Underlia 45

Prisantydning

2 600 000 kr

Fellesgjeld: 213 353 krOmkostninger: 1 032 krTotalpris: 2 814 385 kr
Etasje
2
Byggeår
1968
Soverom
2
Areal (P-ROM)
62 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fasiliteter
Heis, Veranda
Fellesutgifter
5 509 kr

Lys og pen 3-roms leilighet med drømmeutsikt

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Underlia 45 ! 

Lys og pen 3-roms andelsleilighet i populære Underlia. 

Kort avstand til sentrum med alt av servicetilbud. 

Marka i umiddelbar nærhet med milevis med turstier og lysløype. 

Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett. 

Boligen holder en normal god standard og fremstår som pen. 

Fin veranda med plass til sittegruppe, samt gode solforhold.

Drømmeutsikt fra stuevinduer og veranda.

Eiendommen

Underlia 45, 3021 DRAMMEN 
Gårdsnummer 115, bruksnummer 704, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3005

Områdebeskrivelse

Leiligheten ligger i et etablert borettslag i populære Underlia. 
 
Det er flotte turmuligheter i marka som ligger i umiddelbar nærhet. Suverent skiløypenett om vinteren med bl.a lysløype fra Underlia. 3 minutters kjøring til Drammen sentrum med kjøpesentre, kino, teater, restauranter, kaféer, koselig torg, en fantastisk elvepark m.m. Landfalltjern er et populært badested på varme sommerdager. Drammens ballklubb er et aktivt idrettsforeninger på Øren. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Øren som er islagt vinterstid og nye Øren flerbrukshall. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter, for mer informasjon se www.drammenturn.no. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud.

Veibeskrivelse

Se kartskisse i nettannonse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt i forbindelse med annonsert fellesvisning. 

Barnehager og skoler

Det er kort vei til skoler og barnehager. 

Det er full barnehagedekning i Drammen, et sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager. For fullstendig oversikt over barnehager i området og Drammen for øvrig, se www.drammen.kommune.no.

Øren barneskole og Børresen ungdomskole.

Flere videregående skoler i Drammen sentrum med ulike studieretninger, samt St. Hallvard og Lier videregående skoler i Lier. Papirbredden med universitetet i Sørøst-Norge. Se mer på www.usn.no

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 71 kvm
Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 62 kvm

I tillegg disponerer boligen en bod og et oppbevaringskap i kjelleren. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.01.2020 utført av takstmann Jahn Otto Benjaminsen. 

Leiligheten ligger i 2. etasje (en halv etasje ned fra inngangspartiet på oversiden av blokken) og inneholder:
Entre: Laminat på gulv, malte vegger, malt tak. Åpen løsning til stuen.
Soverom 1: Laminat på gulv, malte vegger, malt tak. Garderobeskap.
Soverom 2: Laminat på gulv, malte vegger, malt tak. Garderobeskap.
Bod/kontor: Vinylbelegg på gulv, malte vegger, malt tak. 
Baderom: Fliser på gulv, fliser på vegger, panel tak. Varmekabler i gulv. Downlights i tak. Servant i seksjon med underskap. Toalett. Dusj med glassdører. Opplegg for vaskemaskin.
Kjøkken: Laminat på gulv, malte vegger, malt tak. Nyere og pen kjøkkeninnredning med god skapplass, og følgende integrerte hvitevarer som medfølger: komfyrtopp, stekeovn, kombinert kjøle-/fryseskap og oppvaskmaskin. 
Stue: Laminat på gulv, malt tapet på vegger, malt tak. Utgang til flott og overbygget veranda med flott utsikt.

Tomten

Felles eiet tomt i borettslaget på totalt 2.601 kvm. Fellestomten er opparbeidet med plen og asfaltert parkeringsplass. Uteområdene fremstår som tiltalende, og borettslaget har eget utemøblement på fellesområde. Leiligheten har egen veranda, med flott utsikt mot Drammenselva og litt fjordgløtt, utgang til verandaen fra stuen.

Parkering

Parkering på borettslagets eiendom og langs veien. Hver leilighet disponerer ett parkeringsbevis. Parkering etter førstemann til mølla prinsippet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger til Underlia, som er en offentlig/kommunal vei. 

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett vann og avløp via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Boligblokk oppført i 1968 etter byggeforskrifter fra 1949. Grunnmuren er av plasstøpt betong og ytterveggene er av betong kledd med fasadeplater og frilagt singel. Takkonstruksjonen er flat tekket med Sarnafilduk eller lignende taktetting. For en mer helhetlig oversikt over tilstanden til hver enkelt bygningsdel, henvises det til tilstandsrapportens oppstilling av disse på de kommende sider.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for boligen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av leiligheten og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten konkluderer takstmann med at leiligheten har normal alders- og brukslitasje på innredninger og overflater. Takstmann har gitt tilstandsgrad 1 på alle punkter bortsett fra for vinduer som har fått tilstandsgrad 2 pga. alder og på baderom som burde hatt bedre ventilasjon.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.10.1968, kopi kan fås v/henv. megler.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Lys og pen leilighet som holder en normal god standard. 

Oppvarming

Varmekabler på baderommet. Forøvrig elektrisk oppvarming med panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Underlia 45, som er et frittstående borettslag.

Borettslaget består av 44 leiligheter.
Styreleder er Mari Asalie Skrenes Jakobsen. 
Forretningsfører er Nedre Buskerud Boligbyggelag, tlf. 32211500.
 
Dugnad samt trappevask må påregnes.

 "Hunde- og kattehold tillates ikke i borettslaget", jfr husordensreglene punkt 12. Konferer megler for nærmere opplysninger. 

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Taket i borettslaget ble byttet i 2015. Planlagte påkostninger: Løpende vedlikehold, det jobbes med og er blitt sett på muligheter for utskifting av heis.

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Kopi av vedtekter, husordensregler, årsoppgave m.v. kan fås v/henv. megler. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er avsatt til boligformål i henhold til reguleringsplan for deler av Underlia og Finn Blackstads vei 22.08.71 datert 24.04.1974. 1858 kvm er avsatt til bolig og 740 kvm til felles avkjørsel. Forøvrig gjelder kommuneplan datert 05.10.2015, samt kommunedelplan, hvor eiendommen er avsatt/godkjent til boligformål. Utsnitt av planer kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Verditakst: kr. 
Lånetakst: kr. 
Kopi av tilstandsrapport med takst og selgers egenerklæringsskjema fås som en del av salgsoppgaven. Budgivere forplikter seg til selv å sette seg nøye inn i dokumentene før bud inngis.

Kun hvitevarer på kjøkkenet medfølger, øvrige hvitevarer medfølger ikke. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale med selger, ca. 1. mars 2020. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse av kjøper er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR20.19514

Økonomiske forhold

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 616 071,- ifølge Skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 2 217 855,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 85 267,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 213 353,- pr. 19.12.2019

Total fellesgjeld for borettslaget er kr. 7.396.239,- pr. 19.12.19.

Borettslaget har et lån i DNB Boligkreditt AS. Lånet er et annuitetslån, som har fastrente frem til 10.06.2020. Rentesats pr. 19.12.19 er 2,5 p.a. Lånet planlegges nedbetalt i 2035.

Det er ikke tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld i borettslaget. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er 
kr 2.814.385,-. Av dette beløpet utgjør kr 213 353,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Rune Sirnes
Eiendomsmegler

Rune Sirnes

Telefon
Mobil 91146100

Lurer du på noe

Rune svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.