Komplett salgsoppgave

Salerudveien 11

9 950 000 kr
262 m²
6 soverom
Velkommen til en meget flott enebolig beliggende på attraktive Korsfjellet - Salerudveien 11
Velkommen til en meget flott enebolig beliggende på attraktive Korsfjellet - Salerudveien 11
Kart
Del
Kari Killi
Presenteres av
Kari Killi
Oppgradert og påkostet enebolig med en attraktiv beliggenhet | Tilbygget og renovert | Eiet tomt 1,1 mål | Dobbelgarasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  9 950 000 kr
 • Omkostninger
  271 170 kr
 • Totalpris
  10 221 170 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1970
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  262 m²
 • Bruksareal
  275 m²
 • Tomteareal
  1 105,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en meget flott enebolig beliggende på attraktive Korsfjellet med kort vei til skoler, barnehager, kollektivtransport, marka og daglige servicetilbud. Kort fortalt:
 • Solrik pent opparbeidet tomt på 1,1 mål
 • Påbygget og vesentilig oppgradert i 2012
 • Tak, vegger og vinduer TG1
 • Velutstyrt HTH kjøkken med øy. Integrerte hvitevarer fra Miele
 • Stuen har en meget god takhøyde og rikelig av lysinnslipp
 • Totalt seks soverom samt kontor
 • Nyinnsatt glasspeis og varmepumpe
 • Hovedsoverom med tilknytning til privat bad med dusjnisje og badekar
 • Boligen har totalt tre baderom samt separat vaskerom
 • Frodig gressplen, grønnsakshage og terrasse i betong på hele 70 kvm
 • Dobbelgarasje og oppstillingsplasser
 • TG 2 og TG 3 er gitt på rom under terrasse
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Salerudveien 11, 2020 SKEDSMOKORSET
  Kommunenummer 3030, gårdsnummer 56, bruksnummer 188, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal: 275 kvm
  Totalt primærrom: 262 kvm
  Primærrom:
  Underetasje 144 kvm: Entre, gang/trapperom, 2 baderom, vaskerom, vinrom, tv-stue, kontor og 5 soverom.
  1. Etasje 118 kvm: Trapperom, baderom, toalettrom, kjøkken, stue med ulike soner og soverom.
  Sekundærrom:
  Underetasje 13 kvm: 2 boder.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.12.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på, TG 3:
  Vaskerom:
  -TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av slukets høye alder og generelt høy slitasjegrad både på gulv, vegger og for tekniske installasjoner. Kostnader for utbedrende tiltak må påregnes innen rimelig tid. Det er ikke praktisk mulig å
  gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering (murvegg/yttervegg, på tilstøtende vegger). Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik, er TG 3 valgt for å belyse at konstruksjonen kan ha fuktrisiko. Tilstanden inne i
  konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument av typen Protimeter MMS 2. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade. Fuktsøk ble utført i våtsone (rundt/under utslagsvask). Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.
  Krypkjeller:
  -Det er observert fuktproblematikk i krypkjelleren. Fukt må stoppes og eventuelle skader må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr over 300 000.
  Det gjøres oppmerksom på, TG 2:
  Bad,underetasje v/gang:
  -Riss/sprekker i flisfuger ble observert på vegg i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Skade må utbedres.
  Bad, underetasje v/soverom:
  -Sluket er isolert (grunnet dusjhjørne helt nedtil gulv) og vannsøl/lekkasje fra annet sted i rommet vil ikke komme til avrenning i sluket. Vann utenfor denne sonen er uten mulighet til å nå sluket.
  -Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS2), i tilstøtende rom til våtsone (i gang). Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 87,5 %, temperatur 20,1 grader C og duggpunkt 18,0
  grader C. Dette kan indikere utettheter/funksjonssvikt. Årsak må avklares og videre fukttilførsel må stoppes.
  Bad, 1. etasje:
  -TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av slukets høye alder og generelt høy slitasjegrad både på gulv, vegger og for tekniske installasjoner. Kostnader for utbedrende tiltak må påregnes innen rimelig tid. Det er ikke praktisk mulig å
  gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering (yttervegger, på tilstøtende vegger). Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik, er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen kan ha fuktrisiko. Tilstanden inne i
  konstruksjonen er ikke kjent, men det ble utført et overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument av typen Protimeter MMS 2. Det ble ikke oppdaget negative avvikende forhold som kan tolkes til fuktskade. Fuktsøk ble utført i våtsone (rundt/under armatur).
  Kjøkken:
  -Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
  Toalettrom/wc:
  -Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
  -Det er ikke anordning (spalte under toalett) slik at eventuelt lekkasjevann fra innebygget klosett kan oppdages tidlig. Kassett eller hulrom må ha overløp inn i rommet slik at lekkasjevann kan synliggjøres.
  Øvrige rom:
  -Det ble observert stedvis "bom" i fliser samt enkelte løse gulvfliser på soverom (ved bad) i U.etasje. Det er også stedvis lokal slitasje på parkettgulv, spesielt ved terrassedør.
  Rom under terreng:
  -Underetasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmur, og det er observert synlig fuktighet i krypkjeller. Utbedringer må påregnes.
  Innvendige trapper:
  -Rekkverk/håndløper oppfyller ikke dagens sikkerhetsforskrift. Mellomrom mellom spiler i rekkverk har for stor avstand (maksimum 100 mm). Håndrekke skal monteres på begge sider av trappeløp.
  Etasjeskiller 1. etasje:
  -Det er målt skjevheter i spisestue utover 10 millimeter innenfor 2 meter. Det gis derfor TG 2. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 15 mm. Det er målt mellom vegg mot kjøkken og tilstøtende vegg. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.
  Tekniske anlegg/VVS:
  -Varmtvannsbereder er tilkoblet med stikkontakt. Noe som kan generere fare for varmegang. Bereder må tilkobles via fast koblingsboks/servicebryter.
  -TG2 gjelder fordelerstokker for rør i rør system som er montert på vegg på vaskerom, uten bruk av tett fordelerskap eller fuktsikring. Gulvbelegg (fungerende membran) har større sprekker/slitasje som resulterer i at ved en eventuell lekkasje, kan vann ikke kunne ledes mot sluk (uten å trenge gjennom membransjikt).
  Balkonger/Terrasser:
  -Over deler av underetasjen utgjør overliggende markterrasse takkonstruksjonen. Tettesjiktet er utbedret/malt med epoxy-maling i 2015. Inspeksjon i krypkjeller og deler av U.etasje, har avdekket at tettesjiktet ikke fungerer tilfredsstillende. Bygningsdelen er fuktutsatt og utbedringer må påregnes.
  Drenering:
  - Den eldste delen av dreneringen i denne bygningen vurderes være passert med mer enn 50% av anbefalt brukstid.
  Stikkledninger og tanker:
  -Stikkledning for avløp i grunnen/under såle har en alder som tilsier at mer enn 50% av anbefalt brukstid er passert. Det tilsier at gjenværende restlevetid er usikker. Til informasjon fikk stikkledninger innvendig strømpe i 2022.
  Frittstående byggverk/Garasje:
  -Relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Større riss/sprekk i yttervegg/konstruksjon ble observert (dagslys er synlig gjennom vegg).
  Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
  -Fuktighet i vegg på bad i 1. etasje i 1999. Badet ble forskriftsmessig totalrehabilitert samme år, ombygget og utvidet.
  -Bad v/gang i u.etg ble etablert i 2009 (dette var tidligere et kjøkken).
  -Bad v/soverom i u.etg ble etablert 2011.
  -Manglende hull i innbygget sisterne på toalettene ble laget i desember 2022 (VegheimRørservice).
  -Tilbakeslag i sluk i dusjen på badet v/gang i mars 2022. Spyling av rør utført av Wastewater A/S i mars 2022.
  -Avløpsrør fornyet med strømpe fra hus til egen kum og videre til kommunal kum, nytt stakespylepunkt i utvendig kum og isolert vannledning i utvendig kum i oktober 2022.
  -Setningsskade/sprekk i mur i garasjen. Har vært uendret siden overtagelse i 1998.
  -Råteskader i ytre rom under terrasse før rehabilitering i 2011.
  -Det er fuktmerker per i dag i ytre rom under terrassen.
  -Epoxydekke ble lagt i 2014 på terrasse.
  -Oppgradering av det elektriske anlegget i oppussing/ombygginger i 1999, 2005, 2009, 2011, 2012 og 2022.
  -Kontroll av el-anlegg 15.11.22 og retting av avvik.
  -Nedgravd parafintank i hagen samt tank inne i huset ble fjernet 2019.
  -Ikke ferdigattest etter tilbygg i 2012.
  -Radonmåling utført i 1999 uten anmerkning.
  -Piperehabilitering er utført 10.01.23 og godkjent tilsyn utført 12.01.2023.
  Interessenter må sette seg inn i tilstandsrapport og egenerklæringsskjema før bud gis.

  Standard

  SALERUDVEIEN 11
  Boligen ble oppført i 1970 og påbygd samt oppusset i 2012 (1999 - 2012). Yttervegger og utvendige fasader er kledd med beiset trepanel fra 2012, som er etterisolert utvending med 5 cm. Innvendig er det etterisolert med 5 cm på alle rom med unntak fra hovedsoverom, vaskerom og boder. Takkonstruksjon av tre i vinklet saltaks form utvendig kledd med betongtakstein tekket i 2012. Samtlige vinduer er skiftet i perioden fra 2009 til 2012.
  Eneboligen går over 2 plan med adkomst via skiferlagt inngangsparti fra 2016 i underetasjen. Boligen består i underetasjen av entre, gang, kontor, 2 baderom, vaskerom, vinrom, tv-stue og 5 soverom samt 2 bodrom. Første etasje inneholder en stor og åpen stue med ulike soner for innredning som spisestue, stue og TV-stue hvorav en splitter ny og moderne peisinnsats er i sentrum. Deler av stuen har en meget god takhøyde og vinduer fra gulv til himling. Videre er det et separat stort HTH kjøkken med kjøkkenøy og og et innbydende hovedsoverom tilknyttet eget bad med både hjørnebadekar og dusjnisje. Gjestetoalett praktisk plassert ved trapperom. Arealer på loft er ikke målbare, men utgjør likevel en gulvflate på 27 kvm, for lagring.
  ØVRIGE ROM
  Gulvflater med parkett og fliser. Trepanel og malte overflater på vegger. Trepanel, platekledning og mdf-panel i skråtak og i himlinger. Skyvedørsgarderober i entre samt i gang/trapperom.
  BAD I - U. etg
  Baderom fra 2009 med flislagt gulv med varme og flislagte vegger samt himling med downlights. Innredning med servant med ett-greps armatur, speil med belysning samt dobbel stikkontakt på vegg. Vegghengt toalett samt innebygget skap i innkassing. Dusjhjørne med ett-greps armatur med hånddusj.
  BAD 2 - U. etg
  Baderom fra 2011 med flislagt gulv- og vegger med varme i gulv samt downlights i himling. Høyskap og innredning med servant med ett-greps armatur samt speil med belysning og dobbel stikkontakt på vegg. Vegghengt toalett og dusjhjørne med ett-greps armatur med hånddusj.
  BAD 3 - Tilknyttet hovedsoverom
  Baderom fra 1999. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger samt himling med downlights. Innredning fra 2022 med servant med ett-greps armatur og speil med belysning samt dobbel stikkontakt på vegg. Dusjnisje med glassvegg og ett-greps armatur med hånddusj. Hjørne badekar med ett-greps armatur med hånddusj.
  TOALETTROM - wc
  Toalettrom med flislagt gulv med varme og malte overflater på vegger samt downlights i himling. Servant med ett-greps armatur, speil på vegg og vegghengt toalett. Avtrekksventil i himling.
  VASKEROM
  Vaskerom fra byggeår (sluk). Gulvflater med gulvbelegg og trepanel på vegger. Utslagsvask med to-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og dobbel stikkontakt på vegg. Avtrekksventil med vifte på vegg. Platekledning i himling. Delvis synlige vannrør av typen kobber og typen rør i rør system langs vegg. Fordelerstokker for rør i rør system er montert på vegg, bak vaskemaskin. Avløpsrør av typen pvc. Hovedstoppekran samt forbruksmåler for vann er plassert ved bereder. Varmtvannsbereder fra 2009 på 300 L. er plassert i hjørne av vaskerom. Vaskerom har adkomst til tv-stue og bodrom.
  KJØKKEN
  HTH kjøkkeninnredning fra 2012 med glatte fronter og integrerte hvitevarer. Kjøkkenøy med rikelig av lagringsplass. Overskap med belysning under og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Laminert benkeplate med oppvaskkum med ett-greps armatur samt bred induksjons koketopp. Komfyrvakt er installert. Platekledning over benkeplate og 5 doble stikkontakter under overskap. Innebygget kombinert stekeovn/dampovn og stekeovn i høyskap samt innebygget oppvaskmaskin og integrert kjøleskap. Alle hvitevarer er fra merket Miele.
  LOFT
  Loftsrom med tilgang fra loftsluke i himling, i trapperom i 1. etasje. Loftsluke har nedfellbar stige. Loftsrom av typen kaldtloft. Det er etablert stedvis gulv, i senter av loft. Arealer på loft er ikke målbare, men utgjør likevel en gulvflate på 27 m2, for lagring
  KRYPKJELLER
  Krypkjeller med adkomst fra vaskerom og tv-stue. Synlig gulv av stedvis fjell og betong.
  TV-STUE - U.etg
  Rom under terrassen er i dag innredet til TV-stue og har fliser med varme på gulv. Det er ytterdør og adkomst via vaskerom. Rommet ble rehabilitert 2011 med etterisolering på 5 cm under nye sponplater og nytt gulv. Rommet er fuktutsatt og det er fuktmerker.
  ILDSTED
  Innebygget peis fra 2022 med glassfronter i spisestue. Pipeløp av typen Leca-elementer.
  TERRASSE/VERANDA
  Utgang fra spisestue i 1. etasje, til markterrasse på 70 kvm med trapp til terreng. Gulvflater av betong, malt med epoxy-maling i 2014. Rekkverk og trapp av tre montert i 2016.
  TEKNISK ANLEGG/VVS
  Vannrør av typen fleksi, kobber og typen rør i rør system. Delvis synlig på baderom, vaskerom, toalettrom og i kjøkkeninnredning. Fordelerstokker for rør i rør system er plassert på vaskerom (bak vaskemaskin). Avløpsrør fikk innvendig strømpe i 2022. Hovedstoppekran samt forbruksmåler for vann er plassert på vaskerom. Varmtvannsbereder fra 2009 på 300 liter er plassert på vaskerom. Boligen har naturlig ventilasjon og mekanisk avtrekk fra kjøkken. Det er installert avtrekksvifte på alle bad. Trådløse seriekoblede røykvarslere tilkoblet alarmanlegg er montert i himlinger. Varmepumpe ble installert i 2019.
  ELEKTRISK ANLEGG
  Elektrisk anlegg er hovedsakelig av typen skjult anlegg. Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert ved trapp og på soverom i U. etasje (begge sider av vegg). Hovedbryter har 3 x 50 Amp. DEt har vært gjennomført jevnlig oppgrdering av det elektriske anlegget hvorav samtlige ledninger er skiftet med unntak fra vaskerom og i boder. El-kontroll utført i 2022.
  DOBBELGARASJE
  Boligen har frittstående garasjebygning på ca 40 kvm (5,22 x 7,61 m innvendig mål). Gulvflate er av betong og yttervegger samt bærende konstruksjoner er av Leca-blokker, utvendige pussede med malte overflater. Takkonstruksjon av tre i pulttaks form, utvendig tekket med papp fra 2001. Garasjen har leddport med portåpner og vinduer. Belysning i tak og stikkontakter på vegg.
  Anticimex har gitt verdibevis for boligens yttertak. Verdibeviset bekrefter at yttertaket er i orden og dermed kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av yttertaket ved en plutselig skade, som følge av utettheter, i tillegg til tilstøtende rom som er forringet av skaden.
  Eiendommen har tidligere hatt hybel i underetasjen med separat inngang og kjøkken samt bad.

  Oppvarming

  Boligen varmes opp elektrisk med varmekabler, panelovner og luft til luft varmepumpe. Det er fyring med ved i nyinnsatt peis i stuen.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig innflyttningstillatelse ble gitt 31.08.1970.
  Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Diverse anmerkninger som at trapp- og rekkverk mangler samt husnummerskilt.
  Det foreligger ingen opprinnelige tegninger fra når midlertidig brukstillatelse er gitt. Det foreligger godkjente byggningstegninger som er lik slik boligen fremstår per i dag.
  Det foreligger ferdigattest for rehabilitering våtrom, datert 28.03.2011.
  TV-stue i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som lagerrom og vinrom er tegnet som et varmerom jf. godkjente byggningstegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
  3030/56/188:
  06.06.1969 - Dokumentnr: 102762 - Rettigheter iflg. skjøte
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv
  Bestemmelse om generende virksomhet
  Med flere bestemmelser
  11.02.1969 - Dokumentnr: 100645 - Registrering av grunn
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:3030 Gnr:56 Bnr:60
  01.01.2020 - Dokumentnr: 17662 - Omnummerering ved kommuneendring
  Tidligere: Knr:0231 Gnr:56 Bnr:188

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Salerudveien ligger på populære Korsfjellet sentralt på Skedsmokorset. Dette er et attraktivt og barnevennlig område med kort vei til marka, og sentralt beliggende i forhold til Oslo og Gardermoen.
  Det er gangavstand til Kiwi dagligvare, ulike servicetilbud og til god kollektivtransport. Boligen ligger kun 1 km fra nye Skedsmo Senter med et godt utvalg av butikker og spisesteder - et naturlig samlingspunkt!
  Rett utenfor døren finner vi innfallsporten til Tæruddalen og Romeriksåsen med lysløyper, fiskevann og vakker natur. Det er godt utbygd nett av gang og sykkelstier i området.
  Fra boligen er det med bil ca. 10 minutter til Lillestrøm, 20 minutter til Oslo og 20 minutter til Oslo Lufthavn Gardermoen.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

  Barnehager, skoler og fritid

  Åsenhagen barnehage 0.7 km
  Korshagen barnehage 1.1 km
  Tæruddalen barnehage 1.5 km
  Åsenhagen skole 0.8 km
  Vardeåsen nærmiljøsenter 1.7 km
  Sten-Tærud skole 2.6 km
  Tæruddalen skole 0.9 km
  OKS Videregående skole 6 km
  Skedsmo videregående skole 7,5 km
  Lillestrøm videregående skole 7.5 km
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 1 105,8 kvm. Tomten er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker og grusbelagte arealer bestående av innkjøring til garasje/gårdsplass.

  Parkering

  Parkering i dobbelgarasje samt rikelig av oppstillingsplasser på egen tomt. Videre er det parkering etter områdets bestemmelser.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Kroken og deler av Salerud i Skedsmo kommune, med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Prognose for kommunale avgifter er kr 19 006,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
  Eiendomsskatten er kr 5 687,- for inneværende år.
  Kommunen opplyser alle innbyggere om økende kommunale avgifter.
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 32.000 kwh. pr. år.
  Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.300,-.
  Boligen er tilknyttet Fiber med Homenet som leverandør av bredbånd og har avgift på kr 848 pr. mnd. Dekoder medfølger ikke.
  Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 775 pr. mnd.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2021 var kr 1 836 047,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 609 767,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Formuesverdien for denne eiendommen vurderes til å være satt lavt sammenlignet med markedsverdien. Kjøper må derfor påregne at formuesverdien vil øke.
  Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11.071.170,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Helga Synnøve Fjørtoft og Helge Skulstad

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 0,80 % av salgssummen.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 20.900,-
  Visninger: kr 2.500,- pr. visning
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 59-0084/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Skedsmokorset
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR59.2284

  Dato

  Sist oppdatert: 27. januar 2023 kl. 16:08

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.