Solgt: 5 000 000 kr

Gullhaugveien 67

5 290 000 kr
109 m²
3 soverom
Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønske deg velkommen til Gullhaugveien 67.
Cecilie Muri
Presenteres av
Cecilie Muri
Bærums Verk/Gullhaug
Lys 4-roms topp- og endeleilighet med 2 balkonger og garasjeplass. Attraktivt og meget barnevennlig område.
 • Prisantydning
  5 290 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  6 650 kr
 • Omkostninger
  133 758 kr
 • Totalpris
  5 140 408 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1988
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  109 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 247 kr
 • Energimerke
  Rød F

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendomsmegler Cecilie Muri har gleden av å ønske deg velkommen til Gullhaugveien 67. En meget lys og romslig 4-roms topp- og endeleilighet med god planløsning. Leiligheten har 2 balkonger og vinduer på 3 sider, noe som gir veldig gode lys og solforhold gjennom hele dagen. I tillegg medfølger det en garasjeplass i felles garasjekjeller.
Leiligheten har en attraktiv beliggenhet i stille og barnevennlige omgivelser på Gullhaug. Det er umiddelbar nærhet til marka med naturskjønne rekreasjonsområder året rundt, på vinterstid finner du milevis med preparerte skispor og lysløype i nærheten. Flere aktive idrettsmiljøer i nærområdet med blant annet skiklubb, ridesenter, idrettshall, flere alpinbakker, golfbaner og treningssentre m.m.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gullhaugveien 67, 1354 BÆRUMS VERK
Kommunenummer 3024, gårdsnummer 94, bruksnummer 498, seksjonsnummer 72, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 120 kvm
Totalt bruksareal: 112 kvm
Totalt primærrom: 109 kvm
Bruksareal:
Leilighet 112 kvm
Primærrom:
Leilighet:
4. etasje 109 kvm: Entré, stue, kjøkken, gang, tre soverom, to bad og bod.
Sekundærrom:
Leilighet:
4. etasje 3 kvm: Innvendig bod.
I tillegg disponerer boligen 3 boder, en på veranda på ca. 2 kvm, 1 på balkong på ca. 2 kvm og 1 utvendig bod på fellesområdet på ca. 2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.09.21 utført av Håvard Dahl Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder disse bygningsdelene som er gitt TG2:
Bad - Hovedbad:
TG 2 er valgt på grunn av rommets alder og enkelte avvik. Membran/tettesjikt på gulv og vegger, samt vannrør og sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker/begrenset restlevetid. Utilstrekkelig fall, samt stedvis motfall. Riss i flisfuger, stedvis manglende elastiske flisfuger. Tilstanden til våtrommet tilsier at det bør påregnes oppgraderinger for å gjøre det fuktsikkert.
Bad 2:
TG 2 er valgt på grunn av rommets alder og enkelte avvik. Membran/tettesjikt på gulv og vegger, samt vannrør og sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker/begrenset restlevetid. Utilstrekkelig fall. Sluket er isolert i dusjsonen. Vannsøl eller vannlekkasje utenfor denne sonen har ingen mulighet til å nå sluket. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Registreres tidligere utbedringer av flisfuger på vegger i dusjsonen. Tilstanden til våtrommet tilsier at det bør påregnes oppgraderinger for å gjøre det fuktsikkert.
Kjøkken:
Vannrør - Vannrørene er i hovedsak fra byggeår, som er 1988. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.
Skjevhetsmåling:
TG2 gjelder: Det er registrert noe skjevheter i gang. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 20 mm i gang.
Balkonger, terrasser, veranda etc:
TG2 gjelder: Balkong med adkomst fra soverom 1. Rekkverkshøyden er målt til 88 cm. Det forelå ikke direkte forskriftskrav ved byggeåret mtp. rekkverkshøyde, men det var lokale byggeregler som erfaringsvis krevde en rekkverkshøyde på 0,9 meter.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? - Skifte av pakning for varmtvann var gjort i regi av styret/vaktmester, men av faglært rørlegger for noen år siden.
Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? - Skiftet pakning på varmtvann i liten dusj for noen år siden.
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? - Tak byttet på alle blokker i sameiet i regi av styret (faglærte).
Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Alle sikringsskap byttet i regi av styret (faglærte). Ny fiberkabel og nytt calling anlegg i alle blokker.

Moderniseringer og påkostninger

Kjøkken: Malte fronter, nye dør hengsler, nye håndtak, skifte av kjøkkenbenk, ny vask, nye fliser over kjøkkenbenken og nytt parkettgulv.
Innerdører og lister malt i hele leiligheten.

Standard

Entré:
Lys entré med praktisk innvendig bod. Her er det god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Dørcallingen slipper enkelt gjestene inn.
Stue:
Hyggelig L formet stue som gir gode innredningsmuligheter. Her er det god plass til sofagruppe, spisebord og øvrig møblement. Fra stuen har du utgang til sydvestvendt balkong på ca. 12 kvm. Her er det god plass til utemøbler og grill. I tillegg er det en praktisk utvendig bod på ca. 2 kvm.
Kjøkken:
Pent kjøkken som har godt med skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter, benkeplater av laminat med nedfelt oppvaskkum. Fliser over kjøkkenbenk. Det er plass til spisebord på kjøkkenet. Miele Kjøleskap + fryser og Bosch komfyr kan stå igjen hvis ønskelig.
Bad 1:
Flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder wc, vegghengt servantskap med profilerte fronter og ovenpåliggende servant. Speil, overlys og stikkontakt samt skap på vegg over servant. Vegghengt høyskap. Dusjkabinett med skyvedører av glass. Baderommet har opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
Bad 2:
Flislagt baderom med gulvvarme. Baderommet inneholder wc, vegghengt servantskap med profilerte fronter og nedfelt servant. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusjsone med skyvedører av glass.
Soverom 1:
Romslig hovedsoverom med plassbygde skap. Soverommet har god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Soverommet har utgang til nordøstvendt balkong på ca. 7 kvm og har hyggelig utsikt. På balkongen har du en praktisk utvendig bod på ca. 2 kvm.
Soverom 2:
Soverom med hyggelig utsikt og plass til seng, garderobeløsninger og øvrig møblement.
Soverom 3:
Soverom med hyggelig utsikt og plass til seng, garderobeløsninger og øvrig møblement.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet (panelovner), samt gulvvarme på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 19.09.1989. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 4986, tinglyst 14.02.1989, type heftelse: Erklæring/avtale
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 2 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om garasje/hjemmel til eiendomsrett/seksjonering og bestemmelser om vann/kloakkledninger/erklæring, avtale og forkjøpsrett. Forkjøpsretten gjelder bare om boligen ønskes overdratt før innflytning finner sted.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Sameierne kan ikke inngå bindende avtaler om utleie av bolig eller garasjeplass, før leietakeren skriftlig har forpliktet seg til å følge boligsameiets vedtekter, husordensregler samt vedtak fattet av sameiermøte og styre. Ved utleie, er utleier ansvarlig for at leietaker følger vedtekter og husordensregler. Fremleie av garasjeplass skal meddeles styret, og er kun tillatt til andre sameiere/beboere.

Diverse

Stort bad: dyser (nakke, rygg) i dusjkabinettet er defekt.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen har en attraktiv beliggenhet i stille og barnevennlige omgivelser på Gullhaug med marka som nærmeste nabo.
Gangavstand til det idylliske handlesenteret Bærums Verk med sjarmerende gamle, småhus og hyggelige gågater med flere butikker og hyggelige serveringssteder som blant annet resturanten Værtshuset, pannekakehuset og pizzarestauranten Melboden. Her vil du finne alt fra frisører, apotek, vinmonopol, glassblåseri, museum og flotte kunsthåndverk.
Det er umiddelbar nærhet til marka med naturskjønne rekreasjonsområder året rundt, på vinterstid finner du milevis med preparerte skispor og lysløype like utenfor døren. Flere aktive idrettsmiljøer i nærområdet med blant annet skiklubb, ridesenter, idrettshall, flere alpinbakker, golfbaner og treningssentre m.m. Flott og badeplass ved Burudvann.
Eiendommen sogner til Gullhaug barneskole som ligger innen kort og trygg avstand fra boligen, og Belset ungdomsskole. Flere barnehager i området.
Offentlig kommunikasjon med bussholdeplass ligger i kort gangavstand fra boligen. Bussen tar deg blant annet i retning Oslo/Sandvika med ekspressbuss til og fra Oslo i rushtiden. T-bane fra Bekkestua/Kolsås i retning Majorstuen

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehage:
- Gullhaug barnehage
- Gulltoppen barnehage
- Grindaberget barnehage
- Skarva barnehage
Barneskole:
- Gullhaug
Ungdomsskole:
- Eineåsen
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 37 014,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Sittegrupper, lekeområder og sykkelparkering.

Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass merket nr. 111 i felles garasjeanlegg. Ellers har sameiet godt med gjesteparkeringsplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via felles privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Sameiet.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan Gullhaug datert 08.04.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplan:
Kommuneplans arealdel 2017-2035 med ikraftredelse 04.04.2018. Endelig vedtatt kommuneplan.
Det foreligger ny kommuneplan under utarbeidelse:
Kommuneplanens arealdel 2035-2040. Status på saken er planlegging er igangsatt.
Det foreligger bebyggelsesplaner med navn Gullhaug GR1, GR2V, GRB1N. Dette er en bebyggelsesplan fra 25.06.1987, som er en endelig vedtatt arealplan.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3 247,- pr. mnd. og inkluderer: Kabel-tv, a-konto energi, renhold, kommunale avgifter, forretningsførsel, bygningsforsikring m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10.216,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Omkostninger ifm. skifte av skilt på kr. 400 betales av kjøper - faktura tilsendes etter overtagelse.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 1 493 159,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 5 375 372,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11 639,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 6 650,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 5.430.408,-.
Av dette beløpet utgjør kr 6 650,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lene Henriksen og Jan Lennart Hög

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Gullhaug Boligsameie, med sameiebrøk 82/15486.
Sameiet består av 176 ideelle eierandeler.
Forretningsfører er Brækhus Eiendom AS, tlf. 22 83 60 60.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Sameiet har egen nettside: http://gullhaugboligsameie.no/
Styret minner om at ventilasjonsviften alltid skal være påskrudd. Viftens motor skal rengjøres x 1 per år, mens fettfilteret bør rengjøres x 1 per måned.
I 2020 er det blitt gjennomført flere vedlikeholdsprosjekter, disse er dekket i ordinært budsjett:
- Mye råteskadet panel er byttet. Vi ser at det har oppstått mye mer råteskade enn vi forventet. Regner med å bli ferdig med dette i løpet av 2021.
- Busker ble beskåret, noen skiftet ut og erstattet.
- Noen trær har blitt kuttet, 20 talls stubber har blitt fjernet
- Byttet 16 vinduer i sameiet pga råte
- Årlig sjekk og vedlikehold av Sameiets brannslukkere, samt ettersyn og vedlikehold av rømningsveier
- Montert flere ladestasjoner til el-bil i Sameiet, bekostet av den enkelte beboer.
- Konteinere ble plassert ut på våren slik at beboere kan bli kvitt søppel (ikke elektrisk avfall) som ikke kan kastes i renovasjonsstasjonen.
- 6 Branndører er byttet
- Startet maling av sameiet. Vi er halvveis ferdig med de røde blokkene
- Sjekket takstein og trekonstruksjon på den gule rekken
- Snøfanger satt opp på Gullhaughuset
- Tak med konstruksjon byttet ved trappen Gullhaughuset
Vedlikeholdsoppgaver som er planlagt gjort i 2021
- Gå igjennom brannstiger og rømningsveier fra blokkene
- Beskjæring og vedlikehold av nåværende busker, bedd og fjerne ustelte private bedd og busker
- Fortsette bytte av råteskadet panel på gråhusene og blokkene. Det viser seg at problemet er mye større enn først antatt så dette blir prioritert i 2021 og vi håper å bli ferdig med dette i 2021
- Fortsetter med å bytte branndører og alle branndører ble kjøpt inn i 2019.
- Fortsette maling i sameiet
- Omfattende skader på gavelvegg 123. Forsøkes bytte lokalt. Skadeomfang ukjent per mars 2021
- Oppmerking av garasjeplasser
Vedlikeholdsoppgaver som er planlagt i 2022:
- Vask og beising av bygingsmassen, planen er å bli ferdig med dette i 2022
- Vaske og behandle tegelstein med fasadene på blokkene
- Fortsette med bytting av ståldører og dårlige vinduer
Vedlikeholdsoppgaver som er planlagt i 2023:
- Asfaltering av veier og garasjer etter behov
- Oppgradering av lekeplasser
- Starte med oppussing av oppgangene i sameiet
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 14.950,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 10-0178/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bekkestua
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR10.21178

Dato

Sist oppdatert: 19. oktober 2021 kl. 13:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.