montert pipehatt.
Det er tidligere eiere av eiendommen som har oppført terrassen på eiendommen ca. 2014.
Varmekabler på 1 soverom nede fungerer ikke. (Nb! her har dagens eier fått etablert varmefolie under laminatgulv)
Tidligere eier har gjennomført full el-kontroll ved TRG Elektro v/Frank Taug.
Kaldtloft er etterisolert i 2018.
Dagens eiere har etterisolert nord og østsiden av bindingsverksvegger og påsatt ny kledning i 2021.
Bygget nytt inngangsparti i 2020.
Terrasse har lagringsrom under med adkomst utenfra.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i LNF-område ved Gamleveien i Nittedal kommune. Området ligger naturskjønt til med skogen rett over veien. Det er flere bondegårder i nærheten. Man får følelsen av å være på landet, men samtidig er det kort vei til butikker og offentlig kommunikasjon. Det er utsikt over nærområdet og meget gode solforhold. Boligen ligger nær marka med eldorado av muligheter for store og små.
Vinterstid er løypetrassene i umiddelbar nærhet med Nittedal på langs, i Romeriksåsen og i Nordmarka. Varingskollen Alpinsenter ligger noen minutters kjøretur fra boligen. Senteret har et utmerket familietilbud med varierte bakker for alle ferdighetsnivåer, samt to serveringssteder med varmestue. Sommerstid byr marka på milevis med godt merkede sykkel- og gangstier samt idylliske badevann, hvor det er en populær badeplass ved Høldippeldammen litt nord for Nittedal stasjon, samt ved Ørfiske. Det er heller ikke langt til Movatn, Kjulstjern og mange andre flotte vann.
Ved Nittedal stasjon er det dagligvarebutikk med post i butikk, og her ligger også Oker frisør. Joker Rotnes og Bunnpris Nittedal ligger i nærområdet. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Mosenteret, hvor det er forretninger, bank, apotek, vinmonopol og gode servicetilbud. I samme område ligger kommunens nye kulturhus. Også Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger godt innen rekkevidde med bil eller offentlig kommunikasjon.
Området har kollektivtilbud via buss og tog. En kort kjøretur unna ligger Nittedal stasjon som er tilknyttet Gjøvikbanen. Herfra bruker toget ca. 30 min til Oslo. Ved å benytte bil tar det ca. 11 min til Hagan, 14 min til Hakadal, 15 min til Skedsmokorset, 22 min til Strømmen, 31 min til Oslo sentrum og 35 min til Oslo Lufthavn.

Adkomst

Følg Rv 4 nordover i Nittedal kommune forbi kommunehuset og Mo-senteret, ta av fra Rv 4 til høyre ved Glømmi Sport og kjør over broen. Følg Gamleveien frem til avkjøring inn til høyre inn i Rauerskauveien som er første vei til høyre. Veien følges så i ca. 2,4 km frem til Rauerskauveien 418 som da ligger på høyre hånd. Se ellers google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Rotnes FUS kulturbarnehage (0-6 år) 3.3 km
Nygård barnehage (0-6 år) 4 km
Stubben barnehage (0-6 år) 4.2 km
Skoler
Rotnes skole (1-7 kl.) 4.2 km
Slattum skole (1-7 kl.) 5.3 km
Sørli skole (1-7 kl.) 5.6 km
Nittedal ungdomsskole (8-10 kl.) 3.2 km
Li skole (8-10 kl.) 5.7 km
Bjertnes videregående skole 3.6 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1857 kvm. Stor romslig tomt opparbeidet plen og hekk, diverse beplanting og belegningsstein ved inngangspartiet. Singlet/gruset innkjøring og gårdsplass. I forbindelse med etablering av minirenseanlegg ble tomten ytterligere oppfylt slik at eiendommen nå oppleves ganske flat. Her er det nok plass for både liten og stor til lek og morro.

Parkering

Stor dobbelgarasje på hele 43 kvm fra 2017. Garasjen er bygget på støpt plate med utvendig tømmermannspanel og saltak tekket med betongstein. Bred garasjeport antatt i aluminium med elektrisk portåpner. I garasjen er det eget sikringsskap og det er trukket inn trefas til garasjen, dette betyr at det er tilrettelagt for etablering av el-bil lader i garasjen. Ellers er det godt med parkeringsplasser på eiendommen som er kjekt ved besøk fra familie og venner. Utover dette er det gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen har minirenseanlegg etablert i 2015. Det er tegnet serviceavtale med Klaro for anlegget.
Eiendommen har privat, felles brønn med naboen som vannkilde. Brønnen er av eldre dato og har ukjent utførelse og opprinnelse. Brønnen er i forbindelse med salget ikke undersøkt og det er ikke tatt vannprøver selger bekjent. Det tas forbehold om vannkvalitet og brønnens tilstand. Selger opplyser at trykktanken står plassert i naboens kjeller med utvendig adkomst. Kontakt megler for ytterligere informasjon. Det foreligger ikke noen skriftlig avtale på drift og vedlikehold av anlegget og heller ikke noen tinglyst erklæring i forhold til dette. Brukere av anlegget ansees solidarisk ansvarlige for anlegget slik det fremstår i dag. Megler har ikke mottatt informasjon som hverken bekrefter eller avkrefter noe annet.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanens arealdel 2018-2030 med plan-ID 201801 datert 26.08.2019 avsatt til LNRF-område.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 6870,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for renovasjon, feiing/tilsyn og slamtømming.
Nåværende eier har oppgitt følgende strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 30.000,- pr. år. / 22.736 kWh. pr. år med en årlig nettleie på ca. kr. 6000-8000,-
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr. 6000,-.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og har avgift på kr. 599 pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Sector alarmselskap som koster ca. kr. 6500,- pr. år. Abonnementet kan medfølge.
Det er tegnet serviceavtale med Klaro AS i forhold til minirenseanlegget og det faktureres etter informasjon fra selger kr. 1.300,- pr år for dette.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr. 826.840,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f. eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr. 2.976.625,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 2.675,- pr. år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 4.798.342,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Njål Are Sørum og Petra Katarina Sjöberg

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pkt. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% provisjon av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr. 45.000,-
Tilrettelegging: kr. 12.500,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 19.400,-
Visninger: kr. 2.500,- pr. påbegynt time.
Oppslag eiendomsregister: kr .1.350,-
Salgsoppgaver: kr. 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0028/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal/Hadeland
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2228

Dato

Sist oppdatert: 28. august 2022 kl. 22:12

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.