Komplett salgsoppgave

Carl Bergersens vei 19

6 990 000 kr
171 m²
3 soverom
Velkommen til Carl Bergersens vei 19!
Velkommen til Carl Bergersens vei 19!
Elisabeth Hanssen
Presenteres av
Elisabeth Hanssen
Gjelleråsen
Oppgradert enebolig - Stor, solrik tomt - Flott terrasse - Sydvendt balkong - Garasje - Godt kollektivtilbud!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  6 990 000 kr
 • Omkostninger
  175 920 kr
 • Totalpris
  7 165 920 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1963
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  171 m²
 • Bruksareal
  171 m²
 • Tomteareal
  1 211 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Lysegrønn E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Carl Bergersens vei 19, en velholdt, familievennlig og pen enebolig over to plan. Beliggenheten er barnevennlig og attraktiv – helt ved grensen til Oslo, og med et særdeles godt kollektivtilbud i nærområdet. Det er kort vei til skoler, barnehager og butikker, samt spisesteder og populære turområder. Videre kan eiendommen skilte med stor tomt, sydvendt balkong, vestvendt terrasse og integrert garasje.
Inne fremstår eneboligen med stilrene farge- og materialvalg, og flere rom er oppgradert i senere år. Her er det en stor stue med peisovn, en koselig tv-stue og et moderne og velutstyrt kjøkken fra 2016. Videre har boligen et bad, to wc-rom, vaskerom og tre gode soverom. Flere rom har garderobeløsning, og lagringsplass finnes på loft og i krypkjeller.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Carl Bergersens vei 19, 1481 HAGAN
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 3, bruksnummer 234, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 3, bruksnummer 580, ideell andel 1/72
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 3, bruksnummer 581, ideell andel 1/72

Innhold

Totalt bruksareal: 171 kvm
Totalt primærrom: 171 kvm
Bruksareal:
U. etasje - 55 kvm
1. etasje - 116 kvm
Primærrom:
U. etasje - 55 kvm: Vindfang, entré/trapperom, vaskerom, toalettrom, gang og soverom.
1. etasje - 116 kvm: Trapperom/gang, baderom, toalettrom, kjøkken, spisestue/stue, tv-stue og to soverom.
Boligen har i tillegg uinnredet loft med tilgang fra loftsluke i trapperom/gang. Arealer på loft er ikke målbare grunnet lav takhøyde, men utgjør likevel en gulvflate på 35 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.09.2022 utført av Anticimex v/Pål Einar Sommeling. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1963. Gulvflater i underetasje og etasjeskiller av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur (Siporex) og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader kledd med beiset trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form, utvendig tekket med betongtakstein fra 2010. Vinduer fra byggeår med 1+1-lags glass (kun i garasje, gang og på vaskerom i U. etasje). Vinduer fra 2007, 2011 og 2017 med 2-lags glass. Terrassedører fra 1983 og 2007 med 2-lags glass. Dobbel entrédør av typen trefiber med glassfelt. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
TILSTANDSGRAD 3
- Vaskerom: Helthetsvurdering.
TILSTANDSGRAD 2
- Baderom: Ventilasjon, gulvfallforhold og membran/slukovergang.
- Toalettrom (U. etasje og 1. etasje): Ventilasjon.
- Øvrige rom: Gulvoverflater.
- Underetasje: Ventilasjon.
- Krypkjeller: Helthetsvurdering.
- Innvendige trapper: Rekkverk/håndløper.
- Tekniske anlegg: Avløpsrør.
- Dører og vinduer: Eldre vinduer, terrasse- og entrédør.
- Taktekking: Stedvis mosedekkede felter.
- Balkong/terrasse: Løse fliser på balkong og stedvis råteskader på terrasse.
- Drenering: Helhetsvurdering.
- Forstøtningsmurer: Sprekker og riss.
- Vann- og avløpsledninger: Avløpsrør.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de ulike punktene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Moderniseringer/påkostninger ifølge selger:
- Baderom med overflater fra 2006/2007.
- Noen nye vinduer fra 2007, 2011 og 2017.
- Terrassedør fra 2007.
- Taktekking fra 2010.
- Kjøkkeninnredning fra 2016.
- Sikringsskap fra 2016.
- Vaskerom med overflater fra ca. 2016.
- Kombinert varmtvannsbereder fra 2017.
- Bereder tilkoblet luft-til-vann varmepumpe fra 2017.
- Fjernet oljetank.
- Generell oppussing av stue og soverom.

Standard

KORT FORTALT
- Velholdt, pen og innholdsrik enebolig.
- Boligen er oppført over 2 plan i 1963.
- Omfattende oppgradert i senere år.
- Yttertaket er sist tekket om i 2010.
- Barnevennlig og attraktivt område.
- Velstelt, solrik tomt på 1211 kvm.
- Sydvendt balkong på ca. 12 kvm.
- Vestvendt terrasse på ca. 30 kvm.
- Stor, innbydende stue med peisovn.
- Tv-stue med utgang til terrassen.
- Helfliset bad fra 2016 i 1. etasje.
- 2 wc-rom og separat vaskerom.
- 3 gode soverom, 2 med garderobe.
- VVB tilkoblet luft-til-vann varmepumpe.
- Radiatorer tilkoblet luft-til-vann varmep.
- Sikringsskap med automatsikringer.
E N T R É
Eneboligen har et pent inngangsparti med asfaltert adkomst, overbygg og fin utebelysning. Vel inne er det et vindfang med lysmalte vegger og matchende fliser på gulvet. Neste rom er en luftig gang med lyse vegger og god plass til garderobeløsning.
K J Ø K K E N
Kjøkkenet var nytt i 2016, og har et moderne og stilfullt design med gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen fra Kvik har sorte og grå fronter, takhøye skap og lys heltrebenkeplate med oppvaskkum i stål. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn og koketopp, samt ventilator, komfyrvakt, benkestikk og god arbeidsbelysning.
S T U E & T V - S T U E
Stuen oppleves som stor, luftig og innbydende, og den vinklede planløsningen gir fine, definerte soner for møblering. Her er det utmerket plass til sofagruppe, lenestoler og tv-møblement, og i nærheten av kjøkkenet er det rom for å samle familie og venner til hyggelige måltider rundt et spisebord. Stuen er pent pusset opp i duse gråtoner som står godt til parkettgulvet, og store vinduer sørger for rikt, naturlig lysinnslipp. Sentralt plassert er det en moderne peisovn, og rommet har utgang til en sydvendt balkong med trapp ned til hagen. I første etasje er det i tillegg en koselig tv-stue – et kjærkomment element for barnefamilier. TV-stuen har lysmalte vegger og pent parkettgulv, og det er utgang til en dels overbygd terrasse på ca. 30 kvm.
B A D E R O M
Boligen inneholder et bad, to wc-rom og et vaskerom. Badet ble pusset opp i 2006/2007, og har hvite fliser på veggene og mørkegrå fliser på gulvet. Baderomsinnredningen har hvite, glatte fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon, et høyskap og et speil med integrert belysning. Videre har badet gulvvarme og en dusjnisje med innfellbar glassdør.
W C - R O M
Vegg-i-vegg med badet i første etasje er det et pent wc-rom med en kombinasjon av blåmalte og flissatte overflater på veggene og gyllen parkett på gulvet. I tillegg til et toalett har wc-rommet en enkel, vegghengt servant, et stort speil og god belysning. I underetasjen er det et wc-rom med hvitmalte vegger, malt betonggulv, servant, toalett, speil og belysning.
V A S K E R O M
Vaskerommet ligger i underetasjen, og ble overflateoppusset i 2016. Her er murveggene hvitmalte og betonggulvet med sluk. I et hjørne er det montert et dusjkabinett, og rommet er videre utstyrt med opplegg for vaskemaskin.
S O V E R O M
Det er tre gode soverom i eneboligen – ett i underetasjen og to i første etasje. Soverommet i underetasjen er lyst og romslig, og har både garderobeskap og oppmurt, åpen peis. Det største soverommet i første etasje har lysmalte overflater, en panelkledd kontrastvegg og gyllent parkettgulv. Rommet har en stor, plassbygd skyvedørsgarderobe, og boligen har for øvrig oppbevaring- og lagringsplass i tv-stuen, på loftet og i krypkjeller.

Løsøre og tilbehør

Innbo/løsøre som ikke vil medfølge boligen er kjøle-/fryseskap.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med radiatorer tilkoblet luft-til-vann varmepumpe fra 2017, samt elektrisk gulvvarme på badet. Dette suppleres med vedfyring i stuen og på soverommet i underetasjen. Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra kjøkkenet. Varmtvannsbereder på 170/120 liter er tilkoblet varmepumpe, og er plassert på vaskerommet. Sikringsskapet har automatsikringer fra 2016, og er montert i entreen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 13.02.1963.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: Fullførelse av peisestue og resterende utvendig maling blir utført.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at midlertidig brukstillatelse ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser. Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dokumentnummer: 2242, tinglyst: 15.08.1962
Bestemmelse om veg, hvor eier av Carl Bergersens vei 19 (gnr. 3 og bnr. 234) har veirett over Carl Bergersens vei 21 A/B (gnr. 3 og bnr. 113).
Dokumentnummer: 5073, tinglyst: 31.03.1998
Bestemmelser om fellesanlegg for vei, vann og avløp, hvor kommunen inkludert kabeletatene har rett til fremtidig drift og vedlikehold av de anleggene kommunen/etatene eier.
Dokumentnummer: 832348, tinglyst: 11.09.2015
Bestemmelse om bebyggelse, hvor nåværende eier har gitt eier av Carl Bergersens vei 21 A/B (gnr. 3 og bnr. 113) rett til å bygge garasje/forstøtningsmur inn mot felles eiendomsgrense i henhold til kart. I tillegg gis det rett til bruk av felles vei opp til sin nye garasje.
Eiendommen har andeler i realsameie som er fellesarealer eiet av omkringliggende eiendommer. Eierskapet til sameiet følger eiendommen, og ikke personen. I grunnboken er det tinglyst følgende andeler i realsameie:
Matrikkel: Knr. 3031, gnr. 3, bnr. 580
Ideell andel: 1/72
Regulert til felles lekeareal
Matrikkel: Knr. 3031, gnr. 3, bnr. 581
Ideell andel: 1/72
Regulert til park
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Selger opplyser om at ett vindu i stue er defekt/punktert.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et ettertraktet og meget barnevennlig boligområde på Gjelleråsen/Hagan i Nittedal kommune, rett ved grensa til Oslo. Fra boligen er det gangavstand til buss, skoler, barnehager og matbutikk. Til Hagansenteret er det ca. 2,5 km.
Beliggenheten er naturskjønn rett ved marka, med flere populære badeplasser i gangavstand og utmerkede forhold for sykling. Ved Morttjern ligger Norges eneste salamanderpark, og det er hengt opp en rekke kasser i trærne for å ta vare på flaggermusene i området. Skredderudtjernet ligger vakkert til i skogen og er et populært tursted på varme sommerdager for alle som bor i nærområdet. Kjulstjern og Ørfiske skal også nevnes.
Et populært utfartssted er Bjønndalen skianlegg. Anlegget er et godt utgangspunkt for turer i Lillomarka og drives av Gjelleråsen IF. Her er det varmestue, akebakke og anlegg for skileik og skytebane. Det er tilrettelagt for grilling. I helgene om vinteren er det servering i skihytta. Varingskollen alpinsenter ligger også en kort kjøretur unna med ett komplett alpintilbud.
Det er nytt idrettsanlegg ved Li ungdomsskole, med flere kunstgressbaner, svømmehall, skatepark, håndball- og sandvolleyballbane. Ved GIF-huset blir det anlagt isbane om vinteren. I tillegg er det flere gode golfbaner i nærheten, blant annet Hakadal Golfbane. Innen rekkevidde finner man også lekeplass, treningssenter, ridesenter og alpinanlegg, samt klatrepark på Skillebekk.
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 Gjelleråsen og Bunnpris Holumporten. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det få minutters kjøring til Hagansenteret og Mosenteret, samt kort vei til Stovner Senter som har et rikt og variert utvalg.
Nærmeste bussholdeplass er Gjelleråsen som ligger ca. 400 meter fra boligen. Det er meget god bussforbindelse til Oslo, Gardermoen, Lillestrøm og Lørenskog. Med bil fra boligen tar det ca. 12 min til Strømmen Storsenter, 15 min til Lillestrøm Torv, 22 min til Oslo Sentralstasjon og 27 min til Oslo Lufthavn.
Fra eiendommen er det ca. 1,2 km til Holumskogen barneskole, og ca. 5 km til Li ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Bjertnes og Stovner videregående skole, samt et godt utvalg av barnehager.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Solstua barnehage (3-5 år) 0.8 km
Mortetjern barnehage (0-6 år) 1.2 km
Gullberget barnehage (0-5 år) 1.4 km
Skoler
Holumskogen skole (1-7 kl.) 1.2 km
Li skole (8-10 kl.) 5 km
Nittedal ungdomsskole (8-10 kl.) 9.4 km
Stovner videregående skole 5.5 km
Bjertnes videregående skole 8.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1211 kvm, hvorav 44 kvm er regulert til felles avkjørsel. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, prydbusker, asfaltert gårdsplass og skjermende trær. Gode solforhold kan nytes til det fulle på flere, fine uteplasser.
Fra tv-stuen er det utgang til en vestvendt, dels overbygd terrasse på ca. 30 kvm. Her er det god plass til grill og ønsket utemøblement, og utsikten mot skogen er grønn og naturskjønn. Terrassen har gråbeiset tredekke, tett levegg i overbygget og stemningsfull utebelysning på veggen. Fra stuen er det utgang til en langstrakt, sydvendt balkong på ca. 12 kvm med trapp ned til hage og gårdsplass.

Parkering

Det er parkering i en integrert garasje på ca. 23,4 kvm og på en asfaltert gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse (1167 kvm) og felles avkjørsel (44 kvm) i henhold til reguleringsplan for Gjelleråsen Syd (endring av reguleringsplan for Gjelleråsen, Putten og Skillebekk) med plan-ID 124R datert 15.12.2014, revidert 04.08.2015 og vedtatt endret av kommunestyret 30.08.2015 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen omfattes også av kommuneplan 2018-2030 datert 26.08.2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr. 9749,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og målerleie.
Det er installert vannmåler på eiendommen og kostnadene betales etter forbruk. Forbruk avleses etter henvendelse fra kommunen. Forbruk betales à konto basert på siste avlesning. Avregning foretas i forbindelse med neste forfall på kommunale avgifter. For denne eiendommen utgjør vannforbruket kr. 47,64 kubikkmeter av de kommunale avgiftene. Oppgitt kostnad vil variere utfra bruk/personer i husstanden. I henhold til Nittedal kommune er normalt forbruk stipulert til ca. 50 kubikkmeter pr. person pr. år.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 25.000,- pr. år. / 30.000 kWh. pr. år med en årlig nettleie på ca. kr. 14.000,-
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster ca. kr. 10.000,- pr. år. Abonnementet kan medfølge.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett og har avgift på kr. 850,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Nokab som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr. 450,- pr. mnd.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 14.000,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr. 1.609.747,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f. eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr. 5.795.089,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 7935,- pr. år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 7.165.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jarle Wold

Overtakelse

Etter nærmere avtale

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pkt. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 50.000,- fast provisjon
Tilrettelegging: kr. 12.500,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 19.400,-
Visninger/overtakelse: kr. 3.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0058/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal/Hadeland
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2258

Dato

Sist oppdatert: 21. september 2022 kl. 14:32

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.