VILLA HARESPORET / ASKER

Haresporet

Prisantydning

12 900 000 kr

Areal (P-ROM/BRA)
undefined m² / undefined m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

7 AV 8 SOLGT - KUN 1 IGJEN! // URBANE FUNKISBOLIGER NÆR ASKER SENTRUM M/STRÅLENDE SOLFORHOLD OG FLOTT UTSIKT

Komplett salgsoppgave

Kort om prosjektet

<b>* Prosjektet består av 8 nye eneboliger - 6 solgt - kun 2 igjen!
* Antatt ferdigstillelse 2. og 3. kvartal 2020
* Boligene er tegnet av Hartmann Arkitekter
* Sentral beliggenhet nær Asker sentrum 
* Umiddelbar nærhet til marka
* Nydelig utsikt og meget gode solforhold
* Alle boligene får egen selveier tomt
* Over 25 kvm terrasse
* Integrert garasje på ca. 30 kvm
* Moderne og tidløst uttrykk
* Arealeffektiv planløsning
* Store vindusflater og god takhøyde
* Stort kjøkken, flere stuer og 2 bad
* Flere soverom på samme plan</b>

Eiendommen

Haresporet, 1383 ASKER 
Gårdsnummer 8, bruksnummer 563, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3025,
Gårdsnummer 8, bruksnummer 564, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3025,
Gårdsnummer 8, bruksnummer 565, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3025

Områdebeskrivelse

Haresporet ligger i rolige omgivelser i et veletablert villaområde nær Asker sentrum, der det bugner med forretninger, restauranter og kaféer.

Fra Haresporet er det trygg og kort skolevei til Drengsrud barneskole, Solvang ungdomsskole og flere barnehager rett i nærheten. Dette er et meget barnevennlig og rolig område med lekeplass, idrettsplass og flere bade- og fiskevann rett i nærheten. Golfbane, ski- og turterreng finnes også i umiddelbar nærhet. I Asker har man også god tilgang til sjøen med bl.a. spirebukta badeplass på Konglungen, Hvalstrand, Vollen og Holmenskjæret.

Det er gangavstand til Asker sentrum hvor du finner et bredt utvalg av servicetilbud, med blant annet lege og tannlege, apotek, vinmonopol, bank, kino, bibliotek, treningssenter m.m. Trekanten senter har 70 forretninger, i tillegg til de mange butikkene du finner ute i Smuget og Strøket.

Asker sentrum har et meget godt kollektivtilbud både når det gjelder tog, buss og taxi. Toget til Oslo tar 18 minutter og går hvert tiende minutt, mens det tar 12 minutter til Drammen. På togstasjonen er det etablert sykkelhotell for de spreke pendlerene, samt pendlerparkering like i nærheten.

Veibeskrivelse

Fra Asker sentrum, ta opp Gamle Drammensvei til du får prosjektet på venstre hånd. Se for øvrig kartskisse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Fra Haresporet er det trygg og kort skolevei til Drengsrud barneskole, Solvang ungdomsskole og flere barnehager rett i nærheten.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen. 

Areal og innholdsbeskrivelse

Arealer - Bolig 1: 

Totalt areal for boligen:
BRA: 201 m2
P-rom: 164 m2
S-rom: 37 m2

1.etg.:
BRA: 100 m2.
P-rom: 63 m2 (gang, soverom, stue, trimrom, bad og vaskerom).
S-rom: 37 m2 (garasje og bod samt sluse).

2.etg.:
BRA: 101 m2
P-rom: 101 m2 (entré, stue, kjøkken, gang, 2 bad og 3 soverom).

Terrasse: 22,3 kvm

-------------------------------------------------------------------

Arealer - Bolig 2-5: 

Totalt areal for boligen:
BRA 229 m2
P-rom: 190 m2
S-rom: 39 m2

U.etg.:
BRA: 100 m2.
P-rom: 92 m2 (gang, 3 soverom, soverom 4/stue, 2 garderober, 2 bad og trimrom).
S-rom: 8 m2 (bod og teknisk rom).

1.etg.:
BRA: 104 m2
P-rom: 73 m2 (entré, wc, gang, kjøkken og stue).
S-rom: 31 m2 (garasje).

2.etg.:
BRA: 25 m2
P-rom: 25 m2 (loftstue).

Terrasse: 26,4 kvm

-------------------------------------------------------------------

Arealer - Bolig 6-8: 

Totalt areal for boligen:
BRA: 252 m2
P-rom: 215 m2
S-rom: 37 m2

1.etg.:
BRA: 121 m2
P-rom: 84 m2 (entré, vask/sluse, wc, kjellerstue, 2 bad og 3 soverom).
S-rom: 37 m2 (garasje og bod).

2.etg.:
BRA: 131 m2
P-rom: 131 m2 (stue, kjøkken, bibliotek, gang 2 bad og 3 soverom.

Terrasse: 68 kvm

-------------------------------------------------------------------

Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. P-rom arealet angir boligens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal. Se også pkt. forbehold i salgsoppgaven, byggebeskrivelsen og kjøpekontrakten.

Se prisliste og plantegninger for nærmere opplysninger om de enkelte boligenes arealer.

Tomten

Eiendommen er fortsatt ikke fradelt og eksakte arealer er ikke angitt (med unntak av tomten til bolig 1). Se reguleringskart av hvordan tomtegrensene kommer til å bli. 

Iht. utomhusplan vil de forskjelle tomtene se slik ut:
Bolig 1: Eiet tomt på 510 kvm
Bolig 2: Eiet tomt på 535 kvm
Bolig 3: Eiet tomt på 505 kvm
Bolig 4: Eiet tomt på 566 kvm
Bolig 5: Eiet tomt på 526 kvm
Bolig 6: Eiet tomt på 666 kvm
Bolig 7: Eiet tomt på 666 kvm
Bolig 8: Eiet tomt på 666 kvm

Selger tar dog forbehold om mindre avvik i tomtens størrelse og endelige grenser inntil oppmålingsforretning er gjennomført.

UTOMHUS
Adkomst og uteoppholdsarealer opparbeides i henhold til utomhusplanen. Eiendommene blir levert med ferdiggress, asfalterte gårdsplasser og med noe grensebeplantning. Det leveres 1 stk utekran til boligen.
Detaljutforming og materialvalg avklares i videre detaljprosjektering og vil fremkomme på endelig godkjent utomhusplan. Illustrasjoner viser en fremtidig tenkt situasjon hva gjelder trær og annen beplantning. Det er medtatt 40 stk Barlind hekkplanter i høyde 40-50 cm for hver bolig. Ved ønske om mer beplantning kan dette avtales som tilvalg.

Parkering

Alle husene blir bygd med integrert garasje på ca. 30 kvm. Ellers parkering på egen gårdsplass. Boligene leveres med leddport med motor og 1 stk håndsender. For hus nr. 1 leveres ikke garasjeport. Det vil ellers være plass til biler på gårdsplassen. 

Vei, vann og avløp

Boligene får adkomst via privat felles adkomstvei med felles vedlikeholdsansvar. 

Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. 

Det tas forbehold om evt. behov for pumpekum og plassering av tekniske installasjoner (strømskap) til denne.

Bebyggelse

8 arkitekttegnede eneboliger over 2 og 3 plan med integrert garasje. Prosjektet er rammesøkt etter teknisk forskrift TEK 17. Teknisk anlegg leveres iht. gjeldende forskrifter.

Bygningene blir iht. leveransebeskrivelsen oppført i tre bindingsverk med fasadekledning av typen Royalimpregnert eller tilsvarende. Underetasje oppføres med armert sprøytebetong i kombinasjon med bindingsverk av tre under terreng og vil bli isolert utvendig med Isodrensystem. Kjellergulv/ gulv i underetasje vil bli utført som støpt plate på mark. Radonsperre og radonbrønn leveres som en del av plate på mark. 

Tak leveres som kompakttak, tekket og med fall til enten innvendig eller utvendig nedløp. Farge på tekking vil være grå og med gesimsbeslag i sort utførelse. 

Etasjeskillere blir utført som bjelkelag av tre med gulvplater av spon eller tilsvarende. Innvendige vegger leveres som uisolert bindingsverk av tre med sparklet og malte gipsplater på begge sider. Vegger på bad er flislagt. Alle himlinger utføres som sparklet og malt gipshimling. 

Vinduer og terrassedører leveres i alu/tre ferdig overflatebehandlet fra fabrikk med farge avstemt til husfasader. Åpningsbare vinduer leveres med barnesikring og mekanisme for låsing i luftestilling. 

Utvendig plattinger/ terrasser leveres med trykkimpregnerte materialer. 

Det leveres balansert ventilasjon med varmegjennvinner fra Flexit. 

De elektriske installasjonene leveres i henhold til offentlige myndigheters forskriftskrav, TEK 17 og NEK 400. Det innebærer blant annet at det monteres komfyrvakt på kjøkken. Alle kontaktpunkter er jordet. Fortrinnsvis benyttes skjult anlegg.  

Antall elektriske punkt i leilighetene er i henhold til NEK 400. Sikringsskap plasseres fortrinnsvis i bod, entré eller annet egnet sted. Elektriske punkt fremkommer av egen elektrotegning som utleveres i forbindelse med tilvalgsprosessen.

Ferdigattest

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest. Kjøper aksepterer imidlertid at dersom overtagelse gjennomføres i vinterhalvåret, slik at utomhusarbeider ikke kan ferdigstilles, kan utbygger kreve at overtagelse skjer på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Dette forutsetter at kommunen har utstedt slik midlertidig brukstillatelse og at det kun gjenstår utomhusarbeider. Ferdigattest vil i disse tilfeller bli rekvirert av utbygger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Det er krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges slik at nødvendige radontiltak gjennomføres iht. den byggtekniske forskrift som gjelder for prosjektet.

Standard

Prosjektet består av 8 nye eneboliger med solrik og sentral beliggenhet på Ånnerud i Asker. Alle boligene får egen selveier tomt med fine uteområder og integrert garasje på ca. 30 kvm. Det leveres et gjennomtenkt interiørkonsept som det er lett å sette sitt eget preg på i etterkant. Himlingshøyde i boligene er i utgangspunktet ca 2,40m. Flere deler av boligene har derimot større takhøyde, opp mot 3,6 meter. Se individuelle planer for mer detaljert angivelse av himlingshøyder.

Boligene er tegnet av Hartmann Arkitekter. Alle boligene er skreddersydd til sin tomt og fasadens arkitektoniske utrykk vil fremstå som moderne og tidløs. De vil få en arealeffektiv planløsning med flott utsyn fra oppholdsrommene. Boligene er tegnet med tanke på å skape gode kvaliteter som forlenger botiden. I planløsningen er det lagt vekt på et godt og funksjonelt kjøkken med spiseplass og en romslig stue. Store vindusflater og god takhøyde går igjen i boligene. Det er lagt til rette for at en familie kan sove på samme plan, hvor de mindre rommene deler bad, og hovedsoverommet har eget bad. Alle boligene har også en stue i underetasjen i tillegg til stuen på hovedplan. Den integrerte garasjen gjør hverdagslogistikken enkel med kort vei inn i boligen.

Kjøkken: 
Det leveres kjøkkeninnredning fra Lierhus sine samarbeidspartnere. Kjøkken leveres til en avtalt verdi av kr 200.000,- iht. vedlagt tilbud fra Mobalpa som inkluderer hvitevarer, frakt og montering. Kjøper står selvfølgelig fritt til å gjøre endringer, men dette er for å vise forslag til hva som er medtatt i leveransen. Mobalpa er en fransk kjøkkenprodusent og er rangert blant de største i Europa. Mobalpa er perfekt for deg som ønsker et moderne kvalitetskjøkken med mulighet for fleksible løsninger og personlig preg. Her får du skreddersydde løsninger som passer utmerket inn i moderne norske hjem. Mobalpas kjøkken leveres med 10 års garanti for møbler og 25 års garanti for hengslene. Kjøkkenarmatur av typen Oras Vega med kran for oppvaskmaskin og montering av oppvaskmaskin er medtatt. 

Tegning viser kun forslag til plassering av kjøkken og garderobe. Eventuell alternativ plassering må avtales i god tid før levering. 

Baderom: 
Badene vil leveres i flott utførelse med delikat innredning og lekre fliser. 

Alle bad leveres med flislagte gulv og vegger, vegghengt toalett av typen Porsgrund Seven D, og heldekkende vask med underliggende servantskap av typen Kilen m/ speil og lys. Servantarmatur leveres av typen Oras Vega.  Dusjarmatur leveres av typen Crometta E 240 showerpipe takdusj. Dusjvegger i herdet glass leveres til bad med inntegnet dusj. Badekar leveres av typen Ifø Caribia 1600mm m/frontpanel og armatur av typen Oras Oramix.

Vaskerom: 
Vaskerom leveres med flislagte gulv og med malte vegger etter godkjent våtromssystem. Vaskekar leveres av typen Intra VK 50 med armatur av typen Oras Safira veggbattei m/ svingbar tut og kran for vaskemaskin. Varmtvansbereder leveres av typen OSO Super S 200L.

Garderobe: 
Det leveres garderobeinnredning fra Lierhus sine samarbeidspartnere. Garderobeskap av typen Sigdal Vario, 100 cm. Det er avsatt plass til garderobeskap i entré og soverom. Det leveres 5 stk standard hvite garderobeskap i 100 cm bredde. 

Ildsted: 
Det leveres flott peisovn av typen Nordpeis Praha med ventilert stålpipe i boligen.

Uteplassen: 
Terrasse leveres som vist på utomhusplan/plantegninger. Terrassegulv samt utvendig rekkverk utføres med trykkimpregnerte materialer. Trykkimpregnerte materialer må påregnes å etterbehandles. For hus 1 (atriumshuset) blir utvendig rekkverk ved atrium levert som glassrekkverk.

Lys: 
Boligene leveres med downlights i entre, bad og under overskap på kjøkken. Det er totalt medtatt 20 stk. downlights av typen SG Junistar, hvit rund.

Annet: 
Røropplegg for sentralstøvsuger leveres med tilstrekkelig støvsugerpunkter. Støvsugerenhet og slangesett leveres ikke.

Overflater: 
Vegger - Det leveres 1-stavs hvitpigmentert eikeparkett av typen Kährs Eik Anutim i alle rom bortsett fra våtrom og wc som flislegges med Vitra Kinetic 19,7x19,7 cm grey på gulv. Grespor Minos 30x60cm Vulcanic i entre.
Gulv - Innvendige vegger er sparklet og malt med en lys standard farge. Cerev Cipreste 19,7x39,7cm Branco Mate på vegger i baderom. Vaskeroms-vegger blir levert i malt utførelse. Uteboder og garasje leveres med ubehandlet betong.
Himling - Alle himlinger utføres som sparklet og malt gisphimling. 
Listverk - Innvendige gerikter og fotlister i hvitmalt furu (rettkant 15x70). Listverk leveres med synlige stifter. Det leveres som listefritt i tak.

Se vedlagte rombehandlingsskjemaer som beskriver standard overflatebehandling av gulv, vegg og tak i de ulike rommene. 

Se forøvrig overflateskjema for hver bolig, rørleggerleveranse for hver bolig og leveransebeskrivelsen som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Oppvarming

Det leveres elektrisk gulvvarme i alle bad, vindfang/entre. Forøvrig opplegg for elektriske panelovner (kun stikkontakter) samt vedfyrt peisovn.

Energimerke Energimerket B4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 5 servitutter som vil følge de fremtidige eiendommene. Disse omhandler blant annet eldre skjøte med avtalt kjøp av parsell og rettighet til å benytte vei, erklæring/avtale til televerket som har rett til å holde linje ryddet for tre og greiner på hver side av midtlinjen, rett for kommunen til anlegg og vedlikehold av vann/avløpsledninger. De 2 nyeste servituttene fra 2017 omfatter jordskiftesak som bl.a. omhandler avtale rundt delingen av eiendommen som boligene nå blir bygget på og forpliktelser for partene involvert. Dette gjaldt tidligere eiere av eiendommen før deler av denne ble kjøpt opp av Ånnerudbakken AS. 

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Regulering:
- Eiendommen gnr. 8, bnr. 563, er regulert til Konsentrert småhusbebyggelse (2.133 kvm) iht. reguleringsplan ID: 8, datert 29.08.1980.
- Eiendommen gnr. 8, bnr. 564, er regulert til Konsentrert småhusbebyggelse (1.998 kvm) og Felles lekeareal (2 kvm) iht. reguleringsplan ID: 8, datert 29.08.1980.
- Eiendommen gnr. 8, bnr. 565, er regulert til Konsentrert småhusbebyggelse (510 kvm) iht. reguleringsplan ID: 8, datert 29.08.1980.

Kommuneplan:
- Eiendommene gnr. 8, bnr. 563, 564 og 565 ligger i område for fremtidig boligbebyggelse (totalt 4.641 kvm), nåværende boligbebyggelse (2 kvm) iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.

Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Overtagelse vil skje så fort husene har ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. 

Selger skal samtidig med varsel om oppstart også varsle om en bindende 3 måneders periode for overtagelse. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 10 ukers skriftlig varsel.

Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt. 

Det er vedtatt byggestart for hus 1, 5 og 8 i prosjektet. Det er anslått ca. 13 måneder byggetid. Eiendommen antas å være klar for overtagelse innen utgangen av 2. kvartal 2020. 

På de resterende 5 boligene, Hus 2, 3, 4, 6 og 7, vil byggestart skje når det er utstedt igangsettingstillatelse fra Asker kommune, og selger har vedtatt byggestart. 

Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn i henhold til kjøpekontrakten. Ved eventuell endring i eierskap/navne-endring fra kjøpers side etter bud/aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr på kr 15.000,- inkl. mva som innbetales til meglers driftskonto.

Forbehold fra utbygger

Det tas følgende forbehold vedr. igangsettelse av byggearbeidene:

Dersom det inntreffer forhold, eller det er grunn til å anta at slike forhold vil inntreffe, som medfører at selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene for Hus 2, 3, 4, 6 og 7, kan selger kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostand. Eksempler på slike forhold er prisfall i boligmarkedet, reduserte muligheter til å få bolig- eller byggelån eller at selger ikke får åpnet byggelånet, at ikke 50 % av de resterende 6 boligene er solgt, uforutsette offentlige krav, at offentlige tillatelser, herunder igangsettelsestillatelse, ikke gis. Nevnte forhold er ikke uttømmende opplistet, men er eksempler på forhold som kan medføre at byggearbeidene ikke iverksettes. 

Siste frist for selger til å kansellere kjøpekontrakten for Hus 2, 3, 4, 6 og 7 er 01.10.2019. Selger skal senest denne dato gi kjøper skriftlig begrunnelse for kanselleringen eller skriftlig beskjed om oppstart av byggearbeidene. Dersom kanselleringsretten benyttes får kjøper tilbakebetalt innbetalt kjøpesum inkludert eventuelle opptjente renter på meglers klientkonto. For øvrig kan kjøper ikke fremme krav mot selger som følge av kanselleringen.

Øvrige forbehold:
- Selger forbeholder seg retten til å endre prisene for usolgte enheter uten forutgående varsel. Prislisten kan derfor bli erstattet av en senere utgave.
- Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet. 
- Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
- Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette. 
- I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
- Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller boligens tilleggsareal. 
- Selger tar forbehold om at insekter/smådyr som maur og skjeggkre kan forekomme i boligen, og tar ikke ansvaret for dette.

Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.

Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.

Tilvalg -og endringsbestillinger

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.

Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.

Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger. 

Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.

Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbetillinger for 15 % av kjøpesummen.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Oppdragets KR-kode

KR15.1913

Økonomiske forhold

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.

Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.

Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.

Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2018 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2018 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

1)	Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 3.300.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 82.500,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2)	Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
3)	Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 697,- pr. stk.
4)	Tilknytningsavgift for kabel TV / internett kr 3.000,- pr. bolig.
5)	Total kjøpesum for hver bolig inkl. omkostninger fremkommer av prislisten. 

Kjøper har risiko for endringer i omkostningsbeløpene.
minusVis mindre

Boliger

P-romEtgRomPris
229 m²12 900 000 kr

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Avhendingsloven

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.

For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende : 
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.  
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.

Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. 

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Meglers vederlag

Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
Fastpris: kr 60.000,- pr. enhet
Grunnhonorar: 15.000,- pr. enhet
Oppgjørshonorar kr 4.600,- pr. enhet
SmartAnnonsepakke kr 12.500,- pr. enhet
Nettannonse Finn.no - Prosjektannonse: 4.800,- pr. enhet
Oppslag eiendomsregister kr 1.250,- pr. enhet
Visningshonorar: kr 2.500,- pr. visning
Ukens bolig: kr 2.900,- pr. enhet
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr. utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Salgsdokumentasjon

Eiendommene selges til fastpris og etter første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse. 

Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post. 

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.

Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis. Komplett salgsinformasjon utgjør hele salgsoppgaven.

Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

Lovverk

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.

For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende : 
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.  
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.

Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. 

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no
minusVis mindre
Terje Tveit
Daglig Leder / Eiendomsmegler

Terje Tveit

Telefon
Mobil 48029041

Lurer du på noe

Terje svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!