Tøyen

Eiriks gate 16

Prisantydning

5 070 000 kr

Omkostninger: 129 402 krTotalpris: 5 199 402 kr
Etasje
4
Byggeår
2004
Soverom
2
Areal (P-ROM)
63 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
4 125 kr

Moderne og attraktiv 3-roms i 4. etasje. Vestvendt balkong, heis og garasjeplass med uttak for El-billader. Rolig gate. Sentralt

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Eiriks gate 16. Dette er en moderne, lys og attraktiv 3-roms eierseksjon med vestvendt balkong, garasjeplass, heis og felles takterrasse.
I Eiriks gate 16 bor du i et populært nabolag på Tøyen, i en rolig gate. Her bor du flott til midt i Oslo sentrum, men allikevel skjermet og tilbaketrukket!

- Planløsningen er svært åpen, luftig og sosial!
- Soverommene vender ut mot rolig gate.
- Stor vestvendt balkong ut mot bakgård.
- Garasjeplass i lukket anlegg med el-bil lader.
- Heis i bygget.
- Felles takterrasse.
- Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.
- Gode kollektivmuligheter i området som buss og trikk.
- Attraktiv og sentral beliggenhet med gangavstand til "alt" Oslo har å by på!

Eiendommen

Eiriks gate 16, 0650 OSLO 
Gårdsnummer 231, bruksnummer 619, seksjonsnummer 82, kommunenummer 301,
Gårdsnummer 231, bruksnummer 619, seksjonsnummer 141, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et populært og etablert boligområde i lite trafikkert miljøgate i hjertet av Oslo. Tøyen er en bydel i stor utvikling og "Tøyenløftet" har ført til at området er blitt svært attraktivt og kulturlivet blomstrer. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området. På nye Tøyen Torg, en kort spasertur unna, finner du bl.a. spisesteder og forretninger, matvarebutikker, apotek, postkontor og bank. Verdt å merke seg er det populære spise- og utestedet Postkontoret, Skatten som tilbyr nordisk mat i toppklasse og den klassiske cocktailbaren Human Mote. Godt tilbud av dagligvarebutikker, med Kiwi, Joker og Coop Prix innen gangavstand.

Veien er heller ikke lang til Grønland med ulike servicetilbud som man trenger i det daglige. Apotek, kolonialforretninger, frisører, vinmonopol, serveringssteder og en rekke grønnsaksforhandlere preger det nærliggende gatebildet. For den kaffetørste finner en Det grønne kjøkken like i nærheten, Kaffebrenneriet i den tidligere brannstasjonen og nyetableringen Teaterplassen med en rekke hyggelig serveringssteder. Oslo Mekaniske Verksted og Olympen er populære møteplasser i dette området. 

I tillegg til å bo i hovedstadens sentrum er det kort vei til flotte tur og rekreasjonsområder som Botanisk hage, Tøyenparken (Miniøya & Øyafestivalen), Middelalderparken, Ola Narr, Sofienbergparken, Birkelunden og Kampenparken. Det er også kort vei til hyggelige Akerselva. Langs elva finner du grøntområder og flotte turveier, men også rester av Oslo østs spennende industrihistorie. 

Området kan ellers by på flere moderne treningssentre i nærheten som Actic på Tøyenbadet, SATS på Kampen, Tøyen fitness, Fresh Fitness Grønland samt et idrettsanlegg på Jordal som har en stor bane med kunstgressdekke, skateboardanlegg, en idrettshall, to ishaller og en idrettslekeplass. Det er også en fotballbane samt løpebane i Tøyenparken.

Gamle Oslo er en bydel som har vært og fortsatt er i sterk utvikling de seneste årene med Operaen og arbeidet med Fjordbyen/ Bjørvika. Dette gir en synlig merverdi for dette området. En rekke kultur- og næringsbygg er allerede under oppføring. I dette området vil det de kommende årene åpnes praktfulle boulevarder med en rekke nye forretninger og restauranter. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Deichmanske hovedbibliotek bygges like ved Operaen og skal bli en moderne møteplass for utveksling av kunnskap, bygget er forventet ferdig i 2019. I tillegg satses det stort på friområder og parkanlegg som skal pryde bydelen når alt står ferdig.

Offentlige kommunikasjon i kort gangavstand med bussforbindelse, Oslo S, T-banestasjon på Tøyen/Grønland, samt flytog og flybuss med avgang til Oslo Lufthavn Gardermoen fra Oslo Bussterminal.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Se vedlagt nabolagsprofil. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 73 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 63 kvm

Primærrom: 4. etasje 63 kvm: Entre, gang, 2 soverom, bad og kjøkken/stue i åpen løsning. Utgang fra stue til vestvendt, overbygget balkong på ca 12 kvm.

Sekundærrom: 4. etasje 3 kvm: Innvendig bod.

I tillegg disponerer boligen en garasjeplass og en bod i kjeller på 5 kvm. Felles takterrasse. Felles sykkelbod.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.09.2019 utført av Cato Kielland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 3.407 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Det medfølger en garasjeplass i byggets kjeller. Det er lagt opp til ladepunkt for el-bil på plassen. Ved tilkobling aksepteres àkonto fakturering på 250,- per mnd med årlig avregning mot faktisk forbruk. Dersom man stenger eller deaktiverer ladepunkt bortfaller ikke àkonto fakturering. Lader for EL-bil medfølger. 

Selger eier ytterligere en garasjeplass, nr 48. Denne kan kjøpes separat dersom ønskelig.

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunalt gatetun. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong/stålkonstruksjon utvendig pusset/malt samt felt med fasadeplater. Trapper og avsatser i betongkonstruksjon med banebelegg. Personheis. Grunnmur i støpt betong. Flatt tak i trekonstruksjon/betongkonstruksjon. Trevinduer og balkongdør med 2-lags isolerglassruter fra byggeår. Entredør med brannklassifisering B30 og lydisolering dB40. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Iht. takstmannen var det ingen vesentlige feil/mangler observert på befaringstidspunktet og alle punktene har fått TG 1.

Det gjøres oppmerksom på slitasjemerker og noen mindre riper/hakk i parkettgulv (stue/gang/soverom).

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.10.2008. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie skal meldes til styret for registrering.

Standard

Velkommen til Eiriks gate 16. Dette er en moderne, lys og attraktiv 3-roms eierseksjon. Leiligheten ligger flott til i byggets 4. etasje med vestvendt balkong mot hyggelig bakgård. Leiligheten har en fin stue / kjøkken løsning med plass til sofaseksjon og annet tilhørende møblement. De romslige rommene, gjennomgående planløsningen og store vindusflater er med på å skape gode innvendige lysforhold og gir et luftig preg. Med seksjonen følger en garasjeplass i byggets kjeller og det er heis fra garasjeanlegget og opp til leilighetsplan. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Leiligheten ligger i en svært lite trafikkert gate. I dette populære boligområdet på Tøyen er det kort vei til offentlig kommunikasjon, forretninger, serveringssteder, idrettsplass, samt barnehager og skoler.

MATERIALER:

Gang:
Entre/gang med rikelig plass for oppbevaring av yttertøy og sko i skyvedørsgarderobe med speilfronter. Garderoben er fra garderobemannen og innredet med både hyller, kurver og heng. Dørcalling med fjernåpner. I gangen mot soverommene er det fin plass til lesekrok eller kontorplass.

Kjøkken: 
Moderne kjøkken i åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredning fra 2004. Laminat benkeplater og profilerte eik fronter på skap. Fliser over benk og overlys. Ventilator med sentralt avtrekk. Opplegg for oppvaskmaskin. Rustfritt benkebeslag og 1-greps blandebatteri med vannlås.

Stue:
Kjøkken og stue er selve hjertet i leiligheten. Lys og hyggelig stue med god plass for både spisestue og sofagruppe. Her har man plass til et meget lang spisebord som rommer mange! Store vindusflater mot balkongen og god avstand til naboer, gjør dette til et meget hyggelig oppholdsrom.

Bad: 
Delikat, stort og flott flislagt bad fra 2004. Badet er innredet med varmekabler i gulv, wc, servant med servantbenk, veggskap, innmurt speil og nedsenket dusjhjørne med glassdører. Opplegg for vaskesøyle. Mekanisk avtrekk (sentralt). Sluk i plastkonstruksjon med klemring. Normalt godt fall mot sluk.

Soverom:
Leiligheten har 2 gode soverom. Begge soverommene har medfølgende garderobeskap. Hovedsoverommet er meget stort og har i tillegg direkte adkomst til innvendig bod/walk-in garderobe. Begge soverommene vender mot rolige Eiriks gate.

Balkong: 
Utgang fra stue til vestvendt, overbygget balkong. Balkongen er 11,8 m2 og har rekkverk i galvanisert metallkonstruksjon og perforerte plater. Hyggelig utsyn fra balkongen mot de hyggelige fellesarealene.

Felles takterrasse: 
Her kan du dra en skikkelig fest, men husk å reservere takterrassen på https://borghaven.com/ som er hjemmesiden til sameiet.

Gulv: Fliser på bad. For øvrig parkett.
Vegger: Fliser på bad og over kjøkkenbenk. For øvrig malte flater.
Himlinger: Senket/malt himling på bad og i bod. For øvrig malte betongelementer.

Elektrisk: Sikringsskap i bod med automatsikringer og jordfeilbryter. 32 Amp. hovedsikringer.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisk gulvvarme på bad. For øvrig oppvarming med fjernvarme/radiatorer. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E1

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Borghaven sameie, med sameiebrøk 773/100668.
Sameiet består av 141 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 86 59 99
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt. 
Ved deltakelse på dugnad, refunderes tidligere innbetalt beløp. Den som er eier av boligen på tidspunktet for tilbakebetaling mottar beløpet.
Mulighet for el-bil lading er på plass i garasjen, ved tilkobling må det aksepteres àkonto fakturering med årlig avregning mot faktisk forbruk. Dersom man stenger eller deaktiverer ladepunkt bortfaller ikke àkonto fakturering. Det blir ikke foretatt avregning mellom kjøper og selger. Den som eier boligen ved tidspunkt for avregning betaler/får tilbake evt beløp betalt for lite/mye.
Sameiet har hjemmeside: www.borghaven.com
Takterrassen er tilgjengelig for alle beboere.
Kjøper må bestille nytt postkasseskilt.

Foretatt påkostninger de senere år: 
2018 Tilrettelegging for el-bil lading. Vasket fasade. Bonet fellesareal. Alle ytterdører er justert. Merket opp garasjeplasser.
2017 Rens av samtlige ventilatorkanaler samt kontroll av ventilatorhetter.
2016 Ferdigstilt maling av oppganger, 10, 12 og 14.
2015 Malt oppgang 16.
2014 Malt oppgang 18.
2012 Utvendig postkasser flyttet inn i oppgang.
2011 Elektromekanisk låssystem. Rekkverk langs sokkelen på bygningen.

Planlagte påkostninger: 
- Styret sammen med Consea AS er nå i ferd med å utarbeide en vedlikeholdsplan. Vedlikeholdsplanen skal være ferdig til mars, slik at den kan presenteres på årsmøtet i 2020. Av særlige punkter som det jobbes med på langsiktig basis, kan nevnes vann i kjeller og garasje, sprekker og reparasjon av fasade, vedlikehold av tak, utskiftning av vinduer, vedlikehold av dører og nøkkelsystem osv.
- Det er vedtatt å inngå avtale for individuell måling av varmtvann og oppvarming. Dette innebærer at hver enkelt leilighet faktureres faktisk forbruk av fjernvarme, dvs oppvarming fra radiator og bruk av varmtvann fra springen/dusjen. Iht. styreleder gjennomføres prosjektet forhåpentligvis ila sommeren. Dette finansieres med et kontantinnskudd som vil komme juni 2020 gitt at leverandører har påtatt seg oppdraget i 2020. Anslaget er på ca 5.625,- pr seksjon.
- Utbygger fikk anledning til å bygge en ekstra etasje mot at kommunen fikk en servitutt som gir allmennheten fri ferdsel i bakgården. Dette har gitt sameiet noen utfordringer, særlig når det er sommerferie og de lokale ungdommene ikke har noen fritidsaktiviteter. Styret jobber med dette og planlegger å fremme noen forslag til neste årsmøte, bl.a fjerning av benker i bakgården, øke vakthold m.m. 

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
 
Det er tinglyst 3 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet at allmennheten har fri ferdsel i bakgården, bestemmelser om veg, rettigheter og plikter til fellesareal og forbud mot innhegning.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-3873 datert 19.12.2001 med tilhørende reguleringsbestemmelser av samme dato. Eiendommen omfattes også av kommuneplan Oslo mot 2030.

Saksnummer 201719346 - Byggesak: Borggata 7 - 9 - Det er søkt om bruksendring av bygningen til undervisning og kulturinstitusjon, med hovedfokus på scenekunst. Norges dansehøgskole er primær leietaker. Det er også søkt om bruksendring av del av 1. etasje til kafé. Det er videre søkt om fasadeendringer i form av nye glassfelt i fire blindbuefelt mot gate, gjenmuring av eksisterende vinduer i øvrige blindbuefelt, tilbakeføring av vegglivet ved kjøreporten, varsellampe over porten og ny dør. I tillegg er det søkt om takvinduer på sideskipene, riving av deler av tilbygg mot bakgård og nye vindus- og døråpninger i den frigjorte fasaden mot bakgård. Tiltaket omfatter også utvidelse av fortau og nye sykkelplasser.

Saksnummer 201415870 - Reguleringssak: Planforslaget har bl.a til hensikt å videreutvikle den ubebygde delen av eiendommen i Hagegata 27 med forretning på bakkeplan, 6 boligetasjer og takterrasse, samt å styrke eksisterende gangforbindelser og uterom på tomten.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Leiebeløp inkluderer

Fjernvarme, garasje, a konto strøm el-bil, internett, dugnadsgebyr, trappevask, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretnignsførsel m.m

Oppdragets KR-kode

KR40.19312

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fjernvarme, garasje, a konto strøm el-bil, internett, dugnadsgebyr, trappevask, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretnignsførsel m.m

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1.137.837,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 4.096.213,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet har ingen fellesgjeld pr. 31.12.2018.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Administrasjonsgebyr til forretningsfører vedr. overføring av garasjeplass kr 1 430,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.199.402,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 35.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Anne Aartun
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Anne Aartun

Telefon
Mobil 92698800

Lurer du på noe

Anne svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.