TØRLA

Tørlevegen 170

Prisantydning

3 500 000 kr

Omkostninger: 88 722 krTotalpris: 3 588 722 kr
Byggeår
1966
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
228 m² / 298 m²
Tomteareal
2245 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Større innholdsrik enebolig i landlige omgivelser | 5 soverom | 3 bad

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Større innholdsrik enebolig i landlige omgivelser | 5 soverom | 3 bad

Eiendommen er beliggende på Tørla, ca 1,5 km vest for barneskolen på Blindheim. Rolig boligområde med spredt bebyggelse. Til Moa og Spjelkavik med flere kjøpesenter og stort servicetilbud med blant annet svømmehall og kino er det ca. 7 km. Eiet tomt på 2.245 kvm som er opparbeidet med plen, diverse beplanting, terrasse og gruset gårdsplass og adkomst. 

Eiendommen

Tørlevegen 170, 6020 ÅLESUND 
Gårdsnummer 54, bruksnummer 60, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1507

Områdebeskrivelse

Eiendommen er beliggende på Tørla, ca 1,5 km vest for barneskolen på Blindheim. Rolig boligområde med spredt bebyggelse. Til Moa og Spjelkavik med flere kjøpesenter og stort servicetilbud med blant annet svømmehall og kino er det ca. 7 km.

Veibeskrivelse

Du tar av i Vegsundet og kjører mot Tørla og følger veien vestover. Etter å ha passert broa ut til Tørla ligger eiendommen på høyre hånd etter et par hundre meter. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Blindheim barneskole (1-7 kl.) 22 min. gange - 1.8 km
Blindheim u-skole (8-10 kl.) 6 min - 4 km
Møre u-skule (8-10 kl.) 7 min. - 5 km
Spjelkavik u-skole (8-10 kl.) 8 min. - 5.4 km
Borgund vg. skole 9 min. - 6.4 km
Spjelkavik vg. skole 10 min. - 6.5 km
Vegsund barnehage (0-6 år) 4 min. m/bil
Rabbevågen barnehage (0-5 år) 4 min. m/bil

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 326 kvm
Totalt bruksareal: 298 kvm
Totalt primærrom: 228 kvm

Bruksareal:
Enebolig 255 kvm
Garasje 43 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 74 kvm: Gang m/trapp, bad, vaskerom, kjellerstue, kjøkken og soverom.
1. etasje 119 kvm: Entre/hall, stue, kjøkken, bad 1, bad 2, 2 soverom og trapperom.
2. etasje 35 kvm: Gang m/trapp og 2 soverom

Sekundærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 27 kvm: Bod og sportsbod

Garasje: 
1. etasje 43 kvm: Dobbel garasje med 2 porter 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25.07.2019 utført av Boligverdi AS v/Takstmann Stig Vatne. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 2.245 kvm som er opparbeidet med plen, diverse beplanting, terrasse og gruset gårdsplass og adkomst. 

Parkering

Parkering i dobbel garasje, ellers gode parkeringsmuligheter på egen tomt. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. 

Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre/mur/betong. Støpt grovplate fra byggeår. Støpt/murt grunnmur. Antatt lettklinker fra nyedelen fra 1977 og støpt på gamledelen fra 19666. Drenering fra byggeår. Yttervegger med bindingsverk fra byggeår. Eldre kledniong, også noe råte. Stedvise oppgraderinger må påregnes. Vinduer i kjeller er koblaglass fra byggeår. Hovedplan har vinduer fra byggeår/1970-tallet/1980-tallet og karnapp fra 1989. På ene soverom og i ente er det vinduer fra 2014. På loft er det vinduer fra byggeår mot vest og mot øst en dobblfløya balkongdør fra 1981. Verandadør fra 1981 på loft, fra 1990 på kjøkken og hovedytterdør og kjellerdør fra byggeår. Takkonstruksjon med tresperretak med taktro fra byggeår (1977). Taktekking fra 1989 - pannestein.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått Tg3: 

Vinduer: 
Her er det mye eldre vinduer som står foran utskifting. Det er skiftet et par vinduer i nyere tid, men det aller meste står foran utskifting grunnet alder og skade.

Bad i kjeller:
Bad i kjeller av eldre enkel standard. Ikke riktig fall på gulv mot sluk. Sluk ligger under bobelbad. Står foran fornying grunnet alder. 

Bad 2 i hovedplan: 
Eldre bad står forar foran full fornying. 

Vaskerom i kjeller: 
Eldre vaskerom (mer som vaskekjeller). Murgulv,, murvegger og panel i tak. Støpejernssluk. Utslagsvask. Holder ikke dagens krav til våtrom.

Kjøkken i kjeller:
Eldre kjøkken antatt fra 1980 tallet. Kullfiltervifte. Svært enkel standard.

Kjøkken på hovedplan: 
Står foran fornying. Eldre innredning som er godt slitt og har en del bruksmerker.

Garasje: 
Lekkasje i tak. Registrert råte i takkonstruksjonen. Svært enkel standard. Står foran oppgradering.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men innflyttngstillatelse gitt 26.01.1967 og med påbygg mot nord i 1977 med midlertidig brukstillatelse datert 15.11.1977. 

Det gjøres oppmerksom på at kjeller og loft er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt. 
Det er endringer i boligen både inne og ute i forhold til byggemeldte tegninger. Også utidet med verandaer i hovedplan og loft samt karnapper i hovedplan på slutten av 1980-tallet/1990 som ikke er byggemeldt. Det er også endrede vindusløsninger(størrelse/antall) ut fra tegninger.
Oppholdsrommene i kjeller tilfredsstiller ikke kravene til oppholdsrom grunnet små vinduer, men er satt ut fra bruken av rommene. Takhøyde i kjeller på 2,15 - 2,20 m.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Boligen holder en enkel standar utenom ene bad i hovedetasjen som er nytt i 2019. Ny taktekking (pannestein) i 1989. Her er det mange eldre bygningsdeler og enkel standard både inne og utvendig i boligen. Fremstår som et oppussingsobjekt med vedlikeholdsetterslep. 

Gulv: 
I hovedplan er det parkett på stue, belegg på kjøkken, parkett i entre og på begge soverom. På loft er det tepper. I kjeller er det laminat fra 2014 på kjellerstue, gang, kjøkken og bod. Litt eldre laminat på soveorm. 

Vegger: 
Hovedplan med malt strie/koreaplater og nyere smartpanel på enesoverom. Loft med malt glassfiberstrie og tapet. Kjeller med panel som er malt. Både tømmerpanel og vanlig stående panel. 

Himlinger: 
I hovedplan er det takplater og panel i tak. Senket tak på del av stue hvor det er panel (isolert). Malte plater i tak på loft. Takplater og panel i kjeller. 

Kjøkken i hovedplan med skrog fra byggeår med profilerte eikefronter, antagelig fra ca. 1990. Skiftet til stålhåndtak. Laminat benkeplate. Fliser over benk. Ventilator. Opplegg for oppvaskmaskin.

Eldre kjøkkeninnredning i kjeller, antatt fra 1980 tallet. Kullfiltervifte og stålvask.

Bad i hovedplan er nytt i 2019 og har fliser på gulv, kantflis og våtromsplater på vegger og takplater/takess. Dusjkabinett. Gulvmontert toalett. Hvit baderomsinnredning med 2 skuffer, servant og speil. Mekanisk avtrekk. Vindu fra 1970-tallet her. Fagfolk brukt på oppussing. Badet er ikke brukt etteroppussingen.

Bad i kjeller fra 1980 tallet av eldre enkel standard. Flis på gulv med varmekabler, flis på vegger og plater i tak. Gulvmontert toalett. Baderomsinnredning skiftet i 2016 med underskap, servant og speilskap med lys. Boblebadekar montert i 2012. Står foran fornying grunnet alder. 

Eldre vaskerom i kjeller står foran full oppgradering. Murgulv, murvegger og panel i tak. 

Varmepumpe i kjeller montert i 2014. 
Varmepumpe i stue i hovedplan fra 2010.

Varmtvannstank fra 2009. Montert ny reduksjonsventil. 

Oppvarming

Nytt ildsted i kjellerstue i 2018. Ny ovn på stue i hovedplan fra 2018. Varmepumpe i kjeller mont. i 2014. Varmepumpe i stue i hovedplan fra 2010. Noe varmekabler i gulv, forøvrig elektrisk oppvarming. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig formål i henhold til reguleringsplan for Årvika, Tørla datert 01.02.2001 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 27.09.2018. Det er planlagt ny vei til boligen fra nordøst jfr. vedlagte reguleringsplan. Ukjent når denne vil komme. Videre er det innregulert boliger nord for denne eiendom. Området mot sørvest er regulert til offentlig eller privat tjenesteyting.

Det er planlagt gang- og sykkelveg langs fylkesveg 397 frå Hankanekrysset til og med Tjørsundbrua. 

Reguleringskart er vedlagt, og ytterliggere informasjon kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR71.1919

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 12.384,40 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 5.854,- pr år.

Årlig strømforbruk ikke oppgitt. 
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.624,-.
Boligen var tilknyttet parabol fra Canal Digital - avtale oppsagt. 
Boligen var tilknyttet fiber fra Tafjord, avgift kr 568,- pr. mnd. - avtale oppsagt.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 914.980,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.293.928,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.588.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon:1,1 %
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Even Roth
Fagansvarlig/Eiendomsmegler

Even Roth

Telefon
Mobil 98239666

Lurer du på noe

Even svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.