Komplett salgsoppgave

Lijordveien 4A

3 750 000 kr
58 m²
1 soverom
Velkommen til Lijordveien 4 A på Eiksmarka / Lijordet
Velkommen til Lijordveien 4 A på Eiksmarka / Lijordet
Ola Wee Ahlstrand
Presenteres av
Ola Wee Ahlstrand
EIKSMARKA
Pen, gjennomgående 2-roms endeleilighet *5 min til T-bane *Peis *Sydvest-vendt balkong *Kveldssol *Parkeringsmuligheter
 • Prisantydning
  3 750 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  258 071 kr
 • Omkostninger
  12 094 kr
 • Totalpris
  4 020 165 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1953
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  58 m²
 • Type
  Aksjeleilighet
 • Eierform
  Aksje
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 535 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å melde deg på visning. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lijordveien 4 A - En meget fin og gjennomgående 2-roms endeleilighet med sydvest-vendt balkong, peis, naturlig lys og svært gode solforhold. Mulighet for 2 soverom. Boligen ligger sentralt og attraktivt i et hyggelig boligområde på Lijordet/Eiksmarka med alt av ønskelige fasiliteter innen rekkevidde. Kort gange både til buss/t-bane/flybuss, turområder, nærbutikk, skole-/barnehagetilbud og kjøpesenter.
Leiligheten har en god standard med nye vinduer og balkongdør fra 2019. Fin planløsning med naturlig lys fra 3 yttervegger. Stor stue med peis og utgang til balkong, romslig kjøkken med spiseplass, flislagt baderom med gulvvarme og stort soverom.
Felles parkeringsplass (med ladepunkter) for beboerne. Mulighet for leie av garasjeplass. Stor loftsbod. Ingen dokumentavgift eller forkjøpsrett!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lijordveien 4A, 1359 EIKSMARKA
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 20, bruksnummer 333
Aksjenummer 40, Øvrevoll Boligselskap AS, organisasjonsnummer 930 596 183

Innhold

Totalt bruttoareal: 64 kvm
Totalt bruksareal: 58 kvm
Totalt primærrom: 58 kvm
Primærrom:
2. etasje 58 kvm: Entré, bad, stue, kjøkken, mellomgang og soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 bod i loftetasjen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.10.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Bygning generelt:
Boligbygg over 2 etasjer og loft. Bygningen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong-/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av tre. Utvendige fasader kledd med stående kledning. Takkonstruksjon av saltaksform, utvendig tekket med takstein.
Vinduer/dører:
Leiligheten har slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Balkongdør med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 2019. Vinduer med karmer/rammer av tre og tre-lags glass fra 2019.
Balkong/terrasse:
Utgang fra stue til sydvest-vendt balkong på ca. 3 kvm. Balkongen er av støpt dekke og har rekkverk av tre. Rekkverkshøyden er målt til ca. 94 cm. Utebelysning, stikkontakt og markise.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
TG2:
Baderom: Vann- og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Sluket er vurdert til å være fra eldre ukjent årstall og har ikke tilsvarende tettefunksjon som nyere type sluk innehar. Det er ikke synlig membran grunnet uoversiktlig utførsel med støp delvis over sluk og det kan derfor ikke verifiseres ved visuell kontroll at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
Kjøkken: Vann- og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er begrenset/usikker restlevetid. Alder og tilstand på varmtvannsbereder.
Overflater himling: Det er registrert sprekk på himling i soverom samt noe ujevnheter på himling i mellomgang.
Egenerklæring:
- Ved ett tilfelle av tett sluk på badet våren 2021 dryppet det litt ned på badet til naboen under. Vi fikk tilsyn for å sjekke om det var kommet noe skade, men det var såpass lite med kun noen få dråper, at det ikke hadde det. Det dryppet ned på grunn av eldre, og derfor tynn, membran. Vi fikk an befalt å bruke avløpsåpner når sluket er tett, og det har ikke skjedd noe mer etter dette.
- Det gjennomføres jevnlig spyling av rør i regi av aksjelaget. Sist var i 2017.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Gjennomgående leilighet beliggende i byggets 2.etasje. Adkomst via felles trappegang. Leiligheten består av entré, bad, stue, kjøkken, mellomgang og soverom.
Kjøkken:
Pent kjøkken innredet med hvite slette fronter fra 2013. Benkeplate av tre, nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser og stikkontakter på vegg samt benkeskapsbelysning over kjøkkenbenk. Godt utstyrt med oppvaskmaskin, kjøleskap med fryser og komfyr med keramisk platetopp fra Goronje. Ventilator med kullfilter plasser i overskap. I hjørnet under benkeplaten er det plassert varmtvannsbereder på ca. 120 liter.
Baderom:
Tiltalende baderom med flislagte gulv og vegger samt gulvvarme. Innredet med vegghengt servantskap og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speilskap og belysning på vegg over servant. Dusjkabinett med skyvedører av glass og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett fra Ifø. To vegghengte skap på vegg ved toalett. Utstyrt med opplegg for vaskemaskin og naturlig avtrekksventil på vegg.
Stue:
Stor og gjennomgående stue med naturlig lys fra 2 yttervegger, peis i hjertet av rommet og utgang til en trivelig sydvest-vendt balkong på ca. 3 kvm. Stuen er enkel å møblere med plass til både langbord, sofagrupper og vitrine-/oppbevaringsskap. På balkongen er det svært gode solforhold fra ca. kl. 12:00 til 21:00 om vår-/sommer.
Soverom:
Stort og luftig soverom vendt mot rolige omgivelser. På soverommet er god plass til stor seng, nattbord og garderobeløsninger.
Mellomgang:
Praktisk gang mellom baderom og stue med god oppbevaringsplass.
Lagring:
Meget god lagringsplass i felles loftetasje. For øvrig lagring i mellomgang og skap-/garderobeløsninger i boligen.
Overflater gulv:
Alle rom er pent innredet med parkettgulv. Flislagt gulv på baderom.
Overflater vegger:
Alle rom er pent innredet med malte flater. Flislagte vegger på baderom.
Overflater himling:
Hvite himlingsplater i stue og entré. Malte flater i øvrige rom.
Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt ca. 2,38 meter takhøyde i kjøkken, Ca. 2,41 meter i bad. Ca. 2,45 meter i stue. Ca.2,50 meter i mellomgang og ca. 2,51 meter i soverom.
Utstyr:
- Sikringsskap med automatsikringer. Hovedsikring er på 40 amper.
- Utebelysning og markise på balkong
- Peis i stuen
- Ca. 120 liters varmtvannsbereder

Løsøre og tilbehør

Følgende løsøre og tilbehør medfølger boligen:
- Vaskemaskin
- Hvitevarer på kjøkken.
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler på baderom og panelovner. Vedfyringspeis i stuen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse. Dokumentet som megler har innhentet er uklart som gjør det vanskelig å tyde datoen. Dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras aksjene fri for pengeheftelser.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på aksjelagets eiendom:
Dagboknr 3432, tinglyst 04.06.1952, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse/festekontrakt/vilkår: Servitutten omhandler festekontrakt med vilkår for eiendommen.
Dagboknr 300073, tinglyst 05.01.1968, type heftelse: Erklæring/avtale: Servitutten omhandler en erklæring som gir Bærum kommune rett til å legge samt ha liggende spillvannsledning og overvannsledning over eiendommen samt foreta nødvendige anleggsarbeider ifbm med eksisterende stikkledningers tilknytning til nevnte hovedledning. Videre har Bærum kommune uhindret adkomst ift tilsyn, vedlikehold og evt. reparasjon av ledninger.
Dagboknr 300797, tinglyst 13.02.1969, type heftelse: Erklæring/avtale: Servitutten omhandler en erklæring som gir Bærum kommune rett til å legge samt ha liggende spillvannsledning og overvannsledning over
eiendommen samt foreta nødvendige anleggsarbeider ifbm med eksisterende stikkledningers tilknytning til nevnte hovedledning. Videre har Bærum kommune uhindret adkomst ift tilsyn, vedlikehold og evt. reparasjon av ledninger.
Dagboknr 695804, tinglyst 10.06.2021, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse: Servitutten omhandler en erklæring vedr. oppsetting av gjerde med fundamentering under kommunale ledninger i restriksjonsbeltet til offentlige vann- og avløpsledninger. Erklæringen blir å tinglyse på eiendommen (gnr. 20 og bnr. 33) og kan ikke avlyses uten samtykke fra Bærum kommune.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Aksjeeier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan aksjeeier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis aksjeeier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier.

Diverse

- Bryteren til utebelysningen på terrassen er fjernet, men vil bli montert opp før visning/overtagelse.
- Ny oppvaskmaskin vil bli installert på kjøkken før overtagelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Lijordveien 4 A ligger i et meget attraktivt, barnevennlig og sentralt boligområde på Lijordet, mellom Jar og Østerås. Her bor det mange barnefamilier og med alt av ønskelige fasiliteter i umiddelbar nærhet byr det på gode oppvekstsvilkår. Her er det store grøntområder rett utenfor døren. Fine turmuligheter fra Hagabråten med akebakker på vinteren og flott turterreng på sommerstid. Fra boligen er det kort vei til Fossum. Her er det preparerte ski- og lysløyper på vinteren, og nydelig turområde på sommeren for syklister og turgåere samt badevann på Østernvann. Det er i tillegg kort vei til to flotte golfanlegg (Grini- og Haga golfklubb), Eiksmarka tennisklubb som byr på seks baner samt Nadderud idrettsanlegg tilrettelagt for flere sportsgrener.
Området byr på en rekke typer skoler og barnehager i kort gangavstand. Bl.a. ligger både Grav- og Eikeli barneskole, Østerås Ungdomsskole og Eikeli videregående skole innen kort rekkevidde. I tillegg til Grav Barnehage - Liom kun 800 meter unna og Lijordet barnehage kun 300 meter borti veien. Området byr på gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss. Nærmeste holdeplass er Nordveien langs Nadderudveien med 4 minutters gangavstand. Her går også flybussen. Det er ca. 4 min gangvei til Østerås T-banestasjon som tar deg inn til Oslo sentrum på ca. 15 min. Med bil fra Lijordet tar det ca. 6 min til Lysaker, 11 min til Sandvika, 13 min til Oslo S og 42 min til Oslo lufthavn.
Flere matbutikker i kort gangavstand, bl.a. Rema1000 som ligger rett bort i veien. I tillegg gåavstand til nye søndagsåpne joker i Vollsveien på Jar. Legg gjerne turen til Bekkestua senter, som byr på en rekke butikker og spisesteder. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Østerås Senter ca. 20 butikker, samt helsetorg under samme tak. CC Vest og Røa senter ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil med et rikt utvalg av servicetilbud.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Området på en rekke gode skole- og barnehagetilbud med trygge og korte gangavstander. Eiendommen sokner til Eikeli barneskole og Østerås ungdomsskole.
Barnehager:
- Lijordet barnehage
- Grav barnehage
- Steinerskolen
Barneskoler:
- Eikeli skole
- Grav skole
- Steinerskolen i Bærum
Ungdomsskoler:
- Østerås skole
- Norges Toppidrettsgymnas Ungdomsskole
- Steinerskolen i Bærum
Videregående skoler:
- Eikeli videregående skole
- Oslo International School
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 25 163 kvm.
Festeavgiften er inkludert i fellesutgiftene.
Festeavtalen utløper i 2042.
Eiendommen:
Felles festet tomt for aksjeselskapet. Pent opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, lekeområde, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Rolig og barnevennlige omgivelser, men samtidig sentralt både til skole-/barnehagetilbud, turmuligheter, nærbutikker, t-bane/buss og senter.

Parkering

Garasjeplass leies ut etter venteliste og følger ikke leilighetene ved salg. Garasjeleien er kr. 500,- per mnd.
Man må kontakte styret ved interesse og for å settes på venteliste.
For øvrig har boligselskapet anlagt en felles parkeringsplass som kan benyttes. Noen av plassene har ladepunkt for el-biler.
Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Aksjelaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Aksjelaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplaner:
Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 1978031 datert 26.05.1983 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er regulert til gang-/sykkelvei, felles garasjeanlegg og kjørevei i henhold til reguleringsplan 1979043 datert 21.07.1980 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er regulert til turvei og konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 1950241 datert 02.07.1954 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er regulert til kjørevei, park og konsentrert småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan 1951187 datert 24.01.1952 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplaner:
Eiendommen er avsatt til nåværende boligbebyggelse og nåværende blågrønnstruktur i henhold til kommuneplan 201601 datert 04.04.2018.
Det arbeides med kommuneplan 201702 med status planlegging igangsatt.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Husleie er kr 3 535,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter, bygningsforsikring, forretningsførsel, festeavgift, drift og vedlikehold m.m.
Husleien justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til aksjelagets faktiske utgifter.
Oversikt over fordelingen av husleie foreligger ikke fra forretningsfører.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 8.700,- pr. år. / 7.500 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet HomeNet som leverandør av internett og har avgift på kr 299,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2020 beregnet til kr 975 076,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 510 272,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 21 572,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 258 071,- pr. 30.06.2021
Totalt gjeld for boligselskapet er kr. 24 762 428,- pr. 01.09.2021
Långiver: Handelsbanken
Rentesats pr. 17.08.2021: Nominell rente 2,050% og effektiv rente på 0.0270%.
Innfrielsesdato: 15.04.2045.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Transportgebyr ved aksjeleilighet kr 9 468,-
- Pantenoteringsgebyr for kjøpers lån kr 2 626,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 4 020 165,-
Av dette beløpet utgjør kr 258 071,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring til kr. 6.850,- for aksje/andelsboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Mina Celine Bull-Njaa Monn og Adam Gottfridsson

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Øvrevoll Boligselskap AS.
Aksjeboligmodellen innebærer at aksjelaget eier eiendommen, mens aksjeeierne eier aksjer som gir leierett til en bestemt bolig.
Aksjelaget består av 105 leiligheter.
Forretningsfører er Hammersborg Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt etter godkjenning fra styret.
Vaktmester Andersen AS leverer vaktmestertjenester og brøyting.
2 Clean AS leverer renholdstjenester.
Boligselskapet har egen hjemmeside: www.ovrevollboligselskap.n
Foretatte påkostninger de senere år:
- Nytt tak og ny pipe i bygningen. Slitt panel er blitt byttet ut og bygget er malt utvendig. Installert nye vinduer og terrassedør. Nytt rekkverk og belegg på balkongen. Arbeidet ble utført i perioden 2019-2020.
Aksjelaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
I henhold til aksjelagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny aksjeeier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Aksjelag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av husleie. Dette aksjelaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økt husleie dersom andre aksjeeiere ikke betaler sin husleie. Aksjelaget har imidlertid legalpant i aksjene, og manglende betaling av husleie kan dermed tvangsinndrives av aksjelaget.
Dokumenter for aksjelaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Salg av aksjeleiligheter reguleres av kjøpsloven, men avhendingslovens bestemmelser legges til grunn så langt de passer. Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at aksjene transporteres til kjøper.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0192/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.21192

Dato

Sist oppdatert: 18. november 2021 kl. 10:48

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å melde deg på visning. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.