Solgt: 1 950 000 kr

O.A. Devolds gate 8 G

1 975 000 kr
78 m²
2 soverom
Velkommen til O.A. Devoldsgate 8 G presentert av Eiendomsmegler Espen Skarbø
Espen Skarbø
Presenteres av
Espen Skarbø
Ålesund sentrum
Sentral, attraktiv og nyoppusset 3-romsleilighet m/lyse overflater | God planløsning | Innglasset balkong| Peis
 • Prisantydning
  1 975 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  608 000 kr
 • Omkostninger
  1 132 kr
 • Totalpris
  2 559 132 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1966
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  78 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  5 643 kr
 • Energimerke
  Oransje E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten er beliggende i byggets 2. etasje og inneholder: Entré, gang, stue, kjøkken, bad/wc og 2 soverom. Hele leiligheten ble pusset opp i perioden 2017/18 og fremstår med en tiltalende standard. Det kan med fordel fremheves spotter i tak, peis på stue, skrå "designvegger" mellom stue og kjøkken, ny skyvedørsgarderobe i gang, helfliset bad og nytt kjøkken.
Sentral og god beliggenhet i et rolig og etablert boligområde uten gjennomgangstrafikk. Kort gangavstand til sentrum, Brosundet, Kongens gate, St. Olavs plass og alle sentrumsfasiliteter. Umiddelbar nærhet til flotte turområder som Byparken, byfjellet Aksla, trapper til Fjellstua og Borgernes vei.
Felleskostnader inkl. bl.a.: TV/internett, forsikring, kom. avgifter, trappevask, nedbet. avdrag/gjeld ++
NB: Ingen dok.avg. ved kjøp

Innhold og byggemåte

Eiendommen

O.A. Devolds gate 8 G , 6002 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 20, bruksnummer 489, ideell andel 1/1
Andelsnummer 33, Borettslaget O A Devoldsgate 8 AL, organisasjonsnummer 955 193 555

Innhold

Totalt bruttoareal: 90 kvm
Totalt bruksareal: 82 kvm
Totalt primærrom: 78 kvm
Primærrom:
2. etasje 78 kvm: Entre, gang, stue, kjøkken og 2 soverom
Sekundærrom:
2. etasje 4 kvm: Bod
I tillegg disponerer leiligheten 3 boder i underetasjer på henholdsvis ca 5 kvm, ca 2 kvm og ca 3 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.06.2021 utført av Takstmann Oddbjørn Nilsen.

Byggemåte

Bygningen er iht. boligsalgsrapport en boligblokk over 6 etasjeroppført i 1966. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betongkonstruksjoner. Yttervegger utlektet og utvendig kledd med fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med sveiset papp ( taket er ikke besiktiget ). Leiligheten har Swedoor entredør fra 2012, med kikkehull, B-30 brannklassifisering og dB-40 lydklassifisering. Balkongdør med trekarmer og 3-lags glass fra 2016. Vindu i stue har 2-lags glass fra 2016. Vinduer i soverom, kjøkken og bad har vinylkarmer og 2-lags glass fra 2012.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder har følgende bygningsdeler fått tg2:
Bad:
Våtromsplater er ikke montert etter leverandørens godkjenning mtp avslutning mot gulv. Plater skal avsluttes minimum 60 mm over gulv. Overgang gulv- vegg har ikke godkjent vanntett utførelse. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 15 mm. Dette er vurdert til ikke å være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har opplyst om følgende i sitt egenerklæringsskjema:
På spørsmål om det er utført arbeid på bad/våtrom opplyser selger at dette kun er utført av faglært, Rønnestad og Ålesund Elekro. Rørlegger har skiftet sluk og nytt rør i rør system + vannskap. Elektriker har lagt varmekabler.
På spørsmål om tettesjikt/membran og sluk ble oppgradert/fornyet opplyser selger at dette ble utført av Rønnestad.
Selger har faktura fra Rønnestadog erklæring fra Ålesund Elektro som dokumentasjon.
Arbeidene er ikke byggemeldt men meldt til borettslaget (de betaler for skifte av sluk).
På spørsmål om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp refereres det til ovennevnte (Rønnestad har montert nytt rør i rør system).
På spørsmål om det er/har vært utført arbeid på el.anlegget opplyser selger at dette er utført av Ålesund Elektro (varmekabler på badet) og byttet sikringer (likt mot likt). Det foreligger samsvarserklæring.

Standard

Moderne tidsriktig leilighet med god planløsning. Leiligheten har følgende standard på innvendige overflater:
Gulvflater belagt med laminat. Veggflater med malte slette overflater. Himlingsflater med malte slette overflater med innfelte downlights. Listefrie overganger mellom vegg/tak.
Kjøkken med laminat på gulv og slette malte vegger og himling med innfelte downlights. Kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkeskap med integrert stekeovn fra Bosch og oppvaskmaskin fra Logik. Laminerte benkeplater med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur og induksjonstopp fra Siemens. Kjøl/fryseskap fra Point. Fritthengende ventilator fra Bosch. Komfyrvakt. Sprutbeskyttelse bak induksjonstopp. Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin medfølger.
Bad med fliser på gulv og våtromsplater på vegger. Slett malt himling med innfelte downlights. Badet er utstyrt med dusjnisje med ett-greps armatur fra Vikingbad med slange, hånddusj og takdusj.
Vegghengt toalettskål fra Villeroy & Boch med innebygget sisterne fra Grohe. Vegghengt servantinnredning med glatte skuffefronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Vegghengt speil med innfelt belysning.
Opplegg for vaskemaskin med vann. avløp og strøm. Vaskemaskin medfølger. Fordelerskap for rør i rørsystem innfelt i vegg. Termostatstyrte varmekabler. Mekanisk avtrekksvifte fra Flexit. Varmtvannsbereder fra Høiax, 28 liter, produsert 2017.
Formpressede innerdører. Garderobeskap på soverom.
Utgang fra stue til sørøst-vendt balkong på ca 4 m2. Balkongen er belagt med teppe og har rekkverk av aluminium og glass.
Tekniske installasjoner:
Sikringsskap med automatsikringer/skrusikringer, kursfortegnelse og samsvarserklæring.
Vannrør av typen "rør i rørsystem" fra 2017.
Avløpsrør i plast fra 2017.
Varmtvannsbereder fra Høiax, 28 liter, produsert 2017.
Ventilasjon basert på mekanisk avtrekk og naturlig tilluft.
Vedovn fra Wiking.
Røykvarslere og 6 kg pulverapparat.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.11.1966. Det foreligger også en ferdigattest datert 11.05.2017 som gjelder for fasadeendring med utviding og endring av balkonger, Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Dagboknr 1043-1/58, tinglyst 13.09.1963, type heftelse: Telegrafverket har rett til å ha liggende kloakkledning over tomten.
Dagboknr 865-1/58, tinglyst 28.01.1986, type heftelse: Ålesund og Sula Elverk har rett til å bygge og drive en transformatorkiosk.
Dagboknr 4775-1/58, tinglyst 10.04.1996, type heftelse:Tafjord Kraftselskap vedr Elektriske kraftlinjer
Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

3-roms andelsleilighet beliggende i O. A. Devolds gate, like ovenfor Ålesund sentrum og Brosundet, i et rolig boligområde uten gjennomgangstrafikk. Det er kort gangavstand til sentrum og byparken. Turterreng på og ved Aksla i umiddelbar nærhet fra eiendommen. Nærområdet består i hovedsak av blokker utbygd i samme tidsepoken på 60-tallet samt en nyere blokk. Noen mindre eneboliger - bygårder.

Adkomst

Kjør opp Skaregata og ta til venstre inn i O.A Devoldsgate. Inngang til leiligheten får man på høyre hånd. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Steinerskolen i Ålesund (1-10 kl.) 9 min. gange - 0.7 km
Aspøy skole (1-7 kl.) 18 min. gange - 1.4 km
Volsdalen skole (1-7 kl.) 6 min. gange - 2.2 km
Kolvikbakken u-skole (8-10 kl.) 8 min. m/bil - 3.8 km
Skarbøvik u-skole (8-10 kl.) 8 min. m/bil - 3.9 km
Ålesund vg. skole 14 min. gange - 1.1 km
Akademiet Heltberg Toppidrettsgymnas 15 min
Barnehager:
Midtbyen barnehage (1-5 år) 7 min. gange - 0.5 km
Klipra barnehage (1-6 år) 20 min. gange - 1.5 km
Jugendby barnehage 21 min
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 5 009 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med plen mot syd og i øst. Asfalterte arealer og fortau mot O.A. Devolds gate. Noe asfaltert parkeringsareal. Borettslaget har senere år utvidet parkeringsareal mot nord med asfalterte parkeringsareal.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til Boligblokkbebyggelse m/tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan for Ålesund Sentrum datert 17.03.2000 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.03.2000.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter, forretninsførsel/regnskap, eiendomsskatt, trappevask, felles bygningforsikring, strøm fellesareal og vaktmester, samt nedbetaling av felles lån i borettslaget (renter og avdrag).

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 563 427,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2 028 337,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 38.768,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 608.000,- pr. 01.04.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 32.992.190,- pr. 21.04.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,78 %
Lånets løpetid: Restløpetid 24 år og 9 mnd.
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 2.584.132,-. Av dette beløpet utgjør kr 608 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsbolig.
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.494,- (OBOS)

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kenneth Akerø Hjelm

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet O.A. Devoldsgate 8 Borettslag.
Borettslaget består av 66 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS BBL, tlf. 70 16 19 08
Dyrehold skal godkjennes av styret.
Foretatt påkostninger de senere år: Fasade mot sør i 2017.
Planlagte påkostninger: Ingen planlagte kostnader.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr 35.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950.-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0086/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.2186

Dato

Sist oppdatert: 24. august 2021 kl. 12:20

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.