Storo

Vitaminveien 2

Prisantydning

2 800 000 kr

Fellesgjeld: 1 142 740 krOmkostninger: 8 719 krTotalpris: 3 951 459 kr
Etasje
5
Byggeår
1972
Soverom
1
Areal (P-ROM)
52 m²
Tomteareal
2399 m²
Fasiliteter
Heis, Veranda
Fellesutgifter
7 880 kr

Gjenomgående, lys og lekker 2-roms med nyere standard, stor, solrik balkong og heis. IN-ordning!

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Vitaminveien 2!

En lekker 2-roms leilighet med moderne standard. Gjennomgånde planløsning og store vindusflater, som slipper inn godt med naturlig lys, gir leiligheten en romslig og luftig atmosfære. Malte vegger i trendy farger og trestavs eikeparkett med mattlakkert, hvit finish på gulv. Moderne kjøkken med god skap- og benkeplass og integrerte hvitevarer. Flislagt baderom (2013) med varmekabler. Heisadkomst.

Sørvestvendt og romslig (9 kvm) balkong med svært gode solforhold og plass til sittegruppe og grill.

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av fellesgjeld. kr 1.090.279,- av fellesgjelden kan nedbetales.
Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 5.010,-.

Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.

Velkommen til visning!

Eiendommen

Vitaminveien 2, 0485 OSLO 
Gårdsnummer 76, bruksnummer 240, seksjonsnummer 0, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Storo. Det er gangavstand til Storo Storsenter som i dag huser 130 butikker fordelt på 50 bransjer. Her finner man bl.a. Vinmonopolet, Coop Mega og Sats treningssenter.

Av populære serveringstilbud i nærområdet kan Åpent Bakeri på Sandaker, Godt Brød samt Nydalen Bryggeri og Spiseri i Nydalen nevnes. Videre er området i sterk vekst med blant annet nye boligprosjekt, nordens største kino og hotell.

Fra boligen er det nærhet til fine turmuligheter langs Akerselven til Oslo Sentrum og Nordmarka. Både Lillomarka og Nordmarka er en kort busstur/trikketur unna med milevis av turstier/skiløyper.

Svært gode kollektivmuligheter fra boligen. Gangavstand til holdeplass på Storo med T-bane (linje 4 og 5), trikk (11, 12, 13), buss (55, 56) og tog-forbindelser. T-banen tar kun 10 minutter til Oslo Sentrum. Kort vei til flybussen samt 23 og 24-bussen på ring 3.

Utdanningsinstitusjoner som Universitetet på Blindern, BI i Nydalen, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle innen kort rekkevidde. Handelshøyskolen BI ligger kun 8 minutter i gåavstand fra leiligheten.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 57 kvm
Totalt bruksareal: 52 kvm
Totalt primærrom: 52 kvm

Primærrom:
Bad, stue/kjøkken, omkledningsrom, entré, soverom: 52 kvm

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca. 1 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 30.07.2019 utført av Aleksander Røv. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 2.399 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget disponerer 21 parkeringsplasser på tomten som leies ut for 500,-/mnd.. Disse kan leies etter ventelisteprinsippet.
 
Det er innført beboerparkering i dette område og reglene etter dagens bestemmelser er følgende. Du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 3.000,- pr. år. Har du el-bil så parkerer du gratis, og trenger ikke beboerparkeringsbevis. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i betong.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Rapporten viser at leiligheten ikke har avvik utover normal bruksslistasje.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.08.1979. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Stue:
Lys og romslig stue med god plass til både sofa- og spisegruppe. Store vindusflater slipper inn godt med naturlig lys. Pen trestavs eikeparkett med mattlakkert, hvit finish på gulv og vegger i lyse, moderne farger. Takhøyde på 2,42m. Utgang til solrik balkong.

Balkong:
Sørvestvendt og solrik balkong på ca. 9 kvm. med god plass til sittegruppe, beplantning og grill. Utsyn til borettslagets opparbeidede gårdsrom og nærområdene.

Kjøkken:
Moderne kjøkken fra 2015 med god skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøle-/fryseskap. Kjøkkeninnredningen består av hvite, slette fronter med integrerte håndtak, flislagt bakvegg og belysning i overskap.
Et godt arbeidskjøkken for den matglade!

Soverom:
Lunt og trivelig soverom med plass til dobbeltseng. Godt med plass til klesoppbevaring i kommode og stort omkledningsrom.

Baderom:
Lyst, flislagt baderom med varmekabler i gulv, downlights, vegghengt klosett, moderne innredning og dusjnisje med innfellbare glassdører. Opplegg for vaskemaskin. Baderommet ble oppusset i 2013.

Entré:
Innbydende entré med plass til sko og yttertøy. Direkte adkomst til baderom og stue/kjøkken.

Ingen dokumentavgift!
Lave omkostninger!

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i baderomsgulv.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Vitaminveien II, org.nr. 995 349 779
Borettslaget består av 45 leiligheter.
Forretningsfører er USBL, tlf. 08725
Dugnad må påregnes.
Borettslagets eiendommer er i If Skadeforsikring.
Dyrehold tillates etter søknad til styret, og så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for andre beboere.
Egen hjemmeside: http://www.vitaminveien2.no/

Foretatt påkostninger de senere år: 
Bygget ble rehabilitert av borettslaget fra 2010-2013 og følgende arbeider ble utført: Nye bad og røropplegg i regi av borettslaget, nye vinduer, ny ventilasjon, asbest ble fjernet, vegger ble etterisolert, og det er montert nye balkong- og svalgangsdekker.

Planlagte påkostninger: 
Borettslaget ønsker å vedlikeholde tak og heis, det innebærer at arbeidet muligens må finansieres ved låneopptak. Dette kan påvirke felleskostnadene.
I tillegg pågår det etablering av ladestasjoner for elbil på parkeringsplassene.

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Dersom slik godkjenning ikke gis må kjøper gjennomføre kjøpet og selv sørge for godkjennelse eller videresalg av leiligheten. 

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Parallellavklaring er sendt til Usbl, dette sikrer en raskere avklaring av forkjøpsretten etter budaksept. 

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra
førstkommende årsskifte.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 7 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring og avtaler om kommunens vann- og kloakkreglement, regulering av areal , bestemmelse om vann og kloakk og bestemmelse om adkomstrett. 
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boliger med tilhørende anlegg i henhold til reguleringsplan S-1711 datert 30.06.1971 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Det foregår utbygging i Vitaminveien 4, det opprettes kontor-forretningsbygg. Tiltaket omfatter totalt 19 580 m2 BRA næringsareal, innenfor formål bolig/forretning/kontor.
Det foreligger et planforslag som er til høring hos kommunen i forbindelse Vitaminveien 6. Det omhandler bebyggelse av bolig og næring som har et planområdet på 9892 m². Mer informasjon om denne saken: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201608223

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Vegglampene på soverommet medfølger ikke salget.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR53.1917

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 7.880,- pr. mnd. og inkluderer: lånekostnader, felleskostnader, Renter IN, Avdrag IN, Varmtvann, kabel-TV (GET), komm.avgifter, vaktmestertjenester, trappevask, felles byggforsikring, drift og løpende drift. 

Ved å innfri fellesgjelden på lån 1 vil fellesutgiftene være på kr. 2.870,-. 

Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.10.2018

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: 2.636,-
Renter IN-lån: 1.961,-
Avdrag IN-lån: 3.049,-
Lånekostnader renter lån 2: 93,-
Lånekostnader avdrag lån 2: 141,-

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 918.009,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 3.304.832,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 18.302,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 1.142.740,- pr. 31.07.2019

Total fellesgjeld for boligselskapet er 43.126.736,- pr. 31.07.2019 og lånevilkårene er:

IN-LÅN:
Saldo per 31.07.2019: 40.563.935,-
Andel av saldo: 1.090.279,-
Rentesats per 31.07.2019: 2.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 92
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 (siste termin 30.06.2042 )

LÅN 2:
Saldo per 31.07.2019: 2.562.801,-
Andel av saldo: 52.461,-
Rentesats per 31.07.2019: 2.4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 96
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 (siste termin 30.06.2043 )

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. kr 1.090.279,- av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 5.010,-.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.951.459,-.
Av dette beløpet utgjør kr 1.142.740,-  andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,1 av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Christoffer Borgenvik
Daglig leder / Eiendomsmegler

Christoffer Borgenvik

Telefon
Mobil 93672825

Lurer du på noe

Christoffer svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.