Prosjekt

Pingvinveien 1B

13 900 000 kr
241 m²
Velkommen til Pingvinveien 1B!
Velkommen til Pingvinveien 1B!
Kart
Del
Lystad/Ranvik
Eksklusiv utsiktseiendom med spennende materialvalg - 4 soverom - 3 bad/wc - Dobbel garasje med direkte adkomst - Praktikantdel/hybel
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  13 900 000 kr
 • Omkostninger
  87 500 kr
 • Totalpris
  13 987 500 kr
 • Areal
  241 m²
 • Tomteareal
  750 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Etasje
Type
P-Rom
Pris
241 m²2.etg13,9 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

Den perfekte eneboligen for en aktiv barnefamilie kommer nå for salg i populære Pingvinveien 1B.
Huset er perfekt tilpasset en barnefamilie, og er innredet med 3 soverom i tillegg til separat praktikantdel/hybel med 1 soverom.
Boligen har 2 delikate fullverdige bad, i tillegg til et romslig vaskerom som løser mange utfordringer i hverdagen, i tillegg er boligen innredet med separat wc.
I tillegg kommer praktikantdelen/hybelen som har både stue/oppholdsrom, soverom og bad.
Hovedsoverom med separat garderoberom, i tillegg til romslig bad med mulighet for både badekar og dusjhjørne.
Eiendommen har en solrik beliggenhet, og her kan en trygt slippe ungene ut for lek og moro i et område med flere flotte lekeplasser. Dette er en sjelden mulighet til å skaffe seg en ny enebolig, med en fin og barnevennlig beliggenhet.
Det er gode parkeringsmuligheter på asfaltert gårdsplass, samt dobbel garasje.
Fra boligen er det kun 10 minutters spasertur til sjøen.
Eiet tomt på 750 kvm. Tomten blir levert med asfaltert gårdsplass, og det blir lagt ferdigplen i hage.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Pingvinveien 1B, 3209 SANDEFJORD
Kommunenummer 3907, gårdsnummer 128, bruksnummer 595, ideell andel 1/1

Konstruksjon

Bolig med plate på mark, 1.etg i isoblokk eller lignende, 2.etg i bindingsverk av tre.

Yttertak

Kompakttak med membrantekke. Gjennomføring for pipe, takhatt for soil og radon.

Ventilasjon

Balansert ventilasjonsanlegg med EC-teknologi og høyeffektiv roterende varmeveksler. Leveres med trykkvakt mot kjøkkenventilator.

Garderobe-fasilteter

Garderobeskap og innredning i omkledningsrom leveres som tilvalg.

Boder

Det er gode lagringsmuligheter i garasje og i sportsboden.

Oppvarming

Se vedlagte romskjema vedrørende oversikt over gulvvarme.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider.  
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeid. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
13.03.2023 Dokumentnr: 5451 - Bestemmelse om bebyggelse, avstand, vann og kloakk.

Diverse

Frem til overtagelse er eiendommen forsikret av utbygger.
En kjøper som har fått akseptert bud og/eller inngått kontrakt kan ikke videreselge kontrakten uten samtykke fra selger. Ved aksept på videresalg av kontraktsposisjon påløper et transportgebyr til utbygger på kr 100 000,-.
Det gjøres videre oppmerksom på at det kun er fysiske personer som kan inngå kjøpsavtale i prosjektet, med mindre man har skriftlig samtykke fra selger. Det gjøres spesielt oppmerksom på at man etter regler fra 01.07.2011 defineres som entreprenør i det man kjøper på spekulasjon for videresalg før ferdigstillelse/overtagelse/overskjøting. Dette medfører at man ovenfor kjøper får fullt entreprenøransvar etter Bustadsoppføringslova med alt det innebærer, herunder ny garantistillelse til forbruker som kjøper. Selger forbeholder seg retten til å disponere over utomhusarealene frem til overlevering.
Det tas forbehold om skrive- og trykkfeil i det utleverte materiell. Det gjøres oppmerksom på at det i leveransen kan forekomme avvik fra ovennevnte standardbeskrivelse. Sprekkdannelser som følge av naturlig krymping av materialer kan forekomme og er ikke å anse som mangler ved bygget. Det tas forbehold om mindre arealavvik, og kjøper kan ikke kreve prisavslag for dette.
Det kan forekomme målestokkavvik ved trykking av salgsmaterialet, og prospektet må derfor ikke brukes for nøyaktig måltaking.
Med dagens krav til tetthet i boliger i kombinasjon med miljøvennlige malinger, vil det kunne oppstå “heksesot“ i nye boliger. God ventilering og forsiktig bruk av levende lys eller gasspeis er derfor viktig spesielt det første året. “Heksesot“ er ikke å anse som en reklamasjon.
Det gjøres oppmerksom på at en mindre aksjonær av Kollen Bolig AS er i familie med en ansatt ved Krogsveen, men dette er ikke i strid med egenhandelsreglene i lov om eiendomsmegling.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, p.t, men det vil bli utarbeidet i byggetiden.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Velkommen til Lystad!
Boligen ligger i et meget populært og attraktiv boligområde, ca. 2.5 km syd for Sandefjord sentrum.
Her bor man nesten på landet, men med alle byens fasiliteter kun en spasertur unna. Stille, fredelig og særdeles barnevennlig område i liten blindvei, så her kan barna trygt leke! For barnefamilier er det verdt å nevne den korte avstanden til Ranvik Ungdomsskole med idrettsanlegg, Store Bergan barneskole og flere populære barnehager som bl.a. Sole.
Ukens innkjøp kan gjøres i dagligvareforretningene på Thorøya med lange åpningstider, eller Meny Åsane med en imponerende ferskvaredisk. Flotte turområder finnes det i nærmiljøet som f.eks. Hjertnesskogen og Marum som innbyr til tur i naturskjønne omgivelser.
I Marum ligger også Sandefjords flotte golfbane. Praktfulle Granholmen badestrand med et yrende folkeliv om sommeren ligger i kort sykkelavstand fra eiendommen. Her er det også kiosk og servering i høysesongen. Perfekt sted for å nyte late sommerdager.
Området oppleves som stille og fredelig med et trivelig nabolag som er med å gi et unikt bomiljø, og det er sjelden boliger omsettes i området.

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Eiertomt på 750 kvm. som blir pent opparbeidet med asfaltert gårdsplass, samt ferdigplen i hage. Flere fantastiske uteplasser hvor man kan nyte solen og en flott utsikt over omkringliggende område.

Garasje/parkering

Gode parkeringsmuligheter på asfaltert gårdsplass, samt dobbel garasje med adkomst inn i boligen. Det er gode lagringsmuligheter i garasje og i sportsboden.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Økonomi

Kommunale utgifter

Størrelsen på løpende kostnader er meget variabelt i forhold til beboerens ønske. Løpende kostnader skal bl.a. dekke kommunale avgifter, strøm, bygningsforsikring og tv/internett etc.
Sandefjord bredbånd leverer fiberlinje til området. Det er opp til hver enkelt bolig å velge eget innhold og betale for det.
Kjøper må derfor påregne kostnader til:
- I følge Fjordkraft er gjennomsnittlig strømforbruk for eneboliger ca. 20.000 kWh pr. år.
- Kommunale avgifter ligger historisk i størrelse omfang +/- kr 12.000,- pr. husstand (stipulert).
- Et normalt nivå på forsikring er ca. kr. 10.000,- pr. år pr. boenhet, men vil avhenge av hva forsikringen skal dekke, egne fordelsavtaler etc.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

1)    Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 3.275.000,-pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 81.875,-. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2)    Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3)    Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter, kr 585,- pr. stk.
4)    Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger fremkommer av prislisten. 

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen betales i følgende terminer:
1) 10 % av kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto så snart garanti jf. Bustadoppføringsloven § 12 er stilt og når kontrakt er signert. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet. Betales etter oppfordring fra megler.
2) Resterende del av kjøpesummen samt omkostninger og evt. tilvalg-/endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kontraktssummen eller tilvalgs-/endringsbestillinger før selger har stilt sikkerhet, jf. Bustadoppføringsloven § 12.
Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringsloven § 47.
Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Annen viktig informasjon

Eier

Kollen Bolig AS

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Eiendommen antas å være klar for overtagelse innen utgangen av 3 kvartal 2024. Selger skal samtidig med varsel om oppstart også varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 4 ukers skriftlig varsel.
Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.

Forbehold fra utbygger

Det tas følgende forbehold vedr. igangsettelse av byggearbeidene :
Dersom det inntreffer forhold, eller det er grunn til å anta at slike forhold vil inntreffe, som medfører at selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene, kan selger kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostand. Eksempler på slike forhold er prisfall i boligmarkedet, reduserte muligheter til å få bolig- eller byggelån eller uforutsette offentlige krav, at offentlige tillatelser, herunder rammetillatelse/igangsettelsestillatelse, ikke gis. Nevnte forhold er ikke uttømmende opplistet, men er eksempler på forhold som kan medføre at byggearbeidene ikke iverksettes.
Siste frist for selger å kansellere kjøpekontrakten er ved byggestart. Selger skal da senest gi kjøper skriftlig begrunnelse for kanselleringen eller skriftlig beskjed om oppstart av byggearbeidene. Dersom kanselleringsretten benyttes får kjøper tilbakebetalt innbetalt kjøpesum inkludert eventuelle opptjente renter på meglers klientkonto. For øvrig kan kjøper ikke fremme krav mot selger som følge av kanselleringen.
Øvrige forbehold:
Selger forbeholder seg retten til å endre prisene for usolgte enheter uten forutgående varsel. Prislisten kan derfor bli erstattet av en senere utgave.
Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.
Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påføring/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette.
I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.
Malerarbeid utføres etter NS3420-T:2019. Klasse er oppført på romskjema eller i prosjekt- og leveransebeskrivelse.
Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Eiendommen selges til fastpris og etter første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.
Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis.
Etter at bindende avtale om kjøp er inngått, er salgsprisene faste og kan ikke justeres for prisstigning.
Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

Tilvang og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsestidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbestillinger for 15 % av kjøpesummen.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Lovanvendelse

Bolige selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Bolige selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligen er ferdigstilt selges boligen etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende : 
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.  
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Kjøper har rett til å avbestille leveransen før overtakelse har funnet sted, jf. buofl. §§ 52-54.
Det gjøres oppmerksom på at selger kan kreve erstatning for sitt økonomiske tap i henhold til bustadoppføringslova kapittel VI. Dette gjelder uavhengig av om byggestart er besluttet eller ikke.
Kjøper har rett til å avbestille leveransen før overtakelse har funnet sted, jf. buofl. §§ 52-54. Avbestilling før bygging er besluttet igangsatt vil medføre et avbestillingsgebyr på kr 500.000,-. Ved avbestilling etter at bygging er besluttet igangsatt, vil selger ha krav på full erstatning for sitt økonomiske tap i henhold til bustadoppføringslova kapittel VI.
Dersom det foreligger en mangel i henhold til loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. 
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Opplysninger om oppdraget

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.235

Dato

Sist oppdatert: 09. januar 2024 kl. 09:17
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.