Våland

Magnus Lagabøters gate 25

Prisantydning

2 650 000 kr

Omkostninger: 67 472 krTotalpris: 2 717 472 kr
Etasje
1
Byggeår
1918
Soverom
1
Areal (P-ROM)
65 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Innholdsrik leilighet med garasje og vestvendt terrasse. Stort potensial i kjeller.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Magnus Lagabøters gate 25 har en hyggelig plassering på Våland like utenfor bykjernen i Stavanger. Herfra er det kun en kort spasertur til sentrum. Nærområdet byr på park- og grøntareal, som Mosvannet og Vålandskogen. 

 • Innholdsrik leilighet fordelt over første etasje og kjeller.
 • I tidsrommet 2004-2006 ble det meste av huset innvendig revet fra kjeller til loft. All strøm, rør, innvendig isolasjon, gulv, vegger og himling ble skiftet ut. Alle vinduer i hele huset ble skiftet, og nytt påbygg.
 • Deler av kledningen og utvendig etterisolering ble gjort i 2016.
 • Bad og kjøkken pusset opp av fagfolk i 2006.
 • Mye potensial i kjeller. Takhøyden er lavere enn krav til målbart areal (ca. 1,80 m). Gulvarealet i kjelleren er oppmålt til ca 55 kvm.
 • Garasje.

Eiendommen

Magnus Lagabøters gate 25, 4010 STAVANGER 
Gårdsnummer 56, bruksnummer 1155, seksjonsnummer 1, kommunenummer 1103

Områdebeskrivelse

Magnus Lagabøters gate 25 har en hyggelig plassering på Våland like utenfor bykjernen i Stavanger. Herfra er det kun en kort spasertur til sentrum, og alt det har å by på av uteliv, kino, shopping, teater og et stort mangfold av spennende serveringssteder. Nærområdet byr på park- og grøntareal, som Mosvannet og Vålandskogen. Her ligger også Vålandstårnet som byr på flott utsikt over byen og mot Ryfylke. 

I nærheten finner man også flere matbutikker, der en også er søndagsåpen, samt Våland Dampbakeri. Kort og trygg skolevei til Våland barneskole. 

Enkel adkomst til E39 og Stavanger regionen generelt. Dersom man ønsker å benytte seg av kollektiv transport er det gode bussmuligheter langs Lagårdsveien og Madlaveien. Man kan også gå eller sykle til togstoppet i Stavanger sentrum og ta toget dersom man skal sørover. 

For mer informasjon, se vedlagt nabolagsprofil.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Se vedlagt nabolagsprofil for avstand til de nærmeste skolene og barnehagene.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 71 kvm
Totalt bruksareal: 65 kvm
Totalt primærrom: 65 kvm

Kjelleren har direkte adkomst fra første etasje. Takhøyden i kjelleren er lavere enn krav til målbart areal (ca. 1,80 m). Gulvarealet i kjelleren er oppmålt til ca 55 kvm. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.12.19 utført av Rogaland Takstpartner AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 327 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Parkering i garasje (den til høyre), samt god biloppstillingsplass på tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i tre og mur. Grunnmuren er trolig oppført med lødd stein og teglsteinsmur. Originale deler av yttervegger har tømmerplank. Tilbygget har yttervegger med stenderverk. Alle yttervegger er i følge eier etterisolert innvendig i 2006. Yttervegg mot gaten og mot innkjørsel er etterisolert fra utsiden, samt fått ny kledning i 2016. Kledningen på tilbygget er fra 2006.

Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Takhøyden i kjelleren er lavere enn krav til målbart areal (ca. 1,80 m). Gulvarealet i kjelleren er oppmålt til ca 55 kvm. 

Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Eiendommen ble bebygd i 1918, på den tiden ble det ikke utstedt verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette ble innført i 1980, og har ingen betydning for bygg som er oppført før den tid.

Det foreligger tegninger fra kommunen på garasjen og tilbygg datert 17.03.2004.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Innholdsrik leilighet fordelt over to plan på Våland. Leiligheten er halvparten av en seksjonert tomannsbolig og ligger i boligens første etasje og kjeller. Boligen er jevnlig vedlikeholdt de seneste årene. I tidsrommet 2004-2006 ble det meste av huset innvendig revet fra kjeller til loft. All strøm, rør, innvendig isolasjon, gulv, vegger og himling ble skiftet ut. Alle vinduer i hele huset ble skiftet, og nytt påbygg ble oppført. Deler av kledningen og utvendig etterisolering ble gjort i 2016.

Hovedetasjen består av kjøkken, stue, bad og soverom. Entréen er fellesareal for begge seksjonene. Hele første etasje har lik parkett og lyse overflater, med unntak av bad som er fliselagt.

Stuen er lys og luftig med store vindusflater med gjennomgående sprosser. Rommet har god plass til flere sittegrupper i tillegg til spisebord. Det er også installert vedovn. Kjøkkenet har svært god skap- og benkeplass. Innredningen er fra 2006 og har slette fronter. Integrert oppvaskmaskin, komfyr og platetopp følger handelen. Fra kjøkkenet er det utgang til en vestvendt terrasse med gode solforhold. Mellom stue og kjøkken er det bygget en praktisk barløsning med god sitteplass. 

Badet er av god størrelse, pusset opp i 2006, med flislagte vegger og gulv. Rommet er ellers innredet med en hvit tidløs baderomsinnredning, vegghengt toalett og badekar med dusjløsning. 

Soverommet har god plass til dobbeltseng og garderobe. 

Fra første etasje er det trapp ned til kjelleren. Takhøyden i kjelleren er lavere enn krav til målbart areal (ca. 1,80 m). Gulvarealet i kjelleren er oppmålt til ca 55 kvm. Kjelleren er delvis brukt til vaskerom og lagring. 

Oppvarming

Vedovn i stue, ellers elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad. 

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 2 leiligheter, med sameiebrøk 1/2. 
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom. Dagboknr 13761, tinglyst 23.08.2004, type heftelse: Erklæring/avtale. Eier av seksjonsnummer 2 har lov til å bygge carport ved siden av seksjonsnummers 1 garasje (dette er allerede utført). 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan 1139 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 01.03.1986.

I Stavanger kommune er det laget estetiske retningslinjer for Trehusbyen, med hjemmel i Plan- og bygningsloven. Vi oppfordrer kjøpere som planlegger påbygg og fasadeendringer om å gjøre seg kjent med bestemmelsene. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Kun integrerte hvitevarer følger handelen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale med megler.

Oppdragets KR-kode

KR35.19300

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 8.988,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. 

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 14.717,- pr. år. / 14.637 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Lyse som leverandør av kabel-tv og fiber. Det ble installert FMG fiber hjemmesentral i 2018. Ny eier må tegne ny avtale. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Felles husforsikring hos If med årlig pris på kr 11.042 for hele huset,-. Kostnaden deles 50/50 med eier av seksjonsnummer 2. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 698.259,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 2.513.731,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.717.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 12.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Marianne Bryne
Eiendomsmegler

Marianne Bryne

Telefon
Mobil 98864080

Lurer du på noe

Marianne svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.