Hessa

Solsidevegen 42

Prisantydning

6 980 000 kr

Omkostninger: 175 722 krTotalpris: 7 155 722 kr
Byggeår
2015
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
164 m² / 177 m²
Tomteareal
818 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Nyere tiltalende funkis enebolig med nydelig utsikt|Carport|5 soverom|2 bad|Takterrasse

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Nyere og tiltalende funkis enebolig med nydelig utsikt.

Boligen er over to etasjer og inneholder bla. 5
soverom, 2 stuer, lekkert kjøkken fra KVIK med
integrete hvitevarer, 2 flislagte bad,
garderoberom og vaskerom.

Det er utgang fra stue til terrasse på 51 kvm.og
hagestue, samt trapp til takterrasse på 38 kvm.

Carport og utebod.

Velkommen til visning!

Eiendommen

Solsidevegen 42, 6006 ÅLESUND 
Gårdsnummer 118, bruksnummer 837, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1504

Områdebeskrivelse

Eneboligen har flott beliggenhet på Hessa, ca. 5 km vest for Ålesund. Nærområdet er bebygd med eneboliger og rekkehus. Kort veg til barnehageriog skole. Like ved boligen har man sti til Sukkertoppen som byr på fantastisk utsikt. Det er også flotte turmuligheter på Stavenset på Hessa og på Tueneset i Skarbøvika. 

Det er ca 5 minutts kjøring til Atlanterhavsparken som er et av Nord-Europas største saltsvannsakvarier. Idrettsanlegg på Hessabanen og i Skarbøvika. 

Til Ålesund sentrum er det ca 10 min. med bil. Her er alt av fasiliteter som restauranter, kjøpesenter, kafeer, kunstutstillinger mm. 

Veibeskrivelse

Etter man har passert Skarbøvika fortsetter man på hovedveien forbi avkjørsel til Slinningen. Etter motbakken vil man komme til en rundkjøring hvor man tar andre avkjørsel rett frem og inn i en 50-sone. Følg veien ca. 400 meter og du kommer til Gnist barnehage. Sving av til høyre og så en ny høyre inn i Solsidevegen. Etter ca 200 meter ligger boligen på din høyre hånd. 

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler:
Hessa skole (1-7 kl.) 2 min. gange - 0.1 km
Skarbøvik ungdomsskole (8-10 kl.) 4 min. m/bil - 2 km
Ålesund videregående skole 8 min. m/bil - 4.7 km
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas 10 min. 

Barnehager:
Gnist Hessa (0-6 år) 3 min. gange - 0.2 km
Slinningen barnehage (0-6 år) 11 min. gange
Skarbøvika barnehage (3-5 år) 4 min. gange - 2.3 km

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 213 kvm
Totalt bruksareal: 177 kvm
Totalt primærrom: 164 kvm

Primærrom: 
1. etasje 82 kvm: Hall med trapp, tv-stue, 3 soverom, omkledningsrom, vaskerom og bad
2. etasje 82 kvm: Stue/kjøkken med trapperom, tv-stue/soverom, soverom og bad

Sekundærrom:
1. etasje 13 kvm: Utebod
2. etasje 10 kvm: Vinterhage

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.06.2019 utført av Paul Magne Honningdal. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Sydvendt eiet tomt på 818 kvm. Tomten er opparbeidet med grøntareal og naturstein. Det er støpt forstøtningsmur mot ord, øst og dels vest. Singlet innkjørsel og i carport. Fra tomten har man nydelig utsikt mot blant annet Hessafjorden, Sunnmørsfjellene og Sulafjellet. 

Parkering

Parkering i carport på ca 25 kvm. Det er panel i himling, belysning, vannutkaster, samt dobbel stikk-kontakt. Ellers singlet parkeringsareal på tomten. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført etter TEK 10 standard og fremstår med god standard på overflater, innredninger og teknisk anlegg. 
Normalt intervall for vedlikehold/overflatebehandling må forventes.

Det er fundamentert med støpte ringmurer på planet grunn, samt drenert med perforerte plastrør rundt huset. Nedløpsrør er koblet til rør i grunn. Støpt isolert gulv på grunn m/radonsperre. Yttervegger består av bindingsverk med utvendig stående bordkledning. Taket antas å være konstruert med I-bjelker, tekket med takpapp, og metall takrenner/nedløp. Vinduer og skyvedør med 3-lags energiglass og vedlikeholdsfrie karmer. 

Noen av flisene på badet ble byttet ut i ettertid pga. hulrom. 
Ytterdør med glassfelt og sideglassfelt, ellers hvite innerdører i boligen, der av 3 skyvedører.

Det gjøres oppmerksomhet på at støpt plate foran huset bør finpusses inntil yttervegg (noe gjenstående pussing).

Det bemerkes at denne takst ikke er en tilstandsrapport. Se forutsetninger i side 2 i rapporten. En må ta forbehold om at det kan være skjulte feil og mangler som ikke er oppdaget fordi de er skjulte og derfor ikke kan oppdages uten inngrep i konstruksjonen. Da for eksempel isolering/fukt/ underdimensjonering i etasjeskillere, himlinger og yttervegger, membraner i våtrom, røropplegg etc.

Det er vel et år igjen av garantien fra INNOHUS, denne utløper i januar 2021.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.12.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Nyoppført enebolig fra 2015 med tiltalende standard. Boligen er over to etasjer.

1. etasje: 
Romslig hall som har store grå fliser på gulv, malte vegger og malt tak. 
Skoskap medfølger og det er montert garderobestang under trappen. 
 
Eiketrapp med stålspiler fra 1. til 2. etasje. 

Tv-stue med parkett på gulv, malte vegger og malt tak. Lammeller i vinduer. Skap medfølger ikke. 

Bad har flislagt gulv med lysegrå fliser, hvite veggfliser og malt tak med ledspotter. Gulvvarme. Hvit høyglans baderomsinnredning fra Vikingbad med helstøpt komposittservant og 2 skuffer. Overskap med integrert ledbelysning, samt høyskap. Vegghengt wc, dusjhjørne og opplegg for badekar bak høyskapet.

Vaskerom har fliser på gulv med gulvvarme. Malte vegger og malt tak. Innredning fra KVIK med laminat benkeplate og stålkum. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Fordelerskap for rør-i-rør. Sluk. Sentralstøvsuger. Sikringsskap. 

3 soverom som har parkett på gulv, malte vegger og malt tak. Garderobeskap og lameller i vinduer. 
Hovedsoverom har garderoberom med trådhyller og garderobestang som medfølger. 

2.etasje: 
Stue og kjøkken i åpen løsning. Lekkert kjøkken type "Tinta" fra KVIK med hvite glatte fronter og integrerte håndtak. Hvit kompakt laminat benkeplate med underlimt kompositt oppvaskkum i svart. Led belysning under overskapene. Integrert kjøleskap, fryseskap, Siemens oppvaskmaskin, Siemens komfyr og 80 cm. induksjonstopp fra Siemens. Skap med opplegg for micro. Kjøkkenventilator og komfyrvakt. Øy med god skapplass. 

Lys og flott stue med peisovn og utgang til terrasse på 51 kvm. med terrassebord og glassrekkverk/tett trerekkverk. Lameller i vinduer. 

Hagestue og trapp til takterrasse på 38 kvm med tredekke og glass rekkverk. Hagestuen har trefiberplate på gulv, trebjelker i himling og vegger er isolert og ferdig til platekledning. Balkongskyvedør med 3-lags energiglass og vedlikeholdsfrie karmer. Innlagt strøm. Noe gjenstående arbeid. I følge eier er vinterhagen fullisolert.

Bad har fliser på gulv og vegger, samt malt tak. Baderomsinnreding med speilskap. Sminkespeil med lys. Dusj og vegghengt wc. 

2 soverom som har parkett på gulv, malte vegger og malt tak. Lameller i vinduer. 

Utvendig bod som fungerer som teknisk rom, med støpt flislagt gulv. Vegg og himling er kledd med gips, og i følge eier fullisolert. Aggregat for balansert ventilasjon, Flexit sentralstøvsuger og varmtvannsbereder fra 2015 på 200 liter, samt hovedstoppekran og vannalarm/vannstopper er montert i uteboden. 

Elektrisk skap med automatsikringer, jordfeilbrytere og overspenningsvern. Plast avløpsrør/bunnledninger. Seriekoblede røykvarslere.

Oppvarming

Balansert ventilasjonsanlegg med utsug fra våtrom og tilførsel av temperert og filtrert friskluft til øvrige rom. Det er varmekabler i hall, tv-stue, begge bad og vaskerom. 3 panelovner i 2. etasje. I stue i 2. etasje er det peisovn fra Nordpeis med glassplate og stålpipe.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket C4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser:

Dagboknr 900053-1/58 tinglyst 23.07.1927. Erklæring/avtale. Visse bygninger unntatt - se historisk grunnbok. Dette er en heftelse som fulgte over fra hovedbruket som eiendommen er blitt utskilt fra og som ikke har noen betydning for denne eiendom. Kopi av heftelsen fåes hos megler.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for Hessa syd_mve_for KS2, F6 og gangveg_tomtedelingsplan for KS2,FS2 del N2 datert 30.03.2009 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 14.09.2006.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR76.19179

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 16.044,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 10.162,- pr år.

Opplysninger om strømforbruk ikke mottatt. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.927,- pr. år.
Boligen er tilknyttet GET/Tafjord Marked. som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på kr 910,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.587.867,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5.716.321,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.155.722,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9 % av salgssummen 
Minimumsvederlag: kr 50.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Marit S. Aursnes
Daglig leder / Eiendomsmegler

Marit S. Aursnes

Telefon
Mobil 91336734

Lurer du på noe

Marit svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.