Sandsli

Feråsen 136

Prisantydning

4 990 000 kr

Omkostninger: 125 972 krTotalpris: 5 115 972 kr
Etasje
2
Byggeår
1994
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
145 m² / 159 m²
Tomteareal
392.6 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Veranda

Enebolig i populært boligfelt på Sandsli - Meget barnevennlig og gode solforhold - 4 soverom

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Boligen har en sentral og attraktiv beliggenhet i et barnevennlig og veletablert boligområde på Sandsli. 

Fra boligen er det kort avstand til Fanatorget med fasiliteter som dagligvarebutikk, Apotek, helsestasjon mm. Det er gode bussforbindelser til Bergen sentrum/ Dolvik terminal som tar deg videre til øvrige bydeler.

Dette er en perfekt familiebolig med gode planløsninger og masse lagringsplass. Flotte og usjenerte solplasser på begge sider av huset. Boligen har opprinnelig standard og inneholder følgende:

underetasje: hall, vaskerom, bod, bad og 2 soverom.
1. etasje: entré, bad, stue, kjøkken og 2 soverom.

Eiendommen

Feråsen 136, 5253 SANDSLI 
Gårdsnummer 38, bruksnummer 431, seksjonsnummer 0, kommunenummer 4601

Områdebeskrivelse

Boligen har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i et populært boligfelt på toppen av Feråsen. Kun trafikk til og fra boliger gjør nabolaget til et etterspurt sted å bo for barnefamilier. Særdeles gode solforhold på eiendommen med sol fra tidlig morgen til sen kveld midtsommers. Ca. 7 minutters gange til Fanatorget med de fleste servicetilbud/ fasiliteter som man trenger i det daglige. Her finner man blant annet dagligvarebutikk, apotek, legekontor, spisested, mm. Det er også kort vei til Meny i Dolviken hvor man finner bussterminal. Shopping og alle fasiliteter finner man på Lagunen Storsenter som ligger ca. 6 km unna boligen. Mange flotte turmuligheter i området med blant annet Skranevatnet og Storrinden. Rundt Skranevatnet er det populært for de minste å ta med seg gamle brødskalker for å mate alle endene som befinner seg her. Fra Storrinden har man panorama utsikt over innflyvningen til Flesland og her er også gamle bunkerser fra 2.verdenskrig. En kort kjøretur unna finner man også Hordnesskogen, Smøråsen og Fanafjellet for å nevne noen. Flere idrettsanlegg i området som blant annet Sandslihallen med to store baner og Sandsli stadion med kunstgressbane. Man finner skoler for barn i alle aldre i området, med blant annet Aurdalslia Skole (1-7) ca. 1 km unna, og Skranevatnet Skole (1-10) ca. 900 meter unna. Gangavstand til Sandsli Videregående Skole. Gode bussforbindelser i området samt kort vei til bybanestopp. Kort kjøreavstand/gå- og sykkelavstand til mange store arbeidsplasser som Bergen Lufthavn, Equinor, NexGentel, Aibel, Hansa m.m.

Veibeskrivelse

Fra Bergen sentrum: Følg Fjøsangerveien/E39 og videre til Fritz. C. Riebers veg/Rv580 mot Lagunen Storsenter. Fortsett rett frem forbi Lagunen og videre til Flyplassvegen. Kjør av Flyplassvegen i første rundkjøring til høyre inn mot sandsli. Følg veien rett fram, og ta til høyre inn Saksarhaugen. Følg denne rett fram ca 500 meter, og ta til høyre opp Feråsen. Følg veien opp til toppen. 

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Einerhaugen barnehage (1-6 år)
Aurdalslia barnehage (0-6 år)
Espira Steinsviken barnehage (1-6 å...
Aurdalslia skole (1-7 kl.) 
Skranevatnet skole (1-10 kl.)
Sandsli videregående skole 
Nordahl Grieg videregående skole

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 177 kvm
Totalt bruksareal: 159 kvm
Totalt primærrom: 145 kvm

Primærrom:
u. etasje: Trapperom/gang, vaskerom, uinnredet bad, soverom 1 og soverom 2: 62 kvm

1. etasje: Entré/gang/trapperom, soverom 3, bad, soverom 4, stue og kjøkken: 83 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 08.12.2019 utført av Frøyen Takst v/ Thomas Frøyen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 392,6 kvm.  Tomten består av biloppstillingsplasser, terrasse og grøntarealer.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i grunnmur/fundamenter av betong. Yttervegger oppført som isolert bindingsverk med utvendig trekledning i fasade. Etasjeskiller av
trebjelkelag. Saltak tekket med betongtakstein.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Grunn/Fundament: TG 2 pga alder: Anbefales montering av klemlist i topp av grunnmursplast for å hindre overvann å renne ned mellom plast og grunnmur.
Vinduer/Dører: TG 2 pga alder: Fungerer med dagens tilstand.
Yttertak: TG 2 pga alder: Fungerer med dagens tilstand.
Trapp: Montere håndlist på vegg.
Våtrom (Bad og vaskerom): Våtrom er over normal forventet levetid. Det bør derfor påregnes behov for oppgradering. Ved innfesting av klemring mot sluk og ved bruk
av tett dusjkabinett på bad kan brukstiden forlenges.
Under terreng: Anbefaler åpning i utforet vegg mellom boder for kontroll da det ble registrert forhøyede verdier i dette området nedre del av vegg mot
terreng. En åpning kan gjøres slik at det evt kan monteres en inspeksjonsluke for kontroll og fremtidig kontrollsmulighet.

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.11.1998 Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 2 servitutter på eiendommen. Disse omhandler blant annet pliktig medlemskap i velforening og bestemmelse om gjerde.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan Ytrebygda. gnr 39 bnr 434, feråstoppen, boligområde bo3, plan for utbygging datert 01.02.1994 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR79.19217

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 231,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 8 630,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 20.000,- pr. år.
Velavgift er kr 3.620,- pr. kvartal.
Boligen er tilknyttet Canal digital som leverandør av kabel-tv og er inkludert i felleskostnader. Tv-tuner/dekoder medfølger.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 360 636,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr.  4 898 289,60. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.115.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,3 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger Bergen, Askøy, Sund, Os, Kvam: kr 6.000,-
Fotopakke: kr. 7.400,- 

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Marcus Skudal Ellingsen
Eiendomsmegler

Marcus Skudal Ellingsen

Telefon
Mobil 40456462

Lurer du på noe

Marcus svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.