Komplett salgsoppgave

Sagbruksveien 22

6 590 000 kr
164 m²
3 soverom
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Son
Nylig oppusset enebolig med utleid underetasje. Nytt kjøkken med hvitevarer i 2018. Ny hagestue i 2019. Lader til EL-bil
 • Prisantydning
  6 590 000 kr
 • Omkostninger
  175 092 kr
 • Totalpris
  6 765 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1975
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  164 m²
 • Bruksareal
  184 m²
 • Tomteareal
  782,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform utgår pga smitterisiko. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Enebolig i veletablerte omgivelser nær sentrum av Son
 • Flere rom pusset opp i nyere tid, inkludert nytt gulv i stue og kjøkken
 • Ny kjøkkeninnredning fra Designa i 2018, med integrerte hvitevarer
 • Underetasje innredet til eget bruk og utleid, men ikke godkjent
 • Terrasser/verandaer vendt mot øst, syd og vest
 • Lettstelt hage med gode solforhold dagen gjennom
 • Gruset gårdsplass med lader til EL-bil, montert i 2019
 • Få minutters gange til sjøen og sjarmerende Son sentrum
 • Barnehager, barne- og ungdomsskole like i nærheten
 • Enkel tilgang til vakre turområder og badesteder
 • Ca. 5 min. med bil til/fra E6 og Sonsveien stasjon, 43 min. videre til Oslo S

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sagbruksveien 22, 1555 SON
Gårdsnummer 133, bruksnummer 306, kommunenummer 3019

Innhold

Totalt bruttoareal: 202 kvm.
Totalt bruksareal: 184 kvm.
Totalt primærrom: 164 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
U. etasje: 94 kvm.
1. etasje: 90 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
U. etasje: Entré, gang 1, kjøkken, bad, stue, vaskerom, mellomgang , 2 soverom.
1. etasje: Entré, mellomgang, bad, kjøkken, stue, vaskerom, 3 soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
U. etasje: 2 boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.01.2021 utført av Din Joker AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. (FJERN SISTE SETNING DERSOM BOLIGEN STEMMER OVERENS MED GODKJENTE TEGNINGER)

Byggemåte

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Frittliggende enebolig i to etasjer inkludert innredet underetasje. Bygget med støpt plate mot grunn og murte kjellervegger. Utforede og antatt isolerte yttervegger mot grunn. Trebjelkelag og yttervegger av isolert
bindingsverk og malt trekledning. Saltak med kaldtloft tekket med plater.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
15. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel e.l. ?
Svar: Ja - Utleiedel.
16.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Svar: Nei.
17. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Svar: Ja - Mangler ferdigattest på utleiedel.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Flere av boligens rom er pusset opp og modernisert i nyere tid, både i regi av foregående eier og av nåværende eier som overtok i 2017. Boligen er i tillegg påkostet med ny varmtvannsbereder på 300 liter samt ny varmepumpe i 2018.
En generell oppussing av overflatene i stuen og på kjøkkenet ble gjennomført i 2018, inkludert nytt én-stavs laminatgulv. Disse to rommene utgjør til sammen en åpen sosial sone med god plass til familiens felles opphold. En rekke vinduer i øst- og sydveggene fremmer til sammen gode lysforhold dagen gjennom.
Samtidig med nytt gulv ble kjøkkenet i 2018 påkostet med ny innredning i hvit høyglans fra Designa, bestående av et rikt antall skuffer og skap med tilsvarende mange oppbevaringsløsninger. Samtlige av kjøkkenets hvitevarer er integrert, spesielt verdt å fremheve er praktiske kjøleskuffer, sonefri platetopp og stekeovn som er plassert i barnevennlig og hendig benkehøyde.
Et separat vaskerom er tilgjengelig rett fra kjøkkenet og har i tillegg egen ytterdør som vender mot inngangspartiet, mens badet og etasjens øvrige rom er mer tilbaketrukket fra den sosiale sonen og tilgjengelig fra hallen.
Badet har overflater av eldre årgang i form av belegg på gulv og tapet på vegger, som på bakgrunn av forventet levetid må påregnes oppgradert i overskuelig fremtid. Utstyret består blant annet av tradisjonelle baderomsmøbler og et dusjkabinett som begrenser vannpåkjenning på overflatene.
Soverommene er samlet på rekke langs hovedetasjens nordre gavlvegg og av ulike størelser, hvorav to er velegnet til barneromsformål. Hovedsoverommet er utstyrt med skyvedørsgarderobe med speilfronter og har utgang til egen terrasse med morgen-/formiddagssol.
Det meste av boligens underetasje foruten to boder er i dag innredet til eget bruk uavhengig av hovedetasjen. Underetasjen inneholder blant annet to rom som i dag benyttes til soveromsformål, i tillegg til bad og vaskerom, stue og kjøkken.
De fleste av underetasjens rom er pusset opp i senere tid med oppgraderte eller nye overflater, nåværende eier har i tillegg malt flere rom etter 2017. Standarden er gjennomgående tidsaktuell, inkludert nyere innredninger på bad og kjøkken. Sistnevntes har i likhet med hovedetasjen innredning i hvit høyglans og de fleste hvitevarer integrert. Badet har blant annet flislagt gulv, tidsaktuelt møblement og dusjkabinett.
Det er for øvrig verdt å fremheve at underetasjen har to ytterdører, henholdsvis i hovedinngangen som vender mot gårdsplassen og i ett av soverommene, vendt mot hagen på motsatt side.
Overflater og innredninger:
Gulv: Parkett, laminat, fliser og belegg.
Innervegger: Hovedsakelig malte flater.
Himlinger: Hovedsakelig malte plater.
Kjøkken hoveddel: Skapinnredning med glatte fronter i hvit høyglans og laminerte grå benkeplater. Nedfelt servant i sort kompositt med sort ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskuffer. Integrert, overmontert ventilator.
Kjøkken underetasje: Skapinnredning med glatte fronter i hvit høyglans og laminerte grå benkeplater. Nedfelt servant i sort kompositt med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, stekeovn og kjøleskap. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin. Ventilator.
Bad: Servantskap med profilerte hvite fronter og nedfelt servant i hvit kompositt med ett-greps blandebatteri. Speilskap med overbelysning. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett.
Bad underetasje: Skapinnredning med glatte hvite fronter, laminert grå benkeplate og nedfelt porselensservant med ett-greps blandebatteri. Veggspeil. Overskap med glatte hvite fronter. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Varmekabler på bad og i entre i U. etasje. Vedovn er etablert i U. etasje. Øvrig oppvarming foregår gjennom bruk av panelovner. Montert luft til luft varmepumpe i 2019.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.07.1975. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Underetasjen er opprinnelig byggemeldt med boder, dips.rom, hobbyrom og garasje jfr. byggetegninger. Entré, gang, kjøkken, bad, stue, vaskerom, mellomgang og 2 soverom (hele utleiedelen) er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 721, tinglyst 29.01.1974, type heftelse: Erklæring/avtale.
Rettighetshaver: Televerket. Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en utleiedel er ikke godkjent til varig opphold eller som separat boenhet av kommunen.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er en del av et veletablert boligområde like ovenfor sentrumskjernen av Son. Herfra er det bare få minutters gange både til sjøen og til Sons sjarmerende sentrum, som av mange betraktes som Oslofjordens egen sørlandsperle.
I sentrum finnes blant annet et aktivt kunstnerisk og maritimt miljø, samt en rekke små og koselige forretninger. Langs bryggekanten og sentrums intime smågater ligger også et spennende utvalg av restauranter og kaféer. I Son er det i det hele tatt gangavstand til alt, deriblant helsetjenester, apotek, velvære og bibliotek. Barne- og ungdomsskoler er vel så lett tilgjengelig til fots eller på sykkel.
Foruten det kulturelle eksisterer også et bredt aktivitetstilbud omkring Son, deriblant et etablert seilermiljø gjennom Soon Seilforening. Andre tilbud inkluderer golfbane, ridesenter og et aktivt sykkel-, fotball- og håndballmiljø. Soon Tennisklubbs anlegg like ovenfor sentrumskjernen har gode fasiliteter, inkludert innendørsbane for helårsspill.
Verdt et besøk er også Son Spa som ligger like nedenfor boligfeltet og er et flott sted for en hyggelig sammenkomst utendørs i sommerhalvåret. Samme sted finner du også "Sonsstranda" som er den nærmeste av flere populære badestrender omkring Son, med blanke svaberg og mulighet for å hoppe i havet.
Har du båt og får du plass i den store småbåthavnen i Sonskilen, får du et godt utgangspunkt for utflukter på fjorden sommerstid.
Son har en sentral beliggenhet på Østlandet med den flotte skjærgården rett utenfor, samtidig som det er praktisk pendleavstand til Oslo. Av- og påkjøring til E6 ved Tegnebyholtet er ikke mer enn gode fem minutter unna med bil, og kjøretiden videre til Oslo er omlag 35 minutter utenom rushtid. Med toget er reisetiden videre til Oslo S i dag 43 minutter, men forventes å bli forkortet etter den pågående utbyggingen av jernbanen.
Bussholdeplasser finner du langs Store Brevik vei, her stopper buss som som har timesavganger mellom Moss bussterminal og Vestby stasjon store deler av dagen, samt svinger innom Sonsveien stasjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 782,5 kvm.

Parkering

Garasje og på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og videre inn på privat vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Vestby kommune datert 18.12.2020 omfattes eiendommen av reguleringsplan Son - Ytre område med formål frittliggende småhusbebyggelse og felles avkjørsel, vedtatt 10.11.1986 med plannr. 0076. Eiendommen omfattes i tillegg av Kommuneplan 2019-2030 med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 18.03.2019 med plannr. KPLAN2019.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 11 589,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp og feiing/tilsyn.
Renovasjon faktureres direkte fra Movar. Standard renovasjon for 2021 er kr 3.836,-.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 375 162,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 4 950 583,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.125.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Asle Sundsvik

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: fastpris kr 60.000,-
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0402/20
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.20402

Dato

Sist oppdatert: 18. mars 2021 kl. 11:53

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform utgår pga smitterisiko. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.