Komplett salgsoppgave

Sagveien 3

6 800 000 kr
185 m²
3 soverom
Innholdsrik, stor enebolig med flere flotte solrike terrasser og utearealer - Sentralt beliggende på Fagerstrand
Innholdsrik, stor enebolig med flere flotte solrike terrasser og utearealer - Sentralt beliggende på Fagerstrand
Anniken Øderud
Presenteres av
Anniken Øderud
Fagerstrand
Stor flott enebolig, benyttet som generasjonsbolig - Meget gode solforhold og flere store terrasseflater med Jacuzzi

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 800 000 kr
 • Omkostninger
  171 170 kr
 • Totalpris
  6 971 170 kr
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  185 m²
 • Bruksareal
  203 m²
 • Tomteareal
  620,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje E

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Solrik/masse uteplass, generasjonsbolig, gode naboforhold. Gode parkeringsmuligheter. Jacuzzi.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Romslig enebolig med god standard, lekkert stort kjøkken og oppusset moderne bad. U.etg er tidligere benyttet til utleie (ikke søkt som utleiedel).
Tomten er på 620 kvm og er pent opparbeidet med store solrike terrasseflater med jazucci, beplantning og gruset gårdsplass med gode parkeringsmuligheter.
Eiendommen ligger i et attraktivt og etablert boligfelt sentralt på Fagerstrand med nærhet til Fagerstrand sentrum med dagligvarebutikker, barne- og ungdomsskole. Kort vei til populær badestrand og båtmarina.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sagveien 3, 1454 FAGERSTRAND
Kommunenummer 3023, gårdsnummer 25, bruksnummer 454, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3023, gårdsnummer 25, bruksnummer 467, ideell andel 1/8

Innhold

Enebolig
Totalt bruksareal: 203 kvm
Totalt primærrom: 185 kvm
Primærrom:
Bad, wc, trapperom, stue/kjøkken, innredet rom, gang: 67 kvm
1. etasje 92 kvm: Bad, entré, stue/kjøkken, soverom/hobbyrom, trapperom
2. etasje 26 kvm: Bad, kontor, to soverom
Sekundærrom:
To boder: 18 kvm
Redskapsbod
Frittstående redskapsbod på 8 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20/5-22 utført av Taksering Norge v/Håkon Graff. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Eneboligen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre og er fundamentert med støpt betonggulv og grunnmur i lettklinkerbetong. Øvrige etasjer med yttervegger i bindingsverk, kledd med stående malt trepanel. Etasjeskiller i trebjelkelag. Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takstein. Takrenner og nedløp i plast. Isolert ytterdør i 1. etg. med glassfelt, i entré og balkongdør med tolags isolerglass i stue. Terrassedør i u.etg. med trelags isolerglass og balkongdør i loftetg. med tolags isolerglass. Vinduer i u.etg. med trelags isolerglass og tolags isolerglass. Vindu i 1. etg. med tolags isolerglass og tolags isolerglass. Vinduer i loftetg. med tolags isolerglass.
Redskapsboden har yttervegger kledd med malt panel og yttertak i trekonstruksjon, tekket med takpapp i 2021. Profilerte ytterdører i tre.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
TG3 er gitt:
- Fast inventar bad/vaskerom i u. etg. har skade/fuktskader/svellinger – Utbedring estimert til kr. 2 000 – 5 000,-
- Ventilasjon – Utbedring estimert til kr. 5 000 – 15 000,-
TG2 er gitt:
Bad u. etasje: Mangler dokumentasjon på arbeider i forbindelse med membran på gulv og vegger, overflater gulv pga alder sett i forhold til forventet levetid på vanntett sjikt (membran), misfarging av fliser, sprekker i fliser, montering av sluk, overflater vegger, enkelte oppsprukne fuger i dusjen, sanitærinstallasjoner pga alder, røropplegget da det har oversteget mer enn halvparten av anbefalt brukstid, mekanisk avtrekk.
Wc-rom: Utstyr for sanitærinstallasjoner pga alder, ventilasjon.
Bad loft etasje: Det foreligger ingen dokumentasjon på arbeider utført på badet, overflater på innvendige gulv pga alder sett i forhold til forventet levetid på vanntett sjikt (membran), overflater på innvendige vegger da konstruksjonen har oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid, håndtak på innretningen er løse og det mangler en fuge mellom servantskap og vegg, utstyr for sanitærinstallasjoner pga alder, avtrekk.
Lovlighet:
- Det er ikke kjent om det er gjort endringer i forbindelse med rom i kjeller. Deler av kjelleren som i dag er benyttes som oppholdsrom kan ha vært godkjent som sekundærrom. Det er krav om byggemelding/søknad til Plan- og bygningsetaten i kommunen for godkjent endring av kjellere fra bodareal til oppholdsrom.
- Det foreligger ingen dokumenter/søknadspapirer i forbindelse med bygging av bad i loftsetasjen.
- Vinduet i innredet rom i u.etg. har ikke godkjent krav til høyde ved rømning. Rommet er av den grunn ikke godkjent som ett soverom, og i denne rapporten beskrevet som ett innredet rom.
- Leveggen mot nabo i vest er bygget på grensen og er høyere og lengre enn hva som er unntatt søknadsplikt. Iflg. eier er leveggen godkjent av tidligere nabo i forbindelse med byggingen.
Diverse:
- Dokumentasjon er ikke fremvist på arbeider som tidligere er nevnt under oppsummering i konklusjonen de siste fem årene.
- Yttervegger som ligger under utvendig bakkenivå, og er foret ut med organisk materiale (treverk), evt. isolert og kledd med panel/plater, er å betrakte som en risikokonstruksjon.
- Gulvet i boder er en grovstøp fra byggeår og har derfor ujevnheter.
TG2 er gitt: Drenering pga alder og manglende funksjon på drenering, fallforhold på terreng og fuktsikring av grunnmur, terrenget rundt bygningen skal ha tilstrekkelig fall fra byggverket dersom ikke andre tiltak er utført for å lede bort overvann. I dette tilfelle er det fall mot bygningen enkelte steder. - Utvendig kledning har sprekkdannelser på panelet. Det er observert én skadet mønepanne på taket. Utvendig beslag og trapper pga alder og slitasje. Åpninger i rekkverket er større enn kravet. Terrassedøren pga alder og har en alternativ lås da original-lås ikke fungerer. Vinduer, innvendige dører pga alder og normal bruksslitasje, overflater innvendige gulv pga generelt slitte overflater med merker, riper og enkelte sprekker i gulvoverflater, overflater innvendige vegger pga generelt noe slitte overflater med merker og rifter, overflater innvendig himling pga uferdige overflater, ledningsnett for sanitærinstallasjoner, varmtvannsbereder, kjøkkeninnredning i ut.etg, ildsteder og elektrisk oppvarming pga. forventet levetid.
- Det er krav til at elementpiper skal ha min. to synlige sider, som er kledd med puss, fliser eller lignende materialer for å kunne avdekke sprekkdannelser. Det er trepanel på vegg mot trappegang, som gjør det vanskelig å undersøke eventuelle sprekkdannelser i muren.
- Det er ikke montert automatisk vannstopper på kjøkken i 1. etg. og er derfor gitt TG2.
- Sprekkdannelser i terrassebord på balkonger og terrasser og generelt slitte overflater.
- Det elektriske anlegget er gitt TG2 på grunn av alder i forhold til forventet levetid og det anbefales at anlegg kontrolleres av en el. - takstmann.
TGIU er gitt:
- Tilstandsvurdering av grunnforhold er ikke utført da forhold ikke lar seg avdekke ved visuell befaring.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

2022: Montert ny termostat i bad (loftsetasje).
2021: Malt fliser på gulv i gang og i stue/kjøkken i underetasjen.
2021: Utvidet terrasse (mot syd) og bygget levegg mot nabo.
2021: Lagt ny papp og montert nye vindskier på redskapsbod.
2020/2021: Takfornyelse. Vasket takstein og impregnering av takstein.
2020: Montert persienner på vinduer i stue/kjøkken 1. etasje.
2020: Montert ny oppvaskmaskin i kjøkken 1.etasje.
2020: Montert utvendig solskjerming på vinduer i stue/kjøkken 1.etasje.
2017: Montert utekontakt på veranda loft.
2015: Satt inn ny terrassedør i 1.etasje.
2015: Utvidelse av terrasse og satt opp boblebad på terrasse mot vest.
2015: Lagt opp strøm til boblebad terrasse.
2014: Pusset opp bad i 1.etasje.
2014: Montert panelplater på vegger i hobbyrom/soverom i 1.etasje.
2014: Montert panel i himling i stue/kjøkken, entré 1.etasje.
2014: Montert ny kjøkkeninnredning.
2014: Lagt nytt gulv i entré og stue/kjøkken 1.etasje.
2014: Montert nye innerdører i alle rom i 1. etasje, utenom i bad.
2014: Ny ytterdør med kodelås.
2010: Bygget redskapsbod.
2005: Bygget bad i loftsetasje.
2000: Utvidelse av terrasse mot øst.

Standard

Stue og kjøkken i åpen løsning
Lys og luftig stue med store vindusflater som gir godt med lys. God plass til stor sittegruppe og romslig spisebord.
Utgang fra stue i 1. etasje til øst- og sydvendt veranda/terrasse på ca. 60 kvm samt til vestvendt veranda/ terrasse på ca. 105 kvm.
Klassisk lys Ikea kjøkkeninnredning fra 2014 med profilerte fronter. Benkeplate i laminat med nedfelt kum i rustfritt stål. Lekker takhengt ventilator i stål. Integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, dampovn, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger.
Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Kjøkken i u. etasje
Kjøkkeninnredning av eldre dato med glatte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål og belysning under overskap. Kullfilterventilator og opplegg for oppvaskmaskin.
Det er kun de hvitevarer som er listet opp som medfølger: Oppvaskmaskin.
Utgang fra stue/kjøkken til sydvendt terrasseplatting på ca. 50 kvm.
Soverom
Boligen har tre soverom.
Utgang til sydvendt veranda på ca. 13 kvm fra ett soverom i loftetasjen.
Bad 1. etasje
Flislagt bad med baderomsinnredning med glatte fronter i høyglans og heldekkende servant. Veggskap med speilfronter og belysning er montert over servant. Høyskap med frostet glassfront. Dusj med innfellbare dører i herdet glass og småfliser i dusjsonen. Vegghengt toalett og praktisk håndklevarmer på vegg. Badet ble pusset opp i 2014.
Bad i loftetasje
Flislagt bad med baderomsinnredning med glatte, svarte fronter i høyglans og heldekkende servant. Speil og belysning er montert over servant. Dusj med innfellbare dører i herdet glass. Toalett.
Badet ble iflg eier pusset opp i begynnelsen av 2000-tallet.
Bad/vaskerom i u. etasje
Eldre bad med servant, veggskap med glassfront og vegghyller. Det er montert speil og belysning over servant. Dusj på gulv.
Varmtvannsbereder på ca. 300 liter, hovedstoppekran og stakeluke.
Wc-rom i u. etasje
Wc-rom med servant, speil og belysning. Toalett.
Vegger: Tapet, pusset lettklinkerbetong, malt tapet, malt glassfiberstrie, trepanel, malt panel og malte plater
Gulv: Fliser, malte flater, laminat, ubehandlet betong, malte gulvbord, laminatfliser og laminat
Himling: Malte takessplater, ubehandlet trepanel, malt trepanel, malte plater, mdf-panel og bygningsplater
Annet fast inventar
- Garderobeskap med glatte fronter og én speilfront i entré i 1. etg.
- Innebygget garderobeskap/walk-in med speilfronter, stang og hyller som innredning, i soverom/hobbyrom i 1. etg.
- Utekran med varmt og kaldt vann er montert på vegg ved inngangsparti (øst).
- Utekran med kaldtvann er montert på vegg mot terrasse og redskapsbod (vest).
Hagetelt på terrasser medfølger ikke.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via stedvise panelovner. Vedfyring i peisovn i stue/kjøkken i u.etasje samt peisovn med glassdør i stuen. Varmekabler i stue/kjøkken, bad/vaskerom og innredet rom i u.etg. og bad i 1. etg samt bad i loftetg. Varmefolie i stue, kjøkken og entré i 1. etg.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Sikringsskap
Sikringstavle med automatsikringer, jordfeilautomat til varmefolie i stue/kjøkken, gang og boblebad ute er montert i entré i 1. etasje.
40 A hovedsikring
Det elektriske anlegget ligger i hovedsak skjult i konstruksjonen.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 05.01.1988.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Røykvarsler monteres
2. Husstige mangler
3. Kjeller etg. ferdiggjøres
4. Pipe for lav over tak
5. Pipebeslag monters
6. Dør ut fra stuen mot terreng holdes forsvarlig sikret inntil nødvendig utv. arbeider er utført.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det gjøres oppmerksom på at det kun er byggemeldt 1 soverom i 2.etg og kjeller er byggemeldt som boder og kjellerstue. Det er krav om byggemelding/søknad til Plan- og bygningsetaten i kommunen for godkjent endring etter byggesøkte tegninger. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen, konsekvens av dette kan være at kommunen ikke godkjenner eventuell søknad og at rommene må benyttes til sitt opprinnelige formål.
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Leveggen mot nabo i vest er bygget på grensen og er høyere og lengre enn hva som er unntatt søknadsplikt. Iflg. eier er leveggen godkjent av tidligere nabo i forbindelse med byggingen.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Diverse

Boligen ligger i et område med høy aktsomhetsgrad for radon ihht. kommunens områdeanalyse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og etablert boligfelt sentralt på Fagerstrand.
Boligen ligger solrikt til med nærhet til Fagerstrand sentrum med dagligvarebutikker, barne- og ungdomsskole.
Kort vei til populær badestrand og båtmarina.
Fagerstrand har flere barnehager, barneskole, ungdomsskole, dagligvareforretninger som Kiwi og Spar, restaurant, kafe, hudpleie/frisører, blomster/gave forretning, innendørs paddelhall, FIF kunstgress bane, flerbrukshall, treningssenter, helsestasjon og legekontor.
Flotte turområder i marka med turstier, lysløyper og oppkjørte skiløyper når det er snø vinterstid.
Kort vei til offentlig kommunikasjon med buss som korresponderer med båt til Aker Brygge og Lysaker.
Forretningssenter på Tangen med butikker, kafé, lege og tannlege og Nesoddens kommunesenter, Tangenten, med bibliotek, helsestasjon og kommuneadministrasjon.
Ca. 15 min. til Vinterbro kjøpesentersenter og til idylliske Drøbak med forretninger, kafeer, restauranter, kino, gallerier, vinmonopol, post, bank, båthavn og badeparken, 18-hulls golfbane. Nesodden ligger med god plassering med Oslofjorden mot vest og Bunnefjorden mot øst. 10 min. til tverrforbindelse mot Hurumlandet/Drammen. Kun 35 minutters reisevei til Oslo med bil.

Adkomst

Ta av ved Nesset og følg fv 156 mot Nesoddtangen. Ta til venstre inn Nesoddveien og følg denne mot Fagerstrand. Følg deretter Myklerudveien og ta inn andre vei på høyre hånd som er Sagveien. Eiendommen ligger på høyre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se også google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til barnehager, Myklerud barneskole og Bakkeløkka ungdomsskole. Steinerskole på Skoklefall og videregående skole på Hellvik/Berger og i Frogn.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 620,5 kvm som er opparbeidet med terrasser på tre sider av boligen. Tomten er skrånende med fjell- og jordmasser. Noe vintergrønt spredt rundt. For øvrig er tomten avgrenset mot naboer med levegger og gjerde.

Parkering

Det er flere biloppstillingsplasser på eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er i kommuneplan datert 2018-2042 avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål.
Kommuneplan for 2022-2046 under arbeid.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 054,- for 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Vann og avløp faktureres etter forbruk.
I selgers husstand har det bodd 3 mennesker og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 27 726 kwh/år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5 744,-.
Boligen er tilknyttet HomeNet som leverandør av Internett og har avgift på kr 699,-/md.
Boligen er tilknyttet Riks-Tv som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 399,-/md. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm som koster kr 7 500,-/år. Abonnement medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 774 679,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 388 844,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.sjekk

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6 971 170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm. .

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Marianne De Bruyn Lundby og Jan-Erik De Bruyn Lundby

Overtakelse

Etter nærmere avtale, mulighet for lang overtakelsestid om ønskelig.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,60% av salgssummen.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 51-0055/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nesodden
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR51.2255

Dato

Sist oppdatert: 23. november 2022 kl. 12:26

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.