Komplett salgsoppgave

Dyrkorn 33

1 300 000 kr
302 m²
8 soverom
Krogsveen Sunnmøre v/EiendomsmeglerneCamilla Christensen og Frida Stormyr har gleden av å presentere Dyrkorn 33 - en innholdsrik enebolig med flott utsikt
Krogsveen Sunnmøre v/EiendomsmeglerneCamilla Christensen og Frida Stormyr har gleden av å presentere Dyrkorn 33 - en innholdsrik enebolig med flott utsikt
Dyrkorn
Stor og innholdsrik enebolig med utsikt | 5 soverom | god beliggenhet på Dyrkorn

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  1 300 000 kr
 • Omkostninger
  33 670 kr
 • Totalpris
  1 333 670 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1936
 • Soverom
  8 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  302 m²
 • Bruksareal
  384 m²
 • Tomteareal
  1 141,2 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Dyrkorn 33 - en innholdsrik enebolig med fantastisk havutsikt!
Enebolig fra 1936. Bygget antas å ha vært en generasjonsbolig med boenhet på 1 og 2 etasje, men er registrert som enebolig. Det har vært gjennomført en del fornying og oppgradering etter byggeåret. Boligen har likevel en del etterslep på vedlikeholdet. Det er etablert en ekstra to roms leilighet i tidligere kjellerstue og bod i underetasjen. 1 etg er noe oppusset, i hovedsak med overflatebehandling. I 2 etg er alle innvendige overflater unntatt badet fornyet.
På Dyrkorn har man kort veg til sjøen, samt enkel tilgang til flotte turområder på eksempelvis Vikahornet og det Stordal ellers har og by på! Fra eiendommen er det 5 minutters kjøring inn til Stordal og heller ikke lange turen til Digerneset og Moa.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dyrkorn 33, 6250 STORDAL
Kommunenummer 1578, gårdsnummer 123, bruksnummer 11, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 384 kvm
Totalt primærrom: 302 kvm
Bruksareal:
Enebolig 371 kvm
Uthus/vedskjul 13 kvm
Primærrom:
Enebolig:
Kjeller: 72 kvm: Vindfang, vaskerom, bad, soverom og stue/kjøkken.
1. etasje 100 kvm: To ganger, kjøkken, stue, tre soverom og trapperom.
2. etasje 100 kvm: Trapperom, toalettrom, bad, stue, kjøkken og to soverom.
2. etasje 30 kvm: Gang og to soverom.
Sekundærrom:
Enebolig:
Kjeller: 68 kvm: Bod, garasjerom og tidligere kjølerom.
2. etasje 1 kvm: Bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.08.2022 utført av Byggmester Henning Gartz. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 1936 iht. regelverk og byggeskikk fra byggeåret, og kan avvike fra dagens standard. Bygget antas å ha vært en generasjonsbolig med boenhet på 1. og 2. etasje, men er registrert som enebolig i matrikkelregistrert. Det har vært gjennomført en del fornyinger og oppgraderinger etter byggeåret. Boligen har likevel en del etterslep på vedlikeholdet. Taket er fra byggeåret og er som valmtak av taksperrer tekket med skifer og står foran omlegging. Vinduene har karmer av tre og isoleringsglass. De fleste vinduene er fra 70-tallet og har oppnådd sin forventede levetid. Ytterveggene over grunnmuren er av tre med liggende bordkledning. Fasaden står foran vask og maling. Det er indikasjoner på sviktende drenering. Grunnmuren er pusset og malt over terrenget.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 som er store eller alvorlige avvik, og det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Dører: Det er påvist dører med fukt/råteskader. Hoveddøren står under tak og er i normalt god stand i forhold til alder. Tetthet og isolasjonsevne er ikke iht. dagens standard. Døren til leiligheten i underetasjen er trolig fra 80-tallet og er i normalt god stand i forhold til alder. Døren til vaskerommet er slitt. Det er påvist begynnende fukt- og råteskade på karm/terskel.
- Innvendige overflater: Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Påvist en ripe i laminatgulvet i gang/trapperom i 2 etg. Døren mot stuen tar i gulvet ved åpning og lukking.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell inntil 15 mm / 2 meter målelengde, inntil 35 mm. gjennom hele rommet, stuen i 2 etg. Målt høydeforskjell inntil 15 mm/2 meter målelengde, inntil 25 mm gjennom hele rommet, stuen i 1 etg.
- Pipe og ildsted: Det foreligger fyringsforbud på pipe fra feiertilsyn. En ildfast stein / plate i bakre del av vedovnen i 2 etg har sprukket. Det er gitt fyringsforbud for pipen som ikke har nytt røykrør.
- Kjølerom og garasje: Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Påvist mye fukt fra gulv og vegg under terrenget i garasjen og i kjøl / fryserommet.
- Bad, 2. etg. : Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet er preget av alder. Påvist plastsluk av nyere type, med klemring, men uten synlig membran eller slukmansjett.
Lokalt fall til sluk. Stedvis flatt gulv, stedvis noe motfall. Noe "bom" / tomklang under gulvflisene.
- Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerommet fremstår som slitt og lite tidsmessig. Konstruksjonene oppfyller ikke dagens krav til våtrom.
- Bad, underetasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet oppfyller ikke dagens krav til våtrom.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Påvist forhøyet fuktinnhold i gulv og vegger av betong under terrenget. Dette indikerer sviktende drenering og / eller fuktsikring.
Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 som er avvik som kan kreve tiltak:
- Veggkonstruksjon utvendig
- Takkonstruksjon/Loft
- Vinduer
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger
- Radon
- Rom under terreng
- Innvendige dører
- Kjøkken
- Toalettrom
- Varmtvannstank
- Elektrisk anlegg
Se utfyllende tekst i rapporten.
Vaskerommet er ikke undersøkt pga. bygningsmessige hindringer var det ikke mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har svart følgende i sitt egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun av faglært: Alfred Nesset AS: La opp nye ledninger til kjøkken i underetasje.

Standard

Boligen har følgende standard på innvendige overflater:
Gulvene er belagt med laminat, gulvbord av furu og vinylbelegg. Veggene har tapet, malt tapet og malte plater. I himlingene er det panel og malte trefiberplater. De innvendige dørene er i stor grad malte fyllingsdører, de fleste fra byggeåret. Enkelt nyere fyllingsdører i underetasjen. På loftet er det formpressede dører.
Bad i underetasjen har malt betonggulv, tapet og malte trefiberplater på veggene. Baderommet er innredet med servantskap med fronter av tre, høyskap, dusjkabinett og gulvmontert toalett.
Bad i andre etasjen har flislagt gulv og baderomsplater på veggene. Servantskap med fronter av heltre og heldekkende servant. Det er montert speil på veggen over servanten. Baderommet har dusjkabinett, badekar, plass for vaskemaskin og tørketrommel, og varmtvannstank.
Vaskerommet har malt betonggulv, veggene har murpuss og panel. Det er et rustfritt skyllekar på veggen og opplegg for vaskemaskin.
Toalettrommet har gulvbelegg av malt epoxy støpemasse og baderomspaneler p veggene. Servantskap med foliebelagte fronter og heldekkende servant. Det er overskap med speil og lys over servanten. Gulvmontert wc.
Underetasjen har stue/kjøkken med åpen løsning. Kjøkkeninnredningen har fronter av beiset eik og laminert benkeplate. Det er en nedfelt oppvasskum av rustfritt stål. Det er integrert mikrobølgeovn og stekeovn, samt plass for kjøl-/fryseskap. Det er ikke komfyr, men en "løs" topp med kokeplater oppå kjøkkenbenken.
Kjøkkeninnredningen i 1. etasje har malte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og plass for komfyr, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap.
2. etasje har stue/kjøkken med åpen løsning. Kjøkkeninnredningen har fronter av eik og stavlimt benkeplate. Det er nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål og nedfelt koketopp. Det er plass for oppvakjøl-/fryseskap.
Alle våtrommene står foran total fornying.
Det er etablert en ekstra to roms leilighet i tidligere kjellerstue og bod i underetasjen.
1. etasje er noe oppusset, i hovedsak med overflatebehandling.
2. etasje er alle innvendige overflater unntatt badet fornyet. Det er etablert åpen løsning mellom stue og kjøkkenet, og det er montert ny (brukt) kjøkkeninnredning.
Tekniske installasjoner:
- Vannrør av kobber
- Avløpsrør av plast og jern
- Delvis skjult elektrisk anlegg.
- Flere sikringsskap med både skru- og automatsikringer
- Stoppekran i bod i kjeller

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Dette følger med salget: Flere gamle dører med materialer etc. i vedskjul, store sovesofa med oppbevaring på loft, to hyller til oppbevaring og ett vindu i vaskerom, fire store tønner med blomster på uteplassen, diverse fliser i garasje, ett enkelt klesskap og ett dobbelt klesskap i hovedetasjen og fem romdelere i 2. etasje.

Oppvarming

Oppvarming er basert på varmekabler i badegulvene og stue/kjøkken i underetasjen, samt vedovner i stuene i 1. og 2. etasje.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1936.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det finnes av den grunn ikke dokumentasjon over eiendommens lovlighet.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr. 256319, tinglyst 29.03.2012, type heftelse: Jordskifte.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Boligens underetasje er innredet som en utleiedel, men er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring og dermed heller ikke kan leies ut. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende på Dyrkorn rett ved den lille bygda Stordal. Fra eiendommen er det fantastisk utsikt over Storfjorden.
På Dyrkorn finner man flotte turmål i eksempelvis Vikahornet og Dyrkornvatnet som og byr på fiskemuligheter. Ellers finner man utsalg av Devold gjennom sommerhalvåret på i de gamle fabrikklokalene like nedenfor eiendommen.
Fra eiendommen er det relativt kort kjøreveg til de andre tettstedene. Mest aktuelt er Stordal som ligger 5 minutters kjøretur unna hvor man har bla. dagligvarebutikker, skole, barnehage, bensinstasjon, treningssenter osv. Sjøholt ligger ca. 15 minutters kjøretur retning Ålesund. På Sjøholt finner en forskjellige typer butikker, samt treningssenter osv. Ellers tar det ca 30 minutter til handelssentrum på Digerneset og ca 40 minutter til Amfi Moa.
Vinterstid har man flotte langrennstilbud på Vaksvikfjellet, Overøye og Stavsengfjellet. Overøye har i tillegg et populært skitrekk med snøsikre forhold.
Dyrkorn er en fantastisk beliggenhet dersom du ønsker og bo landlig til med kort veg til sjøen, samt flotte turmuligheter i fjellene. I tillegg har man handelssentrum innen rimelig avstand.

Adkomst

Kjør Dyrkornstranda mot Stordal. Ta første til høyre etter tunnelen mot Dyrkorn. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Andershaugen barnehage (0-5 år) 6.2 km
Årøyhaugen barnehage (0-5 år) 13.3 km
Lande FUS barnehage (0-6 år) 13.8 km
Skoler:
Stordal skule (1-10 kl.) 6.2 km
Gjermundnes vidaregåande skule 38.9 km
Borgund vidaregåande skole 41.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 141,2 kvm. som er opparbeidet med gruset og asfaltert avkjørsel og biloppstillingsplass. Tomten er terrassert i flate partier med støttemurer mot terrenget. Ubebygde areal er i hovedsak beplantet med gressplen. Eiendommen ligger i bratt skrånende terreng og er vendt mot nordvest.

Parkering

Parkering på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet privat vannverk (Dyrkorn Vannverk Ba). Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen, både til vann og avløp, samt elektriske linjer og evt. fiberlinjer.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanens arealplan Stordal datert 11.08.2008 er avsatt til: boligformål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 13.073,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Eiendommen er tilkoblet Dyrkorn Vassverk med årlig avgift på kr. 2.250,- pr år, fordelt på to terminer
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.000,-.
Boligen er tilknyttet Tafjord Fiber som leverandør av internett og har avgift på kr 679,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 401 987,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 1 447 154,-/1 447 153,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.333.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Radu-Ionut Nitu og Anniken Tødenes

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr1.875,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0148/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.22148

Dato

Sist oppdatert: 17. august 2022 kl. 22:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.