Ullerntoppen

Ullernkammen 24

Prisantydning

4 200 000 kr

Omkostninger: 111 972 krTotalpris: 4 311 972 kr
Etasje
2
Byggeår
1976
Soverom
1
Areal (P-ROM)
72 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
3 317 kr

Lekkert oppusset, stor 2-roms leilighet med 14 kvm vestvendt terrasse. Garasjeplass. Bad fra 2019.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

En meget romslig, lys og innbydende 2-roms. Leiligheten ble overflateoppusset i 2019, og fremstår moderne og innbydende med delikate fargevalg og moderne en-stavs eikeparkett på gulvene. Badet ble også totaloppusset i 2019, med moderne fliser og innredning, samt en smart innredning som gir god utnyttelse av plassen. Fra stuen har man utgang til en flott, skjermet og usjenert terrasse på hele 14 kvm. som vender mot vest. Det gir meget gode solforhold på ettermiddag og kveld. Boligen har en meget hyggelig og attraktiv beliggenhet, i grønne omgivelser og med kort vei til offentlig kommunikasjon, bymessige fasiliteter på Røa samt flotte turmuligheter. 

- Varmtvann inkl. i felleskostnadene.
- Ingen gjenboere.
- Gode oppbevaringsmuligheter i totalt 3 boder i tillegg til garderobe/bod.

Eiendommen

Ullernkammen 24, 0380 OSLO 
Gårdsnummer 28, bruksnummer 827, seksjonsnummer 272, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Boligen har en meget attraktiv og barnevennlig beliggenhet, i et veletablert boligområde på Ullerntoppen/Røa. Her bor du stille og landlig, utenfor "bygryta", men samtidig sentralt og med kort vei til sentrum. Gåavstand til skoler, barnehager, aktiviteter, butikker, marka, t-bane og buss.
Flere nærbutikker i gangavstand fra boligen. Ellers er det også kort vei til Røa sentrum med handlesenter med bredt utvalg av
servicetilbud bl.a. Meny, bank, post, kafèer, sportsforretninger, klesforretninger, post, vinmonopol, apotek, blomsterforretning, dagligvarebutikker o.a. Diverse servicetilbud er det også på Vinderen og Slemdal. I nærheten ligger blant annet idrettsanleggene på Røa, Ullern (fotballbane på sommeren og skøytebane på vinteren), Gressbanen (Ready), Oslo Golfklubb og kunstisbane om vinteren på Bogstad, Holmenkollen tennisklubb, Njård (Sats) og Røa Bad Elixia. Det er mange idrettslag i nærområdet, herunder Røa, Ready, Njård, Ullern, Vestre Aker Skiklubb og Heming. Videre ligger Holmenkollen riksanlegg med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski samt Tryvann skisenter og klatrepark i nærheten. Gode turmuligheter og rekreasjonsområder sommer som vinter i Mærradalen, som kun ligger noen minutter unna. Her tar en hyggelige sykkel- og turvei deg inn til Bogstad og Nordmarka. Om vinteren prepareres det også skispor innover. Ved Bogstad gård finnes kafe, kulturaktiviteter, gårdsopplevelser og kunstutstillinger. Golfbanen ved Bogstadvannet, i bunnen av Holmenkollåsen, er ifølge golfentusiaster den mest attraktive banen i landet, og er en av de få banene i Norge med internasjonal konkurransestandard, samt kunstisbane om vinteren. Ved Bogstadvannet er det også mulighet for bading om sommeren og ski/skøyter om vinteren. Det er bare kort vei til buss 46 som tar deg til Majorstuen, denne stopper i Ostadalsveien og det er i tillegg kort vei til T-bane ved Røa og Ullernåsen stasjon. Også nattbuss opp til Ullerntoppen. Innenfor en radius på 1 kilometer finner man flere barnehager, i tillegg er det også meget kort vei til gode skolealternativer som Huseby skole, Voksen skole og Lysejordet skole med flere.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 80 kvm
Totalt bruksareal: 74 kvm
Totalt primærrom: 72 kvm

Primærrom, leilighet: 
2. etasje 72 kvm: Bad, stue/kjøkken, entré og soverom

Sekundærrom, 2 kvm. bestående av garderobe/bod.

I tillegg disponerer boligen en bod på terrassen på ca 2,5 kvm, en bod i 2. etasje på ca. 2 kvm og en bod ved garasjeplassen på ca. 2 kvm merket med nr 82. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.09.2019 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 83.306 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass. Det er mulig å etablere el-bil lader på egen garasjeplass. Forøvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Det ble ikke registrert "svikt" i noen av de kontrollerte bygningsdelene på befaringsdagen.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.02.1978. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Velkommen til Ullernkammen 24, en meget romslig, lys og innbydende 2-roms selveierleilighet. Leiligheten ble overflateoppusset i 2019, og fremstår moderne og innbydende med delikate fargevalg og moderne en-stavs eikeparkett på gulvene. Badet ble også totaloppusset i 2019, med moderne fliser og innredning, samt en smart innredning som gir god utnyttelse av plassen. Fra stuen har man utgang til en flott, skjermet og usjenert terrasse på hele 14 kvm. som vender mot vest. Det gir meget gode solforhold på ettermiddag og kveld. Boligen har en meget hyggelig og attraktiv beliggenhet på Ullerntoppen, i grønne omgivelser og med kort vei til offentlig kommunikasjon, bymessige fasiliteter på Røa samt flotte turmuligheter rett utenfor døren. 

- Varmtvann inkl. i felleskostnadene.
- Ingen gjenboere.
- Fin planløsning med store rom.
- Gode oppbevaringsmuligheter i totalt 3 boder i tillegg til garderobe/bod.
- Nye, jordede stikkontakter fra 2019.
- Flotte fellesområder samt lekeplass og basketbane i sameiet.
- Liten dagligvarebutikk 200 m. fra døren.

Entrè/gang:
Entrèen er romslig og innbydende, med stor skyvedørsgarderobe som fungerer som en bod, i tillegg til rikelig med plass til f.eks. hjemmekontor eller ekstra oppbevaringsmøbler.

Stue:
Meget hyggelig stue av generøs størrelse. Rikelig med plass til både sofagruppe og salongbord, i itllegg til spisestuemøblement. Godt lysinnslipp og utgang til en fantastisk, vestvendt terrasse på 14 kvm. På terrassen har man gode solforhold på ettermiddag og kveld.

Kjøkken:
Pent og velutstyrt kjøkken i åpen løsning mot stuen. Integrert i innredningen er oppvaskmaskin (ny i 2018, toppmodell fra Asko), ovn, micro, platetopp og kjøl/frys.
Kjøkkeninnredning med hvite fronter og håndtak i stål. Benkeplate av laminert spon. Ventilator over platetoppen. Fliser mellom over- og underskap.
Stålkum og ett-greps blandebatteri.
Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Soverom:
Lyst, pent og luftig soverom av spesielt romslig størrelse. Her har man rikelig med plass til stor dobbeltseng, i tillegg til svært gode oppbevaringsmuligheter i stort garderobeskap.

Bad:
Lekkert og meget praktisk innredet bad som ble totaloppusset i 2019. Badet er flislagt med delikate og tidsriktige fliser, har varmekabler i gulvet og opplegg for vaskemaskin.
Dusjnisje med regnfallsdusj og dusjvegger i glass, servantskap og vegghengt toalett. 

Overflater:
Vegger: Malte, slette flater. Fliser på badet.
Gulv: En-stavs eik parkett. Fliser på badet.
Innvendig himling: Malte, slette flater (betongdekker).

Teknisk/diverse:
- Sikringsskap plassert i oppgangen utenfor leilighetsdøren. Hovedsikring på 40 AMP. Oppgradering av det elektriske anlegget i stue og på soverom i 2019. Samsvarserklæring er
fremvist.
- Porttelefon med fjernåpner og monitor. Kamera på ringetablå. Modell: bticino.
- Avtrekk på kjøkken og bad koblet på byggets mekaniske anlegg. Tilluft via luftespalter over vinduer.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i gulv på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Ullernåsen boligsameie, med sameiebrøk 1/423.
Sameiet består av 422 leiligheter og 1 næringsseksjon.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
Sameiet har egen hjemmeside www.ullernaasen.no.
UBS har avtale om vaktmestertjeneste med Bygårdsservice AS.
Sameiet har avtale med Bentes Rengjøringsbyrå om renhold av fellesarealene.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt såfremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.

Foretatt påkostninger de senere år og planer for kommende år: 
- 2016: Rensing av avtrekkskanalene, gjennomført filterrens, service og byttet utslitte vifter som ikke fungerte. 
- Blokk 5 til 8 har fått et estetisk løft med nye rekkverk, og garasjeveggene har fått varierende spiler som gir et fint spill over veggen.
- Sameiets ubrukte areal i blokk 3 er det i 2016 etablert gitterboder bruk til utleieboder.
- Overgang til elektroniske nøkkelbrikker.

Sameiet holder på med en oppgradering som startet sommer 2014. Se sameiets hjemmeside for oppdateringer. Antas å være ferdig i ca. 2020. 
Ullernåsen Boligsameie (UBS) har i perioden 2014 – 2016 renovert alle de 9 bygningene i sameiet. Da rehabiliteringen ble besluttet, ble det også besluttet at uteområdene skulle oppgraderes, og at dette siste arbeidet skulle gjennomføres stegvis og finansieres over driften gjennom flere år. Dette er et omfattende arbeid som har resultert i det de kaller Totalplan for uteområdet (TFU), og som beskriver hvilke planer UBS har i perioden 2017 – 2020, hva som planlegges gjort hvor på uteområdet.
UBS har ikke midler til å gjennomføre alle tiltak første budsjettår, men styret vil godkjenne og igangsette hvert tiltak for seg iht. gjennomføringsplanen som blir konkretisert i samarbeid med Skaaret Landskap AS. Oppgradering av leke- og aktivitetsområdene er fullført i 2017.

- Utskifting av stigeledninger. Sameiet ga styret mandat til å detaljprosjektere løsning og inngå kontrakt på utførelse et bygg av gangen, med opsjon for videre kontrakt. Arbeidet finansieres over driftsbudsjettet over flere år. Sansynlig oppstart: 2019.
- Rørsystemet. Rørsystemet inne i den enkelte leilighet er den enkelte sameier selv er ansvarlig for. Her anbefales det at alle bytter til rør i rør ved oppussing, det er gjort i denne leiligheten ifb. med oppussing av badet. I forbindelse med kontrakt for stigeledninger er det fremforhandlet meget gode priser for den enkelte sameier for å foreta alt fra rørrehabilitering i leiligheten, til totalrehab av bad/begge bad.
- Oppussing av oppgangene. 
- Se på alternative energikilder.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

14.12.1971 - Dokumentnr: 21815 - Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:28 Bnr:827 
Gjelder denne registerenheten med flere 


09.07.1974 - Dokumentnr: 13549 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:28 Bnr:827 
Gjelder denne registerenheten med flere 


04.04.1975 - Dokumentnr: 5998 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:28 Bnr:827 
Gjelder denne registerenheten med flere 


04.04.1975 - Dokumentnr: 5999 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:28 Bnr:827 
Gjelder denne registerenheten med flere 


26.05.1975 - Dokumentnr: 9351 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om tilfluktsrom 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:28 Bnr:827 
Gjelder denne registerenheten med flere 


13.08.1975 - Dokumentnr: 14797 - Erklæring/avtale
RETT TIL GARASJEPLASS NR. 82 
Gjelder denne registerenheten med flere 


19.08.1975 - Dokumentnr: 15133 - Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser 
Overført fra: Knr:0301 Gnr:28 Bnr:827 
Gjelder denne registerenheten med flere 


15.10.2004 - Dokumentnr: 70674 - Erklæring/avtale
Reseksjonering uten endringer i grunnboken 
Gjelder denne registerenheten med flere 


13.08.1975 - Dokumentnr: 14797 - Seksjonering
Opprettet seksjoner: 
Snr: 272 
Formål: Bolig 
Sameiebrøk: 1/421 
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 421 SEKSJONER 


18.08.2006 - Dokumentnr: 388374 - Resek/tilleggssek
Endret seksjon: 
Snr: 272 
Formål: Bolig 
Sameiebrøk: 1/421 


31.12.2009 - Dokumentnr: 1004934 - Resek/tilleggssek
Endret seksjon: 
Snr: 272 
Formål: Bolig 
Sameiebrøk: 1/422 


Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig i henhold til reguleringsplan s-2115 datert 22.08.1975 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

- I Aslakveien 20-28 pågår det oppføring av boligblokker, "Røakollen". For mer info se Oslo kommunes hjemmesider, saksnr. 201611201.
- Deler av gnr. 28, bnr. 827 som ligger på sameiets tomt, er regulert for offentlig bygning, understasjon for Oslo Lysverker.

Det foreligger en pågående plansak 201708944 som gjelder Huseby - vannbehandlingsanlegg og er detaljreguleringsplaner for ny vannforsyning til Oslo, som ser ut som vil gå i fjell under eiendommen. Saken har planstatus som forslag og er enda ikke vedtatt. Se mer om saken: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201708944. 

Statnett har søkt om å fornye hovedstrømnettet i Bærum og Oslo Vest. Dette går ut på at Statnett ønsker å erstatte dagens luftledning fra 1952 som går igjennom sameiet med en ny forbindelse mellom Hamang transformatorstasjon og Smestad transformatorstasjon. I den forbindelse søker de også om ekspropriasjon for å gjennomføre tiltaket. For mer informasjon se statnett.no, konsesjonssøknad kapittel 9.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR48.1982

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 3.317,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv og internett grunnpakke fra Get, varmtvann, kommunale avgifter, forretningsførsel, revisjon, forsikring av bygningsmasse, strøm til fellesarealer og generell drift av eiendommen.
Fellesutgiftene justeres normalt i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 8000,- kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.337.009,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2017 bli kr. 4 813 232,-. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.taten.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11.960,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 18.09.2019

Sameiet har ingen lån p.d.d.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 5.750,-.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 4.311.972,-
 
I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,2% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Karin Bruteig
Daglig leder/ Eiendomsmegler

Karin Bruteig

Telefon
Mobil 91000947

Lurer du på noe

Karin svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.