Komplett salgsoppgave

Brøtergata 4F

7 200 000 kr
80 m²
2 soverom
Fin belggenhet i 5.etg. med balkong på 10 kvm.
Fin belggenhet i 5.etg. med balkong på 10 kvm.
Siv Svensson Ostrø
Presenteres av
Siv Svensson Ostrø
Fagerborgkvartalet/Lillestrøm sentrum
30.sept.kan du flytte inn i en lekker 3-roms selveier, garasjepl. og 10 kvm balkong. felles takterrasser. Salg av kontraktsposisjon.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  7 200 000 kr
 • Omkostninger
  82 420 kr
 • Totalpris
  7 282 420 kr
 • Etasje
  5
 • Byggeår
  2022
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  80 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 000 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Attraktiv leilighet i 5.etg med god og praktisk romløsning.
- Garasjeplass i u.etg. Separat sportbod.
- 2 soverom (12,7 kvm, og 7,7 kvm.)
- Bad på 4,9 kvm med dusj, vask, toalett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Separat toalettrom med med toalett og vask.
- Kjøkken med innredning fra Drømmekjøkken med integrerte hvitevarer.
- Fjernvarme i alle gulv inkl. i fellesutgiftene.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
- Balkong på 10 kvm.
God standard med høy kvalitet på innredning og flater. Alle gulv utenom bad og toalett med 14 mm 1-stavs lys parkett. Romslig gang med skyvedørsgarderobe. Her er det downlights i take. 2 soverom med plass til garderobeskap. Disse ligger vendt inn mot atriet. Kjøkkenet er en del av oppholdsrommet. Perfekt plassert i rommet med kjøkkenøy ut i rommet. Kjøkkeninnredning fra "Drømmekjøkkenet" med integrerte hvitevarer i børstet stål, dvs. stekeovn, induksjonsplatetopp, oppvaskmaskin, kombiskap kjøl/frys og ventilator, så her er alt på plass når du flytter inn.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Brøtergata 4F, 2000 LILLESTRØM
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 81, bruksnummer 260, seksjonsnummer 96
Kommunenummer 3030, gårdsnummer 81, bruksnummer 260, seksjonsnummer 149, ideell andel 1/40

Innhold

5. etasje.
Bruksareal (BRA): 82,23kvm: Entré, 2 soverom, bad, toalett, stue/kjøkken
Sekundærrom (SROM): 2,6 kvm: Bod
Boligens balkong på ca 10 kvm., og utvendige bodarealer kommer i tillegg for alle arealangivelser.
1 stk sportsbod ( ca 5 kvm) i kjelleretasje. Boden leveres med tett vegg mot gangsone.
Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. P-rom arealet angir leilighetens bruksareal av primærdel. Følgende rom vil inngå i prosjektets primærrom: Entré, bad, soverom, oppholdsrom med kjøkken.
De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være mindre/større enn markedsført areal.

Byggemåte

Bygningen utføres med bærekonstruksjon i betong og stål. Innvendige vegger utføres i stål- eller trestendere, kledd med gipsplater. Våtromsvegger og soveromsvegger isoleres for bedre støyisolasjon. Leilighetsskillevegger er i hovedsak i betong, eller doble lydskillevegger i stål og gips. Enkelte vegger har overflate i betong, for eksempel mot trapperom.
FASADE
Fasadene for boligdelen bygges opp som isolerte stendervegger/bærende betongskiver og er utvendig kledd med puss-system og tre/plate-panel. Fasaden for næringsdelen i 1 etasje er planlagt med glass og perforert metallkledning med lys bak som vil skape et lunt gatebilde når mørket faller på.
BALKONGER/TERRASSER/UTEPLASSER
Balkonger bygges i betong. Balkongen får dekke av impregnert tregulv. Private og felles terrasser får keybony gulv ihht. utomhusplanen og er å anse som utvendig konstruksjon. Balkonghimling leveres med trespiler/treplater.
VENTILASJON:
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning iht. gjeldende krav i TEK 17, lokalt aggregat plassert i leiligheten fortrinnsvis i garderobe i entrè eller bod, alternativt integrert i kjøkkenets ventilatorskap. Avtrekk fra bad, bod og kjøkken. Tilluft til øvrige oppholdsrom. Luftespalte under dørblad i leiligheten mellom dørblad og terskel, alternativt ventil.
SANITÆR
Felles vann- og avløpsanlegg ligger skjult i sjakter og innkassinger. Teknisk anlegg for vann, varme og sprinkler krever et relativt stort fordelerskap i leilighetene. Det er usikkert hvor dette er plassert.. Varmtvannet leveres fra fjernvarmenett. Individuelle energimåler til hhv. varme og varmt vann, installert i hver leilighet. På bad må det kun anvendes kondenstørke-trommel.
BRANNSIKRING
Sprinkelanlegg og brannslukningsapparat iht. brannforskrifter, og nødvendige røykvarslere.
DØRER OG VINDUER
Aluminiums belagte trevinduer med energiglass i henhold til TEK 17. Innvendig karm malt fra fabrikk i fargen hvit. Innvendige dører i type hvit med ett speil. Dørvridere i børstet utførelse. Inngangsdør til leiligheten i fabrikkmalt utførelse. Alle dører leveres iht. gjeldende forskrifter for brann og lyd. Dør leveres med 1 stk. lås med FG-godkjenning som sikkerhetslås samt kikkehull.
OVERFLATER OG KLEDNING
Alle rom leveres med 14 mm 1-stavs parkett eik natur børstet matt eller tilsvarende. Gulv baderom leveres med flistype Marthe Beige Matt i 30X30 format. Nedsenket gulv i dusjnisje leveres med mosaikk 5X5 format av samme flismodell. Denne fliskvaliteten er meget god og valgt farge fremstår som tidløst.
ELEKTRISK
Elektrisk anlegg ligger generelt skjult i boenheten, bortsett fra betongvegger og lyd/brannvegger hvor det kan bli åpent anlegg. LED lyslist monteres under overskap på kjøkken. Det vil bli montert stikkontakter forberedt for vaskemaskin og tørketrommel der anvist på tegning. Alle rom får stikkontakter og lampepunkter, iht gjeldende NEK- standard. Det leveres belysning i bod, utebelysning på balkong/terrasse og inngangsparti,
samt stikkontakt på balkong/terrasse. Det leveres LED downlights på bad og i entre/gang med dimmer.

Kjøkkenleveranse

Kjøkkeninnredningen er moderne og tidsriktig fra kvalitets-leverandøren Drømmekjøkken, type Solid i varm gråtone. Overskap leveres med Push-to-close. Underskap leveres med runde knotter modell RK80. Overskap i åpen utførelse med Eik utsparinger/hylleplasser og benkeplate i Fenix solid core kompaktlaminat i sort matt utførelse. Kjøkkenventilator under overskap leveres hovedsakelig som Slim-line. Fritthengende ventilator over kjøkkenøy.. Egen kjøkkentegning og beskrivelse for den enkelte boenhet er utarbeidet og vedlegges salgsoppgaven.
Kjøkkenet leveres med integrerte hvitevarer av typen Electrolux eller tilsvarende kvalitet i børstet stål (stekeovn, induksjonsplatetopp, oppvaskmaskin, kombiskap kjøl/frys og ventilator). Det er ikke anledning til å flytte på elektriske installasjoner eller avløp og vanntilførsel.

Baderomsleveranse

Bad leveres med enten prefabrikkerte baderoms moduler, eller plassbebygde på stedet. Servantskap med skuffer, samt speilskap med overlys.
Det leveres Bono Home Gripedge eller tilsvarende i fargen hvit som standard innredning. Heldekkende hvit benkeplate fra HTH, med underlimt vask.
Videre leveres dusjbatteri med dusjgarnityr i type Grohe og dusjvegger i glass hvorav noen vil være svingbare. Vegghengt WC m/softclose type Grohe i hvitt porselen. Det leveres tilhørende håndkleknagger og toalettrullholder på alle bad.
LED downlights i himling med dimmer.
Gulvene leveres med flis i 30x30 format, og nedsenket gulv i dusjnisje leveres med mosaikk 5x5 format av samme flistype.
Veggene leveres med flis i 30x60 format liggende uten fugefølge mot gulv.

Oppvarming

Energibehov for oppvarming og varmtvann dekkes av fjernvarme levert fra Akershus Varme og Energi. Oppvarming i leiligheten vil bli vannbårent anlegg med gulvvarme med egen termostat til hver sone. Varmtvann leveres fra felles varmtvannstank med en energisentral i teknisk rom.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider.
Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.
Selger plikter å fremskaffe ferdigattest når eiendommen er ferdigstilt. Finnes det mangler av mindre vesentlig betydning så kan det likevel utstede midlertidig brukstillatelse, slik at kjøper kan overta og bebo boligen. Manglene skal da rettes av selger innen en frist som settes av kommunen. Kommunen kan kreve at selger stiller sikkerhet for at gjenstående arbeider blir rettet. Dersom gjenstående arbeider ikke blir utført innen fristen, skal kommunen gi selger pålegg om ferdigstillelse. Pålegget kan følges opp med tvangsmulkt eller forelegg. Det er ulovlig å ta boligen i bruk uten ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, og selger plikter å fremlegge minimum midlertidig brukstillatelse til kjøper og megler før overtakelse.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Sameiet vil få legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler bland annet bestemmelse om at det skal være offentlig tilgjengelig gangareal for allmennheten gjennom kvartalet. Med grunnlag i reguleringsbestemmelser for Fagerborgkvartalet.
Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det. private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier.
Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Energimerking

Boligene bygges med energikarakter C, farge Grønn.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fagerborgkvartalet bygges på tomten til historiske Fagerborg Hotell og ligger 9 minutters gange fra Lillestrøm togstasjon. Lillestrøms Torv og den sjarmerende gågaten ligger kun 4-5 minutter gange unna. Her finner du et variert utvalg av butikker, helsetilbud, bibliotek, kino, cafeer og restauranter, og ikke minst hyggelige aktiviteter og byarrangementer.
Lillestrøm er en kulturby som kan skilte med mange arrangementer. Byfesten er et gratis arrangement hver juni. Her har mange store nasjonale og internasjonale artister stått på scenen. Her er hele næringslivet også med og skaper god stemning. I tillegg har Lillestrøm Kultursenter et program som overgår mange andre større byer, og det er det alltid noe for enhver. Odeon kino, rett rundt hjørnet for Fagerborgkvartalet, er en moderne kino, og viser det siste innen film.
I Fagerborgkvartalet vil du bo rolig, men meget sentralt til i overgangen mellom Lillestrøm sentrum og villabebyggelsen. Meny Lillestrøm ligger 150 meter fra boligen, i tillegg til Chi Restaurant & Bar og Vinmonopolet.
Jobber du i Oslo, rusler du til toget som bringer deg inn til storstaden på 10 minutter. Skal du ut på reise og oppleve resten av verden, tar toget kun 12 minutter til Oslo Lufthavn.
Med andre ord har du tilgang til Oslo og resten av verden kun 15-20 minutter fra egen bolig. Da kan du fint sove litt lenger om morgenen, eller starte dagen med en deilig cappuccino og en croissant på en av de hyggelige caféene i nærheten før du drar på jobb - bedre blir det ikke.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 3 223 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.
Overtakelse av felles- og utearealer skjer samtidig med at den enkelte leilighet overtas. Det vil gjennomføres en befaring av felles/utomhusarealer med styret for sameiet for å avdekke evt. feil og mangler samt manglende ferdigstillelse. Utearealer som ikke er ferdigstilt på overtagelsestidspunktet grunnet vær og årstid, utsettes til første mulige tidspunkt for opparbeidelse. Tilbakehold for mindre arealer anbefales ikke, tilbakehold ved større utsettelser beregnes som andel av prosjektert kostnad. Overtakelse av boligen med tilhørende andel fellesareal kan ikke nektes av kjøper selv om fellesareal/utomhusareal ikke er ferdigstilt. Såfremt deler av utvendige arbeider ikke er ferdigstilt ved overtakelse, skal manglende ferdigstilte arbeider anmerkes i overtakelsesprotokollen. Kjøper opplyses om muligheten til å tilbakeholde nødvendig beløp på meglers klientkonto som sikkerhet for manglene. Tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med manglene.
Alternativt kan selger stille garanti for ferdigstillelsen. Ovennevnte informasjon om tilbakeholdelse gjelder også for de forhold som gjenstår for å få ferdigattest.

Parkering

Det følger en garasjeplass til leiligheten.
Det vil bli etablert parkeringskjeller med totalt ca 40. parkeringsplasser. Parkeringskjelleren vil bli organisert som en næringsseksjon, og hver p-plass vil bli tinglyst som en realandel i den enkelte eierseksjon. Overtagelsen av parkeringsplassene skjer samtidig med overtagelsen av leiligheten, og utbygger vil forbeholde seg retten til å fordele parkeringsplassene. Seksjonseier som får tildelt HC-plass, må påregne bytte til en annen plass ved
dokumentert behov for HC-plass fra annen seksjonseier. Dette kan reguleres i vedtektene.
Parkeringsanlegget vil bli forberedt for EL-bil lading for alle p-plasser og ladestasjoner vil bli tilbudt som tilvalg med individuell måler. Drift av garasjeplass er stipulert til kr 250 pr mnd pr. parkeringsplass.

Vei, vann og avløp

Offentlig vann og avløp. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningene.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen omfattes av reguleringsplan med bestemmelser, PlanID 554 – Detaljregulering for Fagerborgkvartalet, kvartal 34, vedtatt 13.06.2018. Reguleringsplan kan fås utlevert hos megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.
Rammetillatelse DS 19/377 foreligger, datert 02.07.2019.

Økonomi

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2020 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Kommunestyret i Lillestrøm har vedtatt at nye boliger fritas fra eiendomsskatt i ett år. Fritaket gjelder året etter brukstillatelsen foreligger. Lillestrøm kommune har for 2022 eiendomsskatt med en skattesats på 2 promille og 1.800.000 i bunnfradrag. Det tas forbehold om at kommunen endrer praksis.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 1.015.000 og andel dokumentavgift utgjør således kr 25.370 pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) Sameieinvesteringer kr 6.000.
5) Total kjøpesum 7.682.712,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen og omkostninger betales i følgende terminer :
1) 10 % av kjøpesummen for boligen, kr. 638.000,-, innbetales til megler så snart garanti jfr. Bustadoppføringsloven § 12 er stilt overfor kjøper. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.
2) Transportgebyr kr. 50.000,- betales uoppfordret til meglers klientkonto ved kontraktsinngåelse.
3) Resterende del av den totale kjøpesummen, dvs. kjøpesummen for boligen og kjøpesummen for kontraktsposisjonen, til sammen kr. 6.962.000,-, samt omkostninger iht. kjøpekontrakten for boligen betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kjøpesummen for boligen eller tilvalgs-/endringsbeløp før boligselgeren har stilt sikkerhet, jf. Bustadoppføringslova § 12.
Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre boligselgeren får disposisjonsretten over sin del av kjøpesummen og eventuelle tilvalgs- og endringsbeløp som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringslova § 47.
Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Annen viktig informasjon

Eier

Tove Mangset

Informasjon om sameiet

Kjøper er forpliktet til å betale sin andel av eierseksjonssameiets felleskostnader. Pr overtakelsesdato betales i tillegg til kjøpesum kr 6.000,- som settes av til startkapital til sameiet. Selger forplikter seg til å betale løpende fastsatte felleskostnader, stiftelsesomkostninger og startkapital på usolgte enheter. Felleskostnader ihht. budsjett skal dekke bl.a. avsetning til vedlikehold fellesarealer, forretningsførsel, forsikring bygg (ikke innbo) og fellesarealer og andre driftskostnader. Felleskostnadene er stipulert til ca kr 4.000 pr.mnd. og basert på erfaringstall. Kommunale avgifter, fjernvarme, renovasjon og kabel-tv/internett er inkludert i budsjettet. Individuelt strømforbruk er ikke inkludert i budsjettet, og faktureres direkte til hver enhet. Evt fremtidig velforeningskontingent er heller ikke hensyntatt i budsjettet. Budsjettet er et forslag til driftsbudsjett for normaldrift av sameiet i 1 år, basert på stipulerte inntekter og kostnader.
Budsjettet er utarbeidet av forretningsfører basert på opplysninger om eiendommen gitt av selger/utbygger og normtall fra tilsvarende eiendommer som forretningsfører forvalter. Det tas forbehold om oppgitte arealer, antall leiligheter, organisering av fellesområder og øvrige opplysninger om prosjektet som kan endre forutsetningene for budsjettforslaget. Det tas forbehold om stipulerte inntekter og kostnader da styret vil kunne endre budsjettet og inngå avtaler som vil tilføre boligselskapet andre eller større kostnader. Endelig fastsettelse av budsjett og nivå på felleskostnader vil bli foretatt av styret i boligselskapet.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Overtakelse

Leiligheten antas ferdigstilt september/oktober 2022. Det vises ellers til opprinnelig kontrakt som er vedlagt salgsoppgaven.

Kontraktsposisjon

Kjøp av kontraktsposisjon reguleres av kjøpsloven. Rettsvern for kontraktsposisjonen sikres ved melding til boligselger om salget.
Kjøpers plikt til å betale vederlaget for kontraktsposisjonen faller bort dersom boligselger ikke ferdigstiller boligen. Videre har selger av kontraktsposisjonen ikke ansvar for mangelfull eller forsinket levering fra boligselgers side. Kjøper har plikt til å betale hele vederlaget for kontraktsposisjonen i disse tilfellene. Dette gjelder selv om mangelen er vesentlig og gir kjøper rett til å heve kontrakten med boligselger.
Dersom kjøper ikke er forbruker, skal kjøper betale vederlaget for kontraktsposisjonen uavhengig av om boligselger ferdigstiller boligen eller ikke. I disse tilfellene skal vederlaget for kontraktsposisjonen innbetales i forbindelse med inngåelse av transportkontrakten og vederlaget vil bli utbetalt til selger av kontraktsposisjonen, selv om ikke kjøper har tatt over og fått rettsvern for boligen. Kjøper har i disse tilfellene den fulle vederlagsrisikoen for kontraktsposisjonen, også dersom boligselger ikke leverer i tråd med den opprinnelige kontrakten.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app oppfylles samtlige vilkår. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Lovanvendelse

Kjøp av boligen reguleres av bustadoppføringsloven. Rettsvern for boligen sikres ved tinglysing av skjøte.
Boligselgeren stiller iht. § 12 en garanti på 3% av kjøpesummen for boligen frem til overtakelse som sikkerhet for sine forpliktelser. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen. Kjøpesummen for kontraktsposisjonen dekkes ikke av denne garantistillelsen.
I tillegg plikter boligselgeren å stille bankgaranti for beløp som kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til boligselgerens disposisjon før overskjøting.
Kjøper har rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen fra boligselgeren frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til boligselgeren i henhold til lovens § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold til loven, kan kjøper holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Lovene finner du også på www.lovdata.no
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
Vederlag: 40.000,-
Oppgjør kr 4.600,-
Markedspakke kr 21.000
Oppslag eiendomsregister kr 1.350,-
Tilrettelegging kr 15.000,-

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 60-0137/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Lillestrøm
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR60.22137

Dato

Sist oppdatert: 01. juli 2022 kl. 19:16

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.