Ravnanger

Bunesvegen 19

Prisantydning

1 500 000 kr

Omkostninger: 38 722 krTotalpris: 1 538 722 kr
Tomteareal
800 m²

Attraktiv boligtomt i sentrale og idylliske omgivelser. Eiendommen er tilkoblet vann, vei og kloakk.

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Tomten er beskrevet i skyldelingsforretning datert 19.08.1961 til å ha en størrelse på 0,8 dekar, 800m2. Tomten er relativt flat, og ansees lett å opparbeide. Tomten er pt. en råtomt som er beygget med eldre fritidsbolig. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann, kloakk og strøm. Følgende må derfor gjøres for å kunne bebygge eiendommen: byggesøknad må sendes til Askøy kommune og grunnarbeid utføres. Hytten som står på eiendommen pt. er å regne som et rivningsobjekt. Eiendommen ligger på Ravnanger. Enkel adkomst med kort avstand til offentlig vei. Solrike omgivelser. Kort gangavstand til barneskole, ungdomsskole og barnehage. Butikk på Ravnanger senter kun ca. 3 minutter med bil. På Ravnanger senter finner man også frisør, apotek, bensinstasjon mm. Flotte turområder like i nærheten blant annet til Dronningen. Her er det også kort avstand til sjø og ferskvann med fine fiske- og badeplasser.

Eiendommen

Bunesvegen 19, 5310 HAUGLANDSHELLA 
Gårdsnummer 15, bruksnummer 255, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1247

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger på Ravnanger. Enkel adkomst med kort avstand til offentlig vei. Solrike omgivelser. Kort gangavstand til barneskole, ungdomsskole og barnehage. Butikk på Ravnanger senter kun ca. 3 minutter med bil. På Ravnanger senter finner man også frisør, apotek, bensinstasjon mm. Flotte turområder like i nærheten blant annet til Dronningen. Her er det også kort avstand til sjø og ferskvann med fine fiske- og badeplasser.

Veibeskrivelse

Følg riksvei 562 utover på Askøy. Når man kommer til Ravnanger tar man av til venstre mot Bunesvegen. Tomten som selges er pr. idag bebygget med en fritidsbolig.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Tomten

Tomten er beskrevet i skyldelingsforretning datert 19.08.1961 til å ha en størrelse på 0,8 dekar, 800m2. Tomten er relativt flat, og ansees lett å opparbeide. Tomten er pt. en råtomt som er beygget med eldre fritidsbolig. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann, kloakk og strøm. Følgende må derfor gjøres for å kunne bebygge eiendommen: byggesøknad må sendes til Askøy kommune og grunnarbeid utføres. Hytten som står på eiendommen pt. er å regne som et rivningsobjekt.

Parkering

Må etableres på egen eiendom.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Eiendommen har tinglyst veirett. 
Eiendommen kan tilknyttes det kommunale ledningsnettet via private stikkledninger. Kjøper er ansvarlig for opparbeidelse frem til kommunalt nett. For avstand til kommunalt nett, se vedlagte kart.  

Bebyggelse

Eiendommen er pr. tiden bebygget med en fritidsbolig. Denne fritidsboligen er å anse som et rivningsobjekt.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen. 

Følgende rettigheter er registrert  på eiendommen:
Servitutter:
1961/3316-1/50 19.08.1961 BESTEMMELSE OM VEG
Rettighet hefter i: KNR: 1247 GNR: 15 BNR: 13. Omhandler bla. veirett på 3 meter bredde over hovedbruket. Det påhviler også gjerdeplikt på parsellen.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område. Området er avsatt i kommuneplanen med følgende formål: Boligbebyggelse, nåværende. LNRF
areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, nåværende. Merknader igangsatt rullering av kommuneplanen.

Konsesjon

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR75.1963

Økonomiske forhold

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 179.026,-  ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.538.722,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.


Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en befaring, er normalt ikke en mangel. 

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Kr. 30.000,- av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Oppslag eiendomsregister og kommunal informasjon: kr 6.000 
Foto: kr. 5.500
Dronefoto kr. 1.000,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en befaring, er normalt ikke en mangel. 

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Bernt Ådlandsvik
Eiendomsmegler

Bernt Ådlandsvik

Telefon
Mobil 95100699

Lurer du på noe

Bernt svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.