Sjusjøen

Heståsen 8

Prisantydning

4 450 000 kr

Omkostninger: 112 472 krTotalpris: 4 562 472 kr
Byggeår
2002
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
139 m² / 142 m²
Tomteareal
1738.8 m²
Type / Eierform
Hytte / Eiet

Stor og flott laftet hytte på Heståsen! Badstue - Kort avstand til skiløyper.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Heståsen 8!
Her får du ei stor og flott hytte på det populære Heståsen-feltet mellom Sjusjøen og Nordseter. Hytta har en god og romslig planløsning, og inneholder hele fire soverom.  I tillegg er det anneks med ekstra bad, badstue og oppholdsrom.
Det er kort avstand til skiløyper på vinteren og generelt flott turterreng ellers på året. Hytta ligger kun en kort kjøretur unna alpinanlegg for de som ønsker det. Ca 4 min kjøring til Sjusjøen sentrum med nærbutikk etc. Tomt på hele 1.738,9 m2!

Eiendommen

Heståsen 8, 2612 SJUSJØEN 
Gårdsnummer 82, bruksnummer 25, seksjonsnummer 0, kommunenummer 501

Områdebeskrivelse

Hytta ligger i det populære Heståsen-feltet mellom Sjusjøen og Nordseter. Det er kort avstand til skiløyper på vinteren og generelt flott turterreng ellers på året. Hytta ligger kun en kort kjøretur unna alpinanlegg for de som ønsker det. Ca 4 min kjøring til Sjusjøen sentrum med nærbutikk etc. 

Veibeskrivelse

Fra Kiwi Sjusjøen: Kjør sørover i ca 550m og ta til høyre inn på Nordsætervegen. Følg vegen i ca 3 km, og ta til høyre og kjør gjennom bommen. Ta første til venstre og følg vegen i 200 meter. Hytta ligger på venstre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 142 kvm
Totalt primærrom: 139 kvm

Bruksareal:
Anneks 25 kvm
Hytte 117 kvm

Primærrom hytte: 
1. etasje, 99 kvm: Kjøkken, stue, bad, toalettrom, vaskerom, to soverom, vindfang og gang. 
Hems, 15 kvm: Oppholdsrom, to soverom. Merk at hems ikke tilfredsstiller dagens krav til adkomst og lysarealer.

Sekundærrom hytte: 
1. etasje 3 kvm: Kald bod v/inngang. 

Primærrom anneks: 
1. etasje 25 kvm: Badstue, bad og oppholdsrom. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 14.08.2019  utført av Amundsen Byggtakst AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.738,8 kvm. Tomten solrik, og skråner noe mot vest. Naturtomt som er noe opparbeidet rundt bygningene. 

Parkering

Parkering på tomten. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Eiendom bestående av fritidsbolig og anneks. Fritidsboligen er iht. tilstandsrapport oppført med veggkonstruksjoner av laftet tømmer. Sperretak tekket med torv. Vinduer med trekarmer i koblet utførelse, noen isolerglass. Delvis overbygd terrasse med adkomst til stuen. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder at det er noen skjevheter i vegger - ikke tilfredstillende avstivning i veggene. Skjevheter i takkonstruksjoner - utettheter ved gjennomføring av takåser. Noen setninger i murverk på terrassen. Det anbefales kontroll av EL-anlegg. Mangler spalte i våtromsdør. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på hytta datert 05.05.04, og en ferdigstillelse på badstue/boblebad datert 08.02.2010. Disse kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel.  Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Standard

Flott, laftet hytte beliggende på Heståsen. Hytta har en fin planløsning med entré, soverom, bad og vaskerom i en del, og stue og kjøkken i den andre delen. I stue/kjøkken-delen er det meget god takhøyde som gir en god romfølelse. Her er det absolutt plass til hele familien! Fra entréen er det trapp opp til hems med oppholdsrom/TV-stue og to soverom. 
I annekset finner du et ekstra oppholdsrom, et pent bad, samt en badstue med vedfyrt badstueovn. 

Eksempel på materialvalg: 
Gulv: Fliser i hoveddelen, vinyl på hemsen. 
Vegger: Tømmervegger, noe bindingsverk med panel. 
Himling: Panel

Kjøkkeninnredning i malt utførelse og med laminat benkeplate. Det er integrert komfyr og koketopp og plass til frittstående kjøleskap. På kjøkkenet er det godt med skapplass, med både over- og underskap. Fliser over benkerygg og ventilator. 

Badet er utstyrt med dusjkabinett, gulvmotert toalett og servant nedfelt i innredningen. El-vifte i vegg.

Oppvarming

Hytta har vedfyring i innmurt peis i stuen. I tillegg har hytta vannbåren oppvarming med 6 kWh varmeslynger. 
Vedfyring i anneks samt varmekabler i gulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D1

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen: Dagboknr 8174, tinglyst 10.12.1999, type heftelse: Bestemmelse om veg og gjerde. Eier forplikter seg å ta del i vedlikehold og drift av veier og vann/avløpsledninger inne på dette hyttefeltet samt medlemskap i den lokale hytteforeningen. 
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til fritidsformål i henhold til reguleringsplan for Heståsen hyttegrend med plan ID 177, datert 12.06.2007 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Hytta selges med møblert som vist på visning. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR65.19160

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 18 263,50 for 2019. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17.500 kwh. pr. år.
Hytta har en årlig forsikringspremie på kr 5.000,-
Veiavgift er kr 2.500,- pr. år.
Pliktig medlemskap- og avgift til velforening kr 1.500,- pr år. 
Tilknyttet Viasat via parabol og har avgift på kr 739,- pr mnd. Dekoder medfølger.
Bredbånd fra ICE kr 399,- pr mnd. 
Hytta er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 2.500,- pr. år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 677.621,-  ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.562.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 40.000,- av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Herman Sørli
Eiendomsmegler

Herman Sørli

Telefon
Mobil 98117251

Lurer du på noe

Herman svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.