Komplett salgsoppgave

Dølihagan 17B

4 690 000 kr
104 m²
3 soverom
Innbydende og moderne familiebolig over to plan, i et rolig og barnevennlig boområde
Innbydende og moderne familiebolig over to plan, i et rolig og barnevennlig boområde
Trude Stensby
Presenteres av
Trude Stensby
Jessheim
Innbydende og moderne familiebolig over to plan med 3 soverom, bad og WC | Solrik terrasse | Garasje | Sentrumsnært!

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  4 690 000 kr
 • Omkostninger
  118 420 kr
 • Totalpris
  4 808 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1984
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  104 m²
 • Bruksareal
  104 m²
 • Tomteareal
  248,2 m² (eiet)
 • Type
  Rekkehus
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  6 000 kr
 • Energimerke
  Gul E

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Dølihagan 17B er en innbydende og moderne familiebolig beliggende i et sentrumsnært og rolig boområde på Jessheim. Kort vei til barnehage, barneskole og offentlig kommunikasjon med buss og togstasjon i gangavstand fra boligen. Nærområdet byr i tillegg på gode turmuligheter. Biloppstillingsplasser på gruset gårdsplass på eiendommen, og på baksiden av boligen finner man en stor sydvestvendt terrasse på 38 kvm som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid.
Boligens 1. etasje rommer lys entré, tiltalende stue i åpen løsning med tidløst kjøkken (fra 2017) med delvis integrerte hvitevarer og et praktisk toalett-rom. I 2. etasje finner man et pent bad fra 2017 med gulvvarme og 3 gode soverom. Boligen er for øvrig oppusset de senere årene med både kjøkken og bad, nye gulv og peisovn.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Dølihagan 17B, 2050 JESSHEIM
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 132, bruksnummer 196, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 104 kvm
Totalt primærrom: 104 kvm
Bruksareal:
Rekkehus 104 kvm
Primærrom:
1. etasje 52 kvm: Entré, gang, stue, spisestue, kjøkken og toalett-rom
2. etasje 52 kvm: Gang, bad og 3 soverom
I tillegg disponerer boligen en bod på ca. 5 kvm med utvendig adkomst.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 01.07.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Bærende vegger og skillende dekker av tre. Yttervegger utvendig kledd med liggende kledning. Saltak i trekonstruksjoner tekket med takstein. Renner og nedløp av metall.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Vannrør på kjøkkenet. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
- Overflater gulv på øvrige rom. Stedvis knirk i gulvet.
- Innvendige trapper. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpene dagens krav.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999.
- Vinduer. TG grunnet alder.
- Terrasse. Det er observert stedvise råteskader.
- Drenering. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. TG2 er gitt for å belyse risiko.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjemaet:
- Utført arbeid av forrige eieren, lagt fliser/membran/montert toalett/dusj/nytt røropplegg/servant. April-juni 2017 (total renovert). Utført av Romerike Bad AS. Vi har kvittering fra forrige eieren.
- Satt inn ny varmtvannsbereder 2017. Utført av Romerike Bad AS.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Svar: Nei. Pipen er sjekket og det er satt inn ny godkjent peis ovn.
- Utført arbeids av forrige eieren, forstørret terrassen og byttet under tak, lekter, takrenner og takstein 2017-2018. Utført av Tømrer Grytten og Godt Håndverk AS.
- Utført arbeids av forrige eieren, lagt varme folie, byttet innmat i siker skap og trykket om alle kabler i huset i 2017. Utført av Sønnico AS.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Svar: Ja. Sjekklister, bilder, ferdigattest og samsvarserklæring. ligger i Boligmappa.no
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Nei. Installatør har kontrollert anlegget etter endt installasjon.
- 1 stk garasje som leies av velforeningen for kr 1000 pr. år.

Standard

Dølihagan 17B er en innbydende familiebolig beliggende i et sentrumsnært og rolig boområde på Jessheim. Det er flere biloppstillingsplasser på gruset gårdsplass, og man leier garasjeplass i rekke av velforeningen. På baksiden av boligen finner man en stor sydvestvendt terrasse på 38 kvm som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid.
Entré
Lys entré med god plass for å henge fra seg yttertøy og sko. Praktisk åpen garderobeløsning med skohyller og kleshenger byr på god oppbevaringsplass.
Stue
Tiltalende stue i åpen løsning med kjøkkenet. Stuen er i god størrelse med plass for sofa-løsning, spisegruppe og øvrig møblement. Stemningsfull peisovn plassert praktisk midt i rommet byr på god varme og ekstra hygge på kjølige høstdager. Store vindusflater som strekker seg fra gulv til tak byr videre på mye naturlig lys. Utgang til flott terrasse som byr på ekstra spillrom for familien.
Kjøkken
Pent kjøkken med innredning fra 2017 i glatte fronter, benkeplate i laminat og planlimt oppvaskkum i kompositt med ettgreps armatur. Det er glassplate bak platetopp og oppvaskkum. Integrerte hvitevarer bestående av oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp samt frittstående kjøleskap. Vegghengt ventilator og komfyrvakt tilkoblet platetopp.
Bad/toalett-rom
Delikat bad oppusset i 2017 av tidligere eier. Badet har flislagte gulv med varme og vegger belagt med baderomsplater. Nedsenket himling med downlights. Badet er innredet med vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbar glassdør med dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og ett-greps armatur. Speil med integrert belysning og stikkontakt. Opplegg og plass for vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate.
Boligen har i tillegg et praktisk toalett-rom i 1. etasje. Rommet har gulvflate belagt med vinylbelegg og vegger av malte flater. Det er innredet med gulvstående toalett og vegghengt servant med ett-greps armatur. Speil og belysning over servant. Avtrekksventil i vegg.
Soverom
Det er tre gode soverom, alle plassert i 2. etasje. Hovedsoverommet har et meget flott og romslig walk-in closet. For ekstra oppbevaringsplass kan man ta i bruk utvendig bod på ca. 5 kvm.
Innvendige overflater:
Gulv: En-stavs laminat.
Vegger: Malte flater.
Himlinger: Malte flater. Downlights i stue, spisestue og kjøkken.

Løsøre og tilbehør

Følgende medfølger ikke boligen ved salg: Sølv taklampe i soverom og hvite klesskap i begge soverom.
Vi viser for øvrig til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring og vedfyring. Varmefolie på kjøkken og stue. Varmekabler i gulv på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 24.10.1984. Tillatelsen er gitt for flere av byggene som ble oppført av samme byggefirma.
Tillatelsen er gitt på vilkår av at gjenstående arbeider må utføres før ferdigattest kan utstedes:
1. etg:
1. Eventuelt ildsted og brannmur må anmeldes særskilt. Kjøperne må gjøres oppmerksom på dette.
Loft:
2. Avtrekkskanalene må "løftes opp" til over isolasjonen.
3. Ferdigmontere det mekaniske avtrekksanlegget.
4. Jevne ut isolasjoner til min. 20 cm tykkelse over hele.
5. Innblåst isolasjon forutsettes av godkjent type til dette formål og må sikres mot mekaniske påkjenninger.
Utvendig:
6. Det må planeres rundt boligene slik at det blir fall på terrenget ut fra grunnmuren i alle retninger på min. 15 cm i en avstand på 3 m. Det må påses at avstanden fra ferdig planert terreng til n.k. panel blir min. 15 cm.
7. Montering av pipebeslag.
8. Montering av takstige av varig materiale.
Rørleggerarbeide:
9. Innv. sanitæranlegg må anmeldes for rekke nr. 19 og 20.
10. Det må monteres tersj med skrulokk og inspeksjonsluke på stakepkt. i ringmur for rekke nr. 13.
11. Stigerør i stakepkt. for rekke nr. 19 og 20 må kappes ca. 15 cm under lokk. Kum R,
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Planløsningen i 2. etasje fraviker noe fra godkjente byggetegninger datert 10.01.1984. Det er i byggetegningene oppført en bod i loftetasjen som er innlemmet i det ene soverommet. I tillegg er en del av samme soverom innlemmet som garderobeskap i soverommet ved siden av. Boder er ikke godkjent for varig opphold, og bruksendring fra bod til del av soverom er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 520, tinglyst 18.01.1985, type heftelse: Erklæring/avtale. Pliktig medlemskap i huseierforening/velforening m.v. Med flere bestemmelser. Eiendommen er tilknyttet felles privat vann- og avløpsanlegg. Eiere av eiendommen er ansvarlig for vedlikehold av del av fellesanlegget den enekelte eier er bruker av, fra huset og fram til det kommunale ledningsnett. Eier av eiendommen er forpliktet til å ikke bygge over ledningene eller foreta arbeider som kan skade disse.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger stille og rolig til med kort vei til Jessheim sentrum. Området ligger skjermet og rolig til med god intern beliggenhet og gode solforhold. Jessheim Sør blir en ny bydel og er under utvikling. Her vil det komme flere servicetilbud, treningssenter, leiligheter og dagligvareforretning. Videre er det gangavstand til barneskole og barnehage.
Gangavstand til bussholdeplass og Jessheim med alt av bymessige fasiliteter - Jessheim har et rikt og godt utvalg av ulike servicetilbud. Her er det mange spennende spisesteder, utesteder, kaféer, kulturhus med blant annet forestillinger og tre kinosaler og et godt utvalg av shopping- og handlemuligheter.
Videre er det god offentlig kommunikasjon fra Jessheim stasjon til Oslo og Oslo Lufthavn Gardermoen. Togavgang til Oslo hver halvtime med en reisetid inn til hovedstaden på ca. 37 min. Parkering prioritert for pendlere. Kort vei ut på E6.
I umiddelbar nærhet finner du Langelandsfjellet, som ofte er omtalt som Jessheimmarka og består av område fra Langelandsfjellet i vest og Randbydalsveien i øst, Skogmo/Fladbyseter i nord og mot dyrka mark i sør. Området har en lang rekke stier og kan by på variert terreng, samt lysløype. Det benyttes av både terrengsyklister og mosjonister i alle aldre. På vinteren kjøres det opp flotte skiløyper.
For mer informasjon besøk http://www.jessheimmarka.no.
Nordbytjernet en oase i byen vår!
Nordbytjernet er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker med beliggenhet med kort vei fra Jessheim sentrum. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med flotte turveier. Nordbytjernet har flotte badeplasser med strender, volleyballbaner, bade- og fiskebrygger.
Ca. 15-20 min. til Romeriksåsen som byr på gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Romeriksåsen som er et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser, skiannlegg og mange gode fiskevann.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 248,2 kvm. Pent opparbeidet tomt med gruslagt innkjørsel, busker og diverse beplantninger. Stor sydvestvendt terrasse på ca. 38 kvm byr på god boltreplass for hele familien!

Parkering

Flere biloppstillingsplasser på gruset gårdsplass. Selger leier garasjeplass av velforeningen for kr. 1 000,- pr. år. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for "Døli vestre" med tilhørende reguleringsbestemmelser stadfestet 31.08.1979.
Endringer: bebyggelsesplan vedtatt 15.03.1983.
Eiendommen er berørt av veg/jernbanestøy.
Jessheim Sør er under utbygging og det må påregnes byggestøy i området.
Avsatt i kommuneplanen vedtatt 23.03.2021 til boligbebyggelse - nåværende.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 144,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 18 000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5 460,-.
Det er pliktig medlemskap i Døli Vestre Grendelag med en kostnad på kr. 6 000,- pr. år som inkluderer grendelagsavgift, avgift til dekning av driftsutgifter til garasje og vedlikeholdsfond for garasjer.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Avgiften er på kr. 800,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 5 160,- pr. år. Abonnementet medfølger ikke boligen ved salg.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 938 300,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 377 880,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.808.420.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Janali Khalaghy og Zeinab Khalaghy

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Boligen er tilknyttet Døli Vestre Grendelag

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 28.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0118/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22118

Dato

Sist oppdatert: 08. august 2022 kl. 19:37

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.