Komplett salgsoppgave

Gunnar Schjelderups vei 11H

8 600 000 kr
103 m²
3 soverom
Velkommen til Gunnar Schjelderups vei 11H - presentert av Krogsveen v/Bjørn Erik Dørum-Persen
Velkommen til Gunnar Schjelderups vei 11H - presentert av Krogsveen v/Bjørn Erik Dørum-Persen
NYDALEN
Innholdsrik og pen 5-roms hjørneleilighet med separat hybeldel, 2 solrike balkonger, heis og mulighet for garasjeleie.

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  8 600 000 kr
 • Omkostninger
  216 342 kr
 • Totalpris
  8 816 342 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2006
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  103 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 143 kr
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til denne spennende 5-roms hjørneleiligheten, i et rolig og etablert boligområde.
Leiligheten har en smart planløsning med separat 2-roms utleiedel, som gir mulighet for inntekt i egen bolig. Hoveddelen er på ca. 75 kvm, med stor stue, åpen kjøkkenløsning, 2 soverom, kontor, bad og entré. I hoveddelen er det balkong på hver ende av leiligheten. Balkongen med utgang fra stuen er sydvestvendt og måler 7,5 kvm. Fra hovedsoverommet er det utgang til 3,7 kvm nordøstvendt balkong.
Hybeldelen har entré, åpen stue/kjøkkenløsning, bad og soverom. Per dags dato leies hybelen ut for kr. 11.500,- + strøm. Det er også tilgang til felles takterrasse.
Leiligheten har sentral beliggenhet i Nydalen, med nærhet til alle fasiliteter. Beboere i sameiet har fortrinnsrett i Eventyrstua barnehage.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gunnar Schjelderups vei 11H, 0485 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 77, bruksnummer 57, seksjonsnummer 210, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 103 kvm
Totalt primærrom: 103 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
2. etasje 103 kvm: Entré, 3 stk gang, to bad, tre soverom, to stuer, to kjøkken
I tillegg disponerer boligen 1 bod i underetasjen på ca. 5,2 kmv.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 13.05.2022, utført av Tim Roar Fauske.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg over syv etasjer samt underetasje med felles garasjeanlegg og boder. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med spekket teglstein, fasadeplater og utfyllende felter i treverk.
Tak: Hovedsaklig flatt tak belagt med papp/membran(Ikke besiktiget).
Dører og vinduer: Entrédør med dørpumpe, brannklasse B30 og lydklasse 35db. Vinduer og balkongdører med tolags glass fra byggeår.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- I rapporten er det gitt "Tilstandsgrad 1" på 73% av bygningsdelene og "Tilstandsgrad 2" på 25% av bygningsdelene. "Tilstandsgrad 2" er satt på bad hoveddel, bad hybeldel, kjøkken hybeldel, overflater gulv hybeldel, innerdører, elektrisk anlegg og dører. Se utfyllende tekst i rapporten.

Standard

Detlajert rom-for-rom:
Det er felles entré for hoveddelen og utleiedelen med plass til enkel oppbevaring.
Hoveddel:
Entré:
Praktisk entré med god plass til klesoppbevaring.
Stue:
Stor stue med utgang til balkong og åpen kjøkkenløsning. Det er god plass til både sofaseksjon og spisestue, og vinduer på 2 sider som gir godt med lys i boligen. Balkongen med utgang fra stuen er 7,5 kvm, solrik og vendt mot sydvest.
Kjøkkeninnredning fra Norema med slette fronter i matt hvit utførelse. Benkeplate i laminert utførelse med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål, med ett-greps armatur. Stikkontakter på vegg. Lysarmatur med stikkontakt under overskap. Frittstående komfyr med keramisk platetopp plassert i nisje. Ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget. Frittstående kjøleskap med frysedel. Innebygget oppvaskmaskin. Synlige vannrør
av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast.
Soveromsavdeling:
Leilighetens soveromsavdeling består av 2 soverom og praktisk kontor med skyvedørsgarderobe.
Hovedsoverommet har garderobeskap, god plass til dobbeltseng og utgang til nordøstvendt balkong på ca. 3,7 kvm.
Bad:
Flislagt bad fra byggeår med gulvvarme. Servantskap med dører i matt hvit utførelse og nedsenket servant i kompositt materiale med ett-greps armatur. Speil og lysarmatur med stikkontakt på vegg over servant. Dusjkabinett med skyvedører og togreps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Grohe. Opplegg for vaskemaskin. Synlige vannrør av typen rør-i-rør koblinger og synlige avløpsrør i plast. Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekraner plassert på vegg i gang utenfor bad. Avtrekksvifte i himling med mekanisk avtrekk ut av bygget.
Hybeldel:
Entré:
Entréen i utleiedelen har stor praktisk skyvedørsgarderobe.
Stue/kjøkken:
Åpen stue-/kjøkkenløsning med plass til spisebord og sofa.
Kjøkkeninnredning fra Norema med slette fronter i matt hvit utførelse. Benkeplate i laminert utførelse med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Stikkontakter på vegg. Lysarmatur med stikkontakt under overskap. Frittstående komfyr med keramisk platetopp plassert i nisje. Ventilator med belysning og avtrekk ut av bygget. Frittstående kjøleskap med frysedel plassert i gang. Synlige vannrør av typen rør-i-rør og synlige avløpsrør i plast.
Bad:
Flislagt bad fra byggeår med gulvvarme. Servantskap med dører i matt hvit utførelse og nedsenket servant i kompositt materiale med ett-greps armatur. Speil og lysarmatur med stikkontakt på vegg over servant. Dusjhjørne med forheng og to-greps armatur. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Grohe. Opplegg for vaskemaskin. Synlige vannrør av typen rør-i-rør koblinger og synlige avløpsrør i plast. Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekraner plassert på vegg i gang utenfor bad. Avtrekksvifte i himling med mekanisk avtrekk ut av bygget.
Soverom:
Soverommet har garderobeskap og plass til dobbeltseng.
Boder:
Leiligheten disponerer en bod i underetasjen på 5,2 kvm.
Elektrisk:
Sikringsskap plassert i entré. Automatsikringer. Skjult elektrisk anlegg i leiligheten.
Overflater:
Gulv: Gulvflater med en-stavs laminat, ny i 2022. Ellers tre-stavs parkett i entré og hybeldel og fliser på bad.
Vegger: Malte veggflater.
Himling: Himlingsflater med malt betong. Takhøyden er målt til ca. 2,63m og ca. 2,36m på badene.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner og elektriske varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 28.11.2006.
Årsaken til at ferdigattest ikke er utstedt er at bygging av prosjektert undergang til Ring 3 er en del av rekkefølgebestemmelsene tilknyttet byggeprosjektet for sameiet. Denne er ikke realisert.
02.07.2021 godkjente Plan og bygningsetaten Oslo kommune søknaden fra Nydalen bolig om dispensasjon fra rekkefølgekravet. Dispensasjonen er gitt med vilkår om at Nydalen Bolig AS oppfyller sine forpliktelser etter forliksavtalen mellom Nydalen Bolig AS og Oslo kommune, som ble inngått den 22.12.2020.
Styret har videre bedt Nydalen Bolig som ansvarlig søker, om å søke PBE om ferdigattest.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 14 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om vann/kloakkledning, bestemmelse om parkering og bestemmelse om gjerde.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Komfyr og oppvaskmaskin i hoveddel og hybeldel medfølger. Andre hvitevarer medfølger ikke.
Taklamper i hybeldel medfølger. Taklamper i hoveddel medfølger ikke.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten har en skjermet og sentral beliggenhet i Nydalen, som en del av Sameiet Nydalen Kvarter, med gangavstand til alle fasiliteter.
I nærområdet finnes fine turmuligheter, badeplasser, treningsmuligheter og rekreasjonsområder langs Akerselva.
Nydalen har gjennomgått en forvandling fra å være et industriområde, til å bli et levende og meget moderne bydelssenter i bydel Nordre Aker med rikelig av fasiliteter i nærområdet.
Det er startet et samarbeid mellom Avantor, Obos og kommunen om å få til en stor park i Nydalen, rett på nedsiden av sameiets tomt.
Beliggenheten er ideell for de som er aktive og vil bo sentralt og bynært, men samtidig ha kort vei til rekreasjonsmuligheter.
Storo Storsenter som i dag huser 130 butikker fordelt på 50 bransjer og ODEON kino, er kun 5 minutters gange fra boligen. Her finner man blant annet Vinmonopolet, Coop Mega, diverse klesbutikker og restauranter. Torgbygget sentralt i Nydalen byr også på flere serveringssteder og servicetilbud som, Godt Brød, apotek, matbutikk, vinmonopol og frisør. Populære Nydalen Bryggeri og Spiseri er også i gangavstand fra leiligheten. Fra leiligheten er det ca. 100m til søndagsåpen Bunnpris.
For den som er glad i å trene innendørs ligger det flere treningsstudioer i næromrdet, blant annet SATS, Evo Nydalen, Sio og Fresh Fitness. Av utendørs treningsmuligheter har man Akerselva, Maridalsvannet og Grefsenkollen i nærområdet. Odeon kinosenter ligger kun 5 minutters gange, der kan man nyte filmopplevelse i ypperste kvalitet.
Det er særdeles gode kollektivmuligheter i området. Gangavstand til både T-bane, buss og tog i Nydalen, i tillegg til trikk på Storo. Fra holdeplassen i Tamburveien går buss 30 via sentrum til Bygdøy i tillegg til busser til både Grefsenkollen og Tveita T. Buss 37 går via sentrum til Helsfyr fra holdeplassen utenfor Nydalen T og kjører nattruter. Det er også få minutters gange til Flybussen, buss 23 og 24 på Ring 3 og Nydalen Togstasjon. I tillegg er det gode sykkelruter til store deler av byen og bysykkel utenfor Nydalen T og Storo Storsenter.
Fra leiligheten er det enkel adkomst til flere utdanningsinstitusjoner, blant annet Handelshøyskolen BI, Tannlegehøyskolen og Blindern.

Barnehager, skoler og fritid

Boligen sogner til Fernanda Nissen barneskole.
Eventyrstua barnehage ligger i sameiet med fortrinnsrett for beboere i Nydalen Kvarter
Det er flere andre barnehager i området, blant annet:
Lillohagen FUS barnehage (1-6 år) 8 min
Fernanda FUS avd. Lillohøyden (3-6 år) 8 min
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 18 872 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Felles tomt for sameiet. Tomt opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder, lekeapparater, sittegrupper, sykkelparkering og asfalterte internveier.

Parkering

Selger leier per dags dato parkeringsplass med elbil-lader i garasjeanlegget under sameiet for kr. 1.300,- + 200 for strøm pr. mnd, og eier av plassen har bekreftet at det er mulig å videreføre leieavtalen om ønskelig. Ny eier tegner egen avtale med utleier.
I garasjeanlegget er det 244 parkeringsplasser for beboerne og 61 plasser som disponeres av BSN (Boligstiftelsen Nydalen). Det er mulig å kjøpe plasser i garasjeanlegget ved tilgjengelighet.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger forretninger, kontorer og allmennyttige formål (barnehage) henhold til reguleringsplan S-4053 datert 17.03.2004 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommunedelplan: KDP-17.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Området Storo/Nydalen er under stor utvikling og byggearbeider i området må påregnes fremover.
I Gunnar Schjelderups vei 9 er det ønsker om å omregulere tomten fra industri til bolig. Forslagsstiller ønsker å regulere ca. 80 nye boliger i to boligtårn med volumer i 9 og 13 etasjer, og utadrettet virksomhet i 1. etasje.
Se saksnummer 202002121 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.
I Vitaminveien 5 -9 ønsker Avantor AS å omregulere tomten fra industri til bolig, næring og park eller næring og stor park. Oppstartsmøte ble avholdt 26.11.2020. Se saksnummer 202007151 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.
I Gunnar Schjelderups vei 13 er det planer om omregulering av tomten. Boligstiftelsen Nydalen foreslår å omregulere en parkeringsplass i nordenden av Gunnar Schjelderups vei til boliger/studentboliger. Planforslaget legger opp til et T-formet bygg på 6 fulle etasjer, en inntrukket 7. etasje samt 2 synlige sokler mot sydøst. Ved utnyttelse til studentboliger vil illustrert prosjekt gi 100 boenheter. Planen ble sendt til politisk behandling 14.07.2021. Se saksnummer 201614694 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.
Bymiljøetaten foreslår å omregulere Vitaminveien og deler av Nydalen allé, Gunnar Schjelderups vei og Sandakerveien fra offentlige og fellesprivate samferdselsformål og forretning/kontor/industri til offentlige samferdselsformål (bl.a. kjøreveg, fortau sykkelanlegg, torg) og annen veigrunn (grøntareal). Plan- og bygningsetaten anbefaler planforslaget. Hensikten med planen er å oppgradere Vitaminveien og deler av det omkringliggende veinettet (Kristoffer Aamots gate, Sandakerveien, Nydalen Allé og Gunnar Schjelderups vei) til bygater. Planforslaget ble sendt til offentlig ettersyn 30.08.2021. Se saksnummer 201816207 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.
Det foreligger en reguleringssak om utvikling av Storo senter. Hensikten med planarbeidet er å utvikle eiendommen til å bli et sentralt og urbant sentrum i området , med meget varierte tilbud og godt fungerende, attraktive og aktiviserte byrom. Oppstartsmøte ble holdt 24.11.2021. Se saksnummer 202009564 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.
I Sandakerveien 113 - 119 foreligger det en reguleringssak om bygging av boliger, kontor og forretning. Avantor AS foreslår å omregulere Sandakerveien 113-119 fra byggeområde for kontor, industri, lager, bevertning og forretning til bolig, tjenesteyting, undervisning, kontor, bevertning, gatetun, park og hensynssone for anlegg i grunnen. Hensikten med planen er å legge til rette for en kompakt utbygging med blandet bruk, men hovedvekt på boliger, mellom kollektivknutepunktene på Nydalen og Storo og å anlegge en park på 2,5 daa. Planforslaget innebærer fire bygg på 5-13 etasjer, som inneholder ca. 450 boliger og inntil 17 000 m2 BRA næring/undervisning. Se saksnummer 201604130 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.
I Sandakerveien 121 foreligger det en reguleringssak om oppføring av boliger og offentlig park. Hensikten med planforslaget er å tilrettelegge for boligbebyggelse på eiendommen,
samt et nytt offentlig tilgjengelig parkstrøk med tilknyttet utadrettet virksomhet. Ny bebyggelse foreslås bygd opp som oppbrutte bygård-strukturer med base på 5-8 etasjer med høye punkter (add-on's) på 4-5 etasjer. Maksimalt foreslått høyde er 12 etasjer. Det legges opp til bygningsvolumer i forskjellige høyder for å skape variasjon i gatebildet og tilpasse seg til omgivelsene. Se saksnummer 201619470 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.
I Sandakerveien 114 foreligger det en reguleringssak om omregulering av tomten fra industri til næring, kontor m.m. Planen inneholder 3 nye bygg i 7 -11. etasjer. Se saksnummer 201918859 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.
I Vitaminveien 1 B er det planer om å bygge et nytt kontorbygg. Hensikten med prosjektet/planinitiativet er å legge til rette for utvikling av eiendommen gjennom etablering av et kontorbygg som skiller seg ut fra mengden. Planen inneholder ett stort kontorbygg på 8. etasjer. Oppstartsmøte ble avholdt 22.11.2021. Se saksnummer 202017294 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 5.143,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-TV, bredbånd (grunnpakke), varmtvann, trappevask, generelt vedlikehold, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2022 med en økning på 5%.
Felleskostnader for garasje ble økt med 10% og Kabel-TV med 7% fra samme dato.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 4.696,-
Kabel-tv: kr 447,-
Eiendomsskatten er kr 5.607,- for 2022.
I selgers husstand har det bodd 4 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 15.000 kwh pr år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 2 096 159,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 7 546 172,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 12.188,- pr. 31.12.2021.
Sameiet har ingen lån p.t.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.816.342,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kristiane Mørken Skustad og Steffen Torbjørnsen

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Nydalen Kvarter Sameie, med sameiebrøk 88/26865.
Sameiet består av 386 seksjoner.
Forretningsfører er OBOS, tlf. 22865999.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Planlagte påkostninger:
Det ble besluttet på årsmøtet 2021 å bytte til brannspjeld i ventilasjonsanlegget som lukker seg ved brann under alle hus i sameiet. Dette var anbefalinger Norconsult kom med i sin rapport etter brannen i garasjen i mars 2020. Ventilasjonsanlegget i garasjen for leilighetene i oppgang E/F ble etter brannen bygget opp på nytt med brannspjeld med motor som lukker seg ved brann. Arbeidet med nye brannspjeld i resterende hus
startet i januar 2022. Kostnadene dekkes ved at 50% dekkes av sameiets oppsparte midler, og 50 % ved kapitalinnhenting fra den enkelte seksjonseier i henhold til sameiebrøken. Innbetaling for denne seksjonen er estimert til ca. kr 9.000,-. Det er den som eier boligen på faktureringstidspunktet sendes ut som betaler regningen.
Vi gjør oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,7% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 10.990,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.990,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 39-0064/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Årvoll
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR39.2264

Dato

Sist oppdatert: 19. mai 2022 kl. 12:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.