Komplett salgsoppgave

Rambergveien 19

3 100 000 kr
52 m²
1 soverom
Velkommen til Rambergveien 19
Velkommen til Rambergveien 19
Tønsberg/Kaldnes Brygge
Attraktiv hjørneleilighet med flott utsikt i 4. etasje på Kaldnes Brygge Syd - romslig balkong, egen garasjeplass og bod

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  3 100 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  884 734 kr
 • Totalpris
  3 984 734 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  52 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  8 388 kr
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Hjørneleiligheten er lekker, arealeffektiv og solrik, med utsikt mot Tønsberg by, Kanalen og Brygga, både inne, og ute på balkongen. Fra den romslige balkongen er det utsyn både mot sjøen og Dokka. Leiligheten fremstår som moderne og lettstelt. Her bor man lettvint til med få skritt til "kjøpmannen på hjørnet", fransk bakeri, kulturhus og restauranter. Fra gangbroa rett ved så er man straks i Tønsberg by, og går man motsatt vei så er man etter få minutter i Teieskogen med lysløype. Enkelt med en heistur ned til egen p-plass i lukket garasjeanlegg. Et pent, flislagt bad og én gjennomgående fargepalett med nytt, matchende teppe, gir leiligheten et helhetlig preg og en lun og trivelig atmosfære. Med store vinduer og en deilig uteplass på balkongen, oppleves leiligheten som åpen, lys og luftig

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Rambergveien 19, 3115 TØNSBERG
Kommunenummer 3803, gårdsnummer 1003, bruksnummer 313
Andelsnummer 18, Ankeret Borettslag, organisasjonsnummer 987 782 617

Innhold

Totalt bruksareal: 52 kvm
Totalt primærrom: 52 kvm
Bruksareal:
Leilighet 52 kvm
Primærrom:
Leilighet:
4. etasje 52 kvm: Entré, stue/kjøkken, soverom og bad/wc/vaskerom
Andelen har eksklusiv bruksrett til 5 kvm bod i 1. etasje og garasjeplass i lukket garasjekjeller med heisadkomst.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 21.06.2022, utført av Boligtakst Vestfold AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Andelsleilighet (borettslag) beliggende i 4. etasje i boligblokk oppført i betong i 2005/-06 iht. tilstandsrapport.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG2
- Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
- Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Selger informerer om:
- Skiftet vann og avløpstilslutningen til det vegghengte klosettet på badet etter en liten lekkasje (kun utenfor vegg).
- I garasjen er det Infrastruktur til el for bil. Hver leilighet må kjøpe ladeboks selv.
- Viftene på taket for alle leilighetene er skiftet i 2016.
- Det har vært kontroll av alle elanlegg.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten og selgers egenerklæring. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Det ble påvist forekomst av skjeggkre for 4 år siden i leiligheten. Nokas fjernet alt. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Hjørneleiligheten har en flott plassering i 4. etasje med lettvint adkomst fra parkeringskjelleren eller via det hyggelig fellesområdet, i atriet mellom de 3 bygningene i Kaldnes Brygge Syd. Det er lagringsplass i bod på 5 kvm i 1. etasje. Andelsleiligheten ligger i et av de første byggetrinnene på Kaldnes kalt "Ankeret". Den store balkongens plassering sørger for et spennende og flott utsiktsbilde til Kanalen og Brygga på den ene siden og Dokka motsatt vei. Inne i leiligheten nyter man også godt av den supre beliggenheten. Romløsninger og innredningene sørger for et god utnyttelse av kvadratmeterne og boligen fremstår lys, luftig og innbydende. Leiligheten har en livsløpsstandard med terskelfrie og brede dører. I gangen hvor besøkende enkelt lukkes inn med porttelefonen er det plass til garderobe og inngang til et tidløst og lyst flislagt bad. Badet har dusjhjørne, vegghengt toalett og håndvask i pen skuffeinnredning. Det er plass/opplegg for vaskemaskin på badet. Soverommet er romslig med garderobeskap på langveggen og stort vindu som henter inn den flotte utsikten. Det hyggelige allrommet med kjøkkeninnredning i en vinkeløsning gir mulighet for både spisebord og salong i rommet som henter inn fine utsiktsbilder gjennom store vindusflater i 2 retninger. På utsiden er det sitteplass og herlig utsikt på den overbyggede balkongen. En arealeffektiv og innbydende leilighet, med svært gode bokvaliteter sommer som vinter, i et stilig og veletablert leilighetsbygg - med en ypperlig beliggenhet!
Leiligheten har nummer 406, som vises på garasjeplass, bod, postkasse og ringeklokke.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Det gjøres oppmerksom på at komfyren er fra byggeåret, men oppvaskmaskin er av nyere dato. Kjøper
må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren varme/radiator. Varmekabler i bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 26.04.2011. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
Eiendommen har tinglyst bruksrett til parkeringsplass og bod (eksklusiv bruksrett til bod nr. 406 og garasjeplass nr. 406) og har rett til adkomst til gnr. 1003, bnr. 304 i Tønsberg kommune over og på den tjenende eiendom knyttet til bruk av garasjeplasser og boder, samt for adkomst til leiligheter og utearealer. Adkomstretten relaterer seg til bruk av trappeløp, heiser, felles gangarealer m.m. Bruksrettene til de nevnte eiendommer er evigvarende, og er tinglyst 27.09.2006 som dagboknr. 14090.
Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

En flott og arealeffektiv hjørneleilighet beliggende i 4. etasje i Ankeret Borettslag. På verandaen er det gode utsiktsforhold hvor man har utsyn til Dokka på den en siden og utsyn utover felles atrium og videre til Kanalen og Brygga. Fra bygget kan man rusle de få meterne bort til butikken på "hjørnet" å gjøre innkjøp av ferske bakervarer og dagens aviser på morgenkvisten. Dette er en stor og moderne matvareforretning med post i butikk og tipping. Ønsker man å ta en middag ute er det også en populære spisesteder på Kaldnes. Tønsberg kulturhus, Støperiet, med varierte tilbud hele året, ligger også på Kaldnes. Man har supre rekreasjonsmuligheter innen kort gangavstand, Active treningssenter med badeland og flotte turområder med lysløype i Teieskogen mm. Mulighet for båtplass i moderne bryggeanlegg rett på nedsiden. Det er få skritt til Tønsberg brygge og bysentrum, over gangbroen ved Kaldnes Brygge - så her bor man midt i smørøyet - med absolutt alt i nærheten.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroa. Ta til høyre i rundkjøringen, følg hovedveien mot Kaldnes og ta rett frem i neste rundkjøring, ta ned til høyre i rundkjøringen ned til Kaldnes Brygge. Felles parkeringsplass (avgiftsbelagt) ved Dokka. Hjørnebygget ligger med kortsiden mot Støperiet og langsiden mot Dokka. Følg trapp opp til fellesområde og inngangspartier som Rambergveien 19 har felles med Rambergveien 15 og 17. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.
Kaldnes hører til i Tønsberg kommune, og har et bredt og variert tilbud av offentlige og private barnehager, barneskoler og videregående.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 447,3 kvm som tilhører borettslaget, hvor bygningen er plassert. Ellers pent opparbeidet og parkmessig anlagt fellesareal i Huseierlaget Kaldnes Brygge Syd bestående av Rambergveien 15, 17 og 19, hvor en har pene, brede utvendige trappeadkomster fra bryggeområde og dokka. Ellers adkomst via heis direkte fra garasjeanlegg.

Parkering

Andelen har eksklusiv bruksrett til bod i 1. etasje og garasjeplass i lukket parkeringskjeller.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i Kommunedelplan - Sentrum, Byplan 2018 - 2030 TBG, datert 22.5.2019 avsatt til: Veg - Nåværende og Sentrumsformål - Nåværende (Bolig/Næring).
Eiendommen omfattes av bebyggelse plan Kaldnes, Felt A og B, plan id. 65209-B1 (27.9.2002).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 8 388,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, Canal Digital og internett bredbånd, drift og vedlikehold av garasje (kr 2.000,- pr. år som faktureres i tillegg på felleskostnad hver januar), forretningsfører-, styre- og revisjonshonorar, konsulenthonorar/tilleggstjenester OBOS BBL, kostnader sameie og andre driftskostnader. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.06.2021.
Felleskostnader økes med ca. 10 % f.o.m. 1.6.2022, endringen er inntatt ovenfor jfr. opplysninger fra forretningsfører.
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnad: kr 2.100,-
TV-/bredbånd: kr 319,-
Kapitalkostnader felles lån: 5.764,-
For de som eier egen p-plass betales kr 2.000,- til drift/vedlikehold hvert år. Hele summen faktureres hver januar. Eierskiftegebyr for parkeringsplassen er kr 765,-, hvor faktura sendes direkte til kjøper.
Avlesning vannmålere går direkte til Eviny AS (tidligere BKK) og faktureres derifra. Borettslaget har felles inntak til varmeanlegget. Det er montert individuelle målere tilknyttet hver andel. Forbruket gir grunnlag for eiers del av totalkostnaden. I tillegg kommer faste kostnader og eventuelt forbruk i fellesarealer, som fordeles etter avtale.
Borettslaget er "medeier" i Huseierlaget Kaldnes Brygge Syd, org.nr. 991 319 522, sammen med Ankeret Borettslag org. nr. 987782617 og eierseksjonssameiet Kaldnes Panorama org. nr. 990 726 043. Resultatregnskap og balanse for Huseierlaget er presentert i selskap nr. 3311 og fellesutgifter til Huseierlaget betales hver måned for alle tilsluttede boligselskaper. Dette er inkludert i felleskostnadene til andelseier/seksjonseier.
Borettslaget har kollektiv avtale med Canal Digital som inkluderer Internett bredbånd. Avtalen er inngått av Huseierlaget Kaldnes Brygge Syd.
Det er Huseierlagets ansvar å anskaffe og montere Brannsikringsutstyr mens det er seksjons-/borettslagseier ansvar å sørge for tilsyn og kontrollere at utstyret er i orden. Dersom utstyret er defekt, meldes dette til styret.
Huseierlaget er i en prosess om å fornye tillatelsen om innglassing av balkonger i Tønsberg Kommune. Byggets styre tar den formelle godkjennelsen iht prinsipiell godkjent løsning dersom det vurderes en innglassing av balkongen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år. / 2827 kwh. pr. år. Norges Energi pluss Lede (nettleie).
Leilighetene er i tillegg oppvarmet med fjernvarme levert fra Skagerak energi, fakturert av Eviny AS. Fjernvarme og tappevann ca. kr 14.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Dokumenter for Ankeret borettslag og Huseierlaget Kaldnes Brygge Syd kan fås ved henvendelse til megler.

Kommunale utgifter

Det betales felles kommunal tekniske avgifter.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 631 958,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 275 049,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 19 112,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 884 734,- pr. 31.12.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 4.798.348,- pr. 31.12.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 2,62% flytende
Lånets løpetid: 14 år 7 mnd.
All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader, kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets rådgiver kontaktes for nærmere opplysninger.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3.985.866,-. Av dette beløpet utgjør kr 884 734,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer eierskiftegebyr på kr 765,- for p-plassen som hører til leiligheten. Faktura sendes direkte til kjøper.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Tone Lind Jørgensen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Ankeret Borettslag.
Borettslaget består av 27 borettslagsleiligheter.
Forretningsfører er Fred-Arne Østrem, tlf 33 30 94 73.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt. Dersom det skal gis dispensasjon må det søkes styret for godkjennelse.
Foretatt påkostninger de senere år: Vifter på tak er skiftet ut i 2016. Vanlig vedlikehold. El-bil infrastruktur er foretatt i 2017 (ladeboks må besørges av eier)
Planlagte påkostninger: Vanlig vedlikehold.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Dette er et frittstående borettslag og forkjøpsrett for OBOS medlemmer gjelder ikke. Søknad om styregodkjennelse av ny andelseier sendes til styret. Kjøper har ikke rett til å ta boligen i bruk før søknaden er godkjent, ref. Lov om brl § 4-5. Overtakelse bes lagt til etter at eventuell forkjøpsrett er avklart og styregodkjenning foreligger.t.
Andelseieren kan med samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre for 3 år dersom andelseieren har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene (lov om borettslag §5-5 og 5-6) . Se for øvrig vedtekter og husordensregler for borettslaget.
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 – tolv– måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Dokumenter for Ankeret borettslag og Huseierlaget Kaldnes Brygge Syd kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Leiligheten er fraflyttet, og kan overtas omgående, etter at styrets godkjennelse er avklart.
Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.
Nekter borettslaget å godkjenne erververen som andelseier, må melding om dette komme fram til erververen senest 20 dager etter at søknaden om godkjenning kom fram til borettslaget. I motsatt fall skal godkjenning regnes som gitt.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning hvor 2 visninger er inkludert.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0076/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.2276

Dato

Sist oppdatert: 29. juni 2022 kl. 11:13

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.